Ruotsin rakettikielto ei näytä auttavan

Kuvakaappaus 2019-12-28 21-57-28.png

On mielenkiintoista seurata millaiseksi uudenvuoden ilotulitustraditio Ruotsissa muovautuu viime kesän raketinampumiskiellon jälkeen.

Ruotsissa astui 2019 kesäkuun 1. päivä voimaan laki, jonka mukaan yksityishenkilöllä on oltava poliisin lupa voidakseen ampua ilotulitteita uudenvuodenyönä. Luvan lisäksi henkilöllä on oltava koulutus, jotta voi saada luvan ampua ns. keppiraketteja.
Mitään tarkempaa määritelmää lain tulkinnalle ei ole annettu kuin se, että kielto yksityishenkilön ampua raketteja koskee mainittuja keppiraketteja. Lisäksi monet kunnat ovat jo omissa järjestyssäännöissään kieltäneet rakettien ampumisen taajama-alueella.
Kiellon takana on Malmön parin vuoden takainen järjettömyyksiin mennyt ilotulitus, jossa ihmiset ampuivat Möllevångin torilla tuhansia raketteja ihmisjoukkoon, asuinrakennusten parvekkeille ja päin autoja.
Jo tällä hetkellä kuitenkin tiedetään, että raketteja on ainakin vielä saatavilla. Malmössä, Uppsalassa ja muutamassa muussakin kaupungissa on ollut massiivisia rakettikeskittymiä, joissa tulitteita on ammuttu päin ihmisiä ja rakennuksia kaupunkialueella.
Perinteisesti uusruotsalaiset menettävät itsekontrollin uudenvuodenyönä ja raketteja ammutaan silmittömästi. Itse jouduin 2016 pari päivää uudenvuoden jälkeen keskitykseen kun kerrostalon parvekkeelta ammuttiin kohti useita paukkupommeja ja raketteja.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mike lake

Ei tuollaista määrää elukoita pysty enään millään hallitsemaan mitä Ruotsiin on päästetty.

Passaa miettiä

Annetaankohan niille rakettirahatkin sossusta?

Anonymous

Älä loukkaa eläimiä.

Anonymous

Pystyy helposti, vuokraa kiinalaisia poliiseja niin apinointi loppuu kyllä. Ranskassakin on kokeiltu, mutta poliittisista syistä se kokeilu loppui.

Anonymous

Toisaalta rakettikiellon valvonnan kohdalla voisi olla kiinalaisilla pieni intressiristiriita.

Aappa

Kotouttamiseen saattaa joskus liittyä joitain pienenpieniä marginaalisia epäkohtia.

Tollasii ne just on

Nehän on kuin kotonaan.

Suomen Poika

Ruotsalaisten pitäisi vastata tuleen kovilla. Oppisi raketti-insinöörit tavoille.

Särmääjä

Kovilla? Tarkotatko kovilla sanoilla kuten “ongelmallinen tapaus” tai “haastava henkilö”

Totuutta kehiin

Kovilla jutuilla varmaan tarkoitetaan sitä, että raketti-insinöörit eivät saa enää pomppulinnoja pahaan oloon, vaan enemmän dialogia kivan poliisisedän kanssa, eihän se käy että rajoitetaan ainoita harrastuksia heiltä..

Los6666

kuvastaa näiden vitun elukoiden älyä hienosti toi touhu 👍
go swedustania!!!

Särmääjä

Suomessakin raketeille puuhataan kieltoo yksityiskäyttöön vaikkei tommosia kehisongelmia vielä edes ole vaan jotain pienempiä nillityssyitä.

Tää tulee suomeenkin

Näin hienosti ennakoidaan tulevaa. Tavan kansalaisethan siitä nyt kärsii ja jatkossa kärsii kaikin puolin enemmän. On noi suvakit niin fiksuja.
Miks ei noita raketteja ja paukkuja vois kieltää vain matuilta?

Musta makkara

Onko tuossa touhussa tosiaan selvitty ilman silmävammoja? Tai sitten niistä ei vaan uutisoida.

Hähhähhäääääääää

Mitä! Eikö raketti-insinöörit saa enää testata raketteja käytännössä!

Tari Jervo

Onko kyseessä raakalaiset, barbaarit, villit, keharit vaiko sittenkin kultamunat… ruotsissa on ilmeisesti rakkaille aavikkojumalan palvojille vielä monta poltettavaa autoa, raiskattavaa ihmistä ja eläintä, tuhottavaa kaupunkia ja imettävää sosiaalitukea jäljellä.
Svantte kääntää vielä neljännenkkin posken ja ottaa lopuksi nöyrästi takapaksiin.
Hävettää läntisen entisen kansan alistuminen.

PastoriNikulainen

Jos apinalle antaa raketin, mitä tapahtuu……?
Siinä vertauskuvaa kerrakseen.
Amen.

Jones

Mitä jos ruotsalaiset alkaisivat ampumaan siirtolaisia raketeilla. Saattaisi olla maailmanlaajuinen kohu.

Anonymous

Viddu se olisi eu:n hätäkokous, yk koolle ja suvakit marssille polttamaan autoja.

Morgan vittuun!

Mitäpä välittää keharien kunkku miniMorganin laeista ja sössötyksistä? Ei tiedä edes kuka miniMorgan on. Ei tiedä että sellainen edes on olemassa.
Nyt juuri palaa iso kolmikerroksinen asuintalo Göteborgissa ja rivitalo Farstassa Tukholman eteläpuolella. Hiiohoo!

Ei se itsellään syttynyt

Pahannäköinen palokuva Göteborgin Västra Frölundasta:
https://www.svt.se/nyheter/29-december-nattens-nyheter-2

Anonymous

Menettävät itsekontrollin?
Kyllähän tuo enemmänkin vaikuttaa tarkkaan harkitulta.
Kuten esim. talvella tyhjän torin vartiointi. Luuletteko vakavissanne että ählyillä ei olisi muuta tekemistä kuin seisoskella talvipakkasesssa tyhjällä torilla? Se on strateginen liike jolla halutaan saavuttaa jotain. Tässä tapauksessa todennäköisesti julkisen tilan hallinta on se mitä halutaan saavuttaa. Ja se on yksi sodankäynnin ja vallankäytön strategia.

Anonymous

Molemmat ovat sellaista arkipäivän jihadia ja muslimien vallan esiintuomista.
Kuten esim. kauppakeskusten ja muiden alueiden miehittäminen ja jatkuva uhriutuminen ja rasismisyytökset.
Ne ovat tehneet tuota uusien alueiden valloitusta yli tuhat vuotta joten tietävät varmasti mistä naruista vetää.

Valtsu

Jotain tuollaista tuli mieleen, kun neljä parikymppistä irakkia tuli uimahallissa lasten puolelle hyppimään lasten sekaan. Nätisti sanomisesta tuli sössötystä, ilkeästi sanomisesta vinkunaa, mutta lähtivät.

Feegikset

Hyvä! Lisää tällaista!
Valitettavasti suurin osa ruotsalaisista ja suomalaisista vain hymyilee maireasti eivätkä uskalla/ halua sanoa yhtään mitään…

Hallinta menetetetty

Toivottavasti telovat itsensä ja joku vakavampi olis aina plussaa.

Sossumassi ei riitä eläkeläiselle

Elämä pakoloisten kanssa on yhtä ilotulitusta joka päivä:
Ruotsissa asuva 68- vuotias pakoloinen vaatii nyt Kreikan valtiolta 100.000 € korvausta siitä että venetaksia ammuttiin matkalla Turkista Kreikkaan:
”Skadad flykting i Sverige stämmer Grekland
En syrisk flykting skadades svårt när Greklands kustbevakning under 2014 sköt mot en flyktingsmugglares båt. Nu kräver mannen, som i dag är 68 år och bor i Sverige, den grekiska staten på 100 000 euro i skadestånd. Stämningen har lämnats in till en domstol på Rhodos, skriver lokaltidningen Dimokratiki.
Kustbevakningen gensköt båten under dess färd från Turkiet till den grekiska övärlden. Dessförinnan ska flyktingsmugglaren avsiktligt ha rammat en grekisk patrullbåt där en person skadades, innan en utdragen jakt i närheten av ön Kalymnos vidtog. För att stoppa båten sköt kustbevakningen mot dess motor, och träffade då flyktingen. (TT-AFP)”

Joku

Laki ei ole sama kaikille. Tyhmät valkoiset noudattavat ohjeita ja lain pykäliä samaan aikaan kun ulkomaalaisia ei kiinnosta pätkääkään. Kaikki hyvä ja iloinen pilataan ulkomaalaisten takia. Poliisi ei edes kohtele ulkomaalaisia ja valkoisia samalla tavalla vaan poliisi hyökkää mieluummin valkoisia helppoja kohteita vastaan kuin tekee yhtään mitään ulkomaalaisten rikollisuudelle.

M

Onhan se sama. Et nyt ole ymmärtänyt. Se, että se on sama, ei tarkoita, että kaikkia kohdeltaisiin samalla tavalla. Kaikki ovat yhdenvertaisia, mutta jotkut vain ovat yhdenvertaisempia kuin toiset. Tämänhän on yhdenvertaisuusvaltuutettumme joutunut meille vääntämään rautalangasta, koska kaikki eivät ole ymmärtäneet, mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa.

Heja Sverige

Poliisia vastaan hyökättiin raketeilla Helsingborgissa ja Kristianstadissa, sunnuntain vastaisena yönä. Kristianstadissa myös pari autoa syttyi palamaan rakettitulivoiman johdosta. Naamioituneet hyökkääjät laittoivat myös esteitä, että poliisisedät eivät pääsisi häiritsemään rakettikonferensseja, kertoo Fria Tider.

GLGL

Valtaosa sotaa pakenevista pakolaisista on saanut median mukaan post-traumaattisia tressioireita paukkeesta ja jytkyistä. Hienoa nähdä, että ovat parantuneet niistä.

Minä

Johan noita samoja ihmisiä kohti ampumisia oli 90-luvulla Tukholmassa, Rinkeby-Tensta-alueella ainakin, taisi olla Norsborgin ja Fittjan suunnilla myös – olivathan nekin aika uusruotsalaisia alueita jo niihin aikoihin.