Ryöstäjä ja uhri pidätettiin

polisbilvisning

Ronnebyläinen mies ei suostunut ryöstöuhriksi ja kovisteli ryöstäjää. Nyt mies istuu pidätettynä pahoinpitelystä.

Tapahtumat alkoivat perjantai-iltana kun 20-vuotias nuorukainen meni ryöstöaikeissa 40-vuotiaan miehen omakotitaloon. Talon omistaja ei kuitenkaan ollut helpostiryöstettävää sorttia vaan laittoi siinä määrin vastaan, että ryöstäjälle tuli sairaalareissu.

Ohikulkijat löysivät loukkaantuneen ryöstäjän kadulta. Ensin luultiin, että mies oli joutunut autokolariin, mutta sitten selvisi, että mies oli pahoinpidelty hänen ryöstötyössään.

Poliisissa ei tunnettu sympatiaa ryöstön uhria kohtaan vaan mies haettiin kuulusteluun ja on nyt pidätettynä epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä. Myös ryöstäjä on pidätetty.

Tiedon meille kertoi SVT.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

42 thoughts on “Ryöstäjä ja uhri pidätettiin

 1. Pitää toimia niinkuin poliisi: käskeä peremmälle, pistää kaffepannu porisemaan ja ottaa pullat ja pitsat pakastimesta. Sitten kysellä ryöstäjältä mitä tämä tarvitsee, rahaa vai tavaraa vaiko molempia. Pahoitella jos ei käteistä löydy ja tarjoutua ajamaan lähimpään automaattiin.

  110
  1. Kannattaisi monistaa viidenkympin seteleitä ja antaa ryöstäjälle. Kummasta tulsisi enemmän hikee viranomaisilta.

   48
  2. Tämä menee nyt niin, että ryöstäjä pääsee lopulta plussan puolelle. Siis enemmän kuin olisi tienannut ryöstämällä.

   Ryöstäjä saa uhrilta kunnon kipurahat oikeuden päätöksellä.

   Eli ryöstäjällä on win-win. Onnistui ryöstö tai ei, aina jää voitolle.

   Ainoa joka häviää kaikissa tapauksissa on uhri. Teet niin tai näin, niin rahat lähtee.

   Tämä on sosiaalidemokraattisen pitkäaikaisen vallanpidon tulos: ryöstäjä on yhteiskunnan uhri ja ryöstäjä on siksi koskematon. Jos uhri pääsee hengestään tai vammautuu, niin tekijää terapoidaan yhteiskunnan toimesta, mutta uhri ja hänen omaisensa jäävät oman onnensa nojaan. Uhrin täytyy ottaa riski joutua raa’an väkivallan kohteeksi ja olla tekemättä mitään, jos haluaa selvitä ilman tuomiota.

   Jos tilanne tulee niin yllättäen, että uhri vaan reagoi ryöstäjää vastaan, niin oikeus jeesustelee, että ’olisi pitänyt tietää, että ryöstäjä voi saada pipin’.

   23
 2. MV??!! Nyt jos koskaan olisi aika herätä ruususen unesta.
  Amerikassa vastaavasta itsepuolustuksesta saa melkein mitalin, ja omalle pihalle tunkeutujan
  saa veivata hengiltä jokseenkin, jos silläkseen on.
  Ruotsin pitäisi ottaa mallia jenkeistä, ennen kuin on liian myöhäistä paskat housuissa.
  Aamen.

  96
  1. Paskat on jo ruotsalaisten pöksyissä. Muslimit vei homman 100-0 siivin kunnes ulkovallat pamauttaa koko swedulan tuhkaksi.

   48
  1. Ei ihan, olikohan se Hartolan teräsvaari, joka ampui ryöstäjiä kun oli alakynnessä, niin ei nostettu syytettä. Voi olla kun juttu oli niin julkinen, niin tuomarit ei uskaltaneet tuomita, ehkä olisi tullut niin kova haloo.

   62
   1. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneelta ikämieheltä löi ryöstäjä rengasraudalla kallon halki mikä oli hengenvaarallinen vamma. Syyttäjä asetti tämän perusteeksi syyttämättä jättämiselle. Toisin sanoen, jos hänen vammansa olisivat olleet lievemmät, niin varma syyte ja todennäköinen tuomio olisi tullut. Asian eteneminen olisi ollut kuten Ruotsissa. Olisi vain ollut kertakaikkisen liian paksua että kotonaan lähes tapetuksi tullut vanhus olisi joutunut tuomiolle. Vastaavat edellytykset eivät hevin täyty.

    53
   2. Tämä oli aivan yksittäistapaus. Kyllä perusperiaate on Suomessakin se, että omaisuutta saa suojata ainoastaan lukolla. Jos ryöstäjä tulee taloon, sitten pitää paeta. Jos pakeneminen ei onnistu, sitten pitää olla hiljaa nurkassa.

    30
    1. ruutiaseen hankkiminen on vaikeaa, mutta ite tehtunä helppoa, joskin osumatarkkuus voi olla heikkoa pidemmille matkoille

     18
    2. Onko pakko??? Ilmoitella Suvakki viranomaisille, ettei tule turhaan syytteitä vihollisen vastustamisesta.

     10
 3. Hyvä meininki, virkavalta ei pysty suojelemaan ihmisiä. Ne ketä suojelee itseään ja perhettään laitetaan kaappiin. Mitenpäin sitten pitäisi toimia vai olla toimimatta.

  62
  1. Älähän nyt, kyllähän se suojelee. Jos Junes Lokka yrittää lähestyä vasemmiston mielenosoitusta, niin rikokselta ja häiriöltä suojaamiseksi hänet otetaan viipymättä kiinni ja viedään putkaan.

   26
 4. Itellä vastaavassa tapauksessa puolustajan kun olisivat tulleet noutamaan siat kuulusteluunuun, noista ei sen jälkeen olisi kuulut enää mitään .
  Minä puolustan perhettäni ja itseäni aina, jos siitä meinaa virkavalta kiihottua, voin kertoa sitä helvettiä siat ei halua kokea että minuun koskisivat.

  36
  2
 5. Rikollisillakin on joskus tapana hävittää todistajat, mikä ettei uhri voisi toimia samoin?

  58
  1
  1. Tuo ryostaja olisi pitanyt vieda tajuttomanan lahimpaan makkaratehtaaseen ja laittaa samaan myllyyn missa tehdaan ryynimakkara-seosta ja njam…

   22
 6. Oikeuskäytäntö tulee väistämättä muuttumaan, Kun rikollisuus lisääntyy tarpeeksi, niin uhrit saavat vähitellen luvan puolustautua jenkkityyliin.

  23
  1
  1. Ei missään nimessä, johan se olisi pelkobusinekselle vakava isku.
   Nyt kun porukka on saatu pelolla ostatettua kalliita vakuutuksia milloin mihinkin tapahtumaan ”että voi olla/ tulla”, niin vuorossa on kotihälytin/turva järjestelmät ja globaalit vartiointiliikkeet kuten Avarn ja Securitas, jotka ehkä rientävät apuun kehoineen kun kuukausimaksut summaa xxx, xx€ on tilitetty ajallaan.
   Saadaan kantaväestö ghettoutumaan ja hankkimaan kaltereita ikkunoihin, suljettuja asuinalueita, lapsille kyytejä kouluhin ja kotiin etc. miten kuulostaa jotenkin länsirannallta tuolla etelämpänä tahi amerikoissa…..
   Kansallismieliset siityvät haja-asutusalueille eli maaseudulle (jossa tänä päivänä on hyvä määrä autiotaloja kylmillään), jossa kriminaalin voi siten polkea pellonpientareeseen ts. takaisin luontoon persus mekkaa kohti.
   Laki ei muutu, jos eliitti ei koe olevansa uhattuna, muusta porukasta viis.

   29
   1. Hyviä näkökohtia. Eripurasta jättitiliä tekeviä tahoja on paljon muitakin kuin perinteiset aseteollisuus ja lakimiehet.

 7. Minut on kerran kiinniotettu ja virutettu häkissä kun ilmoitin ryöstöstä. Lompakosta oli tuttu nainen vienyt kohtuullisen summan. Tein ilmoituksen heti ettö poliisi ehtisi imoittaa tapahtumasta majoituspaikkoihin ja naisen kotipaikkakunnan poliisi olisi voinut laittaa haun päälle.

  Poliisi haki minut, kypsytti tunnin häkissä ja sitten alkoi kuulustelu kolmen poliisin voimin. Kyselivät mitä olen tehnyt naiselle ja missä ruumis on. Mitäpä siihen olisi osannut sanoa.

  Viikon päästä nainen ilmoittautui itse, oli bilettänyt Rovaniemellä loistohotellissa. Rahoista 90% meni, olisi saatu takaisin suurin osa jos poliisi olisi tehnyt oikeita toimia. Kuten vaikka paikantanut puhelimen.

  21
  1. On tässä tapauksessa ohikulkijatkin asettanut itsensä liemeen. Nyt vaan kaikki sitten todistaja-aitioon kertomaan kauhutarinoita syyttäjälle, ja tuomarille. Ruotsissa tänään ei kannata ottaa osaa minkäänlaiseen tapaukseen jossa joudut todistamaan. Se käsitys mikä minulla on Ruotsalaisesta oikeusjärjestelmästä, on se että ei edes todistajalla ei ole minkään luokan oikeusturvaa.

   11
 8. mietikää järjell’ keitä he YLE demonisoivat tällä tarjonallaan
  YLE HISTORIA
  1 Historia: Jackie Kennedyn taistelu (12)
  Vain harva tiesi mikä oli Jackie Kennedyn kanta **rotusyrjintään.**
  Hengen asein
  2 Sarja suomalaisesta sotapropagandasta
  3 Historia: Pahuuden tunnukset (12)
  Graafikko Walter Neck **teki SS-tunnuksen**
  4 Historia: Franco – unohdettu diktaattori
  Mitä tiedämme Francosta tänään?
  5 Historia: Euroopan uudet tuulet 1918 – 1939
  6 Dokumentaarinen draamasarja
  Mannerheimin mersu
  Panssaroitu Mercedes oli Adolf Hitlerin lahja marsalkka Mannerheimille.
  Documentit
  Dokumenttiprojekti: Valehtelun jalo taito
  Sosiaalinen media on räjäyttänyt tiedonjakamisen – nyt kuka tahansa saa viestilleen laajan yleisön. Somessa tehdään tietoisesti myös propagandaa,
  ja** valemedia** ja vaihtoehtoinen totuus jakavat ihmisiä yhä jyrkemmin
  YMM … Hieno aivopesula YLE
  vasemmisto Poliitista aivopesua verovaroin

  7
  1
 9. Sanna Marinia on maailmalla ylistetty. Hän on noussut jo maailman inspiroivimpien ihmisten joukkoon. Lue Marinin tuore erikoishaastattelu
  ILTALEHTI on sekaisin kuin humalainen joulupukki
  Viron sisäministerille kuittailu lahden pohjoispuolelta jatkuu.
  aikooko suomi huom suomen liberaali puna viher vasemmisto
  haastaa viron sotaan
  koska aikaisemmin joku feministi ministeri suomesta on aukonut päätään
  vieraan vallan johdoille samalla tyylillä kuin tämä lapselinen pissis
  valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk),
  10 prosentin kansan suosiolla
  huomaateko kuinka valtamedia leipoo näistä liberaali vasemmistolais feministeistä valheeliseti mielikuvaa
  kuin he olisivat jotain poliitikan suur naisia
  . Sanna Marin (sd)
  Katri Kulmuni (kesk),
  he eivät olisi edes ministereitä jos he eivät olisi kusetaanet suomen kansalaisia
  valta peleisään mutta IL ää se fakta ei hämää
  oikeasti mietikää mitä kuraa
  1- Sanna Marinia on maailmalla ylistetty.
  Hän on noussut jo maailman inspiroivimpien ihmisten joukkoon.
  miten nämä valtamedian pellet voivat kuvitella että tämä paska menee läpi
  2 -IS-kysely: Haavisto suosituin presidentiksi, vaikka kannatus onkin tippunut
  hyvää päivää valtamedian pellet
  Haaviston jälkeen eniten kannatusta sai Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.), jota seuraavaksi presidentiksi äänestäisi 10 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi eniten kannatusta kyselyssä saivat opetusministeri Li Andersson (vas.) ja komissaari Jutta Urpilainen (sd.), joita molempia kannatti 7 prosenttia.
  Seuraava presidentti valitaan vuonna 2024.
  3 PS än Halla -Ahoa ei edes mainita näissä gallubeissa näissä jutuissa
  eli valtamedia disaa suhteelisen ankaralla kädellä pääministeri ehdokas TOP 1 stä
  ja tekee tätä disformaation ja valheseen ääri pimitämisen peustuvaa
  Itselensä valehtelu journalismia paskat housussa
  *vielä tämäkin idotismi proganda* puskee päälle
  Professori Koskenniemi: lapset ja äidit tuotava Suomeen al-Holista
  Yle

  11
  1. On kyllä niin totta. Allekirjoittaisin joka lauseen jos tämä olisi mielipidekysely. On niin kummallista että niin kauan kuin olen tätä menoa seurannut ihmiset vielä luulevat näiden nykyisten instituutioiden ajavan heidän etuaan. On järkyttävää miten nuo asiat seuraavat sukupolvia. Oma älyllinen kehitys on aika harvinaista. Se näkyy siinä että vihervasemmiston lapsista tulee vihervasemmistolaisia. Vaatii aika viisaat vanhemmat jotka kehottavat ihmisiä ajattelemaan omilla aivoillaan. Myös nuo käsitteet sisällöllisesti muutuvat. Kuitenkin kiitos kaikille jotka edes yrittävät.

 10. Tuolla logiikalla talvisodan suomalaiset taistelijat olisi pitänyt tuomita elinkautisiin joka ukko.
  Ja Simo Häyhä vielä raudoissa pidettynä.

  Jos tuosta tulee uhrille tuomio, niin se rohkaisee uusia rosvoja, koska ”työturvallisuus” on lailla taattu.

  14
 11. Kyllä tämä nyt on valitettavasti näin. Rikoksen tekijä on jonkinlaisessa saletissa myös suomessa. Ei ole oikeuttettua että vastaa väkivaltaan väkivallalla. Jos vastataan, uhrin pitäisi myös osata säädellä käyttämäänsä väkivaltaa aina lähes kaoottisessa tilanteessa. Ainoa totuus tässä on se että kohta tuo älyllisesti köyhä eliittiporukka on saman tosiasian edessä ja vasta sitten siitä huuto nousee.

  1. Näyttäisi siltä, että Ruotsissa ullatukset ovat jo siirtymässä paremman väen alueille.

 12. Mihin tämä vielä johtaa, ollaanko menty siihen pisteeseen, ettei itseä tai omaisuutta saa puolustaa?? Tämä on tätä kuten ministeri valinnat osoittaa suvakkeja kaikki tyynni. Keten myös poliisijohto!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.