Adventtiepistola àla väärinymmärtäminen

hqdefault.jpg
Mr. Beanin näkemys seimeltä.

Nykyajan suurin vitsaus on tahallaan, tai tahattomasti, väärinymmärtäminen. Kumpi on pahempaa, vaikea sanoa. Molempi pahempi.

Kun luin aamulla päivän lehtiä niin sieltä nousi kaksi juttua esiin, josta tiesin, että some on taas kuumana. Eilen julkaistiin Satakunnan kansassa juttu, jonka mukaan Porin sairaala on kieltänyt Teljän kamarikuoron ja pastorien vierailut sairaalan vuodeosastoilla. Kuoron johtaja paheksuu SK:n mielipidekirjoituksessa sitä, että satavuotinen perinne katkeaa.
Sairaalan johto perustelee asiaa siten, että kuorovierailu häiritsee eri uskontojen tasa-arvoa eikä vierailuja enää pidetä sopivana. Kielto koskee siis vuodeosastoja. Sairaalan mukaan kuorolaulua ja pastorien saarnoja voi kuitenkin jatkossakin kuunnella sairaalaan joissakin yleisissä tiloissa. Niin ikään pastori voi tulla sairasvuoteelle potilaan tai omaisten pyynnöstä.
Juttua lukiessa näin jo mielessäni someraivon kuinka islamisaatio on edennyt näin pitkälle, että edes sairaaloissa ei saa enää viettää joulua.
Mutta tässäpä ei ollutkaan kyse islamisaatiosta eikä muslimeista vaan siitä, että aiempina vuosina kuoro ja pastori ovat menneet potilashuoneisiin sisään, kysymättä asiaa potilailta ja aloittaneet joikaamisen ja saarnaamisen. Jos itse makaisin sairaalassa puolikuolleena ja huoneeseen astuisi uskovaisia saarnamiehiä niin aivan varmasti syöttäisin lääkkeeni heille ja potkisin pihalle. Miksi minun ateistina pitäisi kuunnella, vieläpä heikentyneessä tilassa, uskovaisten jorinoita?
Ymmärrän kyllä, että moni haluaa kuunnella uskovaisten saarnoja, mutta sairaalahan ei tarkastiottaen kieltänyt kuorolta ja pastorilta sisäänpääsyä sairaalaan vaan pelkästään potilashuoneisiin. Kuoro ja pastori saavat edelleen veisata sielunsa kyllyydestä sairaalan tietyissä julkisissa tiloissa, jonne sitten voivat mennä ne, jotka saarnaa haluavat kuunnella. Niin ikään potilaan toiveesta jeesusosasto saapuu huoneeseen.
Mutta mitä väliä, someraivo oli jo puhjennut väärinymmärtäjien ja tahallaan vääriymmärtäjien toimesta.
Toinen someraivo nousi Iltalehden uutisen takia, jonka mukaan Kangasalan kaupungissa päätettiin rehtorikokouksessa, että kouluissa laulettavan Enkeli taivaan virren 10. säkeistö lauletaan jatkossa istualtaan. Perinteisesti tuon säkeistön aikana on noustu seisomaan ylistämään jumalaa. “Nyt jumalalle kunniaa, kun antoi ainoon poikansa”, vai miten se menee.
Ne, jotka haluavat nousta seisomaan saavat sitä edelleenkin tehdä, mutta siihen ei “pakoteta” ketään. Toisin sanoen ketään ei “sidota” penkkiin kuten jutussa kaupungin opetuspäällikkö kertoo. Jos haluaa seistä ja veisata niin jokainen saa tehdä sitä sielunsa kyllyydestä, mutta ketään ei puoliväkisin enää pakoteta muutakuin veisaamaan.
Kun itse olin yläasteella niin viimeisenä vuotena kieltäydyin nousemasta seisomaan tuossa tilanteessa. Se aiheutti hirvittävää paheksuntaa 80-luvulla. Mieluiten olisin jättänyt väliin koko virreveisuun, mutta se oli pakko. Uskovaisten jorinat kuuluivat opetusohjelmaan.
Mutta mitä väliä, someraivo oli jo puhjennut väärinymmärtäjien ja tahallaan väärinymmärtäjien toimesta. Kysymys oli – totta kai – islamista. Mistäpä muustakaan.
Molemmissa jutuissa kysmys on pelkästään siis siitä, että maailmassa nyt vaan sattuu olemaan uskottomia ihmisiä, kuten vaikkapa minä, jotka emme halua osallistua väkisin tai puoliväkisin uskovaisten erilaisiin tilaisuuksiin kuuntelemaan pöljiä horinoita Jeesuksen syntymästä ja itämaiden tietäjistä.
Euroopassa asia on muuttunut hyvään suuntaan sitten myöhäiskeskiajan, jolloin tuhansia ihmisiä poltettiin elävältä ja kauloja katkottiin siihen malliin, että veri virtaa vieläkin. Vääräuskoiset noidat, näetsen. Pikkuhiljaa pääsemme eroon kristinuskon ikeestä, mutta niinkin myöhään kuin 80-luvulla uskovaisten horinoita otettiin hyvin tosissaan. Kortin peluu oli kielletty pyhäpäivisin eikä kaupasta saanut kaljaa.
Euroopassa mennään siis hyvään suuntaan kun uskovaisten toimijoiden valtaa kavennetaan. Sopii toivoa, että tällaiset toimet koskevat kaikkia muitakin uskontoja kuin kristinuskoa. Islamilaisilta imaameilta pitää viedä kaikki oikeudet puhua paskaa vääräuskoisista.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
M

Simpsoneiden jaksossa Sky Police poliisipäällikkö tuhoaa Springfieldin presbyluterilaisen kirkon. Apu auttaa kaupunkilaisia varainkeruussa kirkon korjaamiseksi, koska “I do not share your faith, but the yahoos in this town need a church to deliver weekly reminders not to steal– from me.
And not to take a life– my life.” Merikapteeni komppaa (Apua ryöstäessään): “Yar, without organized religion, I’ve lost me moral compass.”
Eikö joulujumalanpalveluksia voi(nut) välttää ilmoittamalla olevansa uskonnoton tai valitsemalla ET:n? Minulla ei ole tallessa yhtään kouluilmoittautumislomaketta.

Suomi Finland

Väärinymmärtäminen oli myös punaisena lankana seuraavassa tapauksessa:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006344554.html
“Human Rights Watchin Andrew Stroehlain piti kansanedustaja Sanna Antikaisen (ps) kyselyä epätoivoisena yrityksenä hakea huomiota avoimella vihanlietsonnalla.”
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen julkaisi Twitterissä kyselyn ”Haluatko perheen al-Holin leiriltä asumaan naapuriisi?”
Jos tuo on ainoa kommentti, minkä ihmisoikeusjärjestön edustaja saa ilmoille, on syytä harkita, pitäisikö henkilölle antaa potkut vai pitäisikö peräti koko järjestö lakkauttaa.
Leimaamalla Antikaisen kyselyn vihanlietsonnaksi, osoittaa kyseinen “Andrew Stroehlain” olevansa täysin kykenemätön asettumaan tavallisen työtätekevän kansalaisen asemaan. Hänen mielestään pitäisi varmaan tanssia riemusta kaduilla, kun meitä avoimesti vihaavat murhakultin kannattajat tuodaan Suomeen keskuuteemme. Selvästi hän ajattelee, että näiden eksoottisten ihmisten ‘pelastaminen’ on asia, joka on meidän kaikkien velvollisuus samoin kuin se, että jokunen kansalainen joutaa ottaa riskin asumalla terroristin naapurina.
Hän voisi itse osoittaa esimerkkiä muuttamalla vaikkapa kalifaatti 2.0 :aan ateistina tai kristittynä, kun nämä ihmisoikeuspellet taasen sössivät vuodatuksillaan ISIS:n poispyyhkimisen, mikä tietysti mahdollistaa järjestölle uuden nousun. Sitten kun hän odottaa polttamistaan metallihäkissä, hän voi kohteliaasti yrittää kysyä partajätkiltä, että entäs minun ihmisoikeuteni?

Heppu Korhonen

Jos Andrew Stroehlain pitää kysymystä ”Haluatko perheen al-Holin leiriltä asumaan naapuriisi?” rasistisena hän itse samalla myöntää olevansa rasisti.
Kysymys on neutraali, mutta Andrew Stroehlainin päässä on rasistisia mielikuvia, jotka tuo kysymys houkuttelee esille.

Ilmari

Huonompaan suuntaanhan se Euroopassa on mennyt. Kauloja ei ehkä katolta mutta ainakin Ruotsissa ammutaan.
Mitä tulee muuten purkaukseesi: missään ei ole ateistin niin hyvä elää kuin kristityssä maassa. Paradoksaalisesti on niin, että mitä enemmän uskonnottomat yrittävät heikentää kristinuskon asemaa, sitä huonompi se on heille itselleen.

Johan

Itse olen eteläpohjalaista körttiläissukua äidin puolelta. Äitini körttiläinen suhtautuminen esim. baarituttavuuksiin, joita raahasin himaan nuoruudessani, oli aika rankkaa – olivat kuulemma huoria. Sittemmin n. 50 vuotta lähinnä kaupungeissa ja ulkomailla viettämäni elämöinnin jälkeen ympäri Suomea muutin mutsin kotimaisemiin böndelle ja sieltä löytämäni naisystävän körttiläiseltä äidiltä tuli aika myrkyllisiä kommentteja vapaasta suhteestamme – olin kuitenkin 55v. Noita horinoita en ottanut kovin vakavasti mutta kun se sama tuuba tuli pitkälle dementoituneen faijani agressiivisten kommenttien kautta korviini niin alkoi körttiläisyys jo rasittamaan.
En ole kuulunut kirkkoon täytettyäni 18v. En saanut vanhemmilta lupaa erota aikaisemmin. Olen paikallisen reserviupseerikerhon hallituksessa ja kun he pyysivät minua osallistumaan itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen ja reserviupseerien lippukulkueeseen airueeksi sankarihautausmaalle en nähnyt sitä rasitteena ja lähdin mukaan. Jumalanpalvelus ja ajassa elävän papin tilaisuuteen sopiva saarna ja paikallisen partiolippukunnan johtajan kirkossa pitämä päivään sopiva ajankohtainen puhe teki siitä ihan asiallisen ja arvokkaan tilaisuuden. Enoni kaatui jatkosodassa ja on haudattu sankarihautausmaalle. Kirkkoonkin voin mennä jos näen sen liittyvän asiallisesti kokonaisuuteen vaikka pakana olenkin…
Täytyy mainita, että lisäksi suvussani on yksi kuuluisa nuijamiesten päällikkö nimeltä Jaakko Ilkka. Onko kapinallisuus periytyvä ominaisuus? Sitä on liikkeellä tällä hetkellä, ainakin täälläpäin pohjanmaata…
Hauskaa joulua kaikille!
T. Pohjalainen pakana!

Uskon mutta vihaan kirkkoa

Se että uskoo Korkeampaan Voimaan ja valtionkirkkoon kuuluminen eivät ole missään tekemisissä keskenään.
Nykyajan mokuttajakirkko on pelkkää paskaa mutta kuuluu kuitenkin kulttuuriperinteeseemme joten sitä on suojeltava mutta vain sen kulttuuripuolen vuoksi.

Raskasta joulua vaan

Vittu, nyt oli settiä.

jippos123

Islamisaatio eteneebja voi hyvin. Onhan meidän sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri , öljyprinsessa Ohisalo asettanut ihan työryhmän miettimään kuinka muslimiakkojen päärätti saadaan sovitettua poliisin virkapukuun.
Mielestäni poliisin ei pidä virka-asussaan viestittää uskontoaan kuten ei me sotilaatkaan tehdä.
Pitäisikö samassa työryhmässä miettiä myös turbaanien tai muiden uskonnollisten tunnusmerkkien käyttöä?
Anteeksi nyt vaan mutta Ohisalon tekemiset ovat jäätävää kommunistista ja muslimeja ihannoivaa p****aa.
Se nauta annetaan vielä jossain vaiheessa matuille leluksi.

Anonymous

Niin. Kun seurasin viimeistä keskustelua eduskunnasta tämän vuoden puolella, olivat esim ps:n kysymykset erittäin aiheellisia sekä tavan tallaajia koskevia mitä suurimmassa määrin. Itseäni ärsytti se, miten esim ohisalo, andersson sekä marin usein reagoivat näihin puheenvuoroihin. Kehonkieli kertoo aina paljon. Oli päänpyörittelyä, hymistelyä, virnuilua sekä sellaista pekan sympatisointia että tuli selväksi, miten ylimielisesti he suhtautuvat ps:n äänestäjiin. Johan entinen pääministeri rinne jo ehtikin todeta ps äänestäjät sairaiksi. Kun muistetaan, miten esim turun “masentunut puukottaja ” oli ollut jopa koululaisten seurassa, niin saapa nähdä mitä tuleman pitää. Mitä tulee tuohon sairaaloissa saarnaamiseen, itse myös ateistina totean, että jos diggaatte siitä mihin uskotte niin ok, se ei kuitenkaan tarkoita että sitä pitää joka paikassa tyrkyttää. Mielestäni ne jotka sitä kristuksen sanomaa haluavat, saavat sitä kirkoissa. Mutta islamia en kannata. Se on ideologia.

Anonymous

Ohisalon kannattaisi huomioida mitä ulkomailla on tapahtunut kun muhammettilaisia ym nokikeppejä on värvätty poliisiksi, Englannissa Halifaxissa kävi noin:
https://www.kansalainen.fi/englannissa-15-miesta-pidatetty-historiallisessa-lasten-hyvaksikayttovyyhdissa-joukossa-palkittu-poliisi/
“Halifaxin kaupungissa Englannissa on nostettu syyte 15 miestä vastaan törkeästä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syytteen mukaan he ovat yhteistuumin käyttäneet hyväksi 13-16 -vuotiaita tyttöjä.
Daily Mail kuvaa tapahtumaketjua ennennäkemättömäksi. Teot käsittävät raiskauksia, seksiä alaikäisten kanssa, ihmiskauppaa ja huumerikoksia. Piiriin kuuluu esikuvallisena poliisina palkittu henkilö. Hän on nyt pidätettynä virastaan.
Rikokset olisivat tapahtuneet vuosina 2006-2009. Uhreina oli kolme alaikäistä tyttöä. Yhtä lukuunottamatta epäillyillä on arabitausta. Palkittu poliisi Amjad Ditta oli nimetty vuonna 2016 ”positiivisen toiminnan koordinaattoriksi”. Hänen tehtävänään oli rekrytoida poliisin palvelukseen lisää maahanmuuttotaustaisia henkilöitä. West Yorkshiren alueella väestöstä on 18 prosenttia maahanmuuttajia, mutta poliisissa heitä on vain 5 prosenttia.
Kolme vuotta myöhemmin kävi ilmi, että pukki oli nimetty kaalimaan vartijaksi. Nyt 35-vuotias poliisi joutuu asiasta oikeuteen kuten myös muut sikäläisessä mediassa mainitut Vaqaas Abbas, Nadeem Adalat, Sajid Adalat, Vaseem Adalat, Christopher Eastwood, Metab Islam, Mohammed Rizwan Iqbal, Ishtiaq Latif, Asad Mahmood, Arfan Mir, Younis Mohammed, Nadeem Nassir, Shahzad Nawaz, Shazad Nazir, Sohail Zafar.
Tekojen ajankohtana poliisimies palveli West Yorkshiren poliisipiirissä vakavien rikosten tutkimusryhmässä.”

Suomi Finland

Eiköhän meidänkin armeijaan tule vielä maastohuivi viralliseksi asuksi ainakin naissotilaille. Ja jotta poliisin varustus pysyy yhdenmukaisena, niin Ohisalo vielä hoksaa, että sehän toteutuu mitä mainioimmin, jos kaikki poliisit käyttävät huivia.
Armeijan varustukseen täytyy tietysti kehittää joku kypärän ja huivin yhdistelmä, jotta tst- tilanteessa kaikkien päät ovat tasapuolisesti yhtä suojatut. Jos suojauksen kehittäminen ei kuitenkaan onnistu, niin käyttäköön kaikki taistelijat maastohuiveja.

Anonymous

Mutta eikö olekin ihmeellistä. Kun isis ideologia onkin nyt ns valkopesty? Siis oikeasti. Se vaan on verhottu lasten oikeuksilla. Nyt kun viesti on saatu perille islamille sekä naurettava eduskunnan luottamus, niin wellcome. Ja lyön vetoa. Seuraavassa presidentti gallupissa haaviston kannatus 88, 9 %.

Anonymous

Eiköhän pääministeri Isis-Sanna tee islamista Hölmölän valtionuskonnon niin Allahin kutsu raikaa joka koulun, sairaalan ja torpan keskusradiosta sen jälkeen, ilman valitusmahdollisuutta.

Ali Kessu

Totta on se, vaikka pitäisi olla lähimmäisen rakkaus mielessä, löytyy hyvin epätahdikasta mieltä “monesta junasta”.

Human, v2.0

Uskonnot on ihmiskunnan syöpä; toivottavasti löydämme lääkkeen sairauteen ennen kuin on liian myöhäistä. Suomessa tämä syöpä on pääasiassa ollut hyvänlaatuista ja vaikeuttanut normaalia elämää vain rajallisesti sekä tuottanut tuskaa ja kärsimystä alle sietorajan, mutta pahanlaatuisia etäispesäkkeitä on ilmaantunut viime vuosina kuin sieniä sateella ja potilaan diagnoosi onkin muuttunut kuolemaan johtavaksi sairaudeksi.

Juha

Mielestäni uskonto, seksualinen suuntautuminen ja politiikka on jokaisen oma asia.. ja ihmisoikeus. Muut älköön siihen puuttuko, mutta ei niitä omia mielipiteitään yms perversioitaan tarvi muille pakolla tyrkyttääkkään. Näistä aiheista tulee aina väistämättä vääntöä ja sanailua, kun harvoilla ne käy yksiin.

Katkenneita jalkoja, syviä haavoja

Katso tämä ennenkuin ostat ja syöt kinkun. Eläinlääkärien omia kuvia teurastamoista:
ttps://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQp3gp/har-ar-veterinarernas-egna-bilder-fran-slakterierna

Ullatusko?

Tämänkin voi ymmärtää useammalla tavalla? 80-100 matua on kirjoilla samassa kämpässä, yksi heistä on paloittelumurhaaja:
https://www.svt.se/special/svarthandel%20-med-adresser/

E

Etenee nyt hurjaa vauhtia. Varauduttiin jo niin että lapsilla on myös venäjän passi ja minä pääsen vaimon mukana jos tämä tästä vielä hullummaksi menee.

Frankenstein

Joo, itse jouduin kolmannella luokalla helsinginkommunistisellevammaisala-asteelle eli maatulin ala-asteelle (opettajat oli hyvin jälkijättöisiä siellä), oli pakko kuunnella seisten aamulla liikuntasalissa erilaisten hihulivajokkien saarnoja tai eräs orastavan typeryyden ilmentymä tuli päälle. Kirkoista ja muista onnistuin yläasteella usein livahtamaan jo pois, niistä saatanan pakko paskoista, “puheet” “tarinat”, aamu”sulkeiset” ,suvivirsi ja muut virret on yksinketaisesti kamalia. Pelkästään järkevästä käytöksestä olisi pitänyt tulla plussaa.
Hyvä, että kielletään perusteet on vain väärät. Aamun avaus… olisivat pitäneet se portin vaan kiinni mistä niitä lässyttäviä vähä-älyisiä hypokraatteja sinne kouluun tuli, vaikka taisi koko opettaja kunta olla karannut jostain.
Oksennus.

Heppu Korhonen

Karl Marx: “Uskonto on kansan oopiumia.”
Tuo on totta, mutta positiivisessa mielessä. Ihmisillä on sisäinen tarve rauhoittaa itseään uskonnoilla ja he jotka sitä tarvitsevat, sen saakoot. Uskonnon kieltämisestä seuraa suurempaa vahinkoa näille ihmisille.
Olen itse nähnyt kuinka suurta lohtua ja rauhaa uskonto antaa monille, etenkin vanhuksille.
Olen sitä mieltä että uskonnot ja valtio tulisi erottaa toisistaan. Valtio hyötyy tuosta liitosta vain verotuksen kautta.
Itse olen pakana, mutta nyt suhteeni uskontoihin on levollinen.

Särmääjä

Eniten vituttaa kyllä ne papit sun muut jotka hyysää ja symppaa kaikenmaailman matuja ja pridetystä ja sitten vielä höpisee kristinuskosta.