Pentti Linkola kuollut

800px-Pentti_Linkola_2Kalastaja ja syväekologi Pentti Linkola on kuollut. Linkola saavutti 87 vuoden iän ja elämänsä aikana massiivisesti mainetta kiistellyistä lausunnoistaan.

Tunnetuksi Linkola on tullut sen takia, että kun hän avasi suunsa niin kukaan ei oikein osannut odottaa mitä sieltä tulee. Ja varsinkin miten suhtautuu mitä Linkola sanoo. Linkola oli kuitenkin johdonmukainen filosofiassaan. Siinä ihminen ei ollut sittisontiaista kummempi olento ja kaikilla eläväisillä oli yhtäläinen oikeus elämään.
Linkolan mukaan ihminen kuitenkin asetti itsensä jonkinlaiseen kuningas-asemaan tietoisuutensa ja nokkeluutensa takia. Tämä on ihmiskunnan dilemma; ihmiskunta kuvittelee, että sillä on oikeus tuhota elämään ympäriltään vain ajaakseen omia etuja.
Tästä taas on seurannut se, että ihmiskunta on ajanut maapallon katastrofaaliseen tilaan ja nykyisenkaltaisen pröystäilevän elämäntavan jatkuessa maapallon elämä ei jatku loputtomiin. Eniten Linkola halveksi keskiluokkaa, ns. keskivertokansalaisia ja sen pyrkimyksiä ns. parempaan elämään. Parempi elämä tarkoitti Linkolan mukaan keskiverrolle lähinnä pönötystä ja omahyväistä pröystäilyä; kuvitelmaa omasta muka arvokkuudesta.
Väestön ylisikiävyys tulee usein esille Linkolan sanomisissa. Ei yksin kolmas maailma, vaan Linkolan mukaan myös Suomi, ja yleisesti Pohjoismaat olivat ihan samalla tavalla väestöräjähdyksen kourissa. Linkola perusti ajatuksensa siihen, että pohjoisella pallonpuoliskolla, jossa suurimman osan vuodesta asumuksia joudutaan lämmittämään, niin se tekee Pohjoismaista yhteiskunnista erityisen energiasyöppöjä verrattuna vaikkapa päiväntasaajalle, jossa taloja ei tarvi lämmittää eikä talon rakenne tarvitse olla luonnonvaroja yltiöpäisesti tuhlaava, esim, eristys.
Linkola ei arvostanut sellaisia asioita kuten demokratia, joka olikin hänen mielestään kauhistus. Suoraa demokratiaa Linkola piti typeryyden huipentumana. Miten itseään täynnä olevat pröystäilevät keskiluokkaiset muka voisivat tehdä ympäristön kannalta oikeita päätöksiä kun he ajattelevat kuitenkin ensisijaisesti etelän lomamatkojaan. Ideaali yhteiskuntamalli Linkolan mukaan oli jonkinlainen harkittu diktatuuri.
Itse sain kunnian tutustua Linkolaan 1990-luvun loppupuolella. Emme tutustuneet henkilökohtaisella tasolla vaan äijä piti luentoja filosofiastaan. Ennen tutustumista oli lukenut ensin Linkolan kirjoja. Teos “Johdatus 1990-luvun ajatteluun” oli kuin olisi iskenyt pölkyllä päähän. Siitä seurasikin vuosien pitkä jakso perehtyessäni Linkolan filosofiaan.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Linkola oli täysin oikeassa: ylikansoitus yhdistettynä ympäristöä ylenmäärin kuluttavaan elämäntapaan tuhoaa ihmiskunnan melko lyhyessä ajassa.

Puolueeton

Ihmisen kulttuuri on noin 100000 vuotta vanhaa. Nykymenolla se loppuu 200 vuodessa, joten aika lyhyt aika tämän olennon historiassa on mennyt hyvin. Elleivät Aasian maat saa aioita järjestymään. Pentti Linkola oli yksi, joka yritti tuoda järkeävää ajattelua suomalaisille. Ei mennyt mitään perille, media piti siitä huolen.
Suomikin on takapajuinen maa verratuna esimerkiksi S-Koreaan. Koronaepidemia on vasta alkamassa ja silti meillä on tartuntoja 348 ja kuolleita 5 miljoonaa asukasta kohti, kun luvut ovat 200 ja 4 Korean tiheästi asutussa maassa. Ruotsi on kaukana Suomenkin takana luvuin 676 ja 40. Molemmissa maissa huhujen mukaan tilastoja pimitetään. Luvut osoittavat selkeästi maiden johdon tasoa ja johto taas riippuu demokratiassa kansalaisten kyvystä valita johtonsa.

stuure stuure

Ainoa vihreä, jota edes jollain tavoin voi kunnioittaa. Ainoa iso miinus oli, kun dikkasi Pyhimys Greta Thunbergiä, todellista kusipäätä.

PastoriNikulainen

Kepeät mullat Pentille. Ei joudu enää sietämään tätä nykypaskaa matutuksineen.
Kyllä Linkolaa mieluummin kuunteli kuin näitä nyky-hame-poliitikkoja.
Aamen.

pzkw

Juuri niin. Linkola oli kunnollinen vanhan liiton vihreä. Pentti eli niin kun “opetti”. Ei ollut “ikävä mennä metsään”.
Nyky vihervassarilla tulee paskat housuun metsäpolulla kun tulee orava vastaan.

Tuumaaja

Linkolahan oli Vihreän liiton perustajajäseniä ja erosi moisesta kun nämä unohtivat luontarvot ja alkoivat kilpaa juosta globalistien asialla.
Tämän päivän vihreillä ei ole enää mitään tekemistä koko nimen sisällön kanssa, ihan samanlaisia vasemmistolampaita ja hyvävelijärjestelmän tukijoita kuin muutkin hallituspuolueet.
Tämänkin asian, koronan, Linkola toi jo kolme vuosikymmentä sitten esille, siinä oli mies joka ei turhia ilmoja haaskannut tyhjänpuhumiseen.
Nyt Pentti pääsi tästä kurimuksesta eroon, hän jätti jälkeensä tyhjiön ajattelijoissa mutta samalla jätti paljon pohdittavaa jälkipolville.

R.I.P Pentti

Linkola oli oikeassa, sen historia tulee näyttämään. Omasta mielestä ihmiskunta alkaa olla sillä viimeisellä rannalla. Länsimaat yli kuluttavat hullun lailla, tukevat kolmansien maiden valtavaa ihmispopulaatioiden sikiämistä, josta seuraa valtavat väestönräjähdyset ja köyhyys kolmansissa maissa, valtavat kansainvallukset ja jonka jälkiä näemme nyt Euroopassa. Tämä on vasta esimaku tulevasta.

Terhomatti Hämeenkorpi

R.I.P. Kunnon vihreälle:-)))

Qroquius Kad

Niin, Linkola eli kuten opetti, toisin kuin cityvihreät. No, ei sentään tappanut ketään.

Suomi suomalaisille

Tottahan hän puhui mutta liekö ollut ikinä elämässään kepeä ja hyväntuulinen. Jotenkin tuli kuva, että siellä synkisteli mökissään ja pilasi kaikkien läheistensäkin fiilikset. Ei siitäkään mitään tuu, että koko ajan maailmanloppua maalaillaan.

Taas meni hyvä mies

Kyllä Pena oli huumorimiehiä. Laski leikkiä ja kertoi vitsejäkin. Mutta mieluummin meni suoraan asiaan ja puhui asiaa. Siksi minäkin pidin Penasta. Mies ei myöskään koskaan itse tilanteessa aloittanut vänkäämistä. Vaan rekisteröi muiden mielipiteet ja asettautui henkilön asemaan. Ja jos oli eri mieltä niin kirjoituskone naputti jälleen yhden uuden artikkelin.
Pena oli suurmies joka ajatteli muita ennen itseään. Aito kansallissosialisti. Ja täytyy sanoa myös että ikävä kyllä jälleen poistui yksi suurmies keskuudestamme.
Kiitän sitä hyväntekijäjärjestöä (joksi Pena teitä kutsui) joka korjasi Penan katot ja auttoi myymään kalaa. Kaikella on tarkoituksensa.

jne

jos sanoo ihmisiä olevan liikaa, voi aloittaa itsestään vähentämisen. mielestäni täälläkin jokainen on arvokas.

Ruplapete

Linkola
“Missään asiassa järjetön ja itsetuhoinen ihminen ei niin puhdaspiirteisesti ja yksiselitteisesti kaiva omaa hautaansa kuin pakolaisten vastaanotossa”
Halla-aho
Pro pakolaiskiintiö
Pro pakolaisten taakanjako
Pro EU
Pro ttip
… Iltasanomien mukaan Halla-aho on “nationalisti”, aitonationalistien mielestä Halla-aho on maanpetturi.
———-
Rip Pentti

Anonymous

Lopeta valehtelu.

Ruplapete

Halla-aho on maanpetturi. Voisi ihan hyvin olla kokoomuksessa tai demareissa. Turha poliitikko joka Ei ole saanut mitään konkreettista aikaan vaik on 10-15 vuotta ollut edustajana eduskunnassa ja kunnallispolitiikassa.

Ei Persu

Oppositiossa ja ilman ministerin asemaa hallituksen ulkopuolella, omankin puolueensa (Soinin) sorsimisen kohteena, jää edustajan vaikutusmahdollisuudeksi pelkkä äänivallan käyttö eduskunnan äänestyksissä ja omalla esimerkillä muiden herättely. Tuossa esimerkkinä olossa ja selkeällä artikuloinnillaan Jussi on kyllä onnistunut mainitsemasi ajanjaksohaarukan aikana asemastaan parhaiten koko revohkasta.
Sinun kannaottosi merkitys taas on täysi nolla ja sellaiseksi se jää. Sinsta ei olisi eduskuntaan etäkä sinne pääsisikään, ja siksi kirjoituksestas paljastuu pelkkä- saamattoman tunarin katkera kateus,

Ruplapete

Eduskunnassa ei ole poliitikkoja joka saisi puhtaat paperit, vaan kaikki ovat maanpettureita. Miten sinä et sitä huomaa?
Suomi on menossa suoraan ojaan eikä edes eduskunnassa ole OPPOSITIOTA muuta kuin se että Halla-aho sanoo et persut on joku vaihtoehto.
TODELLISUUDESSA Suomessa kaikki puolueet ovat samaa mieltä kaikesta ja näin on ollut jo ainakin Koiviston ajoilta.

Suomalainen RKP

Jaha, se on siis pakko äänestää RKP:eetä toivottavasti kaikki jotka on maanpetturi peeässää äänestäneet äänestävät ruotsalaisia tai kokomuslaisia jälkimmäinen ainakin hoitaa suomelle pääomaa myymällä turhat valtion omistukset pois ja aito isänmaallinen rkp hävittää suomea puhuvat maan petturit. Vain ruotsalaiset ovat kykeneviä puolustamaan suomalaisten oikeuksia sen osoittaa jo sotalasten lempeä kohtelu kaikin puolin.
-vaivauduin vastaamaan lippalakki pellelle.

Olli

Jos nyky vihreät olisivat kuin Linkola, niin voisin jopa liittyä.

Ex kommunistit homojen kanssa

Ja juuri siksi Linkola erosikin vihreistä kun näki sen mädännäisyyden mikä vihreisiin liittyneillä kommunisteilla oli taka-ajatuksena. Vihreät kun eivät ajattele luontoa tai sen suojelua vaan omaa napaansa ja omaa hedonismiaan.

T

Kuoliko koronaan?

Mikä pykii?

Sydän kuulemma pysähtyi.

Erkki erkinheinä

☹️

Aappa

”Ihminen kiihtyy, kun sen taloutta uhataan, ei maapallon takia.”
Sitaatti Linkolan puhelinkeskustelusta n. viikko ennen kuolemaa. Ja niinhän se aivan selkeästi on. Paljon kaunista puhutaan, mutta ei korona riitä ihmiskunnan kurssin muutokseen: siihen mielenmuutokseen tarvitaan tuho, joka pakottaa aloittamaan puhtaalta pöydältä – nyt vain toivotaan, että kaikki palaisi samanlaiseksi kuin ennen koronaa.
https://kulttuuritoimitus.fi/artikkelit/artikkelit-henkilot/pentti-linkola-ei-nae-toivoa-ei-yksi-virus-juuri-mitaan-muuta/

Jaaha

Niin ei käy, kaikki muuttuu pahemmaksi, finanssieliitin omistukset ja valta kasvaa jne.

Johnny
rtellinen

Raato vie näitä kommareita krokotiilin kyyneleineen. Mitkään muut ei ole niin paljon kärsimystä, nälkää ja hävitystä aiheuttaneet kuin nämä saarikosken kommari kaverit ympäri maailmaa. Sitte sönkötetään ja lässytetään maailman tappiin asti kuinka länsimaiden pitäisi olla korjaamassa näiden paskiaisten jälkiä somaliasta lähtien. Miksei nämä kaksinaamaiset lierot jo ole vankilassa? Eikö näiltä paskiaisilta pitäisi jo kieltää kaikenlainen yhteiskunnallinen vaikuttaminen? Joka tuhannen asiasta ollan työntämässä laskua länsimaille silkkaa ilkeyttään.

Anonymous

“Kalastaja, syväekologi ja Suomen kouluampumisien isä” kuuluisi oikeampi luonnehdinta. Saarnatessaan syväekologiaa Auviselle ja tämän vanhemmille Linkola ei voinut aavistaakaan, että joku voisi ottaa hänen “filosofiaansa” niin vakavasti, että murhaisi läjän viattomia ihmisiä.

ALL IDIOTS

Ei suorassa demokratiassa mitään vikaa ole, se on fantastinen ja ainoa järkevä hallintamuoto.
Vika on se että 90% ihmisistä on idiootteja. Siksi suoraa demokratiaa ei voida käyttää, ei Suomessa eikä Ruotsissa.

JoodeJoode

Ehti linkolan oma tytär kuitenkin haukkua elämäänsä hänen tyttärenä tässä joku aika sitten.
Oli kala haissut kuulemma kotona ja muuta hirveetä aina.