Lundissa iso räjähdys, kaksi sairaalaan

Kuvakaappaus 2019-12-27 20-49-21

Lundissa alkoi paukkumaan perjantai-iltapäivällä. Vahingot ovat suuria, kerrostalohuoneiston kokonainen seinä romahti kadulle ja lähistön ikkunoita rikkoontui.

Räjähdys tapahtui kerrostalon sisällä neljännen eli ylimmän kerroksen huoneistossa. Koko seinä huoneen osalta romahti alas. Seinässä on toisin sanoen 2 x 4 m kokoinen reikä. Betonin riekaleita roikkuu talon ulkopuolella raudoitusten varassa. Lisäksi huoneiston ulko-oven kerrotaan pamahtaneen käytävälle.
Huoneistossa oli räjähdyshetkellä kaksi henkilöä, joista molemmat vietiin sairaalaan. Tietojen mukaan vammat eivät ole vakavia.
Tapahtumapaikka on Lundissa Klövervägenillä.
Ensimmäisen virallisen selityksen mukaan huoneiston omistaja oli pitänyt kuumassa uunissa jotain paloherkkää ainetta, joka aiheutti räjähdyksen. Mahdollisesti kyse voisi siten olla ”pommitehtaasta”, jossa viritelmä räjähti käsiin. Tai tässä tapauksessa siis uuniin.
Kuvia tapahtumapaikalta voi katsoa SVT:n uutisista.