Kiinalaisten koiranlihafestarit taas kesäkuussa

Moni ei ole varmaan tiennyt sellaista mukavaa kiinalaista festivaalia kuin Yulinin koiranlihafestivaalit. Ne järjestetään Kiinassa Yulin kaupungissa aina kesähelteillä. Seuraavat festarit ovat taas tulevan kesäkuun loppupuolella.

Sinänsä kai ihan sama mitä lihaa syö, jos lihaa pitää kerran syödä. Onko sillä nyt muka eroa onko liha koiraa, nautaa vai rottaa. Kiinalaisilla on kuitenkin ihan omat tapansa valmistaa maukasta ja mureaa lihaa.
Seuraavat kuvat tulevat eri eläinsuojelujärjestöjen sivuilta, joissa vedotaan, että koiransyöntijuhlat lopetettaisiin.

ÄLÄ LUE ETEENPÄIN JOS OLET KOIRAN YSTÄVÄ, KUVAT VOIVAT OLLA MELKO VAHVOJA, JOTEN VARAUDU KAUHISTUTTAVIIN KUVIIN.

Skrollaa alas.
 
 
 

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Saisiko olla elävältä poltettua koiranlihaa? Nom nom nom…
Skärmbild (232)
yulin1
 
Elävien koirien grillaaminen on tavallista. Lihasta tulee rapea ja maukasta. Kun koira on kypsä se nostetaan vartaisiin näytille ostettavaksi.
 
Miten on, saisiko olla keitettyä koiraa – elävältä keitettyä. Nom nom nom…
AWhoZxWYfrrnnuO-800x450-noPad
507228-1434493492-wide
 
Lienee itsestään selvää, että koiria rääkätään noin niinkuin muutenkin. Kuvassa mitä nyt etujalat väännetty luonnottomaan asentoon.
AfxSUaPUlUDlFpw-800x450-noPad
 
Ei varmaan tarvitse edes sanoa, että koiria voi säilöä pienissä häkeissä päiväkaupalla.
 
Eiköhän oikeasti ole jo aika nähdä kiinalaiset vähän muinakin kuin ”hyvin kotoutuneina” maahanmuuttajina tai ”älykkäinä ihmisinä”. Tai Pohjolaan rahaa tuovina turisteina.

Subscribe
Notify of
guest
55 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Punavihernatsi
Punavihernatsi
31.3.2020 00:31

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 00:37

Seuraava vinokki joka vastaan tulee saa turpaan oikein kunnolla.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 07:43
Vastaa...  Anonymous

Mitäs te 3 kinukkia menenette nuotioon polttamaan ittenne, ette ole ihmisiä.

Vuf Vuf
Vuf Vuf
31.3.2020 12:40
Vastaa...  Anonymous

Onpas siinä kova jätkä kalsarikännäilemässä kotisohvalla. Kunhan viruskaranteeni antaa myöten niin menepäs kuule keppanagorilla ihan paikan päälle Kiinaan läiskimään ”vinokkeja” turpaan oikein kunnolla. Ellei rahkeet riitä niin voit miehekkäästi jatkaa kotisohvataisteluasi välttämällä koiranlihan syömistä jota kaikki Kiinalaiset ravintolat Suomessa ihan varmasti tarjoilevat. Käyvät vinokit ihan varmana öisin lemmikkihautausmailla kaivamassa turret ylös ja heittävät ne pataan saatana!

Rtellinen
Rtellinen
31.3.2020 13:16
Vastaa...  Anonymous

Eipä nuita koirakauppiaita, asiakkaitaan tai heidän ymmärtäjiään ihmisinä voi pitää.
Psykopaattisadistien hupia, oman nautinnon ja eläinparkojen kärsimysten maksimointia lihakaupan varjolla. Jotkut ihmiset vain eivät ole elämän arvoisia.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 00:49

NUKE THE ASSHOLES!

De Gröna =(
De Gröna =(
31.3.2020 00:50
Vastaa...  Anonymous

Upeaa, että meillä on eduskunnassa puolue, joka tekee 100% työtä, jotta tälläinen kulttuuritoiminta voi hyvin.

Tapiola
Tapiola
1.4.2020 22:02
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Suvakkiämmät haluaa mustaa ja pitkää kun kerran reissuun lähdetään. Kiinaan on turha mennä.
Mitä tuohon yhteiskuntapolitiikkaan tulee, niin persut haluaa suomalaiset tehtaat Suomeen savuttamaan suomalaisella työllä, kai sentään enimmäkseen. Niikkoon kai viitataan tällä, mutta en kyllä ymmärrä tuota 100% sössötystä?

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 01:28

En ikinä enää syö kiinalaista. Enkä mitään muhamettin paskaa. Yli 10 v siitä onkin kun niihin koskin.

Ville
Ville
31.3.2020 02:28

Ensireaktio on vilpitön reaktio ja sehän on… Hyi saatana ja oksennushymiöt perään.

Minä
Minä
31.3.2020 04:17

Käsitämätöntä. Kuinkahan tavallista Kiinassa tuo homma on vielä. Onko alueellista pientä vai koko Kiinan kattava suuri juttu? Onko häviävää perinnettä, vai voimissaan olevaa kulttuuria?

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 07:45
Vastaa...  Minä

Ei ole katoavaa, vaan kattaa koko kinnukkilandian ja yleistyy koko ajan.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 05:29

Mukava huomata, että tässä Kiinaa ja kiinalaista halppistuotantoa palvovassa yhteiskunnassa on joku joka on kanssani samaa mieltä kyseisestä perslävestä.
Kiinassa ei humanismi ole oikein muotia. Kaikennäköisestä länsimaisesta höpötyksestä ollaan kiinnostuneita niin kauan kuin kiinnostus tuottaa avustusrahaa ja valtaa.

JuhoL
JuhoL
31.3.2020 06:32
Vastaa...  Anonymous

Kiinalaiset pitää Afrikan neekereitä täysinä apinoina (joita voisi ehkä keittää elävältä?). Sama asenne pätisi myös länsimaalaisiin, jos emme olisi tunnettuja korkeasta tieteestä ja kulttuurista.

JuhoL
JuhoL
31.3.2020 06:27

Jos koiran, kissan tai vaikka kääpiöponin lihaa täytyy syödä, niin itsestään selvää pitäisi olla kärsimysten minimointi, kuten siis sivistyneissä länsimaissa tehdään!
Maailman tunnetuin kasvissyöjä, Adolf Hitler, olisi saanut noista kuvista hullunkohtauksen. Btw, kansallissosialistit laativat aikoinaan maailman tiukimmat eläintensuojelulait.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 12:56
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Sitten voinkin kysyä, kannattaako kaikkia ”ihmisiä” suojella?

Valtsu
Valtsu
31.3.2020 06:52

Kaikissa kulttuuripiireissä syödään jotain toista tai toisia kulttuuripiireissä järkyttävää – enkä nyt varsinaisesti puolustele koirie ja lepakoiden syöntiä – mutta elävältä keittämiset ovat silkkaa julmuutta.
Ja Kiinassakin on varmaan jo kuultu bakteereista ja hygieniasta, että niitä eläimiä ei tarvitse elävinä tunkea auringonpaisteiseen häkkiin tuhatta kappaletta.
Kyllähän tällaista ultrakapitalistista kommarivaltiota, joka ei suostunut sarsista mitään oppimaan, pitäisi alkaa vältellä. Jos tästä perslävestä tulee maailman johtovaltio, niin ei hyvä heilu.

Tapsa
Tapsa
31.3.2020 07:57

Eivät Suomessa asuvat kiinalaiset koiraa syö (ja itse asissa aika harva kiinalainen Kiinassakaan). Vähän kärjistäen, itselleni on aivan sama mitä ihmiset tekevät kotimaissaan kunhan eivät tuo tapojaan Suomeen eivätkä yritä elää täällä suomalaisten kustannuksella.

Puolueeton
Puolueeton
31.3.2020 08:16
Vastaa...  Tapsa

Jossain maaseudulla voi olla vanhoja tapoja. Heitetäänhän täälläkin elävät ravut kiehuvaan kattilaan, kanalta lyödään kirveellä pää poikki ja kalat otetaan vedestä ilmaan tukehtumaan.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 18:42
Vastaa...  Puolueeton

Kerro piiperö miten sinä tappaisit ravun, ja joka oikea kalastaja tappaa heti kalan kun sen saa tai laskee takaisin veteen jatkamaan elämäänsä.
Ja nyt naurua, kerro mitä se kana ehtii tuntemaan kun pää tippuu maahan???????

HenkkaR
HenkkaR
1.4.2020 20:57
Vastaa...  Anonymous

Ravun nyt tappaa samalla tavalla kuin muutkin eläimet, ei se sen kuolemattomampi ole, eikä millään tavoin sen hyväksyttävämpää leikellä ja keitellä elävältä. Mutta eihän se ”oma paska haise”, muista aina vain pitää vikaa löytää.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 10:09
Vastaa...  Tapsa

Mistäs tuon tiedät, oletko vieraillut suomessa joka kinukin kodissa katsomassa, tuskimpa.
Tapaus suomesta, kaveri opiskeli tampereella 2 vuotta sitten,
tuonne tuli myös yksi kinukki joka kyseli että mistä täällä voi ostaa koiraa ruuaksi sanoi että myös hänen kotiväki haluasi ostaa koiria ruuaksi.

Ingen Gripen
Ingen Gripen
31.3.2020 08:14

Globalisaatio oli kuin kaikkien munien pistäminen samaan koriin, mikä lopulta putosi kivilattialle.
Kari Suomalainen totesi aikoinaan EU:sta ”eihän siitä mitään tuu koskä nää on niin niin erilaisia maita”.
Globaalilla tasolla nää maat on sitten vielä erilaisempia (ympärileikkaukset, kasvojen peittäminen, koirien syönti yms.)

Suomi Finland
Suomi Finland
31.3.2020 08:30

Mitä kummaa? Onko oikeasti eläinsuojelujärjestöjä, jotka välittävät eläimistä siinäkin tapauksessa, että kulttuuri-ihmiset kuuluvat kuvioihin? Kun käppäilen koirani kanssa kaupungilla, niin pitää vast’ edes seurata vastaantulevia kinuskeja, että lipovatko huuliaan kun katsovat koiraani.
Tietenkin, jos minun koirani aikovat syödä, voi käydä nälkäisille kinuskeille huonosti. Voin syöttää kinuskille toista kinuskia.

T
T
31.3.2020 09:07

Tämä tuo hyvin ilmi miten älykkyys ei tee ihmisestä automaattisesti hyvää ihmistä. Pääsääntöisesti olen sitä mieltä että tehkööt ihmiset omissa maissaan mitä haluavat, mutta eläinten kidutus tulisi saada loppumaan.
Hyvä että sivuston aihealue laajenee käsittelemään myös muita kuin islamin aiheuttamia ongelmia.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 10:06
Vastaa...  T

Liität älykkyyden kinukkeihin, ne kun ei ole edes ihmisiä.

Abraham Esau Hateberg
Abraham Esau Hateberg
31.3.2020 09:26

Juurihan ne (Kiina) pari vuotta sitten ilmoitti, että kourafestarit on lakkautettu.
Hemmetin kauheaa kidutusta kyllä…juuri tuosta syystä vallan antaminen ihmisille joilla ei ole koulutusta siihen on väärin.
Utaretohtoreita, koulukiusaajia ja kansanmurhaa suunnittelevia kommunisteja hallituksessa penkit pullollaan…mitä pitäis tehdä

Puolueeton
Puolueeton
31.3.2020 09:41

Sivustojen pitäisi keskustella eniten lähialueen ongelmista, siis suomalaisten omista ongelmista. Niitäkin riittää ja keskustelu panisi ihmiset ne tunnistamaan. Pitäisiköhän kysyä kiinalaisilta?
Tärkeintä olisi paljastaa suomalaisten poliitikkojen valehtelu ja tietojen pimitys. Hallitusta on arvosteltu koronaviruksen torjunnan ainakin viivyttelystä. Nyt näyttää siltä, että THLn kaveriporukka pimittää tietoja epidemiasta. Suomen tarkkoja tietoja ei näy maailman tilastoissa. Siellä on vain niitä tietoja, mitä saa mediasta. Muista maista on tarkat tiedot ja grafiikka. Ruotsista esimerkiksi loppullisesti päättyneet tautitapaukset, parantunut 16 kuollut 146, kesken 3866.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 10:49
Vastaa...  Puolueeton

Kinukeilta lähti korona tappamaan ihmisiä pitkin maapalloa, joten koskettaa aika helvetissä suomea kirjoittaa mitä paskasakkia kinukit on.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
31.3.2020 14:33
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Hiukan näin vanhana kääkkänä epäilen sitä maailman mallikkainta. Kas: Hengityssuojia, käsi- ym desejä ei missään kaupoissa ole ollut aikoihin, THL:n pääjohtaja pärskii ruudussa oikein kaikelle kansalle malliksi, testeihin ei pääse kuin kuolemankielissä olevat, Uudenmaan sulkemista viivyteltiin viikko,, parisataatuhatta lentelijää tuli kaikilta maailman korona-alueilta ja eikun marssi vain buusseihin ja juniin eri puolille maata tartuttamaan. Niin, ja huulipunajengi ei tietenkään ottanut Niinistön ”nyrkkiä” kuuleviin korviinsa.
Mitäpä tässä muuta kuin kuolemaa odotellaan.

HenkkaR
HenkkaR
1.4.2020 20:00
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Noniin, kuten on maahanmuuttoasiakin, ja kaikki muukin, unohtamatta maailman mallikkainta valtamediaa ja parasta onnellisuustasoa.

Suomi Finland
Suomi Finland
31.3.2020 10:05

”Tärkeintä olisi paljastaa suomalaisten poliitikkojen valehtelu ja tietojen pimitys. Hallitusta on arvosteltu koronaviruksen torjunnan ainakin viivyttelystä. Nyt näyttää siltä, että THLn kaveriporukka pimittää tietoja epidemiasta. Suomen tarkkoja tietoja ei näy maailman tilastoissa. Siellä on vain niitä tietoja, mitä saa mediasta. Muista maista on tarkat tiedot ja grafiikka. Ruotsista esimerkiksi loppullisesti päättyneet tautitapaukset, parantunut 16 kuollut 146, kesken 3866.”
Kyllä näin. Mutta niin kuin on nähty, niin uhka voi tulla toiselta puolelta maapalloakin – vieläpä ilman kantorakettia ja taistelukärkeä. Ja kun tilanne on päällä, niin ihan hyvä että Paavo tekee näitä juttuja. Mutta kun tilanne on ohi, niin sen jälkeen pitää taas keskittyä normaaliin matutuksenvastustamiseen.
Tässä tulee kyllä niin paljon muutoksia maailmanmenoon, ettei sitä edes oikein voi kuvitellakaan mitä kaikkea on tulossa. Toivottavasti muu maailma painostaa Kiinan tukahduttamaan nuo eläinmarkkinansa. Nyt ei auta jeesustella niistä Kiinan köyhistä, jotka tuolla hommalla elävät, vaan sen homman pitää loppua tähän paikkaan.

JoodeJoode
JoodeJoode
31.3.2020 10:59

Tuntuu nyt olevan oikein muotia moittia kiinaa kaikesta, oikein kilvan kaikki kimpussa. Kiina sai tehokkailla toimillaan tän viruksen aisoihin satakertaa nopeemmin kuin esim, Suomen saamattoman typerät päättäjät. Syökööt koiransa mitä sitten?

frank
frank
31.3.2020 11:26
Vastaa...  JoodeJoode

Ja kiinassa valtio on ystävä, paras paikka asua ja puolue ei ole koskaan erehtynyt tai tehnyt virhettä, jokainen ihminen on tyytyväinen. Näytä mulle yksi kiinalaien joka muuta väittää. Eivarmasti löydy 50% tyytymättömiä yhtään mihinkään toimintaan, ei löydy edes yhtä. Tärkeimpänä kaikki mitä kiinan valtio kertoo/tiedottaa on 200%:sesti totta. Onneksi kiina on meille kertonut hoitaneensa kaiken hyvin ja mallikkaasti sekä esimerkillisesti.

Arvo Pohjanoteeraus
Arvo Pohjanoteeraus
31.3.2020 11:30
Vastaa...  JoodeJoode

No sitten sieltä tulee taas uusia pandemioita? Kyllä niiden täytyy nyt lopettaa tuo eläinten kanssa huseeraaminen, kun sen takia koko maailmaa kohtasi onnettomuus. Ja uusi pandemia tulee taas, eikä liberaaleilla demokratioilla ole keinoa estää pandemian leviämistä, kun kaiken pitää käydä ja kaikkien kukkien pitää kukkia. Tilanne muuttuu vain siten, että tiedemiehet/naiset pystyvät kehittämään nopeita menetelmiä virusepidemioiden kukistamiseksi. Ja se ei välttämättä ole mahdollista vielä pitkään aikaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
31.3.2020 11:52
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P9xR26/misstankt-overfallsvaldtakt–tre-man-attackerade-kvinna-utomhus
Todennäköinen rikastus Ruotsinmaalla. On kolme miestä, mutta ovatko kotimaat myös kolmansia? Naisten kimppuun käydään – satoi tai paistoi – tai oli pandemia tai ei.

Jaaha
Jaaha
31.3.2020 18:20
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kiinan ensisijaiset toimet olivat pimittämistä, vähättelyä ja totuuden julkistajien pidättämistä ja ehkä pahempaakin. Taudintorjuntatoimiin ryhdyttiin varmaankin vasta, kun epidemian tietoisuus uhkasi kansainvälisen kaupankäynnin asemaa ja Wuhanin provinssissa uhkasi kapina, jota siellä nyt pukkaakin tulemaankin.

Paska sakki
Paska sakki
31.3.2020 11:29

Kiinalaisia ei turhaan sanota idän juutalaisiksi! Kaikki muut rodut paitsi Valko ihoiset eurooppalaiset pitäisi hävittää planeetalta

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 11:34

Kiusattuun lihaan tulee hyvä maku. Sen vuoksi kissakin kiduttaa hiiren huolellisesti ennen syöntiä. Seikan huomaa hyvin kalastuksessa. Kun onkiessa kalan tappaa heti, sen liha on paljon huonompaa kuin verkossa hitaasti kituneella kalalla. Kiinan valtavassa väestöpohjassa perinteet muuttuvat hitaasti. Onhan tuota Euroopassakin kaikenlaista vaikkei härkätaisteluista puhuttaisikaan. Suomessa perinteisesti maalla kaikki eläimet on hoidettu hyvin, mutta poikkeuksia on meilläkin. Useimmiten kuitenkin syynä on suomalaisille tyypillinen vauhtipyörän remmin luiskahdus ja siitä seurannut apaattisuus, joka johtaa eläimien kuin muidenkin asioiden laiminlyöntiin. Eino Leino tämän aikoinaan hyvin tulkitsi. Kyllähän nämä erilaiset lähetysseurat ovat parisataa vuotta yrittäneet sivistää Kiinan maaseutua, mutta tämä kommarihömppä on tehnyt takapakkia asian etenemiselle.

Anonymous
Anonymous
31.3.2020 11:50
Vastaa...  Anonymous

Niin ja jäi tuossa mainitsematta, että julmuus on luonnossa itsessään asuva ominaisuus. Vaikka ei nyt katsottaisikaan kuinka leijona syö saveen jaloistaan kiinni jäänyttä virtahepoa, jonka silmät kummasti muljahtelee, niin ihan metsän puissakin tämä on huomattavissa. Esim. tällä leveysasteella vaahtera on vieraslaji ja halava ominainen. Kumpikin on nopeakasvuisia ja vahvoja luonteeltaan. Kun istutin vaahterantaimen ja halavan rinnakkain, niin että kummallekin oli periaatteessa tilaa kasvaa vapaasti, kävi ilmi, kiivas nahistelu ja toisen kiusaaminen. Loppujen lopuksi kymmenessä vuodessa vaahtera lannisti halavan. Se alkoi kasvaa sivulle päin peittäen valon saannin halavalta, joka alistui menettäen halunsa kasvaa itse. Näin on melkein kaikkien perinteisten suomalaisten kasvien ja vähän muidenkin suhteen. No, kiinalaiset ovat vielä lähellä luonnonmukaisuutta monissa asioissa eli siis vihreiden linjalla.

Kiina boikottiin kunnes tavat muuttuvat
Kiina boikottiin kunnes tavat muuttuvat
31.3.2020 12:12

Tunteettomia, empatiaköyhiä raakalaisia. Piste.

Mallas
Mallas
31.3.2020 12:45

Joko nyt saa väkivaltafantasioda?

sepi
sepi
31.3.2020 13:49
Vastaa...  Mallas

https://yle.fi/uutiset/3-9063962
Olet pikkasen myöhässä, mut käviskö toi?

sepi
sepi
31.3.2020 13:42

Ajelin tilausajo linja-autoja aikoinaan stadissa, tässä konginkankaan surullisen kuuluisassa Yrityksessä, tuli myös keikkoja Fur-centeriin vantaalle, jos joku ei tiedä niin siellä myydään tuhansia lahdattuja kettuja, minkkejä ym. karvaista, eläimiä, tai siis niiden nahkoja.
Eräs ”keikka” jäi mieleeni siksi että, ajo alkoi hotel inter continentaalin edestä, jossa poliisi-saattueessa etenimme vantaalle, koska kettu-tytöt-pojat olivat odottelemassa kiinalaisia asiakkaita, joita oli auto täynnä, möykkää ja spraymaalia ym. jaskaa oli ilmassa ihan tehokkaasti,,näytti ihan mielenosoitukselta, kuskikin sai osansa, sis minä onneton, sillon en oikein ymmärtänyt että mikä sai nämä nuoret niin raivoihinsa?
Vuosia myöhemmin, koiranomistajana kuulin kaikenlaista jaskaa kiinalaisten koiran-syönnistä, ym. eläinrääkkäyksistä, oli jotenkin vaikea uskoa todeksi, nyt tuli mieleen Paavon jutusta, että etsivät helsingistäkin ravintolaa, jossa saisi jotain perinteistä? hain-evä-keiton ja sen ikuisen teen juomisen oheen, joka muuten kusettaa ihan v….tusti, ei tainnut löytyä? koska guidekin oli ihan myrtsi, mut enivei kivasti antoivat tippiä, taittelivat setelit aina sellaisiksi pieniksi neliöksi, kun kättelivät hyvästiksi, saitsingin päätteeksi.

jones
jones
31.3.2020 17:04

Joo ja ne ”kiinalaiset´´ kutsuvat itseään afgaaneiksi ja iranilaisiksi, jos haluavat päästä siirtolaiseksi. Oikeastaan muutkin iranilaiset ovat aasialaisia ja siitä syystä saattaakin johtua heidän raakalaismainen käytöksensä.
https://pt-media.org/2020/03/29/paivan-video-afgaaninuorukaisten-uhorappi/

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
31.3.2020 20:20

Sairasta sakkia nuo vinosilmät. Empatiakyky hyönteisen tasolla.
Aaamen…

Tapiola
Tapiola
31.3.2020 20:52

Surulliseksi vetää nämä asiat. Moni sulkee silmänsä, kun muutakaan ei voi kuin itkeä ja järkyttyä. Naiset varsinkin. Millä tätäkin lähestyisi? Vietnamissa ainakin on vahvemman laki hyvin selvä myös ihmisillä, usein. Se jolla on pienempi mopo tai pienempi astalo.. se pieksetään vaikka kadulle keskellä päivää.
Vietnamissa on tätä samaa eläimiin, ja kun nyt kävin wikipediassa, niin Etelä- Koreassa siis ei olisi lakeja tälläiseen eläinten kohteluun, mutta samaa löytyy sieltäkin. Sieltä suomalaisillekin tulee samsungin salakuuntelevia televisioita ja kännyköitä Operaattorit myyvät kuin tokmannin karamellia.
Itsellä on Suomessa valmistettu puhelin tälläkin hetkellä. Vuosi sitten tilasin läppärin alle ison tuulettimen. Tiesin sen tulevan Kiinasta, mutta suomalaiselta yritykseltä tilasin. USBeja pitää aina välillä siitä tuulettimesta ronklata kun ei pyöri. Paskaa mikä paskaa.

T
T
31.3.2020 21:16

Yllä olevien kuvien perusteella tunnen suurempaa vihaa kiinalaisia kuin somaleita kohtaan. Vaikka islamilaisissa maissa kidutetaankin eläimiä, niin niitä ei sentään keitetä elävältä.

MITTA TÄYSI
MITTA TÄYSI
1.4.2020 14:22

Europarlamentaarikko Frederik Federley vaatii eläinmarkkinoiden ehdotonta kieltämistä:
https://www.expressen.se/debatt/stang-djurmarknaderna-i-kina-nu-och-for-alltid/

HenkkaR
HenkkaR
1.4.2020 20:55

Asia on aiheellinen, mutta melko mustavalkoinen putkinäköasenne näkyy vaivaavan sekä Patea että kommentoijia, ja yhtäläisyysmerkkejä ja vastakkainasetteluita heitellään mielivaltaisesti, vailla mitään asiapohjaa, samalla reaalipolitiikka unohdettuna.
Asiaahan on, että eläinten itsetarkoitukselliseen kidutukseen pitää ottaa kantaa, ja voisivat Animaliat ja muut piipertäjät käyttää voimaansa nimenomaan tällaisiin, sen sijaan että vaativat kieltoja suomalaiselle karjankasvatukselle, lihansyönnille, tai edes koiranlihansyönnille sinänsä.
Patehan sivusi hyvin asiaa siinä, että niin kauan kuin lihaa syödään, niin ei millään etiikalla eikä logiikalla sitä voida perustella ettei koiria saisi syödä, mutta lehmiä, possuja, ja hevosia saa. Eläimiä nuo kaikki tasaveroisesti ovat. Ja itse syön noita ”meilläpäin hyväksyttyjä”, ja voisin aivan yhtä hyvin syödä koiraakin, jos sitä saisi kaupasta.
Kaikissa maissa syödään jotain mikä on jossain päin epäsopivaa. Jossain päin lehmä on pyhä ja koskematon, toisaalla possu on saastaa jota on kielletty edes elämästä, ja eräässä Suomessakin monisatavuotisen etnisen vähemmistöaseman omaavassa kulttuurissa hevosen lihan syöminen on ehdottomasti kiellettyä (koska hevosilla on ”lemmikkiasema” johtuen niiden tärkeydestä liikkumisen kannalta), ja jotkin supisuomalaiset hevoshullut ajavat samaa Suomen lakiin. Tulistuminen koiranlihan syömisestä sinänsä siis on silkkaa länsimaista tekopyhyyttä. Mutta kidutus sitten on kokonaan eri asia, ja sitä ei pidä hyväksyä minkään eläinlajin kohdalla.
Mikä taas tässä artikkelissa ja kommenteissa on täysin epäsuhtaista, niin ensiksikin tähän liitettiin kiinalaisten näkeminen ””hyvin kotoutuneina” maahanmuuttajina tai ”älykkäinä ihmisinä””.
Tuo nyt on aika tuulesta temmottu vertaus, sillä kiinalaisissa on ihmisiä moneen junaan, ja Suomeen ei liioin maahanmuuttajina niitä ole tullut. Ne vähäiset mitä on tullut, ovat toden totta hyvin kotoutuneita, toki poikkeuksia on, mutta taitaa ”epäkotoutuminen” niiden keskuudessa olla jopa vähäisempää kuin kantasuomalaisten heittiöprosentti. Osa ehkä syö koiranlihaa kyllä, mutta eivät moista rituaalikidutusta harrasta. Olkoonkin että ehkä ostavat kiinalaista tuontikoiraa joka on moisella tavalla teurastettu, mutta siinä ne eivät poikkea suomalaisista jotka ostavat kaupasta lihaa joka on ties mistä ulkomailta tuotu ja ties minkälaisin alkutuotantorituaalein tuotettu.
Sitten kun täällä julistetaan ja perätään Kiina-boikotteja ja kiinalaisiin kansanryhmän perusteella kohdistettua vihaa (jotka nyt ovatkin erikoisesti sallittuja täällä kommenteissa, jopa jollain tasolla Paten komppaamina, vaikka aina aiemmin Pate on paasannut tällaisia kommentteja vastaan, vaikka kyse on ollut nimenomaan kotoutumisongelmaisista, länsimaihin muuttaneista tapauksista), niin tässä nyt on sekä epätehokkuus että tekopyhyys huipussaan, tutkimatta minne rahansa sitten lähettää Kiinan sijaan. Nimittäin, aivan samaa harjoitetaan about puolella maailman maista ainakin, eikä Kiina liene edes pahimmasta päästä tämän ongelman suhteen.
Ja outoa vastakkainasettelua vedetään myös välille Kiina vs. Länsi. Vaikka esim. Suomi on kyllä huikean hyvä maa eläimille verrattuna Kiinaan, niin Länsi muuten ei niinkään. Suorissa ja itsetarkoituksellisissa eläinrääkkäyksissä maailman pahin maa lienee Espanja, jopa vaikka aiempaa kommentaattoria siteeratakseni härkätaistelut unohdettaisiinkin. Nimittäin siellä metsästyskoiria (esim. Galgoja) käytetään ”kertakäyttötavarana”, ja aina metsästyskauden lopuksi itsetarkoituksellisesti tapetaan, mahdollisimman kivuliaasti, jonka typerän taikauskoperinteen nojalla uskotaan tuovan parempaa metsästysonnea tulevalle kaudelle. Tämä on erityisen pöyristyttävää ja tuomittavaa, sillä itsetarkoituksellisesti maksimoidun kidutuksen lisäksi tarkoituksena ei ole edes eläimen syöminen, vaan itsetarkoituksellinen tappaminen!
Suomikaan ei ole kuitenkaan puhdas pulmunen, täällä ”säilötään” munintakanoja koko elämän ajan aivan samanlaisissa ahtaissa häkeissä, kukkopoikasia ajetaan liukuhihnalla silppuriin, ja mm. rapuja leikellään ja keitetään elävältä. Ja mitenlie sitten tulee olemaan näiden leipäainekseksi tulevien heinäsirkkojen ym. kanssa?
Ja lopuksi, Kiinaa suosin edelleen ihan reaalipolitiikan nimissä. Se ei kuitenkaan pommita kivikaudelle valtioita toisensa perään, niinkuin eräskin länsimaa tekee pitkänä perinteenään, tappaen aina sadattuhannet ihmiset ja siinä mukana kohdille osuvat valtaisat määrät niin lemmikki-, villi- kuin tarhattuja eläimiä, merkittävä osa kitumaan jääden niin pommien haavoittamina kuin raunioiden alle elävinä hautautuvina, tai palopommien elävältä polttamina. Tällaisesta perinteestä Kiina on luopunut jo vuosikymmenet sitten, ja auttaa mm. Syyriaa maallisine hallintoineen selviämään tällaiselta, jota Länsi pyrki sinnekin kovalla kädellä järjestämään, luojan kiitos siinä epäonnistuen.