Sakari Rajamäki silakkaliikkestä

10271.jpg

Sakari Rajamäki poistettiin US:blogiosastosta seuraavan artikkelin takia. Julkaisen sen nyt.


 
Joulun aikaan Suomessa näki päivänvalon ”Silakat” -työnimeä kantava liike, joka kertoo edustavansa rauhanomaista vastavoimaa populistiselle vihaa ja rasismia provosoivalle politiikalle.
Kyse on tavallisten rivikansalaisten liikkeestä, joka on poliittisesti sitoutumaton. Liikkeen inspiraation lähteenä on Italian niin sanottu sardiiniliike mutta ”Silakat” on kuitenkin riippumaton kansainvälisistä tahoista, kertoo liikkeen perustajajäsen Johannes Koski blogikirjoituksessaan.
Kosken mukaan sysäävänä voimana toimi tänä jouluna todistettu rasistinen ajojahti, jonka kohteena olivat al-Holin leiriltä pelastetut orpolapset. Kuvatusta ajojahdista lähetettiin live-striimejä eri Youtube -kanavilla, missä kommentoijat halvensivat orpolapsia ja selvittivät lasten pelastusoperaatioon osallistuneiden virkailijoiden nimiä.
Lasten vainoaminen lentokentällä ei riittänyt näille äärioikeiston toimijoille. Lisäksi onnistuttiin jakamaan lapsista video, josta he ovat tunnistettavissa. Erityisen ahdistavaa tässä tapahtumaketjussa oli se, että perussuomalaisten Helsingin piirijärjestö alkoi myös jakamaan em. videotallennetta. On pelottavaa, että tällä hetkellä mielipidemittausten mukaan suosituimman puolueen – 24 % kannatuksella – virallinen piirijärjestö oli mukana tässä epäinhimillisessä vainossa.”, kertoo Koski blogissaan.
Liikkeen Twitteriin jouluaattona perustettu Silakat -ryhmä on saanut huiman suosion, sen twitter tilillä on nyt jo 12 000 seuraaja ja se on saanut laajaa huomiota valtamediassa viime päivinä. Muiden mukana myös verkkolehti Uusi Suomi uutisoi ”Silakoista” näyttävästi. Se herätti myös paljon keskustelua Uuden Suomen blogeissa. Ennen kaikkea Vesa-Matti Louekosken blogissa. Louekoski kirjoittaa:
”Kosken mukaan sysäävänä voimana toimi tänä jouluna todistettu rasistinen ajojahti, jonka kohteena olivat al-Holin leiriltä pelastetut orpolapset. Kuvatusta ajojahdista lähetettiin live-striimejä eri Youtube -kanavilla, missä kommentoijat halvensivat orpolapsia ja selvittivät lasten pelastusoperaatioon osallistuneiden virkailijoiden nimiä.”
Hän myös siiteerasi suoraan koskea blogissaan. Osa keskustelijoista penäsi Louekoskelta linkkiä videoihin väitetyistä rasistisiin ajojahteihin. Louekoski vain kehotti muita keskustelijoita katsomaan hänen blogissaan linkkejä, jotka veivät ”Silakat” twitter tilille ja siihen Usarin artikkeliin. Sieltä ei löytynyt mitään muuta kuin kuvankaapaus niistä ”rasistista ajojahdeista”. Mitä ilmeisemmin kuvankaappaukseen oli pyritty saamaan kaikkein ikävimmät kommenti näkyville. Ne komentit olivat ”partalapset”  ja ”Noup. nollalinja matuille.” Eipä kuulostanut kauhean pahalta vihapuheelta. Kuvakaapauksen perusteella sain selville alkuperäisen videon, se ei todellakaan kuulostanut miltään ”rasistiselta ajojahdilta lapsia kohtaan”. Mitä ilmeisemmin Louekoskikaan ei sitä sellaisena pitänyt, sillä linkattuani videon blogin keskusteluketjuun hän poisti sen. Kirjoitin poistosta oman blogikirjoituksen:
”Miksi asiallinen komenttini poistettiin Louekosken blogista?
”Kommenttini oli keskutelun kannalta olennainen, siks kirjoitan siitä oman blogin. Eli kyse oli siis tästä blogista.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/…/silakat-kun-lapsiin-koh…/
Alustukseksi kerron, että useat keskustelijat kyselivät Louekeskelta linkkejä hän kertomista lapsiin kohdistuneista rasistisista ajojahdista, kun mitään linkkejä ei löytynyt aloin itse selvittää asiaa. Lopulta löysin videon, joka on ilmeisesti Louekosken tarkoittama youtube striimi.
Minulla oli jäänyt välilehti auki, jossa oli vielä tallessa poistettu kommentti, joten pystyn kopsaamaan alkuperäisen viestin kokonaisuudessaan tähän?
”Silakat sivustolla oli siis kuvakaappaus, siitä ”vihavideosta” Itse löysin saman videon youtubesta. En ainakaan itse löytänyt alla olevasta videosta mitään ihmeellistä. Ei siis ihme että blogisti ja ”silakat” sivusto panttaavat alkuperäistä lähdettä.
https://www.youtube.com/watch?v=HwNRpba5dL8
Syyttelyn sijaan esitän suoran kysymyksen Louekoskelle. Poistitko sinä viestini?”
Tästä alkoikin sitten mielenkiintoin tapahtumasarja. Blogiin tuli nopeasti paljon komentteja ja melkein kaikki keskustelijat ihmettelivat suuresti Louekosken käytöstä. Loeukoskea ei keskusteluketjussa näkynyt, sensijaan muut keskustelijat huomasivat Louekosken poistaneen oman bloginsa.
”Minusta on hienoa, että poistetut kommentit voi laittaa omaan blogiinsa… Tässä tapauksessa kommentti on vieläpä aivan erityisen oleellinen, minkä todistaa jo se, että Louekoski poisti sekä Rajamäen kommentin että alkuperäisen artikkelinsa. Tuon selvemmin ei Internetissä voi myöntää olleensa väärässä”
Tämän jälkeen alkoi tapahtumaan outoja asioita.. Louekoski ylläen palautti bloginsa takaisin muiden näkyville. Ajatteliko hän ettei homma näytä näin yhtä nololta? Sitten yllättäin Uuden Suomen ylläpito poisti blogini. Miksi ihmeessä? Jokainen näkee, että blogi oli täysin asiallinen. Johtuuko siitä, että  Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko, joka on tunnettu suvakki, oli uutisoinut näyttävästi ”Silakka” liikkeestä ja menin paljastamaan siitä ikäviä asioita? Vai/ja tekivät  Huusko ja Louekoski yhteistyötä? En tiedä, mutta päätin julkaista täysin saman Blogin(vain otsikko muuttui) uudestaan, jotta paljastaisin Uuden Suomen törkeän toiminnan. Blogini pysyi pitkään Usarissa ja se nousi kaikkein suosituimpien kirjoitusten joukkoon. Vasta seuraava yönä kolmen aikaan blogi oli poistettu. Poistettiinko se keskellä yötä siksi, että minun on vaikeampi pitää meteliä siitä?
Ensimmäisestä blogista sain varoituksen. Toisesta taas ilmoitettiin kirjoitusoikeuksien meneen. Voin hakea kirjoitusoikeuksia uudestaan 01.15.2020 jälkeen. Poistoja ei perusteltu millään muulla tavalla, kuin lähettämällä minulle lista Usarin säännöistä. Perustelemattomuus on toisaalta yleinen tapa Usarilta, se ei välttämättä liity tähän keissiin. Sekin on mielenkiintoista, että Usarin saanoissä lukeen, ettei saa levittää valheita=tulee pysyä faktoissa. Sitten kun yritän selvitää faktat, minut vaiennetaan.
Kosken mukaan ”silakoiden” pitäisi olla poliittisesti sitoutumaton, mutta Twitterissä hän kuitenkin kertoo ”silakoiden” taistelevan äärioikeistoa ja perussuomalaisia vastaan. Eli valheiden päälle näyttää olevan rakennettu tämäkin hurmosliike. Twitteristä ”silakoista” löytyy myös kaikenäköistä muuta mielenkiintoista. Kannattaa seurata.
– Sakari Rajamäki –