Lundissa iso räjähdys, kaksi sairaalaan

Kuvakaappaus 2019-12-27 20-49-21

Lundissa alkoi paukkumaan perjantai-iltapäivällä. Vahingot ovat suuria, kerrostalohuoneiston kokonainen seinä romahti kadulle ja lähistön ikkunoita rikkoontui.

Räjähdys tapahtui kerrostalon sisällä neljännen eli ylimmän kerroksen huoneistossa. Koko seinä huoneen osalta romahti alas. Seinässä on toisin sanoen 2 x 4 m kokoinen reikä. Betonin riekaleita roikkuu talon ulkopuolella raudoitusten varassa. Lisäksi huoneiston ulko-oven kerrotaan pamahtaneen käytävälle.

Huoneistossa oli räjähdyshetkellä kaksi henkilöä, joista molemmat vietiin sairaalaan. Tietojen mukaan vammat eivät ole vakavia.

Tapahtumapaikka on Lundissa Klövervägenillä.

Ensimmäisen virallisen selityksen mukaan huoneiston omistaja oli pitänyt kuumassa uunissa jotain paloherkkää ainetta, joka aiheutti räjähdyksen. Mahdollisesti kyse voisi siten olla ”pommitehtaasta”, jossa viritelmä räjähti käsiin. Tai tässä tapauksessa siis uuniin.

Kuvia tapahtumapaikalta voi katsoa SVT:n uutisista.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

29 thoughts on “Lundissa iso räjähdys, kaksi sairaalaan

 1. Oliko se myöhäinen joulupamaus vai liiaan aikainen uudenvuoden paukku. Sitä poliisiin pitäisi selvittää. Se on tärkeää.

  44
 2. Muakin aina harmittaa kun seinä tollattiin irtoo ja sit jengi kyylää siitä sisään sillattiin et hei kato seinä irronnu.

  32
   1. Kissaparka! Karmeaa kuultavaa kissan herkille korville.

    Onneksi kissalle hommattiin uusi kortteeri niin ei tarvitse kaikenmaailman idioottien kanssa asua. Toivottavasti ei enää ikinä.

    Mitenkähän suuren laskun saa isäntäväki reiästä, hehe?

    18
  1. Samaan aikaan ’Suomen parasta keskustelua’ on se, että poistetaan kommentteja.

   Ei kuunnella ihmisten ajatuksia ja huolia eikä kumota niitä argumentoinnilla saati oteta jotain osaa ajatuksesta huomioon, jos ajatus ei ole kokonaan realistinen.

   Huuto kasvaa, persujen äänet kasvavat.

   Eikö HS ja vanhat puolueet opi? Vihreät eivät toki eivät

   24
   1. Tuolle ”suomen parhaalle” keskustelualustalle on monesti jätetty vain alkuperäisen artikkelin jonkin yksityiskohdan ympärillä pyörivää kinastelua.

   2. ”..haluaa luoda Suomen parasta keskustelua”
    Sitäkö tuo tarkoittaa kun parhaat kommentit nousevat sieltä ennen pitkää bittien taivaaseen ?

    1. Kuka lukee hyysäriä enää tosissaan. Sain ostarissa ilmaisen lehden ja se päätyi perseen aluselle tuoliin, eli hyysäri päin persettä!

     1. Itse en saanut, kun vittuilin niille kommaritouhuista. Vaihtoehtona olisi ollut maksaa jonkun satasen vuodessa siitä lystistä, että saa kantaa sitä kierrätykseen. Hyi olkoon ja perun naapurinkin tilauksen.

  2. Joo, todella tyhmää kun ihmiset toljottaa. Mitäs katsomista siinä nyt on, sattuuhan tällaista harvasen päivä. Ja sitten kommentoidaan toisten tapetteja ja IKEA- mööpeleitä, kateelliset.

   13
  1. Se on niin hidasta ainetta tuo dynamiitti, militarikampetta se olla pitää, että löytyy palamisnopeutta.

   Kilo penoa, kiitos.

   6
   1
 3. Diktaattorit ovat itsevaltaisesti johdatelleet kansojaan sotiin tai kurjuuteen, koska poliittiset vastustajat on eliminoitu.
  Näiden nykyisten demokraattisesti valittujen johtajien annetaan näköjään pidemmällä aikavälillä aiheuttaa lähes vastaavia lopputuloksia !

  22
 4. Selkeesti vaikuttaa butaanipamaukselta, siellä on tetrahydrocannabolia erotettu klorofyllistä. Aika näyttää oonko oikeessa mut melko varma tapaus. Idiootit ei tajuu kuin luja tömäys yhestäkin täyttöpullosta suljetussa tilassa tulee, seon käytännössä painekranaatti.

  11
 5. Kannattaisi varmaankin pamauttaa taikaseinä auki niin olisi hyvin pätäkkää viettää Uudenvuodenkemuja?

  12
  1. Niin. Mutta jos ajatellaan vihreällä logiikalla, kuten eräs kansanedustaja totesi parkkipaikoista. Että ihmiset eivät pääse luontoon/näe luontoa kun parkkipaikat ovat valtavia sekä niitä on joka paikassa. Jep. Tuota voi sitten soveltaa vaikkapa multikulti mussukkojen kepposiin.

 6. Jalkapallonpelaaja Wilhelmssonin venakkovaimo Oksana kauhistelee Ruotsia. Asuvat nyt Dubaissa ja pelkäävät takaisintuloa:

  ”Jag kommer säkert få skit för det jag säger nu men här (Dubai) lär sig barnen att ha respekt för sin omgivning, precis som jag fick lära mig när jag växte upp i Ryssland. Att visa respekt är något som är superviktig här och det är mycket fokus på barnens uppförande i skolan”
  Oksana berättar att hon älskar Sverige men oroas över att flytta hem för barnens skull. Hon förklarar sin orolighet i att det förekommer både bråk och mobbning i Sverige, och i Dubai är det mer strikt och det gillar hon. Bland annat pratar den amerikanska skolan som barnen går i mycket om värderingar och någon mobbning förekommer inte. På frågan om vad Oksana har för bild av Sverige svarar hon till Aftonbladet:
  ”Ärligt … just nu är jag orolig. Det har funnits där i tanken att vi skulle flytta hem. Men det är så tryggt att bo här… så när man läser om att folk skjuts ihjäl, blir våldtagna, tror man inte att det är sant. Var är alla lagar? Finns det bara lagar så löser det sig. Hur kan det här få hända? Det händer att vänner här som inte är svenskar undrar vad det är som händer i Sverige.”

 7. Uffafaa, ei kai tässä nyt ole mistään pommitehtaasta kyse. Muhammad (nimi muutettu) ja Hassan (nimi muutettu) ovat oma-aloitteisesti yrittäneet valmistaa, raketti-insinöörejä kun ovat, räjähdysherkkää materiaalia kotioloissa.

  Kotioloissa valmistaminen johtuu tietysti siitä, etteivät nämä(kin) tulevaisuuden voimavarat ole päässeet (patriarkaalisten rakenteiden, rakenteellisen rasismin, lihansyönnin yms.) seurauksena (oletettua/keksittyä/sepitettyä) koulutustaan vastaaviin töihin – ikäänkuin työhaluja edes olisi. Eikä edes opiskelemaan – ikäänkuin halua opiskella olisi. Näillä järjestelmän syrjimillä viattomilla kunniakansalaisilla on varmasti (ainakin heidän suustaan kuultuna) unelmana toteuttaa kuuraketti. Sillain kivasti kuunsirpin johdattamana.

  btw. opiskelumaailmasta kuultua, ja myös nähtyä: parfyymeillä itsensä kyllästäneitä kunniakansalaisia näkyy esim. toisen asteen koulujen kirjoilla paljonkin. Opintosuoritukset sen sijaan näyttävät rajoittuvan koululla ilmaiseen ruokailuun ja tyttöjen vokotteluun. No, heillähän on oikein polpolta annettu lupa ”tutustua prinsessoihimme”.

  Saapa nähdä mitä kepposteluja viherpunikit saavat aikaiseksi tulevalle vuodelle.

  10
  1. Jakaisivat viresnaiset itseään näille ministereistä alkaen, siitä vaan raiskattavaksi.

  1. Wau. Loistokas idea tuoda näitä Ruotsiin. Jäämme positiivisella mielellä odottamaan, mitä kaikkea kivaa ja virikkeellistä tästä seuraa. Jos Suomen iltapäivälehtien otsikot alkavat olla liian laimeita, voi aina vaihtaa Ruotsin puolelle ja katsoa, mitä Moby Mart tänään tarjoaa.

 8. Sydsvenskan ja FriaTider kertoo, että poliisi epäilee räjähdyksen aiheuttajaksi päälle laitetussa uunissa säilytetyt spraypullot!?

  1. Viittikkö laittaa suomennoksen kun näyttäävät olevan muurin takana. Eli Butaani pamahti?

 9. Hienoa, että edes jossain on leikkimieli tallella ja kunnon ilotulitusmeisinki.
  Ihan vitun siistii. Yhtä siistii kuin rikusta joku safka noiden kaa jne.
  Amen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.