Somalialainen räppijätkä vangittuna murhasta

Uudenvuoden yönä Rinkebyssä ammutun nuorukaisen murha on kyllä mielenkiintoinen. Tai siihen liittyvät tapahtumat ja ilmiöt.

Yksi vangituista murhamiehistä ja Yasin Abdullah, taiteilijanimeltään Yasin By, joka on kovan luokan gangsteri. Hän vapautui viimeksi muutama kuukausi sitten linnasta syyllistyttyään erilaisiin ampuma-ase- ja huumausainerikoksiin. Yasin kuuluu Rinkebyn ja Ruotsin ehkä yhteen pahimmista gangsterijengeistä Shottaziin. Sen ympärillä haisee kuolema ja pelko.
Se mikä on mielenkiintoista on se, että Yasin By on kuitenkin kohtuullisen suosittu räppijätkä. Biisit ovat esimerkiksi Spotifyssä hyvin korkeilla sijoilla. On tiedetty yleisesti, että Yasin pyörii alamaailman piireissä ja mukana monenlaisissa veivauksissa. Hän on ollut epäiltynä ainakin yhdestä toisestakin murhasta, mutta johon oikeudessa ei riittänyt näyttöä.
Tästä huolimatta ruotsalaiset kulttuuritoimittelijat SVT:tä myöten ovat ylistäneet Yasinin ”hyvää ja herkkää musiikkia”. Kappaleissa lauletaan lähinnä ihannoivasti gangsterielämästä kalliine Adidas-vaatteineen ja huumeista. Mutta koska miehellä on Afrikan sarvi-tausta niin mikään ei ole kiellettyä. Kuvittele tilanne, jossa joku ”natsiräppäri” tekisi biisejä, joissa lauletaan ihannoivasti natsi-Saksasta. Sellainen ei sopisi ikinä, mutta kun kyseessä on afrikaanoräppäri, niin hän voi kyseenalaistamatta laulaa mitä haluaa.
Uudenvuodenyön murhassa parikymppinen Yasin Byn kaveri ammuttiin autoon. Yleisesti medioissa kerrotaan, että nuorukainen ammuttiin naamioituneiden miesten toimesta, mutta se ei pidä paikkaansa. Murhaajat menivät ihan rauhassa kohteen luokse. He tunsivat toisensa eikä kohde osannut aavistaa joutuvansa murhatuksi. Kun porukka oli auton ympärillä, niin kohdetta kohti avattiin tuli ja esimerkiksi auton katon läpi ammuttiin päähän useita luoteja.
Murhan motiivista ei ole täyttä varmuutta, mutta alamaailman piireissä kuiskitaan, että kyse oli rispektin palautus. Murhakohde ei toisin sanoen ollut käyttäytynyt kovin rispektinomaisesti jengikavereitaan kohtaan ja tämä päätettiin lahdata. Vähän niin kuin näyttönä muillekin.
Joka tapauksessa Yasin By tulee olemaan rinkebyläisten nuorten somalinalkujen suurin esikuva.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
- Soomepois Eestist -
- Soomepois Eestist -
7.1.2020 00:54

Niinno, onhan rapakon tuolla puolen jo harrastettu pidemmän aikaa eräiden rap-artistien apuharvennusta ampumalla. On tainnut toi Ameriikan malli jo rantautua myös Ruotsiin, ja kohta ehkä Suomeenkin….?

Valtsu
Valtsu
7.1.2020 16:34

Teloitusmurhat ovat olematon hinta osaavasta rapparista.

Rento sivufiba
Rento sivufiba
7.1.2020 20:35
Vastaa...  Valtsu

Ihan sivuseikka. Rento työ vaatii rennot huvit. Turha sitä nillittää, kaikki ei osaa.

Mut kun
Mut kun
7.1.2020 04:42

Nii mut kun se tekee niin hyvää musaa ja tappaminen ja väkivalta kuuluu tuohon lajiin.

Arch
Arch
7.1.2020 07:35
Vastaa...  Mut kun

Rap on modernia runonlausuntaa ja tuo nimi näyttää olevan Yasin Byn.
https://open.spotify.com/playlist/2C3zhxfDZPogh1XIn3ji9v

Anonymous
Anonymous
7.1.2020 05:07

Tästä ”musiikista”, voi sanoa kyllä että pelkkää 💩. Eikä muuta 😂
Tässä mielipide näistä ”räppijätkistä” 🖕

Esa
Esa
7.1.2020 06:35

Vai on kirjoittelu kaverista ollut yhtä pesevää kuin (olikohan ylen?) juttu uudesta kivasta mamujen mopokerhosta nimeltä satudarah mc.

Leso
Leso
7.1.2020 06:48

Välitön korvamato aina kun tällaista lukee!
Saa sanoittaa omassa päässään uusiksi, vaikka on alkuperäisestikin aika uhkaavanoloinen biisi. HUI!
Suomi-räpin(?) klassikkoa ja uranuurtoa eli Raptorin Rattijuoppo:
https://www.youtube.com/watch?v=n–SdwDWPcU

Yhteenveto valheista
Yhteenveto valheista
7.1.2020 09:21

Paavo! Voisit tehdä samanlaisen koosteen siitä mitä sanottiin ja luvattiin ja miten todellisuudessa kävi:
https://www.expressen.se/debatt/2010-talet-de-grundlosa-pastaendenas-decennium/

GLGL
GLGL
7.1.2020 11:26

Nyt, kun Suomen Uutisiin ei ole ilmestynyt mitään uutta lähes viikkoon, on tämä PT-media varmaan saanut uusia lukijoita. Se on hienoa. Ruotsin tapahtumien uutisointi on nykypäivänä erittäin tärkeää, jotta ruåttalaisten virheet voidaan välttää (jos halua on).

Anonymous
Anonymous
7.1.2020 12:17
Vastaa...  GLGL

Ruotsalaisten virheiden välttäminen ei enää onnistu. Samaa paskaa tulemme saamaan ja olemme jo saaneet. Jostain luin suomen yleisimmät sukunimet 2015 jälkeen. Oliko niin että 20 top nimen joukossa yksi suomalainen nimi. Ja vauhti tulee kiihtymään.

GLGL
GLGL
7.1.2020 15:27
Vastaa...  Anonymous

”Ruotsalaisten virheiden välttäminen ei enää onnistu”
Olen aikaslailla varma, että jos sinä voisit päättää, niin se onnistuisi, mutta valitettavasti meillä on päättävissä asemissa ja/tai päättäjiin vaikuttamassa runsas joukko hyvin fanaattisia ihmisiä (lue fasisteja), joille ”normaalit itsenäisen valtion keinot” eivät ole ”humaaneja”. Niiden ihmisten usko humanismiin nollataan vasta sitten, kun maahan tunkeutuja pistää veitsen kylkeen tai lerssin hanuriin. Silloin se on jo myöhäistä. Kukaan ei tule fasistia auttamaan. En ainakaan minä.
Suomi voi vielä pelastua, mutta se menee vain sitä kautta, että nykyinen hallitus saadaan jonkun syviä rivejä raastavan skandaalin kautta kaadettua ja 105 kunnian päivää saa toisen näytöksen.

Kuolema on viihdettä
Kuolema on viihdettä
7.1.2020 15:41

MTV3 uutisoi tänään kahdessa peräkkäisessä uutisessa:
”Janita Lukkarisen kunto romahti jälleen ja nyt hän liikkuu rollaattorin kanssa: ”En pysty olla hereillä kuin pari tuntia””
”Ruskettunut Maisa Torppa julkaisi upean bikinikuvan: ”Oispa kaljaa””
Suomen valtamedian toimittajat ovat tuolla tasolla – kyllä.
Ja he ovat niitä, jotka päättävät, mitä sinä saat ajatella….

Klarsyn
Klarsyn
7.1.2020 19:32

Näin on. Ja otsikot kilvoittelevat houkuttelevuudessaan klikkaaman ”huippujournalistien” pinnallista maailmankuvaa. – Koskettavat kuvat, onnittelut, muistosanat. Hurja kuva! …julkaisi lumoavan kuvan. Raju vastaus norjalaishiihtäjälle. Säälimätön arvio. Ovela kikka. Mahtava ele. Jäätävä näky.
Ylisanoja otsikoissa ja kuolleet viihdeuutisissa. Tasoa ei oikein voi enää matalammaksi pudottaa, totutetaan kansa elämään viihteestä ja ujutetaan siihen maailmansyleily-ideologia, niin ei kansa huomaa tulleensa propagandan syömäksi ja kehitysmaalaisiin vaihdetuksi.

näinseon
näinseon
7.1.2020 17:48

320 ammuntaa vuoden 2019 aikana – 41 kuollutta Ruotsissa tätä samaa me halutaan Suomessa mutta silloin kannattaa ampua eliitejä
https://nyheteridag.se/320-skjutningar-under-2019-41-doda/