Tuntemattomat henkilöt tulittivat kauppaa rynnäkkökiväärillä

[wpvideo ttLMCAaM]

Tukholmassa on noussut esille tapahtuma, jossa kaksi tai useampi henkilöä ajaa henkilöautolla. Apukuskin paikalla oleva henkilö avaa auton ikkunan ja avaa rynnäkkökivääritulen kohti Coop-markettia (vrt. Prisma). Takana istuva henkilö kuvaa tapahtuman.

Tapahtumapaikka on Tukholman naapurissa Sollentunassa Häggvikin ostoskeskuksen alueella. Tulitus tapahtuu yöaikaan, sillä liikkeellä ei näy muita ihmisiä. Poliisi on vahvistanut medioille, että Coopin seinässä ja valomainoksessa on luodin reikiä, eli ase on ollut oikea eikä mikään leikkiase.
Tarkkaa tapahtuma-aikaa ei tiedetä eikä sitäkään, keitä tekijät ovat. Filmi on vain lähtenyt kiertämään sosiaalisessa mediassa. Ainoa tunnistettava tekijä on se, että auto on BMW.

Subscribe
Notify of
guest
41 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ro

Yöaikaan on hyvä harjoitella,päivällä päästään siteen joskus tositoimiin,kun aika koitaa!

Harjotusta näyttää tarviivan

Huono sihti kyllä oli ellei tähdännyt lepakoita.

De Gröna

We want more!
We want more!
We want more!

Voe mahoton

Kyllä Ruotsin poliisi on menettänyt munansa ja kuohittu aikaa sitten. Nuo kehitysmaaliset pitävät pilkkanaan ja sääliksi käy rivipoliisia, joskin sielläkin on osa samanlaisia vellihousuja kuin päättäjät videoista päätellen. Päänsilittely ei oikein ota tuulta alleen. Vielä tämä sama leviää myös Suomen pääkaupunkiseudulle.

Wee-tuuntunu Stadilaine
Jesse Lappalainen

No niin ! Tätä se on todellisuus pian Suomessakin. Tornion raja vuotaa, kukaan ei tarkasta matuille ostamiemme 6000e:n Bemarien takakontteja. Niillä tuodaan laittomia aseita, rynnäkkökivääreja ja ammuksia, sinkoja ym. Ja tietysti kyytipoikana huumelasteja. Rajaa ei ole käytännössä. Kunhan ruoka alkaa loppumaan kauppiaiden konkursseihin, matu kyllä tietää mistä sitä voi hakea. Sinun kotoasi ! Rynkky mukaan ja nälkä lähtee, sekä ottajalta että ryöstetyltä. Win-win tilanne, ei rasismia.

Pizza-Enrico

Poliisilla on nykyään myös äänirekisteri, joten nämä videolla mölisevät matut ovat päätyneet siihen. Ääni on hyvin yksilöitävä tekijä nykyään rikostutkinnassa. Myös Suomessa poliisilla on äänirekisteri.
Huomioitavaa on se, että rynnäkkökivääri ei näytä pysyvän matun käsissä ampumahetkellä, vaan ase nousee laukaussarjan yhteydessä.

Entinen kessu

Oletko ikinä käynyt inttiä?
Jos olet, luultavasti ja aika varmasti olet ollut ampumassa radalla ak-47 kiväärillä, kertalaukaus kyllä lähtee tarkasti mutta m´kun laitetaan sarja päälle, ei löydy maapallolta yhtäkään ihmist joka ampuu sarjatulella tarkasti niin että ase pysyy koko ajan suorassa,
Ps: rykmentin kersantin sormilla ja ammuntoja intissä pitäneeltä.

Fatwantarkistaja

2-3 laukausta kuuluu ampua sarjatulella, muuten osuu marjastajiin korkeintaan. Sarjaa vain lähietäisyydeltä, kun ei ole aikaa tähdätä. Jotenkin noin.

Nauttikaa vaan

Toihan olikin ennenmmän sellaista hauskanpitoo. Mukavaa kun tulee monikulttuurisia piirteitä lisää aiemmin niin tasaisiin pohjoismaisiin yhteiskuntiin.

Anonymous

Meillä oli Kymen jääkäripataljoonassa uudet malli -62 kotimaiset rynkyt. Nykyään, kun ei tarvitse enää Vaalimaan tien suuntaa puolustaa, koko pataljoonaa ei taida olla. Silloin epävakaana aikana oli aina jokin komppania tien varressa pelehtimässä. Silloin oli hyvilä ampujilla erikoiskoulutusta kovilla panoksilla. Ns. taisteluammuntoja suljetulla radalla Ravijoel kaksila. Näissä oli lähinnä valioluokan ampumamerkkiä tavoittelevat ampujat. Sarjatulella ei kannata ampua kuin pataljoonan kokoista sakkia. Yleensä tauluun osui 50 metrin matkalla se ensimmäinen laukaus joka tuli tähdättyä keskelle. Seuraava oli vielä ensimmäisen renkaan sisällä ja kolmas taulun yläriman paikkeilla ja loput kaksi taivaalla. Viisi panosta sai laittaa sarjatulella ammuttaessa. Näin 1960-luvulla.

Kalašnikov

Nyt menee väähän overiksi rykmentin kersantilta. Eipä taida Suomessa olla ammuttu ak-47:lla (Kalašnikov) armeijassa vaan vallan muiden merkkisillä rynnäkkökivääreillä.
Armeijan käymättömän tietämyksellä ja kokemuksella.

RK-62

Samaa mieltä. Ite vuonna 1991 inttiin menneenä oli meillä 60 -luvun alun rynkyt, jotka tosin pohjautuivat AK 47:ään, mutta eivät niitä olleet.
Toiseksi ekaa kertaa kuulen rykmentin kersantista – ei sellaista ole olemassakaan ainakaan virallisesti.

Anonymous

Käyppä kuule se intti.
Ase mitä suomen armeija käyttää on lähes täysi kopio ak-47 konekivääristä ja sitä myös intissä siksi kutsutaan.
Ainakin kutsutiin -82.

Kalašnikov

Vain aivan helvetin yksinkertainen väittää kopiota alkuperäiseksi. Kiinasta tulee laivalasteittain “alkuperäisiä” Rolexeja ym. arvotavaraa, kuitenkaan ne eivät ole niitä! Kopio on aina kopio, olkoon kyse mistä vaan esimeestä/välineestä.
Lisäksi, sellaista rykmentin kersanttia ei ole olemassakaan. Tässä joku pikkusielu esittäytyi asiantuntijana korottaen itsensä rykmentin kersantiksi ja kouluttajaksi eikä kuitenkaan ole edes sen vertaa pesillä asioista, että kumpikin mianitsemansa asia on päin vittua.

Anonymous

Olisi varmaan sitten pitänyt tarkentaa tuota “rykmentin kessu” nimitystä.
Se tuli ihan kasarmin väeltä ja jäi sieltä elämään.
Minä en ikinä ole ollut pilkunnussija enkä turhan jauhaja joka puuttuu joka asiaan jos siellä on hiukankin jotain “virheitä” jotka kuitenkaan eivät ole virheitä oikessa elämässä jossa pikkua ei nuolla vaan eletään kuten ihmiset ja tehdään pojista miehiä.
Kielenkäyttösi viittaa kyllä siihen että pallisi ei ole vieläkään laskeutuneet.

hieno homma

Ak-47 on rynnäkkökivääri, konekiväärit ovat hieman toisenlaisia 👍uskoisin tietäväni näistä asioista jotain 🤔

Anonymous

Aivan erilaisia? Vain tukki on eriainetta, rk-62, tukki rautaseosta, ak-47, tukki puuta.
Sekö tekee aseesta täysin erillaisen?

hieno homma

Armeija aikoina neuvostotankeissa tuo ak-47 oli vähän niinkuin kaupanpäällinen ja tuotahan tuli kokeiltua, kopiot on erikseen ja yleensä perseestä. Luotettava ase vaan ei niin mahdottoman tarkka mutta toimi paskaisenakin. 😁👍

hieno homma

Meillä oli tosiaan armeija aikana varuskunnassa T 72 M1 panssari ja “lisävarusteena” ak-47, jota sitten vertailtiin radalla vastaavaan kotimaiseen….. toki tuolla neuvostoaseella olen muuallakin ampunut radoilla😁🤣

hieno homma

Joo, rynnäkkökiväärillä sarjatulella ammuttaessa ei onnistu saamaan siistiä “kasaa” maaliin, ei sitten millään. 😬 Tai sitten olen itse huono ampuja vaikka kultaista ampumamerkkiä on monellakin tuliaseella. 😁

hieno homma

Tai toisaalta melko siistin “kasan saapi ammuttua vaan ainakaan meikäläiseltä ei sarjatulella yksikään luoti mene samaan reikään.😁😬

Pizza-Enrico

Olen käynyt asepalveluksen ja kyllä kerran ammuin sarjatulella rynnäkkökiväärillä ne kolme luotia jotka lippaaseen sain. Tosin ampumista valvonut kouluttaja oli hyvin ärtynyt siitä, että kokeilin sarjatuli-ominaisuutta. Luodit eivät osuneet maaliin vaan penkka pöllysi, vaikka ampuma-asento oli maaten.
Rynnäkkökivääri on paras ase millä olen koskaan ampunut. Erittäin tehokas ja tarkka, kun kertalaukauksia ampuu. Tuo videolla olevien matujen sekoilu on hyvin vaarallista touhua, kun miettii rynnäkkökiväärin kapasiteettiä.

hieno homma

Kätevää on laittaa jeesusteipillä lippaat yhteen ja vastakkain niin lipastettuna käytössä 60 kpl patruunaa, näin niinkuin taistelutilanteessa. Olen jo ikäukko vaan nämä asiat olen joutunut kokemaan ennen maamme sotilaspalveluksen käyneenä ja näiden nuorten inttityyppien kommentit lähinnä itseäni naurattavat. 🤣 poikaset luulevat olevansa ramboja vaikka eivät ole sotaa nähneetkään, menee asian vierestä vaan kiinnitti huomioni kommentoinnin aiheeksi. 🤗🙄

Anonymous

Kertatulta pakko käyttää, jos on tarkoitus tehdä tähdättyjä laukauksia. Muutoin pitää kädellä painaa piippua nousua vastaan tai pitää poikittain asetta. Vaatii kyllä vähän harjoittelua saada sarjatulella tarkkoja osumia muutoin kuin vahingossa. Ja ranteissa pitää kuitenkin olla vähän ruista.

hieno homma

Totta kirjoitat sillä “rynkyn” säätö tarkaksi vaatii hieman aikaa ja aika-ajoin se pitääpi säädellä uudestahan jos meinaa kertalaukausilla osua siihen vaadittuun keskirinkulaan.🤔👍🇫🇮

Operaatio Kura

Poliisin operaatio ”Kuura”(”Rimfrost”) on lisännyt ampumisia vaikka tarkoitus oli päinvastoin.
Vad skall man säga…?

Kemosapien

Joku on ollut tekemässä asekauppoja ja tuo oli testaus.

Fatwantarkistaja

Testattava ne on. Kuka lähtee myymään huumeita, ellei tiedä asetta toimivaksi? Ei kukaan. Italiassa Mafia toimii juuri noin. Sarjaa kaupan ikkunoihin. Tarkoitus ei ole tappaa, eikä edes pelotella ketään. Testataan vaan, että vehjas pelittää. Kauppiaat vaihtavat panssarilaseihin näyteikkunansa. Niitä ei uusita jokaisen luodinreiän jälkeen, koska ovat helevetin kalliita. Halvemmaksi ne ikkunalasia tulevat kumminkin.
Kun kuulet sarjan, älä lyö maihin. Olisit pudonnut jo ääntä nopeampien luotien lävistäessä sinut. Jatkat vaan lenkkeilyä. Jos ampuja on lähellä, jopa näkyvissä, kannattaa maastoutua. Ja mitään et nähnyt, se on jo kaikille selvää.

Sano ei vasemmistolle.

Joku vammainen vasemmistolainen voisi tähän tokasta että “kyllä ne ruotsalaiset ammuskelee rynkyillä autosta öiseen aikaan” vitun pellet, ei mulla muuta.

Al-Holin lapset

Onhan tuokin tapa pitää kansalaiset pelon alaisuudessa. Tässä videossa näkee selvästi ketkä hallitsee, esim Tukholman katuja.

Anonymous

Kyllä ne ajan myötä muuttavat Skandinavian samaksi paskaksi, kuin mistä ovat tulleet.

Piri on paskaa

Afikkalaistaustaiset gangstat paukuttaa kullatulla rynkyllä menemään, taitaa ukoilla olla hyvin massia.

Anonymous

Typeräähän se olisi jos kaikki luodit menisi samaan reikään sarjatulella ammuttaessa rynkyllä. Sittenhän sillä joutuisi ampumaan vihollislauman hyökätessä “hujauttamalla”,että saisi vähän kuviota leviämään. 😉

JoodeJoode

Jäi nimim,pois.

Kulttuurieroja

Peräkylän pojat eivät ymmärrä afrikkalaista huumoria, pikku kepponen vaan

hieno homma

Kyllä sitä oppii ymmärtämään kun siellä vuosikausia viettää. 😂👍