Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta kiihotustuomioita

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Pertti Nykäsen ja erään toisen livekuvaajan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ym. Tuomioksi annettiin sakkoja.

nrTAts_1_400x400Nykänen tuomittiin kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, jotka ovat tapahuneet  vuosina 2016-2017. Ensimmäisessä kohdassa Nykänen oli oikeuden mukaan panetellut Venäjältä sekä Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maista peräisin olevista maahanmuuttajista koostuvaa ryhmää syntyperän tai kansallisen tai etnisen alkuperän perusteella. Lisäksi tässä jutussa oli mukana Nykäsen lausunto ”Matut vittuun!”.

Toisessa tapauksessa Nykänen oli kuvannut mielenosoitusta Itäkeskuksessa, jossa puhujana muuan ranskalaismies. Oikeuden mukaan videon levittäminen oli omiaan aiheuttamaan halveksuntaa tiettyjä kansanryhmiä vastaan.

Kolmas kohta oli tapahtuma, jossa Nykänen oli edelleen jakanut netissä ranskalaismiehen puhetta.

Yhteensä sakkoja tuki 90 päiväsakkoa, á 15 euroa eli maksettavaa 1 350 euroa. Lisäksi rikosuhrimaksuna tulee maksaa 80 euroa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

46 thoughts on “Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta kiihotustuomioita

 1. Viranomaiset voisivat väärinkäsitysten välttämiseksi selventää ja täsmentää erilaisten kulttuurien samanarvoisuutta: esimerkiksi sitä, miten tasa-arvo ja epätasa-arvo ovat aivan yhtäläisiä ja yhtä arvokkaita asioita.

  59
  1. VOI VITTU TÄTÄ APINOIDEN VALTAKUNTAA!!!

   Kainuussa saastutettiin kokonainen vesistö, samalla pilaantui kymmenien/satojen ihmisten asuin/vapaa-ajan vietto ympäristö, kalakantoja meni useammassa järvessä ja noiden järvien kalastajien kaloja ei enää kukaan ostanut. Samalla meni monenlaiset ”mömmöt” puroihin ja järviin. Ehdollista ja toiselle päiväsakkoja 60 kpl tuli rangaistukseksi: https://yle.fi/uutiset/3-11079511

   Pelkästä tiedon jakamisesta saa 90 päiväsakkoa. Pelkkää poliittista vainoa!!! Virallisen monikulttuurisuus propagandan vastaan ajatteleminen on nykyään Suomessa suurin rikos. Väärin ajattelijat laitetaan poliisin ja oikeuslaitoksen vainolla sellaineen asemaan, että eivät uskalla enää ajatella ”väärin”.

   MaTu-busineksessa on niin valtavat rahat kyseessä, että sen eteen koko valtakoneisto toimiin hiljentääkseen ”vääriajattelijat”. Valtakoneisto tietenkin saa MaTu-busineksesta erittäin ISOT lahjukset, joten maksajat määräävät toimintatavat.

   SURULLISTA, ERITTÄIN SURULLISTA!!!

   34
 2. Syöpaskaa ja kuole husu se osoitta joka suomalaiselle toivotuksensa mutta missäs on mokan tuomio, ja lisää on tehtaillut varmaan sata kertaa sen jälkeen eikä oikeulaitos tee yhtään mitään asialle.

  Joten miksi pitäisi suomalaisten sitten varoa mitä sanoo jos helvetin päivettyneet virukset saa vapaasti tehdä mitä haluaa ilman virkavallan puuttumista.

  94
 3. Täysin poliittinen tuomio.
  Lainsäätäjä ei varmasti ole tarkoittanut tätä kiihotuspykälää laatiessaan.
  Tässä on kysymys punavihernatsien tyranniasta eikä mistään muusta.

  ”Me soluttaudumme heidän opinahjoihinsa ja poliittisiin instituutioihinsa, muuttaen ne pikkuhiljaa marxistisiksi laitoksiksi, kun etenemme kohti maailmanlaajuista egalitarianismia.” – Max Horkheimer

  85
  1. Lainsäätäjä on tasan tarkkaan tarkoittanut tätä kun lakia aikoinaan sorvattiin.

   14
   1
   1. Kansankiihoituspykälä taisi olla peräisin 90-luvulta ja mahtoiko se olla Tarja Halosen käsialaa? Tällainen muistikuva jäi jostain. Älkää uskoko tätä vaan kaivakaa parempia lähteitä.

    Jonkinlainen aikomus siinä on täytynyt kuitenkin olla, koska sekä itse lakiteksti että perustelu ovat niin tulkinnanvaraisia, että niiden perusteella voisi jättää halutessaan myös pitkälti tuomitsematta. Ratkaisu riippuukin lähes täysin lainkäyttäjän henkilökohtaisista mieltymyksistä.

    18
     1. Riippuu varmaan myös siitä miten tätä tietoa käyttää. On ok esim. sanoa että Alankomaissa ja Hollannissa teollistunut yhteiskunta tuottaa älykkästä väkeä, mutta rikollista sanoa että älykäs väki Japanissa ja Hollannissa sai aikaan teollistuneen yhteiskunnan.

  1. No mutta jos rehellisiä ollaan niin kyllähän ”matut vittuun” voi jonkun mielestä olla hyvin solvaava sanonta.

   6
   37
   1. Jep. Varmana ainakin maahantunkeutujan mielestä, saattaa olla jokunen batiikkinoita samaa mieltä myös.
    Omasta mielestäni tuota ei voisi kauniimmin sanoa.

    58
   2. Tokihan se voi olla. Näissä kansankiihotushommissa kaikki voi olla jotain. Tai myös olla olemattakin.

 4. Minkälaisen tuomion mahtaa saada päätekijä, eli kohua herättäneen puheen esittänyt ranskalaismies?

  28
  1. Tietojen mukaan mies ei ole enää Suomessa, niin tuskinpa juttuun panostetaan siltä osin.

   16
   1. Loppuuko se viranomaisten toimivalta, suomen rajojen ulkopuolella? joku viisaampi voisi kertoa?

    1. No voihan poliisi laittaa virka-apupyynnön jos haluaa. Eri asia sitten mitä toinen maa tekee.

     15
     1. Voi laittaa virka-apupyyntöjä kyllä. Haluja rikosepäilyihin ei kumminkaan käsittääkseni ole ollut kuin häntä kuvanneilta kansallismielisiltä. Itse ranskis on hävinnyt kuin pieru saharaan.

     2. Vihapuheeksi ja kiihottamiseksi lasketaan Suomessa vain suomeksi ja ruotsiksi kirjoitettu ja puhuttu.
      Araviaksi ja sonelaksi esitetyt tappouhkaukset ja solvaukset ovat monikulttuuria, joihin annetaan avustuksia veikkausvaroista.

   2. ”Tietojen mukaan mies ei ole enää Suomessa, niin tuskinpa juttuun panostetaan siltä osin. ”

    Niin, että ranskis lähti pois. Fiksu mies. Mutta… mutta Suomen viranomaiset voivat tehdä hänelle saman kuin Iljalle, jota Suomessa epäiltiin muistaakseni sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan ja sillä verukkeella saatiin Espanjan ja Andorran viranomaiset ottamaan Iljan kiinni ja palauttamaan Suomeen. Erikoista koko jutussa on, että Ilja oli väitettyjen rikosten tekoaikana Espanjassa, joten miksi hänet piti saada Suomeen oikeuteen.

 5. Nämä ovat aivan poliittisia tuomioita, saadaan kuvaajat pelkäämään tuomioita ja kohta on vain kivoja kissa/koiraotoksia tuupista.
  Ensin tuli vihapuhe, sitten vihakuvaus, ja seuraavaksi vihalaulua… Mikä vaihe on seuraava?

  56
  1. Viha hajusta joutu maksamaan 6624€ joten se on kielletty sana

   25
  2. Vihahengittäminen, vihakatseleminen ja vihaajatteleminen on seuraavana vuorossa, luulen ma. Kaiki käy kun oppositio pitää vaientaa.

   10
  1. Se olisi kyllä mielenkiintoista tietää, keskittyvätkö nämä kansankiihotustuomiot joillekin tietyille tuomareille, jotka mahdollisesti kuuluvat erääseen Demla-nimiseen järjestöön.

   20
    1. Wikipedia tietää kertoa näin”Demla oli alun perin kommunististen ja kansandemokraattisten lakimiesten yhdistys, mutta 1970-luvulla se laajeni myös sosiaalidemokraattien ja keskustalaisten ”yleisedistykselliseksi” järjestöksi.” (Suomen Demokraattiset Lakimiehet (DemLa)) Kepulien riveihin soluttautuneet marxilisetkin saattoivat siis liittyä samanmielisten punikkien kerhoon. Noiden tehtävänä on huolehtia, että marxilaista menoa arvostelevat hiljennetään kaikin keinoin. Mitään Wikipedian väittämää ”hiljentymistä ”ei ole tpahtunut, vaan Demla on erittäin vaikutusvaltain äärivasemmistolainen klikki joka toimii matalalla profiililla ja pysyttelee poissa julkisuudesta, siis eräänlainen salaseura.

     16
     1. Jaa se on salaseura. Se selittääkin pakjon asioita.

      3
      1
     2. Salaseuralaisuus (konspiratiivinen toiminta) on alusta lähtien ollut olennainen osa vasemmistolaisuutta. Varsinkin ryssänpunikeille, kgb-kommareille suoranainen pakkomielle.

     3. Ei Demla mikään hemmetin salaseura ole vaan oikeuspoliittinen yhdistys ja alunperin perustettu siis kommunistisena lakmiesjärjestönä. Nykyään luokittelee itsensä sitoutumattomaksi vaikuttajaksi, mutta tottakai siihen kuuluvat tuomarit ja lakimiehet on poliittista vasemmistoa.

      1. Esim. Vastarintaliikkeen kieltoasiassa poliisihallitusta edusti Markku Fredman, joka on demlan entinen puheenjohtaja.

    2. rahapeliautomaateista, sunnuntaiaamuna kaverit tempoo 45 euron voittoja täsmäpanostuksella, koska pikkumulkut on sale-ukkelin valtiossa noudattanut esivaltaa. .Ehdotan voitonmaksun puolittamista ajallisesti ja mikäli se ei ole mahdollista niin koko veikkausjärjestelmän uudelleen muodostamista.Kärkihankkeen vetäjäksi vois tulla tuomikoski tai lipponen.

  2. Ne saa kai tilaamalla päätöksen (julkisen asiakirjan) oikeudelta?
   Tarvitaan lisää aktiivisuutta eikä odotusta, että kaikki tarjoillaan valmiina.

   6
   1
 6. Suomessa on menossa massiivinen identiteettivarkaus. Suomalainen identiteetti, kulttuuri ja historia on joutumassa varkaiden käsiin.

  43
 7. Matut vittuun, sitähän ne ovat tehneet eli raiskanneet alaikäisiä lapsia. Suomessa tällähetkellä suojellaan vain purkukuntoisia rakennuksia ( jonka joku arkkitehti on suunnitellut ) kulttuuri perinteitä. Taiteliapiirit jotka ennen puolustivat suomalaisuutta ajavat sateenkaari akendaa. Kyllä olen niin kyrpiintynyt nyky menoon ja umpiheterona olen toisenluokan kansalainen jonka pitäisi valtamedian mielestä pitää turpansa kiinni.
  Lähestymme aikaa jolloin kirjastonpolttaja saa nobelin rauhanpalkinnon, niin sekopäisenä näen nykymenon.
  Jossain laulussa sanotaan kaikentakana on nainen ,kyllä se on kuitenkin juutalainen.
  Saa olla erimieltä kunhan on samaamieltä.

  19
  1. Älä viitti evlasse tai mikä pöllö (anteeksi pöllöt, te olette kunnon eläimiä!) lienetkään, iippoja tölviä. Kamelinpökäleet, jotka öljyjärvessä lojuu, ne on kaiken takana. Loppus tuo öljy ees, niin saisivat taa harjoittaa ikiaikaista kamelinnussimistaan.

   9
   1
   1. Terotero ja Tero, onko Soros mielestäsi sitten hyväntekijä, aatteleppa ite

 8. Se tuo Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on kunnostautunut ennenkin merkillisillä tuomioillaan: 5 vuotiaan raiskannut somali jätetiin tuomitsematta muka kun ”tilanteeseen ajauduttiin” ja näin lapsen raiskauksesta tekaistiin täysin sallittua kunhan vain tilanteeseen ”ajaudutaan”. Äärimmäistä halveksuntaa ihmiselämää kohtaan ja eritoten suomalaislapsia kohtaan:

  https://mvlehti.net/2019/06/05/ita-uudenmaan-karajaoikeus-vapautti-5-vuotiaan-raiskanneen-tilanteeseen-ajauduttiin/

  17
 9. Hyvä Pertti! Pertti on pastorin jumala.
  ”Matut vittuun!” ja sillä sipuli.
  Amen.

 10. Oli PAKKO lähettää tämä linkki parin vanhemman ihmisen älypuhelimeen ohjeineen, että kuinka tämä avataan – syystä että Pertti Nykänen on minulle henkilökohtaisesti sankari ikäluokassaan ja myöskin siksi, että kommentti-osasto on täynnä todella hyviä kommentteja ja linkkejä.

  Kiitos PT-media tästä.

  1. En tiedä sopiiko Paavolle linkki YLE-Areenaan, koska ei itse seuraa valtamediaa lainkaan, mutta tämä linkki kuuluu tähän päivään hyvin, mitä Suomessa tapahtuu. Tässä n-sana Reggie Yates ”pureutuu” feminismiin ja miehiin, kenen mielestä feministeillä ja homoilla alkaa olemaan täysin liikaa valtaa ja kuka ei sitä kannata, on misogyyni-kusipää. Suomessa ei omaa spicegirl-hallitusta pahemmin saa arvostella. Tämä on tietääkseni vuodelta 2015, mutta voin olla väärässä tästä.

   Kesto on 44min.

   Linkki:

   https://areena.yle.fi/1-4304171

Comments are closed.