Oikeus hylkäsi Lokan niskoittelu-syytteen

Kuvakaappaus 2019-12-18 20-17-51.png

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi tänään Junes Lokkaa vastaan esitetyn syytteen niskoittelusta kahden vuoden takaisesta itsenäisyyspäivän tapahtumasta.

Tapahtumien kulku oli se, että poliisi antoin Lokalle ja tämän seurueelle poistumiskäskyn Hakaniemen torilta, jossa he olivat kuvaamassa anarkistien tapahtumaa. Syyttäjän mukaan Lokka oli tässä vaiheessa niskoitellut, mitä se sitten tarkoittaakaan. Luultavasti jotain sellaista, että poistumiskäskyä ei oltu noudatettu.

Lokka pystyi kuitenkin oikeudessa esittämään videoltaan melko tarkasti, että mitään käskyn noudattamattajättämistä ei tapahtunut. Kiista johtui siitä, että poliisi antoi Hakaniementorilla käskyn poistua, mutta mitään tarkkaa paikkaa ei määritelty. Myöhemmin poistumispaikaksi määrättiin Varsaniemenpuistikko, jonne seurue menikin. Puistossa oltiin yli tunti, josta lähdettiin myöhemmin kävelemään kohti Helsingin keskustaa.

Tässä vaiheessa poliisi otti Lokan kiinni Kaisaniemessä juuri ennen tuloa Rautatientorille.

Oikeuden päätökseen vaikutti luultavasti eniten se, että todistajana ollut poliisi kertoi, että hänen mielestään Lokan käytös ei viitannut niskoitteluun. Lokka seurueineen oli mennyt Varsapuistikkoon ja jäänyt sinne. Poliisin mukaan Lokka ei niskoitellut, muutaman kerran vain kyseli perusteita poistumiskäskylle. Lokan puolesta todisti lisäksi kaksi muuta seurueessa ollutta henkilöä.

Oikeuden päätöksen mukaan Lokka on kyseenalaistanut poistumiskäskyn kyselemällä perusteita, mutta itse niskoittelua ei syyttäjän kuvailemalla tavalla ole tapahtunut, joten syyte hylätään siltä osin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

31 thoughts on “Oikeus hylkäsi Lokan niskoittelu-syytteen

 1. Poliisikoulu julkisti äskettäin, että aikoo nostaa kielitaitovaatimuksia, on osattava täydellistä suomea, jotta poliisi itse ymmärtää, osaa kirjoittaa ohjeita, joihin ei tule tulkinnanvaraa, jne. Ei olekaan kyse pilkuista, vaan sisällöllisestä ymmärtämisestä.

  Sehän on hyvä, mutta miten ihmeessä tämä onnistuu Ohisalon unelman kanssa? Saada poliiseihin huivipäisiä musliminaisia? Eikö se huivi ole poliisin työssä liikaa provosoiva? Näinä ankeina aikoina viranomaisten kannattaisi pitää yllä neutraalia linjaa. Entä työturvallisuus? Huivista saisi aikamoisen hyvän otteen ja voisi poliisia repiä, kuristaa.

  Entä salliiko Ohisalo sitten myös poliisille muut uskonnolliset tunnusmerkit yhdenvertaisuuden nimissä? Jeesus tulee, oletko valmis -tarra selkään tai iso risti?

  73
 2. Loppulausunnossaan Junes kuulema käski syyttäjää ja poliisia häpeämään. Tiedä sitten?

  41
  1. Jos näin tapahtui, niin hyvä niin. Junesta juoksutettiin Helsinkiin asti ja mitä tämä keissi tuli taas maksamaan veronmaksajille. Toivottavasti Juneksen matkat Oulusta Helsinkiin maksettiin.

   27
   1. En ole tiennytkään, että oikeus jakaa prepaid-kortteja matkakustannuksina, mutta tulipa liveseurannasta tämäkin opittua 😀

  2. Poliisin olisikin syytä hävetä, koska juoksuttivat Junesta turhan takia Oulusta Helsinkiin. Toivottavasti korvaavat kaikki kulut.

   28
 3. Junes striimillään esitti ajatuksen, että Poliisi olisi tahallaan lähtenyt häviämään jutun oikeudessa. Tämä on mahdollista ja järkeenkäypää. Ehkä Poliisissa ja syyttäjälaitoksessa on vasureita, jotka tälläkin tavoin pyrkivät murentamaan kansalaisten luottamusta hallintoon. Ideana olisi saada yhteiskunta sortumaan ja sen raunioista nousisi sitten vasureiden johtama ihanneyhteiskunta. Tämä sama idea on voi olla Päivi Räsäsen syyttämisen takana.

  Oikeudenkäynti Helsingissä 18.12.2019
  https://dlive.tv/p/vihapuhefm+RFurBTfZg

  20
  1. Entäs jos sen ajattelisi niin päin, että lähtivät tahallaan häviämään oikeudessa jotta leviäisi miten älyttömiä päätöksiä hallintotasolla tehdään? Poistumiskäskyn antanut poliisi vaikutti todistuksessaan hyvinkin asialliselta – syyttäjän harmiksi.
   Noh, ehkä liikaa toivottu, mutta veikkaisin että suuremmat mätämunat löytyvät siitä joukosta mitä ylemmäksi portaikossa mennään ja mitä isompiin päätöksiin pystyvät vaikuttamaan – en silti väitä, että näistäkään kaikki olisivat tällaisia.

   17
   1. Asiasta ei kannata etsiä mitään salajuonia, sillä niitä ei ole. Syyttäjän tehtävä on syyttää ja saada ihmisille tuomioita. Syyttäjä saattaa nostaa syytteitä joskus todella heppoisin perustein, mutta koska syyttäjän tehtävä on saada niitä tuomioita niin hän nostelee niitä syytteitä oman mielen mukaan. Tuskin edes tuntee ja tietää Junesta. Katsoi papereista, että saattaa olla fifty-sixty, että voittaako.

    6
    3
 4. Hyvä että Junes vapautettiin syytteistä. Sen sijaan eräs tampereislaisisä saattaa saada pahoinpitelysyytteen käytettyään voimaa pelastaakseen poikansa. Com’ on! Mehän ollaan Suomessa, jossa gansteriltakaan ei saa katkaista hiuskarvaakaan.

  22
 5. Kylläpä Junes Lokan perässä ollaan ärhäkästi. Ihan kuin olisi pahempikin valtakunnan vihollinen. Hän ansaitsisi kutsun Linnan juhliin suomalaisen yhteiskunnan ja järjestyksen puolustamisesta. Ja arvostusta.

  32
  1. On, Matti Ronka ja Jussi-Pekka Rantanen kauhistelevat tapausta koko puolituntisen YLEn 20.30 uutimissa ja lopuksi sitten hymyilevat ja toteavat Ja sitten Saatiedotus, siella taitaa olle melko huonoja uutisia valkoista joulua odottaville…

 6. Lokka on tyyppinä cool ja ihan pasifisti. Tietenkin hänen lehmänrauhallisuutensa saa suvaitsevaisen ihan tärisemään ärsyyntyneenä, voin vain kuvitella : –).
  Kun Lokkaahan ei saa riehaantumaan mikään provosointi, hän on oikein punainen vaate virhevassareille, uskon.

  Pisteet Junekselle, tämä oli yksi askel meille kansallismielisille. Yksi todellinen askel, ettei vain kuviteltu.

  23
 7. Seurasin Juneksen videostriimin suorana lähetyksenä silloin 2 vuotta sitten.

  Poliisin käytös oli pöyristyttävää. Usko meni täydellisesti kommunistisen poliisin toimintaan.

  Ymmärrän kyllä, että kentällä toimivat konstaapelit ovat myös kypsiä ylemmän poliisijohdon päätöksiin. Mutta tiedoksi.. ei tule muuttumaan. Kaikenlainen epäoikeudenmukaisuus ja paskaduuni tulee lisääntymään ja näkevät lähietäisyydeltä tämän yhteiskunnan muutoksen mielisairaammaksi. Syy on järjestelmän.

  Itse vetäisin johtopäätöksen.. nostaisin lopputilin ja hakeutuisin mieltä ylentävimpiin hommiin.

  11
 8. Millonkahan poliisi alkaa noudattaa lakia, ja puuttumaan naamioituneiden ”anarkistien” kaduilla riehumiseen?
  Se naamioituminen kun pitäisi olla kielletty.

  1. Tätä olen ihmetellyt, laissa selvästi sanotaan että mielenosoituksessa ei saa olla maski naamalla!!

 9. Mikähän olisi rikosnimike, jos joltakin sen huivin repäisee pois naamalta, aivan tuosta vaan kiusallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.