Göteborgin ampumistapauksen jälkeen valitellaan nuorisotilojen puutetta

children-1822688_960_720

Göteborgissa toissa yönä hengiltä ammutun 16-vuotiaan somalipojan ja tämän tyttökaverin haavoittuminen puhuttaa ihmisiä. Monet ovat sitä mieltä, että hallitusten leikkausten on loputtava, muuten koko nuoriso kuolee ampumahaavoihin.

Tätä mieltä on ainakin paikallinen sosiaalidemokraatti Saida Hussein, joka kertoo SVT:n uutisille tuntevansa ammutun pojan ja tämän vanhemmat. Ampumistapahtuma sattui siis keskiviikkoiltana kun alaikäiset somaligangsterit alkoivat jostain syystä ampumaan toisiaan. Kaksi henkilöä sai osumaa, joista siis 16-vuotias poika kuoli ja vuoden nuorempi tyttö haavoittui vakavasti.
Saida Husseinin mielestä vanhempien ei pitäisi haudata omia lapsiaan väkivaltakuolemien takia.
– Juuri nyt tehdään leikkauksia koulujen ja nuorten vapaa-ajanviettopaikkojen osalta. Tämä on nuorille kova paikka. Meidän pitäisi panostaa enemmän kouluihin ja vapaa-ajanviettopaikkoihin, meidän pitäisi panostaa enemmän nuoriin, Hussein kertoo SVT:lle.
Lainaus SVT:stä loppuu.
En tiedä tilannetta Göteborgissa, mutta katsotaanpa Rinkebytä, jossa ollaan valiteltu samaa asiaa eli vapaa-ajanvietto- ja jalkapallopaikkojen puutetta. Josta seuraa nuorukaisten turhautumiseen ja sitä myöten ammuskelua.
Rinkeby alueena ei ole iso, noin 1 km x 1,5 km kanttiinsa. Alueella asuu reilu 16 000 ihmistä. Kartta alla.
Skärmbild (180)
 
Jalkapalloa Rinkebyssä voi pelata viidellä eri ulkokentällä. Yksi kentistä on lämmitetty, joten palloa voi potkia vaikka talvipakkasilla shortsit jalassa. Lämmitetty kenttä täyttää kaikki standardit, joten siellä voi pelata vaikka liigamatseja. Lisäksi on yksi sisäkenttä.
Jalkapallon lisäksi Rinkebyssä on 4-5 pienempää yhdistettyä jalkapallo/ koripallokenttää, pari tenniskenttää ja ennen kaikkea: Rinkebytä ympäröi tasainen laaja nurmikenttä, jossa voi laittaa pystyyn vaikka kymmenen omatoimista potkupallopeliä.
Eikä siinä vielä kaikki, aivan Rinkebyn kupeessa, eli käytännössä Rinkebyssä, sijaitsee Spångan urheilukenttä, jossa on täyspitkä potkupalloareena, 400 metrin juoksurata ja kaikki mitä tuollaisella kunnon urheilukentällä nyt yleensä on. Urheilukentän kupeessa on edelleen kaksi muuta kenttää ja sitten on vielä sisäurheilutilat. Eikä siinäkään vielä kaikki. Rinkebyssä voi laskea jopa mäkeä. Noh, hiihtohissejä ei kuitenkaan.
Lisäksi Rinkelikylästä on lyhyt matka kaikkialle. Viiden kilometrin säteellä on kymmeniä potkupallokenttiä, tennisasemia, kuntosaleja, nuorisotiloja, freesbeekenttiä, juoksuratoja, metsäreittejä, hiihtolatuja, kirjastoja, kuntoportaita, uimahalleja, kylpylöitä ja vaikka mitä. Toisin sanoen Rinkebyn harrasteisiin on panostettu keskimäärin enemmän kuin jossain samankokoisessa pikkukaupungissa.
Kysymys kuuluu: Mitä vielä pitäisi tehdä, että afrikkalaiset nuorukaiset eivät ampuisi toisiaan?

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Noora
Noora
13.3.2020 13:53

Ei ollut mullakaan nuorisotiloja mutta en silti amount ketään.
Tosin nuorisotilat auttaisi pitämään Ruotsissa luodit neljän seinän sisällä, ettei tarrttis kantiksien kärsiä huonosti kasvatettujen ganstanalkujen ohiluodeista.
Olen tässä pohtinut tätä valtavaa huumeongelmaa ympäri euroopan ja täytyy sanoa ettei tulli ole hampaaton muun kuin diplomaattien ja hallituksen huume/asekuljetuksien kanssa.
Huumeet tulee suoraan poliisilta ja tullilta kaikissa euroopan maissa, se on faktaa ollut jo hiekkalaatikolta asti.
N. 20 kesää sitten kuulin että poliisi saa testosteronin suoraan tullista, kiinijääneiden takavarikoista puuttui iso osa josta ei toki rikolliset valittaneet koska pienempi tuomio…Sama pätee huumeisiin.
Katosihan se huumelasti jopa pasilan poliisin todistehuoneesta mutta ketään ei tuomittu saatika kamerakuvia tarkistettu koska niitä ei ollut.
Tarkoittaako tämä pasilan rosvojen odalta sitä että siellä on alati kamerat tyhjän panttina toivottaakseen natsiantifan laittamaan pommeja hallitusta vastaan niinkuin saksassa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
13.3.2020 14:30

Vastaus: kiristää kanta-asukkaiden aselupia.

ro
ro
13.3.2020 14:37

Rinkelikylässä asuu siis 16000 ”IHMISTÄ” .Näin pari vuotta sitten paikalla käydessäni peräti 2 kpl. Missähän ne muut oli?

John MacMunne
John MacMunne
13.3.2020 20:35
Vastaa...  ro

Istuivat vessassa paskalla.

Aappa
Aappa
13.3.2020 15:21

Ampuilisi ne silti – vaikka vetäis heti amusella 15 km juoksulenkin ja iltapäivällä kauhois 2 kilsaa altaassa ja punttitreenit päälle, niin iltasella alkais jo pyssyt paukkumaan. Poliitikot eivät tajua, että somput ovat synnynnäisiä ’cowboyta’, joilla on tulitaistelut ihan verissä.

rocky
rocky
13.3.2020 18:41
Vastaa...  Aappa

Kyllä pitäisi saada lämpimiä nuorisotiloja,varsinkin talviaikaan saatta jo ennestään heikko osumatarkkuus kärsiä kohmeisista käsistä.Onhan se nyt noloa katu uskottavuuden kannaltakin jos joutuu tumppuja pitämään.

Aappa
Aappa
13.3.2020 22:26
Vastaa...  rocky

Tumput kuuluvat suomalaiseen itsepuolustus-strategiaan (taikalapanen) mieluummin mahdollisimman paksua villaa pelkällä peukalolla, ettei saa pitävää otetta mistään vahingossakaan.

allu
allu
14.3.2020 02:49
Vastaa...  Aappa

Täällää päin ei ole suosittua merirosvous niin aikahan siinä pitkäksi tulee.

allu
allu
14.3.2020 03:01
Vastaa...  allu

https://www.aftonbladet.se/tv/a/308597/hundratals-apor-i-gatuslagsmal–pa-grund-av-corona
Höm… tällaista se meno on Ruotsissa. Jakamattomat arvot. 😂

Suomi suomalaisille
Suomi suomalaisille
13.3.2020 15:21

Olis äitee kasvattanut huligaanikakaransa paremmin.

Piikki lihassa
Piikki lihassa
13.3.2020 15:23

Yksi elätti ja rikollinen vähemmän. 👍

Anonymous
Anonymous
13.3.2020 15:33

Mulla ei ole tästä jutusta huomautettavaa.

Valtsu
Valtsu
13.3.2020 16:15

Ruandan kansanmurha olisi vältetty 10 bilispöydällä.

Anonymous
Anonymous
13.3.2020 16:30

Onko tämä niitä ”Miten estää viiden mustan raiskaamasta valkoista naista? Heitetään niille koripallo”-vitsejä..

John MacMunne
John MacMunne
13.3.2020 20:39
Vastaa...  Anonymous

On, paitsi ettei se ole vitsi kun rodullistettu demari kertoo sen, eikä tajua sitä itsekään.
HÄN ON SE VITSI.

jippos123
jippos123
13.3.2020 18:38

Asuin 1975-1980 Västeråsin Råby:ssa (ala-Råby, lähellä Bäckby:ta) ja ei siellä luodit viuhunut. Oli meillä nuorisotilat missä opin pelaamaan pöytätennistä ja salibandyä, mestan nimi oli Svalan.
Kumma juttu kun kenelläkään ei tullut mieleen alkaa ganstaksi, olihan siellä välillä junnujen välisiä pataanlyöntikisoja mutta niinhän on kaikkialla.
Ehkä se johtui siitä, että siihen aikaan ”svartskallarna” oli keskitetty Vallby:n alueelle ja meidän tonteille ne eivät joko halunneet tai uskaltaneet tulla.
Råby:ssa asui silloin enimmäkseen sveduja ja härmäläisiä, olihan Asean tehtaat kävelymatkan päässä. Mukaan mahtui muutama italiaano ja jopa Islantilaisia.
Silloin se oli hyvä paikka asua, nykyisin kuulemma no-go alue,
On täyttä paskapuhetta, että nuorisosta tulee ganstoja tekemisen puutteen vuoksi. Matuista tulee ganstoja koska sveduista on tullut nöyristeleviä läpisosiaalidemokraattisia luttamunia.
Matut ottavat herruuden kun Ruotsalainen mies on nykyisin essu päällä kotona hääräävä itku-iita.
Katsokaapas ihan huviksenne vaikkapa Expressenin kolumnistien kuvia ”miesoletetuista”.
Pää kallellaan ja kesällä jokin vitun kukkakranssi päässä imeliä paskajuttuja kirjoittavia ääliötä.
Eihän yksikään musu tuollaisia semihomoja arvosta.
Ryhdistäytykää perkele siellä svedustaniassa, viikinkiesi-isänne pyörivät kvasaarin nopeudella haudoissaan.

John MacMunne
John MacMunne
13.3.2020 20:43
Vastaa...  jippos123

Taitaa testosteronin puute vaivata ruattalaisia…

Anonymous
Anonymous
13.3.2020 18:40

Pitäs myydä tuonne suomalainen kotouttamisasiantuntija parin kuukauden keikalle niin olis taas homma kumbayah.

Pantteripipo
Pantteripipo
13.3.2020 19:10

Afrikka on yksi suuri nuorisotila, jonne afrikkalaiset kelpaa palauttaa. Siellä voivat sitten vapaasti toteuttaa halujansa. Ai niin, mutta kun kanojen…. erhmh kansainväliset sopimukset ja niin edelleen…

Sam Colt
Sam Colt
13.3.2020 21:53

Mitä ne pallokentät pyhittävät, kun himo on ammuskeluun.
Profeetta kehotti uskovia tappamaan vääräuskoisia, eikä pelaamaan jalkapalloa.

Kilttimies
Kilttimies
14.3.2020 01:30

Ei liity mihinkään, mutta suosittelen MTV 3 Rikospaikka keskiviikko 11.3.2020.
Täysin hymytön ruotsalainen päällikköpoliisi toteaa about, että ”Ruotsi on tehnyt virheitä, olemme ottaneet vuosikaudet runsaasti pakoloisia…”
Ukko ei pölise mitään pallonpotkinnasta nuorisotiloista kotouttamisesta, vaan kaipaa nuorison koulumenestystä mitä hänen mukaansa gangstoilla ei ole. Koulunsa keskeyttänyt ohjautuu automaattisesti rikolliseksi.
No päällikkö voi olla vaikka mikä piilorasisti, valkoihoinen ilman muslimipartaa kun sattuu olemaan.

Hapokas
Hapokas
14.3.2020 16:07
Vastaa...  Kilttimies

Buaahhahahhahahaa Oli vissiin liiaan hapokasta, kun ei tuota pysty enää katsomaan

Aseet pois Somaleilta
Aseet pois Somaleilta
14.3.2020 08:35

Tämän Saida Hussein:in pitäis ensitöikseen riisua nämä Somalit, ja muu roskasakka ampuma-aseista. On siinä äijällä kovat vaatimukset Ruotsalaista yhteiskuntaa kohtaan. Eli kannattais alkaa ase riisumisella, eikä millään vaatimuksilla yhteiskuntaa kohtaan.

Jospa kokeitaisiin vähän muita keinoja:)
Jospa kokeitaisiin vähän muita keinoja:)
14.3.2020 14:31

Enkä ne vaan on niin fiksuja, että tarvii muuta tekemistä. Turhautuvat ja sitten rettelöivät.
Rinkeby tarttis teknisluonnontieteellisen yliopiston, jossa nää nuorukaiset vois opiskella huippu fyysikoiksi, raketti-insseiksi, kybernetiikkaa yms.

OLÉ!
OLÉ!
14.3.2020 20:44
Senkin rasistit, tänne se hiihtohissi
Senkin rasistit, tänne se hiihtohissi
14.3.2020 23:52

Ratkaisu kysymykseen on täysin selvä: hiihtohissi. Muita ongelmia? Minullakin oli ankea lapsuus osittain lähiössä, olisin mielelläni ammuskellut, mutta kun ei ollut asetta. Kyllä harmittaa. Toisilla on kaikki virikkeet! Reilua?

Väinämöinen
Väinämöinen
16.3.2020 22:00

Korttelipommilla tuon voisi lanata tasaiseksi ja perustaa siihen vaikka iso parkkihalli.