Toinenkin ulkomainen politiikko on nostanut Ruotsista sosiaalitukia

Abdul-Razag-Ahmadzai.jpg

Ruotsissa on tullut esille toinenkin kolmannen maan johtavan politiikon sosiaalitukipetos, vaikka henkilö ei ole asunut pitkiin aikoihin Ruotsissa.

Fria Tiderin tekemän paljastuksen mukaan Afganistanin presidentin Ashraf Ghanisin avustaja Razaq Ahmadzai on kirjoilla Ruotsissa ja saa sosiaalitukia ja nostanut pitkään kuolleen äitinsä eläkettä Ruotsissa.
Ahmadzai on asunut pitkään Ruotsissa, mutta muutti joitakin vuosia sitten Afganistaniin ”patrioottisista syistä”. Hän on lanseerannut itseään Afganistanissa eräänlaisena ulkoafgaanina, joka on palannut Afganistaniin. Hän esiintyy henkilönä, joka on tehnyt Ruotsissa merkittävä uran liikemiehenä. Ja Afganistaniin muuton jälkeen päässyt nopeasti korkeaan asemaan.
Samaan aikaan kun Ahmadzai on elänyt luksuselämää Afganistanissa hän on ollut kirjoilla Göteborgissa ja nostanut erilaisia sosiaalitukia sinä aikana. Niin ikään Ahmadzai on nostanut jo vuonna 2017 kuolleen äitinsä Ruotsista saamaa eläkettä. Äiti oli muuttanut jossain vaiheessa myös Afganistaniin, mutta kuollut sittemin. Kuolemaa ei ole ilmoitettu Ruotsin eläkejärjestelmään.
Niin ikään Fria Tiderin mukaan Ahmadzailla on Ruotsissa tosiasiassa osittain väärä nimi ja väärä syntymäaika.
Asiasta on nyt tehty rikosilmoitus petoksesta.
Mielenkiintoista on se, että Fria Tiderin mukaan esimerkiksi Göteborg Postenilla oli asiasta tietoa jo 2017, mutta jostain syystä sitä ei ole haluttu tuoda julkisuuteen.