Poliisi varoitti Etelä-Ruotsissa liikkuvasta ryöstökoplasta

Asuntoihin kohdistuneet ryöstöt ja ryöstöyritykset Etelä-Ruotsissa näyttävät olevan melkoinen ongelma. Etelä-Ruotsin poliisi varoittaa Facebookissa maatilojen ja kartanoiden asukkaita kulkijoista.


Poliisin mukaan luvattomilla reissuilla olevat tulijat liikkuvat autoilla ja ajavat suoraan maatilan pihaan. Sen jälkeen henkilöt käyttäytyvät aggressiivisesti ja yrittävät päästä sisälle taloihin. Ryöstöjä tai sen yrityksiä on tapahtunut ympäri Skoonen itäosia. Poliisi kehottaa olemaan päästämästä pihaan tuntemattomia henkilöitä.
Österlenin alueella, joka käsittää itäisen Skoonen, maatiloille on laitettu pystyyn erilaisia suojeluskuntia. Esimerkiksi pihoille johtaville teille on tehty sulkuja. Liittymään on ajettu auto poikittain ja tällä estetään ainakin autolla pihaan haluavat henkilöt.
Törkeitä ryöstöjä on ollut useita. Niissä ollaan siis menty maatilan pihaan ja tunkeuduttu sisälle taloon. Ryöstöseurue on ollut tuntomerkkien perusteella sama, pari miestä ja nainen.
Ryöstöjä on tapahtunut ainakin 13.1 Fugliessa, jossa kaksi miestä ja nainen tunkeutuivat asuntoon ja saivat arvotavaraa ja muutaman tonnin käteistä. 16.1. Tomelillassa sama seurue tunkeutui maatilalle ja saivat arvotavaraa. 20.1. Borrby. Sama seurue, mutta tällä kertaa ryöstö epäonnistui. Asukas onnistui pääsemään sisälle taloon ja lukkojen taakse. 22.1. Högestad, jossa tunkeuduttiin isoon linnakartanoon. Ryöstö epäonnistui siinä mielessä, että kreivi ei antanut ryöstäjille pankkitunnuksia ja ällytti rosvokoplan automaattihälytyksen piiriin, jolloin kopla pakeni paikalta.
Mitään tarkempia tuntomerkkejä tekijöistä ei ole annettu tai niitä ei tiedetä. Poliisi on kuitenkin vihjaillut, että tekijät eivät ole kotoperäisiä rosvoja vaan tulevat jostain EU-maasta.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ingen Gripen
Ingen Gripen
27.1.2020 13:55

On nähty ja mahdollisesti kuvattukin autoja ja ihmisiä, mutta miksei niiden tuntomerkkejä kerrota ?

Sveamamma = tyhmä
Sveamamma = tyhmä
27.1.2020 13:57

Kuuma vihje:
Romania, Bulgaria, Puola, Latvia, Liettua ja Eesti ovat ne maat joista suurin osa EU- varkaita ja ryöstäjiä tulee ja joihin suurin osa ryöstösaaliista viedään. Myös kirkot ovat olleet jo monta vuotta samaisen porukan kohteina.

Eikka
Eikka
27.1.2020 14:28

Kyllä siinä lypsetään niin rajusti jo polvilleen tippunutta maata, että pahaa tekee. Eikö se ole enemmän Etelä-Afrikan juttu kasata kommuunivahteja, ettei pahat *is-oletetut tule tekemään pahojaan.

Moonman
Moonman
27.1.2020 14:28

Poliisin pitäisi nopeasti pidättää maatilojen omistajat sekä kreivi. Suojeluskunnista on vain pieni askel vankileireihin, polttouuneihin ja joukkohautoihin. Kreivi taas edustaa eurooppalaista kolonialismia ja imperialismia joka sortaa kehitysmaiden alkuperäiskansoja.

Järjen ääni
Järjen ääni
27.1.2020 22:21
Vastaa...  Moonman

…on suloinen, se on selväsanainen. Tätä lisää heti, ennen kuin kaaos ja sorto saa vallan! Ja hukumme anarkian yöhön.

Sam Colt
Sam Colt
27.1.2020 15:33

Ei mitään hätää!
Eivät raiskaa, eivätkä polta autoja pihassa. Löveenikään ei näe mitään ongelmaa.

Dickie
Dickie
27.1.2020 15:44

eli harvaanasutuilla seuduilla alkaa olla mahdoton elää ja olla turvassa.. Eli maatilat ja kesämökit ovat jo käyttökelvottomia..milloin tahansa rosvokopla voi pelmahtaa sinne ja ryöstää ja tappaa kesämökkilöitsijät. Sama edessä Suomessa 10 v. päästä..eli kesämökit muuttuvat arvottomiksi kuten maatilatkin..strong sell nyt
Hieno vinkki tuo kytiltä: älkää päästäkö ajamaan pihalle hahaha..parvi vanhusta varmaankin pystyy tekemään sen 10 päiselle aseistatuneelle mutapää jengille

Anonymous
Anonymous
27.1.2020 16:06
Vastaa...  Dickie

10 vuoden päästä kesämökit Suomessa ovat tyyliin ”finders keepers”…

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
27.1.2020 23:53
Vastaa...  Anonymous

Kesämökillä on tosiaan letkeää asua talvet. Ikkunoita ei kaikkia kannata särkeä sisään mennessään, ettei tule vallan vilu. Ilmojen lämmettyä se maksajakin saapunee paikalle. Se kannattaa ajaa metsään piiloon. Soittaa minne soittaa, poliisilla menee se tunti saapua paikalle, jolloin mökkeilet jo muualla.
Koskahan väkivaltaa aletaan käyttämään ihan järjestään. Albania kannattaa ensi tilassa ottaa EU:hun, sieltä saattaa vastaus löytyä.

Acc358
Acc358
27.1.2020 17:29
Vastaa...  Dickie

Asukkaiden tullee varustautua siten, että tunkeutujat ajoneuvoineen katoavat.

Dickie
Dickie
28.1.2020 05:39
Vastaa...  Dickie

Ja poliisit jos soittaa, niin pari tuntii kestää kenenkään tulla, jos niistä ny mittään hyötyykään olis haha

Täältä pesee
Täältä pesee
27.1.2020 17:31

Itse ajattelin että josko ottaisi kevään ja kesän tullen urakan. Nimittäin mökin linnoitustyöt. Juoksuhautaa ja piikkilankaa. Miinakylttejä. Yms. Pirttiin vahvistetut ovet jne. Ampuma aukot ikkunoihin. Tunnelin voisii kaivaa perääntymistä tai kaartoliikettä selustaan silmällä pitäen.

Sitä saa, mitä tilaa
Sitä saa, mitä tilaa
27.1.2020 22:31
Vastaa...  Täältä pesee

No nyt on meininkiä, ei mitään turhaa pyristelyä. Ensin oma ja sitten bisnes pystyyn, markkina sen kuin kasvaa. Muutama mökki löytyy Suomenniemeltä, puhumattakaan omakotitaloista. Tulevaisuus näyttää valoisalta yrittää, positiivisella otteella. Lycka till!

Suomi Finland
Suomi Finland
27.1.2020 18:57

Ei riitä että rajat ovat auki! Rajoille pitää laittaa imurit!!! Suvaitkaa. Monikulttuurisuus on… …tiedätte kyllä mitä. Ja vapaa liikkuvuus EU:ssa myös.
Edes nyt pikkuisen rasismia ja fasismia peliin niin, että estetään nyt edes näiden ryöstöporukoiden liikkuvuus.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
27.1.2020 22:19

Avoimet rajat ja hyvinvointivaltio eivät sovi yhteen.
Ei kyllä juuri minkään muunlainenkaan valtio.

Rajattomuus ei ole rakkautta
Rajattomuus ei ole rakkautta
27.1.2020 22:34
Vastaa...  Ingen Gripen

Rajat ovat rakkautta.

Ellu
Ellu
28.1.2020 02:53

Tuli mieleen, että viime kesäisistä poliisiampumisesta vangitut veljekset Granholmien syyte piti nostaa viimeistään 24.1.2020. Onko kellään tietoa syytteistä?

Ihme bantuja
Ihme bantuja
28.1.2020 04:54

Herra Vihatavuori tai Sakon pihanvartija voisi olla eri mieltä ”vieraiden” suhteen.He voisivat sanoa kuuman mielipiteensä oman omaisuuden omistamisen ongelmasta. Vielä kun poliisi julkaisi hiemna vieraiden väriä tai mitä kieltä puhuivat, tai oliko heillä itä-euroopan tyypillinen ulkonäkö. Mutta ei, se on porifilointia joka saattaisi loukata muita kunniakansalaisia ja vieraskoreahan pitää olla. Tämä ei tietenkään koske kantaväestön pellavapäisiä svennsoneita.

”Poliisi” Senegalista, päivää!
”Poliisi” Senegalista, päivää!
28.1.2020 07:44

Niin kummalliselta kuin se kuullostaakin on Ruotsin Invataxin eli Färdtjänstin puhelut siirretty ulkomaille Callcenteriin jo vuosia sitten eli kun mummo tilaa taxin Färdtjänstin keskuksesta istuu vastaaja vaikkapa Eestissä(!). Muita maita joissa näitä Callcentereitä on ovat Moldavia(!!) ja Senegal(!!!). Tätä on kritisoitu valtavasti koska vastaajat (vaikka puhuvat ruotsia!) aiheuttavat valtavan määrän erehdyksiä ja väärinkäsityksiä; jos taxin tilaa vaikka Rinkebyhyn eivät vastaajat tiedä että se sijaitsee Tukholman lähellä jne.
Tuli vaan mieleen tämä kun puhuttiin esim. vanhuksiin kohdistuvista varkauksista ja valepoliiseista. Mikään ei ole mahdotonta. Onhan esim. Nigeriakin täynnä Callcentereitä jotka soittavat huijauspuheluita ja kalastavat höynäytettäviä netissä ympäri maailmaa 24/7 (esim. kontaktisivuilla):
https://www.affarslivgotland.se/samhalle/bestallningscentral-for-fardtjanst-upphandlas-hg15657720.aspx

Ei turvaa enää missään
Ei turvaa enää missään
28.1.2020 08:00

Moni kuvittelee muuttavansa maalle turvaan mutta totuus on että monet karmeat murhat ainakin Ruotsissa ovat tapahtuneet nimenomaan syrjäseudulla ja pikkukaupungeissa.
Esimerkkinä 70- kymppisen miehen murha Markarydissa, Smålannissa ja hänen melko uuden Volvo XC90 varastaminen. Tekijänä kaksi ukrainalaista miestä jotka saatiin kiinni ulkomailla (ja joita epäillään toisenkin vanhemman miehen murhasta):
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-mordoffrets-volvo-kordes-utomlands/

Anonymous
Anonymous
28.1.2020 08:12

Kyllä nyt alkaa olla jännitystä kerrakseen. Menohan alkaa olla kuin etelä-Amerikan roistovaltioissa, isku Kolumbiaan ym vastaavia elokuvia esikuvina ilmeisesti.
Kunhan iskut kohdistuu tarpeeksi isokenkäisten loistolinnoihin, ehkä sitten jotain hyvin pientä heräämistä joillekin alkaa tulla, ainakin syytä olisi.
Miten tämä turvattomuus onkin päässyt jo tälle tasolle, ei enää mene pitkään, kun ilmiö on jo kaikkialla.