Kööpenhaminassa junassa happoisku

Kuvakaappaus 2019-12-29 18-00-10.png

Kööpenhaminassa tehtiin hetki sitten jonkinlainen happoisku täpötäydessä junassa. Henkilö oli viskonut kanssamatkustajien silmille jotain polttavaa nestettä.

Kuvahaun tulos haulle SalmiakspiritusTapahtuma alkoivat sunnuntai-iltapäivällä kun paikallisjuna oli matkalla Kööpenhaminasta Nykøping Falsteriin. Poliisin mukaan noin viisikymppinen mies oli yhtäkkiä alkanut viskoa matkustajien päälle “salmiakspiritus” – nimistä ainetta (Toim. huom. En tiedä mitä se on suomeksi), jonka kerrotaan olevan jonkinlainen ammoniakkiyhdistelmä. Ainetta käytetään ainakin esimerkiksi siivouksessa.
Aine on vaarallista ja joutuessaan ihon kanssa kosketuksiin se aiheuttaa voimakasta polttelua. Silmiin joutuessaan se voi viedä näön.
Ainakin neljän ihmisen kerrotaan saaneen happoa päälleen ja heidät on viety sairaalaan. Mitään tietoja heidän tilasta ei ole kerrottu.
Muutamat matkustajat saivat kaadettua miehen maahan ja juna pysäytettiin Ny Ellebergin asemalle, jonne saapui poliisi ja ambulansseja. Poliisi otti miehen huostaansa.
Poliisi on kertonut mm. Berlinske Tidningenille, että tekijän epäillään olevan mielenvikainen.