Äärioikeisto häiriköi Lesboksella, estävät turvapaikka-aktivistien toimintaa

Skärmbild (158)

Ruotsalaiset turvapaikka-aktivistit, jotka ovat matkustaneet Kreikkaan Lesboksen saarelle, kertovat, että eivä voi enää liikkua vapaasti Lesboksella.

Esimerkiksi SVT:n haastattelema turvapaikka-aktivisti Anna tilittää kuinka paikalliset kreikkalaiset ovat ottaneet astetta kovemman asenteen ulkomaalaisia aktivisteja kohtaan. Anna kertoo kuinka on joutunut erilaisten atakkien kohteeksi kun hän on rannalla auttamassa Turkista tulevia sotaa, vainoa ja kidutusta paenneita miehiä rannalle. Niin ikään Lesboksen sairaaloissa ja terveyskeskuksissa on saatu kylmää kyytiä kun Anna, ja muut turvapaikka-aktivistit ovat kuskanneet sinne paikattavaksi kolmansista maista tulleita miehiä.
Edelleen paikalliset ovat ottaneet kohteeksi erilaiset auttamisjärjestöt kuten UNHCR:n, jonka toimintaa on vaikeutettu monin tavoin. Turvapaikka-aktivistien autoja on rikottu, että he eivät pääse töihin ja jopa ollaan ihan sanallisesti uhkailtu ja estetty aktivistien auttamistyötä.
Turvapaikka-aktivisti Annan mielestä, jota haastattelee siis SVT, kertoo, että nämä häiriköt ovat äärioikeistoa. Äärioikeisto on vähemmistönä Lesboksella. Suurin osa saarelaisista haluaa osoittaa solidaarisuutta kolmansista maista tulleita joutomiehiä kohtaan

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.