Tukholman julkisiin omat "no-go-zonet"

Rinkeby_metro_20170902_picture_17.jpg

Stockholms Lokaltrafik SL eli Tukholman paikallisliikenneyhtiö teetti vuonna 2018 suuren turvallisuustutkimuksen, jossa matkustajilta kysyttiin ”Mitkä asiat tuovat turvattomuuden tunnetta kun matkustat julkisilla kulkuvälineillä?”.

Tutkimuksen tulos liikennehallinnon mukaan oli yksiselitteinen, turvattomuutta julkisissa aiheuttivat: asunnottomat, narkomaanit, kerjäläiset, mielenterveyshäiriöiset, kovaääniset nuorisoporukat ja EU:n ulkopuolelta tulleet yksintulleet aikuiset ja nuoret. Viimeisellä tarkoitetaan tietenkin nuoria aikuisia turvapaikanhakijamiehiä.
Mm. Dagens Nyheterissä julkaistujen otteiden mukaan matkustajat toivovat enemmän henkilökuntaa paikallisliikenteen metroihin, juniin ja busseihin tuomaan turvallisuutta.
Samalla lanseerattiin eräänlaiset julkisen liikenteen ”no-go-zonet”, joka on Liikennehallinnon mukaan pohjautuu poliisin aiempaan riskialuemääritelmään.
Tukholman paikallisjunaliikenteessä kerrotaan oleva neljä ongelmallista asema-aluetta: Jordbro, Skogås, Älvsjö/Solberga ja Storvreten. Riskialueiksi lasketaan Sollentunan Tureberg.
Metrossa on viisi erityisen ongelmallista asemaa: Alby, Fittja, Hallunda/Norsborg, Husby, Rinkeby/Tensta. Lisäksi viisi ongelma-asemaa: Vårby, Bredäng, Hagsätra/Rågsved, Hässelby/Vällingby, Vårberg sekä yksi riskipysäkki: Rissne/Hallonbergen.
Bussiliikenteessä erityisen ongelmallisiksi alueiksi lasketaan:  Ronna, Geneta ja Lina Södertäljessä. Sekä neljä ongelmallista aluetta: Östberga, Edsberg Sollentunassa, Finnsta Upplands Brossa ja Sångvägen/Termovägen Järfällassa.
Itse lisäisin tuohon vielä joitakin yksittäisiä bussilinjoja, mutta mennään virallisella määrittelyllä.