Suomen kaikkien aikojen historiallisimmat urheiluhetket

pexels-photo-1127120

Suomi on kokenut urheilun saralla paljon. Historian saatossa on tapahtunut paljon ja on tiettyjä urheilutapahtumia, jotka ovat jääneet pysyvästi suomalaisiin mieliin. Näitä hetkiä voidaan kuvailla historiallisiksi tai jopa legendaarisiksi.

Kun suomalainen edes mainitsee Lasse Virénin, mieleen pulpahtaa heti legendaarinen heti, jonka varmasti jo arvaatkin. Mieleen on jäänyt moni muukin suomalainen urheilusankari, jonka suoritus on jostain syystä jäänyt historiaan. Muistellaan hetki Suomen historiallisimpia urheiluhetkiä kautta aikojen. Näistä suurin osa varmasti onkin jo tuttuja, mutta niiden muisteleminen on aina yhtä hauskaa.

Lasse Virén kaatuu ja voittaa

Saatoit ehkä jo arvatakin, että viittasimme edellä vuoden 1972 Münhenin olympialaisiin, jossa Lasse Virén teki tunnetuimman juoksusuorituksensa. Virén kaatui kesken 10 000 metrin juoksun, mutta nousi ylös ja jatkoi matkaansa, tullen lopulta voittajaksi. Tämä jos mikä osoitti kuuluisaa suomalaista sisua.

Suomalainen sisu on todellakin osa suomalaista urheilumaailmaa ja kilpailijat tekevät kaikkensa tehdääkseen parhaan mahdollisen suorituksen. Kun mietitään suomalaista sisua, ensimmäisenä eittämättä tulee mieleen urheilu, vaikka sisua ilmenee monessa muussakin yhteydessä – tottakai.

Den glider in

Suurelle osalle suomalaisista tämä lausahdus kuulostaa erittäinkin tutulta. Laulu oli erityisen ajankohtainen vuonna 1995, Suomen tehtyä historiaa jääkiekon saralla. Suomi ei ollut aiemmin koskaan oikein pärjännyt jääkiekossa, mutta tuona vuonna voitto saatiin ansaitusti.

Kyseinen kappale oli itseasiassa ruotsalaisten itselleen tilaama, mutta Suomen voitettua ottelun, kappale raikui silti kuuluvasti koko Suomessa. Kappale tuo suomalaisille edelleen mieleen kyseisen onnenvuoden ja muistuttaa siitä, että Suomella on mahdollisuus voittaa. Siksipä kappaletta lauletaan edelleenkin, muistellen Suomen menestystä. Tiesitkö muuten, että kappale olisi aikoinaan haluttu suomentaa, mutta tälle ei saatu koskaan lupaa.

Ilmaveivi jäi historiaan

Kaikki Suomen legendaarisimmat urheiluhetket eivät suinkaan ole vuosikymmenien takaa, sillä yksi viimeisimmistä historiallisista hetkistä nähtiin vuonna 2011, kun Suomen Leijonat voittivat Ruotsin Bratislavassa pidetyssä ottelussa. Samana vuonna uutisotsikot valtasi Mikael Granlundin tekemä uskomaton maali, joka sai venäläisille vastustajille suut auki. Hän nimittäin sai kiekon maaliin tyylikkäällä ilmaveivillä, josta kaikki puhuivat koko kyseisen vuoden. Ilmaveivin kunniaksi julkaistiin jopa postimerkki. Entistä hienommaksi suorituksen teki se, että Granlund oli tuona hetkenä vain 19-vuotias.

Ilmaveivin lisäksi tapahtuma sai huomiota myös Suomen suosikkiselostaja Antero Mertarannan reaktion osalta. Mertaranta tunnetaan jo entuudestaan eläväisistä ja energisistä selostuksistaan eikä ilmaveiviin reagointi tehnyt poikkeusta. Iloiset ja innostuneet huudahdukset kajahtivat ilmoille kuuluvasti tämän legendaarisen urheilutapahtuman sattuessa ja ne todellakin olivat kuin piste iin päälle muutoinkin jo uskomattoman suorituksen lisäksi.

Suomalaiset rakastavat vedonlyöntiä

Suomessa harrastetaan paljon vedonlyöntiä ja muita uhkapelejä. Urheiluvedonlyönti kuuluu perinteisesti urheilun seuraamiseen ja moni urheilulajeja seuraava suomalainen haluu lyödä myös vetoa seuraamiensa otteluiden tai urheilulajien voittajista.

Online-vedonlyönti on nykypäivää ja se mahdollistaa nopean ja helpon vedonlyönnin suoraan kotoa käsin. Ennen täytyi käydä kioskilla tai kaupassa asettamansa vetonsa, mutta tänä päivänä tämä onnistuu erilaisten uhkapelisivustojen kautta.

Tämä tarjousartikkeli kertoo tällä hetkellä tarjolla olevista vedonlyöntimahdollisuuksista ja bonuksista. Käy kurkkaamassa ja nappaa hyödylliset bonukset itsellesi. Eikö olekin hieno ajatus voida lyödä vetoa juuri silloin, kun itse haluat – missä haluat? Jos haluat kokeilla muitakin uhkapelisivustoja, tämä verkkosivusto vie sinut Unibetin maailmaan.

Vedonlyöntisivustoilta löytyy usein luettelo erilaisista urheilulajeista. Mukana on aina tärkeimmät lajit ja suurimmat ottelut, joita odotetaan. Vedonlyöntisivustoilla on usein mahdollisuus myös live-vedonlyöntiin, joka tarkoittaa reaaliaikaista vedonlyöntiä käynnissä olevasta ottelusta.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Acc358

Miksi ihmiset osallistuvat uhkapeleihin?
Syy on, että ne koetaan helpoimmaksi ja joskus ainoaksi tavaksi saada rahaa. Mutta peleissä häviää aina pitkällä tähtäimellä. Pelien tarjoajat suunnittelevat tietysti liiketoimensa itselleen kannattaviksi. Siksi algoritmit tuottavat nettikasinoille. Siksi vedonlyöntikertoimet tuottavat vedonlyöntisivuistoille. Osallistumalla peleihin häviät.
Uhkapelien todellinen anti pelaajille on hetken tunne “mitä jos sittenkin, jospa minä olen se poikkeus”.
Pelaaja maksaa siis tunteesta, joka poksahtaa rikki kuin saippuakupla tulosten tullessa.
Yhteiskunnalle uhkapelien hyöty on, että ne pitävää väestön rauhallisena kaikkien kuvitellessa voittavansa seuraavalla kerralla. Yhteiskunta taas estää tehokkaasti tahtoen tai tahtomattaan vaurastumista rehellisellä työllä. Katsokaapa verohallintojen sivuja. On sääntöjä, lomakkeita, pykäliä. Ja maksettavia veroja tulee.
Jotain on vialla.

Minä

Olen jo ikivuosia sitten keksinyt reseptin sille, että kuinka voittaa rahapeleissä eniten: “älä pelaa”.

Jukka Vornanen

Kiitos aiheen käsittelystä. Voisin jatkaa tuohon Lasse Virenin suoritukseen, että hän teki mainitussa voittojuoksussaan myös 10 000 metrin maailmanennätykse. Tätän ennätyksen ainutlaatuisuutta kuvaa hyvin se, että olympiakisojen historiassa vai kaksi juoksijaa on finaalijuoksussa kaatunut, voittanut ja tehnyt samalla me:n. Toinen oli Elmo, joka kaatui 100 metrin finaalissa,voitti ja teki me:n. Ja kaikkihan tietävät kuka Elmo on.

Minä

Kuuntelin Virenin 1972 juoksun radiosta Karibianmerellä. Kyllä tuntui uskomattomalta. Taisi olla vielä samana päivänä toinen kulta. En ole ihan varma, jos muistan oikein, että muutaman tunnin päästä Vasala otti kultaa 1500 metrillä.

Aappa

Huippu-urheilu vaatii sisua, mutta puhe jostain erityisestä ”suomalaisesta sisusta” on lööperiä. Oikeanlainen treeni lienee avain, lahjakkuuden ohella.

Aappa

Unohdin mainita doupinkin, sorry.

- Soomepois Eestist -

Virenin kultamitali Montrealin -76 olympialaisten 5000m:n juoksussa oli jotain uskomattoman ja hämmästyttävän välimaastosta, parilla viimeisellä kierroksella äijä vaihtuu takana, mutta kukaan ei pääse ohi…
https://www.youtube.com/watch?v=1H_JzBVqkuI