Sakari Rajamäki silakkaliikkestä

10271.jpg

Sakari Rajamäki poistettiin US:blogiosastosta seuraavan artikkelin takia. Julkaisen sen nyt.


 
Joulun aikaan Suomessa näki päivänvalon ”Silakat” -työnimeä kantava liike, joka kertoo edustavansa rauhanomaista vastavoimaa populistiselle vihaa ja rasismia provosoivalle politiikalle.
Kyse on tavallisten rivikansalaisten liikkeestä, joka on poliittisesti sitoutumaton. Liikkeen inspiraation lähteenä on Italian niin sanottu sardiiniliike mutta ”Silakat” on kuitenkin riippumaton kansainvälisistä tahoista, kertoo liikkeen perustajajäsen Johannes Koski blogikirjoituksessaan.
Kosken mukaan sysäävänä voimana toimi tänä jouluna todistettu rasistinen ajojahti, jonka kohteena olivat al-Holin leiriltä pelastetut orpolapset. Kuvatusta ajojahdista lähetettiin live-striimejä eri Youtube -kanavilla, missä kommentoijat halvensivat orpolapsia ja selvittivät lasten pelastusoperaatioon osallistuneiden virkailijoiden nimiä.
Lasten vainoaminen lentokentällä ei riittänyt näille äärioikeiston toimijoille. Lisäksi onnistuttiin jakamaan lapsista video, josta he ovat tunnistettavissa. Erityisen ahdistavaa tässä tapahtumaketjussa oli se, että perussuomalaisten Helsingin piirijärjestö alkoi myös jakamaan em. videotallennetta. On pelottavaa, että tällä hetkellä mielipidemittausten mukaan suosituimman puolueen – 24 % kannatuksella – virallinen piirijärjestö oli mukana tässä epäinhimillisessä vainossa.”, kertoo Koski blogissaan.
Liikkeen Twitteriin jouluaattona perustettu Silakat -ryhmä on saanut huiman suosion, sen twitter tilillä on nyt jo 12 000 seuraaja ja se on saanut laajaa huomiota valtamediassa viime päivinä. Muiden mukana myös verkkolehti Uusi Suomi uutisoi “Silakoista” näyttävästi. Se herätti myös paljon keskustelua Uuden Suomen blogeissa. Ennen kaikkea Vesa-Matti Louekosken blogissa. Louekoski kirjoittaa:
“Kosken mukaan sysäävänä voimana toimi tänä jouluna todistettu rasistinen ajojahti, jonka kohteena olivat al-Holin leiriltä pelastetut orpolapset. Kuvatusta ajojahdista lähetettiin live-striimejä eri Youtube -kanavilla, missä kommentoijat halvensivat orpolapsia ja selvittivät lasten pelastusoperaatioon osallistuneiden virkailijoiden nimiä.”
Hän myös siiteerasi suoraan koskea blogissaan. Osa keskustelijoista penäsi Louekoskelta linkkiä videoihin väitetyistä rasistisiin ajojahteihin. Louekoski vain kehotti muita keskustelijoita katsomaan hänen blogissaan linkkejä, jotka veivät “Silakat” twitter tilille ja siihen Usarin artikkeliin. Sieltä ei löytynyt mitään muuta kuin kuvankaapaus niistä “rasistista ajojahdeista”. Mitä ilmeisemmin kuvankaappaukseen oli pyritty saamaan kaikkein ikävimmät kommenti näkyville. Ne komentit olivat “partalapset”  ja “Noup. nollalinja matuille.” Eipä kuulostanut kauhean pahalta vihapuheelta. Kuvakaapauksen perusteella sain selville alkuperäisen videon, se ei todellakaan kuulostanut miltään “rasistiselta ajojahdilta lapsia kohtaan”. Mitä ilmeisemmin Louekoskikaan ei sitä sellaisena pitänyt, sillä linkattuani videon blogin keskusteluketjuun hän poisti sen. Kirjoitin poistosta oman blogikirjoituksen:
“Miksi asiallinen komenttini poistettiin Louekosken blogista?
“Kommenttini oli keskutelun kannalta olennainen, siks kirjoitan siitä oman blogin. Eli kyse oli siis tästä blogista.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/…/silakat-kun-lapsiin-koh…/
Alustukseksi kerron, että useat keskustelijat kyselivät Louekeskelta linkkejä hän kertomista lapsiin kohdistuneista rasistisista ajojahdista, kun mitään linkkejä ei löytynyt aloin itse selvittää asiaa. Lopulta löysin videon, joka on ilmeisesti Louekosken tarkoittama youtube striimi.
Minulla oli jäänyt välilehti auki, jossa oli vielä tallessa poistettu kommentti, joten pystyn kopsaamaan alkuperäisen viestin kokonaisuudessaan tähän?
“Silakat sivustolla oli siis kuvakaappaus, siitä ”vihavideosta” Itse löysin saman videon youtubesta. En ainakaan itse löytänyt alla olevasta videosta mitään ihmeellistä. Ei siis ihme että blogisti ja ”silakat” sivusto panttaavat alkuperäistä lähdettä.
https://www.youtube.com/watch?v=HwNRpba5dL8
Syyttelyn sijaan esitän suoran kysymyksen Louekoskelle. Poistitko sinä viestini?”
Tästä alkoikin sitten mielenkiintoin tapahtumasarja. Blogiin tuli nopeasti paljon komentteja ja melkein kaikki keskustelijat ihmettelivat suuresti Louekosken käytöstä. Loeukoskea ei keskusteluketjussa näkynyt, sensijaan muut keskustelijat huomasivat Louekosken poistaneen oman bloginsa.
“Minusta on hienoa, että poistetut kommentit voi laittaa omaan blogiinsa… Tässä tapauksessa kommentti on vieläpä aivan erityisen oleellinen, minkä todistaa jo se, että Louekoski poisti sekä Rajamäen kommentin että alkuperäisen artikkelinsa. Tuon selvemmin ei Internetissä voi myöntää olleensa väärässä”
Tämän jälkeen alkoi tapahtumaan outoja asioita.. Louekoski ylläen palautti bloginsa takaisin muiden näkyville. Ajatteliko hän ettei homma näytä näin yhtä nololta? Sitten yllättäin Uuden Suomen ylläpito poisti blogini. Miksi ihmeessä? Jokainen näkee, että blogi oli täysin asiallinen. Johtuuko siitä, että  Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko, joka on tunnettu suvakki, oli uutisoinut näyttävästi “Silakka” liikkeestä ja menin paljastamaan siitä ikäviä asioita? Vai/ja tekivät  Huusko ja Louekoski yhteistyötä? En tiedä, mutta päätin julkaista täysin saman Blogin(vain otsikko muuttui) uudestaan, jotta paljastaisin Uuden Suomen törkeän toiminnan. Blogini pysyi pitkään Usarissa ja se nousi kaikkein suosituimpien kirjoitusten joukkoon. Vasta seuraava yönä kolmen aikaan blogi oli poistettu. Poistettiinko se keskellä yötä siksi, että minun on vaikeampi pitää meteliä siitä?
Ensimmäisestä blogista sain varoituksen. Toisesta taas ilmoitettiin kirjoitusoikeuksien meneen. Voin hakea kirjoitusoikeuksia uudestaan 01.15.2020 jälkeen. Poistoja ei perusteltu millään muulla tavalla, kuin lähettämällä minulle lista Usarin säännöistä. Perustelemattomuus on toisaalta yleinen tapa Usarilta, se ei välttämättä liity tähän keissiin. Sekin on mielenkiintoista, että Usarin saanoissä lukeen, ettei saa levittää valheita=tulee pysyä faktoissa. Sitten kun yritän selvitää faktat, minut vaiennetaan.
Kosken mukaan “silakoiden” pitäisi olla poliittisesti sitoutumaton, mutta Twitterissä hän kuitenkin kertoo “silakoiden” taistelevan äärioikeistoa ja perussuomalaisia vastaan. Eli valheiden päälle näyttää olevan rakennettu tämäkin hurmosliike. Twitteristä “silakoista” löytyy myös kaikenäköistä muuta mielenkiintoista. Kannattaa seurata.
– Sakari Rajamäki –
 

Subscribe
Notify of
guest
45 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tapiola

Lyhytjänteistä ja äärimmäisyydestä seuraavaan tempoilevaa heti alkuunsa. Ensin ollaan epäpoliittisia ja humaaneja. Sitteen jo vastustetaan ja valehdellaan. Eihän tämä haiseva perkuujätesäkki kestä kevään helteitä pidempään.
Taitaa rasmuslaiset ja unelmaväki olla paljolti samaa sakkiia. Senaatintorilla ollaan sateenkaaren väreissä suvakkeina ja varjojen pidetessä iltaa kohti nousevat kasvoille mustat huivit. Aineet vaikuttavat hiljalleen suonissa ja sieraimissa. Yhteiskunnan vihollisia, oli se keppihevonen miten nätti tahansa.

Anonymous

Tässä liikkeessä lienee tosiaan monenlaista vaikutusta päässä.., humustelua ja huumeita, vihreiden huumemyönteisyys ja poliisiministerin haaveet saada huumeidenkäyttö vapaaksi liikuttaa monelaista väkeä, huumekaupan kasvulle tuo olisi huikea piikki suoraan suoneen ,luulisi ainakin alan järjestöjen tukevan puolueen vaalikassaa. Tosin vaalien aikaan eikä hallitusta muodostettaessa tavotteista paljon ääntä pidetty. Vihvas piireissä on väkivaltaisia toimijoita siitä ei varmasti epäilyä, huumekauppakin on raaka ala, ihmiskauppan kanssa nopeiten kasvava rikollisuuden ala. Sattumaa tai ei huumemyönteiset politikot ja nopeiten kasvava huumemarkkina pohjolasta löytyy suomesta. Pilaantuneen kalan liikeen uutisointi on ollut ööh ,monipuolista ja näyttävää ,uskon että kaikki tarpeet on tässä muutaman terroristiäpärän ja isis miesten puolella, ainakin järjestö juhlii jokaista soluaan mitkä saa länsimaiden sisään .

Jamppa

Pitäisi perustaa vastavoimaksi silakkaliikkeelle Silakkahaukiliike.
Silakkahauki on iso, lahtien ja rantojen sijaan aavoilla selkävesillä vesillä liikkuva hauki.
Sellainen syö päivässä ison määrän silakoita

Minä

He edustavat absoluuttista ideologiaa, joka on kaiken totuuden yläpuolella. Siksipä voivat poistaa ihan hyväksytysti totuuden, joka on alempitasoista kuin ideologia.

Anonymous

Laitan vielä näihi kommentteihin ne Usarin lähettämät sähköpostit, joissa kerrotaan, että sain bannit tosta kirjoituksesta. Alemassa linkissä näkyy se koko kirjoitus.
comment image?action=attachment&folder=default0%2FL%C3%A4hetetyt&id=167&attachment=2&delivery=viewcomment image?action=attachment&folder=default0%2FL%C3%A4hetetyt&id=168&attachment=2&delivery=view
Pohjimmiltaan tässä on kyse siitä, että suvakit kärsivät peppukipua persujen noususta ja tämä “silakat” -liike on vain tarvittava peppurasvaa niille. Harmi vain, että siinä rasvapurkissa on nyt jo reikiä. Suvakkien peppukivun huomaa monesta muustakin asiasta. Usarin blogeissa mussutetaan nykyisin selvästi enemmän persuista ja myös omalle fb-seinällekin on tullut viime aikoina suvakkeja vinkumaan, aikaisemmin niitä ei näkynyt siellä lainkaan.

Sakari Rajamäki

Sorry kun unohdin laittaa nimeni tohon alkuperäiseen kirjoitukseen. Olen tietusti ton artikkelin kirjoittaja.

Kyllästynyt

Nämä linkit eivät toimi, ne ovat ilmeisesti linkkejä sinun sähköposteihisi eivät siksi tietenkään aukea kenellekään muulle. Suosittelen ottamaan kuvakaappaukset ja laittamaan jakoon Twitterissä tmv.

Sakari Rajamäki

Kiitoksia huomautuksesta. Nyt laiton ton tärkeämmästä viestistä kuvakaappauksen mun julkiselle FB-sivulle. Pistän sen myöhemmin twitteriin.

Pablo

Nää silakat ovat vain hiukan vajaalla käyviä, mutta pitävät pirun kovaa ääntä.
Ihan kuin vanha mosse.
Tervejärkinen kääntää näyn jälkeen katseen toisaalle ja yrittää vältellä perässä tulevaa hajuvanaa.

Ilmari

Louekoski on homoseksuaali ja sen vuoksi hän ei voi käsittää, että häneltä vaaditaan aivan samanlaista väitteidensä todistamista kuin keneltä tahansa muultakin. Näin ei ollut vielä muutama vuosi sitten.
Vielä vähän aikaa sitten Louekoski olisi närkästynyt siitä, että Silakkaliike ei missään vaadi HBTLXYZ – ihmisten oikeuksien erillistä huomioimista.

rocky

Homosilakka kirjolohen kutuväreissä?On tämä maailma sekaisin.Nyt vielä Greta vaatimaan homosilakkojen julistusta rauhoitetuksi lajiksi.

Ilmari

Kalathan lisääntyvät niin että naaras ja koiras eivät ole missään yhteydessä toisiinsa. Kun kaloilla ei ole sukupuoliyhteyttä, ne eivät voi olla homoja tai heteroja. Tässä on kyseessä rakenteellinen syrjintä, josta pitää ilmoittaa tasa-arvovaltuutetulle.

Suomi Finland

Tappajahauki. Suu on sillä auki. Sinne mokomat silakat vilahtaa.
Hyvää Uutta Vuotta 2020! Tietenkin kaikille ei-silakoille ja ei-vasemmistohörhöille eli isänmaallisille.

Hutisalo

taitas parempi nimi olla hapansilakka-liike.

karri

Jep. “Pieniä ovat silakat joulukaloiksi” on sanonta, mutta tässä liikkeessä ilmeisesti pyritään kertomaan sanalla “silakka”, että monta on vipeltäjää parvessa, sama mitä sanoo kunhan mahdollisimman moni häiritsee totuudenpuhujaa…”keppihevonen keppihevonen keppihevonen”ymp.
Kysymys: Koska alkaa metsästyskausi?

Qroquius Kad

Samantapaisia kokemuksia on jo muillakin:
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/keskuskauppakamarin-toimitusjohtaja-pettyi-verkon-silakat-liikkeeseen-asiallinen-postaukseni-poistettiin-liikkeen-facebook-sivuilta/832850/
Näyttääpä siltä, että tämä sillisalaatti on uuden ajan aateli, joka täydentää itse itseään vain Harvoilla ja Valituilla.

Terhomatti Hämeenkorpi

Silakka on ollut lapsuudesta lähtien suosikkikalani, varsinkin itse savustamani. Mutta ei ole enää. Saatanan sardiinit menivät pilaamaan silakan nimen ja maineen. Ei ku saatanan hapanhomesilakat!

M

Rasistinen ajojahti? Mutta lapsethan ovat suomalaisia. Miten ajojahti voi siis olla rasismia?
“Voin hakea kirjoitusoikeuksia uudestaan 01.15.2020 jälkeen”
Vittumainen päivämäärä lätkäisty.

Sakari Rajamäki

Sorry, tohon tuli kirjoitusvirhe. Luvut pitäisi tietysti olla toisin päin. Viitsikö Paavo korjata ton virheen. Itse en pääse kirjoitukseen käsiksi.

Terhomatti Hämeenkorpi

Saatanan hapanhomesilakat!!!

Terhomatti Hämeenkorpi

Saatanan hapanhomesilakat!!! Perkele, etten pahemmin sano!

Astaroth

Silakoista on noussut omaan mieleen lähinnä pari kysymystä:
1) Onko Kosken feminismi mennyt jo niin pitkälle, että silakka on alkanut haista omalla kohdalla?
2) Tämä “kahden fantastisen lapsen isä” käytti JOULUPÄIVÄNÄ aikaansa netissä roikkumiseen ja tämän höpöilyliikkeen “perustamiseen”… ei sitten kiinnostanut JOULUNA olla läsnä lapsilleen?
Vilkaisin jotain Kosken UX-pölinöitä yms. “ammatillista” tuubaa, mitä netistä sattui itsensä sinne laittaman löytymään. Työnantajansa tuotoksiin en ole koskenut enkä aio tehdä sitä jatkossakaan.

Valtsu

Johannes Koski on Feministisen puolueen eduskunta- ja kunnallisvaaliehdokas. Hän oli totta kai myös suurmoskeijan puolesta. On täysin selvää, ettei näistä lähtökohdista tehdä yhtään mitään puolueetonta. Mutta Uusi Rasmus tehdään.

Tyypillistä vihervassarihömppää

Juuri näin. Ei tässä ole kyse mistään muusta kuin siitä, että edellisten keinojen tehon hiipuessa vihervasemmisto on nyt ruvennut perustamaan uutta järjestöä, joka pyrkii entistä tehokkaammin ajamaan heidän tavoitteitaan.
Pelkästään tästä on kyse. Kaikki muu mediahypetys on vain tyypillistä mainoshömppää (jota vihervasemmistoon vahvasti kallellaan oleva valtamedia tietenkin auliisti antaa.)

Aappa

Luonnollisten ilmiöiden, kuten silakoiden, halventamiseen syyllistyvät tahot pitäisi tuomita lain edessä.

Särmääjä

Oli sitä Isis-palautuksen saapumista kuvaamassa myös valtamediat, mutta kun näitä suvakkeja häiritsee aina vääränlaisten ihmisten kuvaamassa oleminen. Sekin on ok että joku kurdi-tv kuvaa kaiken, mutta suomalaisille sitä sisältöä ei saisi näyttää vaan meidän pitäisi elää jossain kansantasavallassa, jossa valtion virkamiehet päättää mitä täällä näytetään ja mitä täällä saa kirjottaa netissä ja ketkä ylipäätään saa olla netissä vähän kun jossain Kiinassa.
Silakkaliikkeen taas voi tiivistää siihen että se on eri formaatilla tehty versio tästä: https://www.youtube.com/watch?v=YAumblrG11A
Ja ne jotka sitä niiden joukkopsykoosia saa tulla kuvaamaan on ainoostaan Journalistiliittoon kuulevien tv-kamerat ja Tiedonantaja saa tehdä siitä koosteen samoin kun tosta edellä olevastakin, jota oli myös kuvaamassa iltadehden livestreamaaja, mutta sitä heitettiin kaljatölkeillä, sille näytettiin keskareita ja se tönittiin pois sieltä kun iltalehti eli päivää aikasemmin kyseenalaistanu kulkueen vilpittömyyden “koko kansan” tapahtumana.

Klarsyn

Uusi Suomi haluaa suojella silakkaa, eikä päästä ketään sitä arvostelemaan. Liike on rakennettu valheelle, eikä tule siksi kestämään, vaikka Usari kuinka innokkaasti yrittäisi työntää asian kriittistä käsittelyä sivuun. Tietenkin tämän tyylinen sensuuri, millä yritetään vaientaa totuuden etsiminen, kuvaa Uutta Suomea erittäin hyvin. Kyse ei ole journalismista, vaan halusta olla mukana propagoimassa vihervasemmiston unelmaa, ja pelko tosiasioiden paljastumisesta panee käyttämään sensorin valtaa, eikä salli edes viattomia kysymyksiä. Surkea esitys, vain uskossaan erittäin vahvat, jaksavat nauramatta seurata liikkeen pyristelyä.

Virtanen

Mistä lähin silakoiden seuraaminen twitterissä tarkoittaa kannattamista?
Itse olen seuraaja mutta nimenomaan “tunne vihollisesi” logiikalla.

Särmääjä

Vuoden 2015 versio tästä oli Meillä on unelma.

kanander

Ei tämä silakkaliikekään kestä kahtakaan vuotta aktiivisena. Suurelta osin samat kahelit ovat näissä “liikkeissä” aina mukana. Suvatsematon kyttääjäsakki siinä on liikkeellä.

sepi
peräpää

Typerä italialaisten matkinta ksenomanisilta suomalaisilta.
Eivät tajua tai halua tajuta esim. Perussuomalaisten eroa Legasta; samalla logiikalla on Silakat Pohjois-Korean kommunistipuolueesta mallia ottanut.
Jos hymähtelyltään ehtivät voisivat perussuomalaiset liittyä joukkoon, koska hehän ovat Suomen humanistisin puolue. Heidän humanisminsa yltää myös suomalaisiin siis kantasuomalaisiin kun taas Antifan eli Vasemmistoliiton humanismi koskee muunmaalaisia, ksenomanian tyyliin.

Hauki

Eikö samaan syssyyn voida lanseerata feministinen silliliike joka vannoo pesemättömien *****jen nimeen.

Anonymous

Se tukisi posliinityttöjen hallitusta.

#sukatmakkaralla

Eikun feministien #sillitaskussa -liike.

Bar Baari

Afrikan väkiluku kasvaa tuhannella miljoonalla ihmisellä seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana.
Elämä siellä muuttuu entistä kovemmaksi ja Eurooppaan tulijoita riittää vaikka Isoon Resettiin asti.
Sellaiseen rysään joutuminen olisi aika monen silakkaparven loppu.

Carl

Hyvää vuotta 2020 Paavolle ..lisää hyviä juttuja ja paneutumista suomen ja ruotsin ongelmiin.

Pestori

Silakka, tuo merten pikku mulkku, taisi olla tässä tapauksessa uimataidoton. Valitkaa seuraavaksi liikkeellenne sopivampi nimi. Ehdotan teille seuraavaa: “TORAKAT”. Tai vaihtoehtoisesti: “LUTEET”. Saatte käyttää molempia ihan ilmaiseksi, ei tarvitse ottaa normaaleiden kansalaisten verorahoja yhtään enempää, olkaa hyvä.

Suomi Finland

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006358862.html
Isis-”Helin” isä haluaa tyttärensä takaisin Suomeen -> ei mitään häpeää sitten vissiin, kun tytär on valinnut kuulua kurkunkatkojien ja ihmispolttajien jengiin.
Adolf Hitlerin sukulaiset häpeävät niin paljon, että sammuttavat sukunsa. Ehkä näidenkin olisi syytä miettiä tarkemmin suhtautumistaan omiin pikku kurkunkatkojiinsa.

jippos123

Herrarouvamikälie Koski ei vissiin saa enää pilluhajua sormiin kuin hinkkaamalla silakkaa. Suvakkipiireissä siiderivalaat antavat vain partalapsille.
Säälittävä koiranoksennus,kaikkea se leipä elättää.