Hammerfestissä ollut kateissa 33 lasta jo yli vuoden

Kuvakaappaus 2019-12-12 16-35-01.png

Norjan Hammerfestissä on ollut jo pitkään käynnissä hyvin merkillinen ilmiö: Kylästä hävisi yhtäkkiä 33 somalitaustaista lasta eikä kukaan oikein tiedä mitä tapahtui.

Vuoden 2018 syksyllä kesälomien jälkeen kun koulut ja päiväkodit taas alkoivat niin pikkuhiljaa huomattiin, että useita lapsia ei tullut takaisin kouluun tai päiväkotiin. Pienen selvittelyn jälkeen todettiin, että 33 lasta oli ”kadonnut”.

Lapset olivat i’iltään 1-12 vuotta. Kaikki lapset olivat somalitaustaisia, mutta kuitenkin Norjan kansalaisia. Aluksi ei tiedetty missä lapset voivat olla ja millaisissa olosuhteissa he mahtavat elää. Vai elävätkö ollenkaan.

Myöhemmin syksyllä kouluista tehtiin lastensuojeluviranomaisille ilmoituksia, sillä ne lapset, jotka olivat kirjoilla jossain koulussa, kuuluivat myös oppivelvollisuuden piiriin. Lastensuojeluviranomainen taas otti yhteyttä poliisiin. Asia jämähti oikeastaan tähän, ja vaipui pikkuhiljaa unholaan.

Asiaan kytkettiin myös eri maahanmuuttoviranomaiset, mutta sekään ei johtanut mihinkään. Hammerfestin eräs kunnanvaltuutettu Leif Vidar kertoi, että kaupunki ei voi mitenkään kontrolloida kuka matkustaa ulos maasta, eikä sellainen edes kuulu kaupungin tehtäviin.

Nyt on sitten alkanut tippumaan vihjeitä, että lapset olisivat Dubaissa. Hege Storhaugin mukaan lapset ovat luultavasti viety ulos maasta ympärileikattavaksi ainakin tyttöjen osalta.

Asiasta kirjoitti alunperin Hammerfestin paikallislehti Hammerfestingen. Asiasta enemmän Hege Storhaugin pohdintaa Rights.no:ssa.

Hammerfestissä asuu noin 10 500 asukasta, joista reilu 200 somalitaustaisia.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

21 thoughts on “Hammerfestissä ollut kateissa 33 lasta jo yli vuoden

 1. Vai että oikein 33 :). Paavo kabbala kiitos muurari Paavo kun kerrot itsestäsi kaiken tarpeellisen.

  12
  33
  1. Kabbala etunimenä ei kerro sinusta yhtään mitään. Syötkö vauvoja jouluaterialla?

   4
   1
 2. Joka kesä pitkän elämäni varrella olen liikkunut Pohjois-Norjassa välillä Trondheim-Kirkeness. Sama meno kuin ruotsistaniassa ja hölmölässä. Joka kylässä ja kaupungissa paljon ”ihmisiä” ,jotka eivät sinne sopeudu. Onnea teille jälkipolvi kun puntit on 60-50(sori Matti lainauksesta,RIP)

  51
 3. Varjelkoon…. Nyt paikalliset haavistot varmasti kuluja säästämättä tekevät kaiken mahdollisen, jotta lapsoset lennätetään kotiin konsulikyydillä. Kyllä ne takaisin ilmaantuisivat omia aikojaankin, Dubaissa nimittäin ei jaeta vastikkeetonta rahaa ulkomaalaisille. Jos noilla leveysasteilla on nykyään jo somaleja, niin liekö jo Svalbardissa ja pohjoisnavallakin?

  38
 4. On se ny JUMALAUTA jos lähtee pohjoisnorjaan ja haluaa olla rauhassa, ehkä joku hirvi tai semmonen ois okei joskus nähdä, niin eiköhän sielläkin saatana tule vastaan vitun HUSUJA!!!!!! Onko siellä extramuhkeat sossurahat vai mitä noi tuolla pimeessä ja kylmässä tekee??? Eivät tasavarmana töissä ole.

  69
 5. Norjan sossu ei häkelly kadonneista lapsista, kunhan säilyy tilit, jonne voi siirtää kuukausirahan.

  48
 6. Oliko tämä lopulta jokin yllätys jollekin, että tytöt on viety ulkomaille ympärileikattavaksi?

  30
 7. Norja kuitenkin hajasijoittaa näitä ympäri maata, josta Suomen pitäisi ottaa oppia. Sieltä avustetaan muuttoa isommille paikkakunnille, vain, jos on työ- tai opiskelupaikka. Näin estetään Ruotsin tapaisten ghettojen syntyä.
  Näin edistetään maahanmuuttajan aktiviteettiä oppia esim Norjan kieltä. Suomessa taas pääkaupungin kunnat tarjoaa kilvan ilmaisia asuntoja, vaikka ei ole minkäänlaista työ- tai opiskelupaikkaa. Käy kuten Espoossa, nyt ihmetellään väkiluku kasvaa, mutta verotulot pienenee.

  15
  14
  1. Pääkaupunkiseutu saa pitää husunsa yms. etnisesti edistyneet. Heikäläiset niitä tänne haikailevatkin, joten pitäköön hyvänään.

   15
   1
  2. Suvakkipunikit yrittää paskaasa tyrkyttää joka välistä, josko sais nuivien mieltä pikkuhiljaa käännettyä suvakkiraiteille. Perinteistä sosialistien harjoittamaa manipulointia.
   Vai pitäis sitä p…aa joka kylään kuskata ihmisten kiusaksi.

  3. Kuitenkin lopputulos on kuvatunlainen. Somali ei sopeudu, vaikka puut ovat pelkkiä varpuja enää.

 8. Olipa järkyttävä otsikko. Nyt varmaan kaikki 5,328 miljoonaa Norjalaista itkee, ja vuodattaa krokotiilin kyyneleitä. Varmaan Somalilapset löytyy Tuusulanväylältä, eikös tämä meidän oma ”Taxi suhari Husu” tapaa jättää asiakkaansa sinne.? On nämä Somalit uskomatonta sakkia. Minun oikeustajuun ei vaan mene se, että miten tämmönen tapaus voi olla mahdollista ”meidän” pohjoismaalaisten 100%:sen väestörekisterin mukaan.

  15
 9. Meidämpä kaupassa oli tänään 4-5 kpl Sarveissompun lauma joilla kaikilla oli afrikaanoananas eli sivuilta sileä mutta pään päällä iso 15 cm korkea keko joko kikkaraista karvaa tai niitä puikaleita. Aika pitkiä jätkiä, 180-185, mutta kaikilla pillijalat, pillireidet ja tyhjä perse.

  Mistä ihmeestä ne ostavat farkkunsa kun puntin leveys on 10 cm?

  17
 10. Kysymys kuuluukin: onko 33 lasta yleensä olemassa, vai onko kyseessä jonkunasteinen puhallus?
  Mukavahan se on kerätä 33 hengen sosiaaliavustukset ja muut mitä keksii anoa rikkaalta öljy-Norjalta.

Comments are closed.