Hammerfestissä ollut kateissa 33 lasta jo yli vuoden

Kuvakaappaus 2019-12-12 16-35-01.png

Norjan Hammerfestissä on ollut jo pitkään käynnissä hyvin merkillinen ilmiö: Kylästä hävisi yhtäkkiä 33 somalitaustaista lasta eikä kukaan oikein tiedä mitä tapahtui.

Vuoden 2018 syksyllä kesälomien jälkeen kun koulut ja päiväkodit taas alkoivat niin pikkuhiljaa huomattiin, että useita lapsia ei tullut takaisin kouluun tai päiväkotiin. Pienen selvittelyn jälkeen todettiin, että 33 lasta oli ”kadonnut”.
Lapset olivat i’iltään 1-12 vuotta. Kaikki lapset olivat somalitaustaisia, mutta kuitenkin Norjan kansalaisia. Aluksi ei tiedetty missä lapset voivat olla ja millaisissa olosuhteissa he mahtavat elää. Vai elävätkö ollenkaan.
Myöhemmin syksyllä kouluista tehtiin lastensuojeluviranomaisille ilmoituksia, sillä ne lapset, jotka olivat kirjoilla jossain koulussa, kuuluivat myös oppivelvollisuuden piiriin. Lastensuojeluviranomainen taas otti yhteyttä poliisiin. Asia jämähti oikeastaan tähän, ja vaipui pikkuhiljaa unholaan.
Asiaan kytkettiin myös eri maahanmuuttoviranomaiset, mutta sekään ei johtanut mihinkään. Hammerfestin eräs kunnanvaltuutettu Leif Vidar kertoi, että kaupunki ei voi mitenkään kontrolloida kuka matkustaa ulos maasta, eikä sellainen edes kuulu kaupungin tehtäviin.
Nyt on sitten alkanut tippumaan vihjeitä, että lapset olisivat Dubaissa. Hege Storhaugin mukaan lapset ovat luultavasti viety ulos maasta ympärileikattavaksi ainakin tyttöjen osalta.
Asiasta kirjoitti alunperin Hammerfestin paikallislehti Hammerfestingen. Asiasta enemmän Hege Storhaugin pohdintaa Rights.no:ssa.
Hammerfestissä asuu noin 10 500 asukasta, joista reilu 200 somalitaustaisia.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kabbala ukko
Kabbala ukko
12.12.2019 16:57

Vai että oikein 33 :). Paavo kabbala kiitos muurari Paavo kun kerrot itsestäsi kaiken tarpeellisen.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
13.12.2019 05:02
Vastaa...  Kabbala ukko

Kabbala etunimenä ei kerro sinusta yhtään mitään. Syötkö vauvoja jouluaterialla?

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
12.12.2019 16:59

Joka kesä pitkän elämäni varrella olen liikkunut Pohjois-Norjassa välillä Trondheim-Kirkeness. Sama meno kuin ruotsistaniassa ja hölmölässä. Joka kylässä ja kaupungissa paljon ”ihmisiä” ,jotka eivät sinne sopeudu. Onnea teille jälkipolvi kun puntit on 60-50(sori Matti lainauksesta,RIP)

El Comandante Cero
El Comandante Cero
12.12.2019 17:11

Matkalla mummolaan kuten Taposen Jartsa ilmaisi.

Moonman
Moonman
12.12.2019 17:15

Varjelkoon…. Nyt paikalliset haavistot varmasti kuluja säästämättä tekevät kaiken mahdollisen, jotta lapsoset lennätetään kotiin konsulikyydillä. Kyllä ne takaisin ilmaantuisivat omia aikojaankin, Dubaissa nimittäin ei jaeta vastikkeetonta rahaa ulkomaalaisille. Jos noilla leveysasteilla on nykyään jo somaleja, niin liekö jo Svalbardissa ja pohjoisnavallakin?

Oddvar Brååå
Oddvar Brååå
12.12.2019 17:33

On se ny JUMALAUTA jos lähtee pohjoisnorjaan ja haluaa olla rauhassa, ehkä joku hirvi tai semmonen ois okei joskus nähdä, niin eiköhän sielläkin saatana tule vastaan vitun HUSUJA!!!!!! Onko siellä extramuhkeat sossurahat vai mitä noi tuolla pimeessä ja kylmässä tekee??? Eivät tasavarmana töissä ole.

kanander
kanander
12.12.2019 18:09

Norjan sossu ei häkelly kadonneista lapsista, kunhan säilyy tilit, jonne voi siirtää kuukausirahan.

Anonymous
Anonymous
12.12.2019 18:16

Oliko tämä lopulta jokin yllätys jollekin, että tytöt on viety ulkomaille ympärileikattavaksi?

Anonymous
Anonymous
12.12.2019 18:19

Jos ovat kadonneet, niin ehkäpä siihen on selkeä syy…

K. Luikaus
K. Luikaus
12.12.2019 20:13

Al-Holissa on 33 ”suomalaista” lasta. Kuinkas ollakaan!

seant
seant
12.12.2019 20:45

Norja kuitenkin hajasijoittaa näitä ympäri maata, josta Suomen pitäisi ottaa oppia. Sieltä avustetaan muuttoa isommille paikkakunnille, vain, jos on työ- tai opiskelupaikka. Näin estetään Ruotsin tapaisten ghettojen syntyä.
Näin edistetään maahanmuuttajan aktiviteettiä oppia esim Norjan kieltä. Suomessa taas pääkaupungin kunnat tarjoaa kilvan ilmaisia asuntoja, vaikka ei ole minkäänlaista työ- tai opiskelupaikkaa. Käy kuten Espoossa, nyt ihmetellään väkiluku kasvaa, mutta verotulot pienenee.

Kurvinen
Kurvinen
12.12.2019 22:03
Vastaa...  seant

Pääkaupunkiseutu saa pitää husunsa yms. etnisesti edistyneet. Heikäläiset niitä tänne haikailevatkin, joten pitäköön hyvänään.

Rtellinen
Rtellinen
12.12.2019 22:47
Vastaa...  seant

Suvakkipunikit yrittää paskaasa tyrkyttää joka välistä, josko sais nuivien mieltä pikkuhiljaa käännettyä suvakkiraiteille. Perinteistä sosialistien harjoittamaa manipulointia.
Vai pitäis sitä p…aa joka kylään kuskata ihmisten kiusaksi.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
13.12.2019 05:10
Vastaa...  seant

Kuitenkin lopputulos on kuvatunlainen. Somali ei sopeudu, vaikka puut ovat pelkkiä varpuja enää.

Janis Petke
Janis Petke
12.12.2019 20:56

Vitut silvottuina palaavat loisimaan

Täyttä Juonittelu
Täyttä Juonittelu
12.12.2019 21:26

Olipa järkyttävä otsikko. Nyt varmaan kaikki 5,328 miljoonaa Norjalaista itkee, ja vuodattaa krokotiilin kyyneleitä. Varmaan Somalilapset löytyy Tuusulanväylältä, eikös tämä meidän oma ”Taxi suhari Husu” tapaa jättää asiakkaansa sinne.? On nämä Somalit uskomatonta sakkia. Minun oikeustajuun ei vaan mene se, että miten tämmönen tapaus voi olla mahdollista ”meidän” pohjoismaalaisten 100%:sen väestörekisterin mukaan.

Riisitikut
Riisitikut
13.12.2019 02:09

Meidämpä kaupassa oli tänään 4-5 kpl Sarveissompun lauma joilla kaikilla oli afrikaanoananas eli sivuilta sileä mutta pään päällä iso 15 cm korkea keko joko kikkaraista karvaa tai niitä puikaleita. Aika pitkiä jätkiä, 180-185, mutta kaikilla pillijalat, pillireidet ja tyhjä perse.
Mistä ihmeestä ne ostavat farkkunsa kun puntin leveys on 10 cm?

14
14
14.12.2019 09:57

Tunnettu myös nimellä kahlaajalinnunjalat

Anonymous
Anonymous
13.12.2019 05:04

Tämähän on varmasti suuri harmi ja erittäin valitettavaa.

Anonymous
Anonymous
13.12.2019 13:54

Kysymys kuuluukin: onko 33 lasta yleensä olemassa, vai onko kyseessä jonkunasteinen puhallus?
Mukavahan se on kerätä 33 hengen sosiaaliavustukset ja muut mitä keksii anoa rikkaalta öljy-Norjalta.