Tukholman käo vangitsi viisi nuorukaista epäiltynä Rinkebyn murhasta

DP-3MST.jpg
Tämän näköistä porukkaa kulkee Rinkebyn kentillä murhahommissa.

Solnan käräjäoikeus Tukholmassa vangitsi hetki sitten viisi afrikaanoa uudenvuoden yönä tehdystä Rinkebyn murhasta. Kaiken kaikkiaan seitsemän henkilöä on istunut kiinniotettuna, joista oikeus vangitsi nyt viisi nuorukaista.

Tapahtumat Rinkebyssä alkoivat heti uudenvuoden vaihtuessa klo 00.30 aikaan kun joukko nuorukaisia yhytti kohteen autoon ja paukutti monta lippaallista kohteeseen. Poliisi otti kohta tämän jälkeen kiinni viisi nuorukaista ja myöhemmin kaksi lisää.
Käräjäoikeus vangitsi nyt:

  • Vuonna 1997 syntyneen Asan Ada *****,
  • Vuonna 1994 syntyneen Ilyas Noor *****,
  • Vuonna 1998 syntyneen Hashim Ahmed *****,
  • Vuonna 1998 syntyneen Yasin Abdullahi ***** ja
  • Vuonna 1999 syntyneen Abdirozaq Olol *****.

 
Nuorukaiset vangittin todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Yasin Abdullahi on tunnettu Rinkebyssä jonkinlaisena räppijätkänä, mutta mitään suurempaa meriittiä ongelmalähiön ulkopuolella ei ole tullut. Asan Ada taas kerrotaan olleen kotoisin Kööpenhaminasta.
Lisäys: Tapahtumien kulku on suoraan kuin elokuvasta. Ainakin osalla jengistä oli perässä poliisi seuranta. Ts. siviilipoliisi seurasi porukkaa. Heidän pelättiin suunnittelevan jotakin kostoa aiempien ampujaisten takia.
Jostain syystä afrikaanot eivät tajunneet, tai eivät välittäneet, että heillä oli poliisin seuranta perässä ja paukuttivat kohteensa kirjaimellisesti poliisin silmien alla hengiltä. Kohde oli istunut autossaan kun porukkaa oli tullut paikalle ”hyvässä hengessä”. Kohde ei osannut pelätä eikä odottaa tulevansa ammutuksi. Kun sitten porukka yhtäkkiä avasi tulen autossa istunutta kohdetta kohti ja hän saikin useita lähietäisyydeltä ammuttuja osumia.