Oikeus hylkäsi Lokan niskoittelu-syytteen

Kuvakaappaus 2019-12-18 20-17-51.png

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään Junes Lokkaa vastaan esitetyn syytteen niskoittelusta kahden vuoden takaisesta itsenäisyyspäivän tapahtumasta.

Tapahtumien kulku oli se, että poliisi antoin Lokalle ja tämän seurueelle poistumiskäskyn Hakaniemen torilta, jossa he olivat kuvaamassa anarkistien tapahtumaa. Syyttäjän mukaan Lokka oli tässä vaiheessa niskoitellut, mitä se sitten tarkoittaakaan. Luultavasti jotain sellaista, että poistumiskäskyä ei oltu noudatettu.
Lokka pystyi kuitenkin oikeudessa esittämään videoltaan melko tarkasti, että mitään käskyn noudattamattajättämistä ei tapahtunut. Kiista johtui siitä, että poliisi antoi Hakaniementorilla käskyn poistua, mutta mitään tarkkaa paikkaa ei määritelty. Myöhemmin poistumispaikaksi määrättiin Varsaniemenpuistikko, jonne seurue menikin. Puistossa oltiin yli tunti, josta lähdettiin myöhemmin kävelemään kohti Helsingin keskustaa.
Tässä vaiheessa poliisi otti Lokan kiinni Kaisaniemessä juuri ennen tuloa Rautatientorille.
Oikeuden päätökseen vaikutti luultavasti eniten se, että todistajana ollut poliisi kertoi, että hänen mielestään Lokan käytös ei viitannut niskoitteluun. Lokka seurueineen oli mennyt Varsapuistikkoon ja jäänyt sinne. Poliisin mukaan Lokka ei niskoitellut, muutaman kerran vain kyseli perusteita poistumiskäskylle. Lokan puolesta todisti lisäksi kaksi muuta seurueessa ollutta henkilöä.
Oikeuden päätöksen mukaan Lokka on kyseenalaistanut poistumiskäskyn kyselemällä perusteita, mutta itse niskoittelua ei syyttäjän kuvailemalla tavalla ole tapahtunut, joten syyte hylätään siltä osin.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tapio

Hyvä! Oikeutta Junekselle.

Anonymous

Poliisin pitäisi olla syytteessä niskoittelusta.

Pertti Grandell

polpo on polpo vaikka voissa paistaisi….

Tiukkaa rajavalvontaa kannattava

Poliisikoulu julkisti äskettäin, että aikoo nostaa kielitaitovaatimuksia, on osattava täydellistä suomea, jotta poliisi itse ymmärtää, osaa kirjoittaa ohjeita, joihin ei tule tulkinnanvaraa, jne. Ei olekaan kyse pilkuista, vaan sisällöllisestä ymmärtämisestä.
Sehän on hyvä, mutta miten ihmeessä tämä onnistuu Ohisalon unelman kanssa? Saada poliiseihin huivipäisiä musliminaisia? Eikö se huivi ole poliisin työssä liikaa provosoiva? Näinä ankeina aikoina viranomaisten kannattaisi pitää yllä neutraalia linjaa. Entä työturvallisuus? Huivista saisi aikamoisen hyvän otteen ja voisi poliisia repiä, kuristaa.
Entä salliiko Ohisalo sitten myös poliisille muut uskonnolliset tunnusmerkit yhdenvertaisuuden nimissä? Jeesus tulee, oletko valmis -tarra selkään tai iso risti?

Fatwantarkistaja

Minusta ei koskaan tule poliisia, mutta terroristista tulee. Heil sille.

Anonymous

Mina taas haluan oppia lentamaan lentokoneella mutta en laskeutumaan…

Johnny

Jospa kyseessä olikin “kielentaitovaatimus”, joka todennetaan lipomalla.

How dare you

Loppulausunnossaan Junes kuulema käski syyttäjää ja poliisia häpeämään. Tiedä sitten?

Aikki.

Jos näin tapahtui, niin hyvä niin. Junesta juoksutettiin Helsinkiin asti ja mitä tämä keissi tuli taas maksamaan veronmaksajille. Toivottavasti Juneksen matkat Oulusta Helsinkiin maksettiin.

Espiritu libre

En ole tiennytkään, että oikeus jakaa prepaid-kortteja matkakustannuksina, mutta tulipa liveseurannasta tämäkin opittua 😀

Aikki

Poliisin olisikin syytä hävetä, koska juoksuttivat Junesta turhan takia Oulusta Helsinkiin. Toivottavasti korvaavat kaikki kulut.

W-tuuntunut Stadilainen

Todella omituinen prosessi.

Anonymous

Punavihernatsit alas!
Ovat entisiä kommunisteja ja natseja ja sen huomaa.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/220951-kuva-jonka-maailman-vihreat-haluaisivat-havittaa/
Die Grune Partei (Vihreät) perustettiin Offenbachissa vuonna 1979. Sen perustivat karkeasti ottaen kaksi poliittista ryhmää: 1) marxismiin pettyneet äärivasemmistolaiset ja 2) vanhat natsit.

Fatwantarkistaja

Ääriajattelu ei ole hyvästä.

Acc358

Junes striimillään esitti ajatuksen, että Poliisi olisi tahallaan lähtenyt häviämään jutun oikeudessa. Tämä on mahdollista ja järkeenkäypää. Ehkä Poliisissa ja syyttäjälaitoksessa on vasureita, jotka tälläkin tavoin pyrkivät murentamaan kansalaisten luottamusta hallintoon. Ideana olisi saada yhteiskunta sortumaan ja sen raunioista nousisi sitten vasureiden johtama ihanneyhteiskunta. Tämä sama idea on voi olla Päivi Räsäsen syyttämisen takana.
Oikeudenkäynti Helsingissä 18.12.2019
https://dlive.tv/p/vihapuhefm+RFurBTfZg

Espiritu libre

Entäs jos sen ajattelisi niin päin, että lähtivät tahallaan häviämään oikeudessa jotta leviäisi miten älyttömiä päätöksiä hallintotasolla tehdään? Poistumiskäskyn antanut poliisi vaikutti todistuksessaan hyvinkin asialliselta – syyttäjän harmiksi.
Noh, ehkä liikaa toivottu, mutta veikkaisin että suuremmat mätämunat löytyvät siitä joukosta mitä ylemmäksi portaikossa mennään ja mitä isompiin päätöksiin pystyvät vaikuttamaan – en silti väitä, että näistäkään kaikki olisivat tällaisia.

Jarmor

Oliko syyttäjä joku demlan jäsen tai tunnettu äärivasuri?

Suomi Finland

Hyvä että Junes vapautettiin syytteistä. Sen sijaan eräs tampereislaisisä saattaa saada pahoinpitelysyytteen käytettyään voimaa pelastaakseen poikansa. Com’ on! Mehän ollaan Suomessa, jossa gansteriltakaan ei saa katkaista hiuskarvaakaan.

Fatwantarkistaja

Kyllä muuten saa. Kun tilanne on ohi, loppuu lyöminen. Kostaa et saa.

Tätiä tökkii

Kylläpä Junes Lokan perässä ollaan ärhäkästi. Ihan kuin olisi pahempikin valtakunnan vihollinen. Hän ansaitsisi kutsun Linnan juhliin suomalaisen yhteiskunnan ja järjestyksen puolustamisesta. Ja arvostusta.

Kysyn vaan

Onko tämä jo valtamedian uutisissa?

Anonymous

On, Matti Ronka ja Jussi-Pekka Rantanen kauhistelevat tapausta koko puolituntisen YLEn 20.30 uutimissa ja lopuksi sitten hymyilevat ja toteavat Ja sitten Saatiedotus, siella taitaa olle melko huonoja uutisia valkoista joulua odottaville…

rasistinen, kelvoton nazi

Lokka on tyyppinä cool ja ihan pasifisti. Tietenkin hänen lehmänrauhallisuutensa saa suvaitsevaisen ihan tärisemään ärsyyntyneenä, voin vain kuvitella : –).
Kun Lokkaahan ei saa riehaantumaan mikään provosointi, hän on oikein punainen vaate virhevassareille, uskon.
Pisteet Junekselle, tämä oli yksi askel meille kansallismielisille. Yksi todellinen askel, ettei vain kuviteltu.

Juha

Seurasin Juneksen videostriimin suorana lähetyksenä silloin 2 vuotta sitten.
Poliisin käytös oli pöyristyttävää. Usko meni täydellisesti kommunistisen poliisin toimintaan.
Ymmärrän kyllä, että kentällä toimivat konstaapelit ovat myös kypsiä ylemmän poliisijohdon päätöksiin. Mutta tiedoksi.. ei tule muuttumaan. Kaikenlainen epäoikeudenmukaisuus ja paskaduuni tulee lisääntymään ja näkevät lähietäisyydeltä tämän yhteiskunnan muutoksen mielisairaammaksi. Syy on järjestelmän.
Itse vetäisin johtopäätöksen.. nostaisin lopputilin ja hakeutuisin mieltä ylentävimpiin hommiin.

pöh

Millonkahan poliisi alkaa noudattaa lakia, ja puuttumaan naamioituneiden “anarkistien” kaduilla riehumiseen?
Se naamioituminen kun pitäisi olla kielletty.

Anonymous

Tätä olen ihmetellyt, laissa selvästi sanotaan että mielenosoituksessa ei saa olla maski naamalla!!

Ali Kessu

Mikähän olisi rikosnimike, jos joltakin sen huivin repäisee pois naamalta, aivan tuosta vaan kiusallaan.

naurisverkosto

Lievä pahoinpitely kenties?