Useat skoonelaiset kunnat lopettavat luciajuhlan juhlimisen

Klo 08.40

Joka joulukuu keskustellaan siitä voiko luciajuhlaa enää juhlia. Ja pitäisikö se heittää jo vanhojen asioiden romukoppaan. Tänä vuonna useat ainakin skoonelaiset kunnat ovat päättäneet lopettaa koko juhlapäivän.

Suomessa ja Virossa hieman tuntemattomampi, mutta Ruotsissa sitäkin suositumpi joulunalusjuhla, lucia-juhla on nykypäivänä hyvin kiistelty juhlatapahtuma Ruotsissa. Luciapäivän, eli joulukuun 13. päivän näkyvin tapahtuma on ollut kouluissa, päiväkodeissa ja muissa lasten- ja nuorten toiminnoissa valittu lucianeito, joka johtaa luciakulkuetta.
Perinteisesti luciatytöksi on sanotaanko jostain 13-vuodesta ylöspäin valittu aina se kaikkein ruotsalaisin tyttö. Lucianeidon valinta onkin ollut takavuosina vähän kuin jonkinlainen missikilpailu, koska esimerkiksi kouluissa neidosta on äänestetty.
Nyt useat skoonelaiset kunnat ovat päättäneet lopettaa koko luciajuhlan juhlimisen. Esimerkiksi Hörbyn kunnan kulttuuriasiamies Viktoria Munck kertoo, että kunta lopettaa kaikenlaiset luciahömpätykset. Asia tulee ilmi Sverigesradion uutisessa.
– Juhla ei sovi enää nykypäivän yhteiskuntaan, koska siitä on tullut nuorten tyttöjen lähes kauneuskilpailu. Se on ongelmallista emmekä enää halua sellaista.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Muhamed Suldaan
Muhamed Suldaan
11.12.2019 08:51

Tämä on erittäin halal.

Eikka
Eikka
11.12.2019 09:05

Mikäs vika on ”lähes nuorten tyttöjen kauneuskilpailussa”? On niitä hullumpiakin kulttuurillisia muinaismuistoja Ruotsissa. Niinkuin itseruoskintaa, päänahan viiltelyä, lampaiden teurastusta, poliisien kivittämistä, jne.
Eiköhän Skoonen vinttiviisaat kohta lähestyvässä joulu-ahdistuksessaan kiellä joulunkin, niin säästyvät ahdistukseltaan ja paremmat asukkaat kulttuurillista sekamelskaa aiheuttavalta kuffarien juhlalta.

Fitti Långpump
Fitti Långpump
11.12.2019 09:19

Ruotsille ei kyllä pysty enää edes nauramaan.

Anonymous
Anonymous
11.12.2019 22:54
Vastaa...  Fitti Långpump

Joo ei, mutta nimimerkki on kyllä hyvä. Heti tuli kevyempi olo.

Perruutus
Perruutus
12.12.2019 17:51
Vastaa...  Anonymous

…Siis joo ei! Säkenöivällä ruotsinkielen taidollani en ymmärtänyt oikein nimimerkkiä ”Fitti Långpump”, en ihan ajattele samoilla baanoilla aiheesta. Huomasin kun tsekkasin vähän sanakirjaa…Vedän takaisin edellisen kommentin, meni pöheikköön niin että neulaset lentelee. Toisin sanoen näppäimistö alkoi keulimaan, vasen käsi irtosi varrestaan ja oli liian myöhä.

Janis Petke
Janis Petke
11.12.2019 09:23

Lucia -neito joukkoraiskattuna onkin muuttunut Luciferiksi

T
T
11.12.2019 10:12
Vastaa...  Janis Petke

Tuossa olisikin ideaa. Vaihdetaan Lucia-juhla Lucifer-juhlaksi.

Minä
Minä
11.12.2019 12:40
Vastaa...  T

Vai pitäisikö sanoa Luciferinna?

Minä
Minä
11.12.2019 12:40
Vastaa...  T

Vai pitäisikö sitä kutsia Luciferinnaksi?

Puolueeton
Puolueeton
11.12.2019 10:09

Espanjassa on 4% muslimeita. Espanjassa kuitenkin joulua vietetään hyvin perinteisin menoin monin kulkuein. Täällä on opittu, että muslimit elävät omissa oloissaan häiritsemättä muita ja muiden häiritsemättä näitä. Siihen on vuosisataiset perinteet.
Pohjoismaihin tulleiden muslimien vihan voi jotenkin ymmärtää, kun Yhdysvallat on tappanut näiden diktaattorijohtajia ja juonineet etujaan maissa, joista pakolaiset ovat tulleet (Somalia, Afganistan, Irak, Libya). Näitä muslimeita ei tulisi suosia antamalla pakolaisoikeuksia, koska siitä on seurauksena liian suuria kulttuurellisia ongelmia. Jos asukas on tottunut diktatuurihallintoon, hän ei yleensä voi sopeutua vapaampaan kultuuriin.

Minä
Minä
11.12.2019 12:42
Vastaa...  Puolueeton

Saapuneiden muslimien viha vääräuskoisia kohtaan on 1400 vuotta vanhaa, joten alkoi hyvissä ajoin ennen kuin USA oli edes olemassa.

Minä
Minä
11.12.2019 12:44
Vastaa...  Puolueeton

Nihin kirjoitettu kommentti katoaa? Yhden kohdalla kirjoitin uuden ja sen jälkeen molemmat ilmestyivät. Ilman toista ei tullut ensimmäinen millään näkyviin.

Minä
Minä
11.12.2019 15:11
Vastaa...  Minä

Nyt selvisi – on vaan pitkä viive – tiedä sitten miksi, mutta on kumminkin.

13.12. Lucia
13.12. Lucia
11.12.2019 10:21

Joulukuun kolmastoista (13) Eikös se ole niin, että aina kun kolmastoistapäivä sattuu Perjantaille, niin se luokitellaan epäonnen päiväksi.? Jospa tämä taikauskoinen feministi Viktoria Munck on hoksannut saman seikan kuin minä almanakastaan.
Muuten: Älkää kertoko kenellekkään feministille mielipiteestäni jonka kirjoitin sivustolle. Voipi pian käydä niin, että jotkut feministit tulee oveni taakse, ja hakkaa minut mustelmille latex dildoilla, sitä minun kehoni ei kestä kun ne iskut käy niin kipiäääääääääää.

Särmääjä
Särmääjä
11.12.2019 11:08

Ilmeisesti liian kova paikka feministeille ja ruotsalaisen kulttuurin vihaajille. Pitäisi olla silvottujen tyttöjen burkha kisa, jossa kaikkein paljastavin tyttö joukkoraiskataan syyslukukauden päätteeksi jonkun demarin toimesta.

kanander
kanander
11.12.2019 12:44

Kyllä meidän kaupungissamme vietetään Lucia-juhlaa. Tytär oli aikoinaan Luciana. Juhla näytti olevan hyvin tärkeä pikkutytöille. Perinteestä ei ainakaan vielä ole luovuttu.

Kirkko moskeijaksi
Kirkko moskeijaksi
11.12.2019 13:17

Heh heh. No olipa perustelu. Vai että missikisat. Olisi sanonut suoraan vain, miksi tämä lucia perinne nyt ei vain oikein sovi. On todellakin ihmeteltävä tätä länsimaisen kulttuurin perinteitä kohtaan kumpuavaa vihaa. Yli rajojen.

Anonymous
Anonymous
11.12.2019 13:28

Kyllä se Krampus-kulkue on paljon parempi perinne. Tarpeeksi terävät seipäät vaan joka Krampukselle. Loppuu se pössy-peckanin pelleily tärkeillä asioilla.

Hej tomtegubbar
Hej tomtegubbar
11.12.2019 14:38

Sitähän voisi muokata enemmän islamiin sopivaksi: Tytöt saavat olla korkeintaan 9-vuotiaita, ja se joka Luciaksi valitaan niin joutuu menemään kaupungin 15 vaikutusvaltaisimman imaamien kanssa naimisiin. Loput neidot roudataan jokaiseen pakolaiskeskukseen viihdyttämään kiimaisia muslimimiehiä. Ns. Piparia jakamaan. Pikku tiernahomot heitetään tietenkin katoilta alas kuten perinteisiin kuuluu.

Nackajuniorit med parta ja ananas
Nackajuniorit med parta ja ananas
11.12.2019 16:11

Luciat ovat ihan turhaa hömpötystä, pääasia että satsataan juniorijalkapalloon.
Tässä Nackan juniorijoukkue:
https://www.nvp.se/Sport/juldagscupen-saknar-lag

toni lajos
toni lajos
11.12.2019 17:06

Joulujuhlat tullaan kieltämään, etenkin köyhissä lapsiperheissä iloitaan suunnattomasti uudesta avauksesta. Meillä joulupukin pajassa ollaan syvästi huolissaan uudesta suuntauksesta, uhkaavat jopa lakolla, mikäli uusi hallitus osoittaa myöntymisen elkeitä asiassa.