Trollhättanin mellakat levisivät naapurikaupunkiin

Kuvakaappaus 2019-12-14 14-49-31.png

Tilanne Trollhättanissa ja ympäristössä kiristyy. Perjantai-illan ja yön aikana poliisia kohti ammuttiin ilotulitteilla puhtaasti tulitusmielessä. Myös sivullisia ihmisiä kohti tulitettiin. Neljä henkilöä otettiin kiinni osallistumisesta väkivaltaiseen mellakkaan Vänersborgin maahanmuuttajalähiössä.

Mellakka levisi naapurikaupunkiin Vänersborgiin, jossa homma riistäytyi käsistä noin klo 22.30 aikaan. Poliisin  mukaan yli 30 uusruotsalaista nuorukaista hyökkäsi poliisijoukkojen kimppuun ampuen viranomaisia raketeilla ja heitellen kivillä. Kyseessä on Torpa-niminen maahanmuuttajavoittoinen ongelma-alue.
Poliisi joutui perääntymään ylivoiman edessä ja sen jälkeen uusruotsalaiset rikkoivat torilla liikkeiden ikkunoita. Mm. Coop-marketin kaikki ikkunat rikottiin. Poliisi kertoo paikallislehti Ttelalle, että kyseessä on aivan samanlainen mellakka ja sama kaava kuin Trollhättanissa.
Poliisi oli aivan hampaaton uusruotsalaisten edessä. Se pyrki lähinnä jakelemaan poistumiskäskyjä. Neljä uusruotsalaista saatiin otettua kiinni.
Aiemmin illalla mellakoitiin Trollhättanissa. Trollhättan ja Vänersborg ovat käytännössä samaa kaupunkia. Trollhättanin ongelma-alueella Kronogårdenissa viskottiin poliiseja kivillä ja rikottiin torin kauppojen ikkunoita. Turnauskestävyys kuitenkin hiipui ja poliisi pystyi siirtämään joukkoja Vänersborgiin.
Trollhättanin tilanne on siinä mielessä vaikea, että vartiointiliikkeet ovat nyt lopettaneet vartiointi- ja järjestyksenvalvontatoimet Kronogårdenin maahanmuuttajalähiössä. (Linkki) Työn katsotaan olevan liian vaarallista. Näin Kronogården ajautuu käytännössä lainsuojattomaan tilaan, jossa uusruotsalaiset mellakoivat nuorukaiset ovat ottaneet vallan. Kukaan ei voi tilanteelle mitään jos nuorukaiset eivät itse lopeta mellakointia.
Tilanne on seuraamisen arvoinen, sillä on melko varmaa, että pitkinä joulun pyhinä Trollhättan/ Vänersborgissa roihahtaa jättimellakka.