Ruotsin trans-lasten kesäleirin hakemukset taas auki

Ruotsissa on olemassa sellainen instituutio kuin “kollo”. Kollo on kansan suussa lyhennys sanoista “barnkoloni” tai “skollovskoloni”.

Kollo on puhtaasti suomennettuna lasten kesäleiri. Varsinkin Tukholman alueella kollo on ollut aikoinaan hyvinkin suosittu. Puhutaan siis ajasta 1900-luvun alusta jonnekin 1980-luvulle. Nykyäänkin kollo on vielä melko tavallista. Lapset laitetaan kesän aikana muutamaksi päiväksi kolloon eli lasten kesäleirille. Kollo-lapset ovat iältään maksimissaan 12-vuotiaita.

Samantapainen instituutio on ainakin jossain määrin ollut Suomessakin. Itse olin lapsena 80-luvun alkuvuosina Rautaruukin työntekijöiden lasten kesäleirillä. Tämä tosin oli Rautaruukin työntekijöiden lapsille tarkoitettu kesäleiri.

Ruotsissa kesäleiriasiat on laitettu uusille asteille. On olemassa sellainen asia kuin trans_kollo. Eli trans-lasten kesäleiri.

Trans-lasten kesäleiri on tarkoitettu maksimissaan 12-vuotiaille trans-lapsille. Eli lapsille, jotka kokevat olevansa väärää sukupuolta, tai ei mitään sukupuolta. Tytöt poikia tai pojat tyttöjä. Trans-lasten kesäleirin hakuehdossa sanotaan mm. että henkilön pitää olla 12 tai nuorempi, mukaan voi ottaa jonkun aikuisen, “johon luotat”.

Kesäleirin ohjelmaan kuuluu erilaisia workshoppeja trans-asioista ja trans-asioiden avaamisesta läheisille. Kaikki trans-lasten kesäleirin ohjaajat ovat aikusia trans-henkilöitä tai muuten läheisessä suhteessa trans-lapsiin.

Subscribe
Notify of
guest
44 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rauno

No en ymmärtänyt… Jos poika on aina puettu mekkoon, niin se on varmasti normaalisoitunut, mutta ei kukaan alle 12-vuotias osaa analysoida omaa sukupuoli-identiteettiään.
Hulluja nuo ruåtsalaiset.
Kannattais kysyä Tenstasta, että löytyskö osallistujia moiseen….

tiina

Omaan silmään vaikuttaa groomaukselta, sillä sinne saa ottaa aikuisen mukaan. Ohjeissa pitäisi olla että aikuisen pitäisi olla vain oma vanhempi. Saako tavalliselle kollolle ottaa luotetun aikuisen seuraksi, vai miksi se on vain tällä leirillä?

Carlos

Vähän kuin NAMBLA mutta vielä oudompi porukka.

Mekko-Einari Transgren

Leiri jossa jauhetaan sukupuolista joka ikinen päivä aamusta iltaan. Pojille on mekkopakko ja tytöille pakollinen hiustenleikkuu jossa on valittavana vain yksi hiusmalli, lyhyt kynitty sänki.

Juha

eikös nämä punavirheet vois perustaa kesäleirin Guyanan viidakkoon.. retkijuomaksi coolaidia

SirHeikkius

Mistä Kool-Aid sai kunnian, en tiedä, mutta Jonesin Jimmy ja kumppanit joivat FlavorAid-nimistä juomaa. “Trans-lapsi” on kammottavin sanahirviö mitä tiedän. Jos ei saa ajaa autolla tai äänestää, miten voi käsittää omaa identiteettiään? Sairasta pa$k@@!

Aappa

Tulee mieleen, että lapsille on alusta lähtien syötetty tietynlaista propagandaa, jossa sukupuolen määrittelijöinä ovat olleet jotkut ihan muut kuin itse lapset – esim. jotain lgbt-olentoja, jotka ovat mahdollisesti tehneet lapsen väärän sukupuolen kanssa, ”sijaissynnyttäneet”, adoptoineet tms. Itselle ei toistaiseksi ole tullut vastaan alle 12-vuotiasta lasta, joka olisi kova trans-aktivisti.

Vastarannankiiski

Haluaisin ajatella että kyseessä on halu tarjota samassa elämäntilanteessa oleville lapsille vertaistukea toisistaan, vertaa vaikka vanhempien avioeron kokeneille, tai kuulovammaisille lapsille tarkoitettu leiri.
Totta on että nykyään noissa trans piireissä liikkuu jos jonkinlaista hiihtäjää, mutta joukossa on myös niitä, joille tuo sukupuolen ulkoisten tuntomerkkien korjaus mahdollisimman hyvin pääkopan sisältöä vastaavaksi on ainut jäljelle jäänyt mahdollisuus jatkaa elämäänsä.
Mistä lapsi tietää oman sukupuolensa? Mistä sinä tiedät oman sukupuolesi? Miehellä on munat, naisella ei? Eli jos miehelle käy onnettomuus jossa tuolta jalkovälistä katoaa jotain, ei hän ole enää mies? Sen verran olen ihan omaa uteliaisuuttani lueskellut aiheesta että olen täysin varma, että kaikista hörhöistä huolimatta myös näitä “väärään kehoon syntyneitä” ihan oikeasti on, eivätkä ne välttämättä ihan hirveästi jaksa innostua esim Pride kulkueesta.
Jos perheeseen saadaan äidin suureksi iloksi parin tytön jälkeen myös poika, joka kuitenkin jo päiväkoti-iässä rakastaa isosiskojensa mekkoja ja hiussolkia, ilmoittaa aikovansa isona prinsessaksi, inhoaa niitä sinisiä auton kuvalla varustettuja lappuhaalareita, vanhempiensa estelyistä huolimatta aina tilaisuuden tullen vetää mekon ylleen, haluaa että häntä kutsutaan Minnaksi, ei Mikoksi tai Mikuksi ja tätä vaihetta kestää ja kestää, niin väkisinkin alkaa pohtia josko lapsi sittenkin ihan itse tietäisi mitä sukupuolta hän on, vaikka kaikki muut yrittäisivätkin parhaansa mukaan vakuuttaa hänelle muuta…
Ei siis ole ainakaan vielä tietääkseni osunut omaan lähipiiriin, mutta melkoisen vakuuttunut olen, että niitä ihan aitojakin trans ihmisiä on ja osa heistä vasta lapsia.

Minä

Korvien välissä olevaa ongelmaa ei ratkaista myötäilemällä ja tukemalla sitä ongelmaa.

Ilmari

Korvien välissä oleva ongelma parannetaan parantamalla korvien väli.

Fatwantarkistaja

Onnettomuus on onnettomuus, ei se kenenkään sukupuolta muuta. Eikä muuta “korjausleikkaus” tai ilmoitus maistraattiin. Varmasti ihmiset kokevat olevansa jotain muuta, mutta mielenvikahan se on sekin. Terapia nyt alkuun olisi oikeammanlainen ratkaisu, ei mikään transuleiri. Jos terapia ei tehoa, antaa toisen olla sellainen kuin on. Hyväksyttävähän se jossain kohtaa on, ei transu ole paha ihminen lähtökohtaisesti, sekaisin vaan.
Mietin tilannetta, jossa koen olevani mollamaija. Silmät pitää repiä päästä ja laittaa napit tilalle. Sitten identifioidunkin teddykarhuksi, pitää saada samanlaiset lasisilmät kuin on Sanna Mariinilla. Sitten olenkin taas oikea lapsi ja saan LGBTQP-aktivistilta oikeat silmät. Ei helkkari tule mitään, haluan Pinokkion kolvin, mutta jalkoväliin.
Yksi tyyppi muuten kertoi olevansa senaattori eduskunnassa. Pitäisi varmaan lisätä yksi jakkara edariin, että pääsisi toteuttamaan luontoaan. Joku leiri olis kans kiva.

Anonymous

Tässä totuus.
Ainostaan tervettä on olla nainen ja mies.
Kaikki muu seksuaalisuus vietti on mielisairaus.
Olen tuossa samaa mieltä kun uskovaiset vaikka olen ateisti.

karri

Varsinkaan lasten. Hyvänen aika alle 12vuotiaat ovat lapsia ja tuollainen seksuaalinen aivopesu aikuisilta ihmisiltä lapsia kohtaan on minun mielestäni vähintään pedofiliaa, sairasta ja ennekaikkea tuomittavaa.
Antakaa lasten olla lapsia ja leikkiä keskenään lasten leikkejä, oksettaa tuollainen seksuaalisuuden tuputtaminen oman sairaalloisen agendan eteenpäinviemiseksi.
HYI helvetti.

Uncis

Näet siis kaikessa seksiä? Tässä ei puhuta siitä mitään, joten sinä taidat kipeimmin tarvita hoitoa?

Qroquius Kad

Ei kai tätä kovin vaikea ole ymmärtää.
On siis lapsia, jotka kärsivät vaikeista mielenterveysongelmista;
psykoottista oireilua, jonka vallassa he kokevat kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen.
Sen sijaan, että heidät toimitettaisiin lastenpsykiatrian osastoille saamaan hoitoa psykoosiinsa, heidät toimitetaankin suljettuun paikkaan, jossa heidän harhojaan vahvistetaan ulkopuolisten estämättä.
Asialla ovat vaikeasti häiriintyneet aikuiset, jotka toteuttavat lasten kautta omaa, kierotutunutta vallanhaluaan ja pahantekemisen himoaan. Samaa toimintaa kuin pienen Gretan tapauksessa, mutta eri mittakaavassa. Tavoite on sama:
tuottaa hajaannusta ja hävitystä länsimaisiin yhteiskuntiin käyttämällä oman psykopaattisen narsismin työkaluina sairaita ja vammaisia lapsia.
Tämä kaikki sallitaan, koska monikulttuuri ja sensellaista.

Vastarannankiiski

Kyseessä voi olla ihan hyvin mielenterveysongelma, mutta milläs selität esim. skitsofreenikolle että niitä klassisia pikku-ukkoja ei ole olemassa? Järjen tasolla hän voi asian ymmärtää, mutta aivot kertovat silti että nyt ne pikku-ukot ovat sytyttämässä taloa tuleen ja tartteis tehdä jotain.
Minkä verran Qroquius Kad on tutustunut aiheeseen? Siis muuten kuin niiden “on hienoa olla trans” aktivistien osalta? Useimmat sellaiset nettikirjoittajat, jotka itse lasken ihan aidosti transsukupuolisiksi, eivät pidä omaa tilaansa mitenkään hienona, vaan tragediana johon ei ole löydetty mitään muuta edes jossain määrin toimivaa hoitoa kuin kehon muokkaus.
Tuossa olisi erään sellaisen naisen kehoon syntyneen ja mieheksi itsensä kokevan kirjoitus, jossa hän muistelee lapsuuttaan ja kertoo omalta kohdaltaan miksi hän ei voinut elää naisena. Lue jos uskallat.
https://yonsupi.blogspot.com/2017/07/mista-voi-tietaa-etta-on.html
ps. myöskään tuo tyyppi ei erityisemmin arvosta niitä trans aktivisteja…

Fatwantarkistaja

Tutun tuttu näki pikku-ukkoja tissuteltuaan tovin. Tulivat sohvan selkänojan yli. Eivät kuulemma tehneet mitään pahaa, eivätkä juoneet hänen kaljojaan, joten ei välittänyt niistä sen enempää. Mielestäni tuo on oikea lähestymistapa tuossa kiperässä tilanteessa. Ei sinne voi mitään kääpiöitä lähettää mellastamaan? Valtioko sen maksaisi, ellei loppasuulla ole rahuja?
Jos mä en voi elää miehenä, mun on pakko kai tappaa itseni? (Tätä vaihtoehtoa en siis todellakaan suosittele yhtään kellekään, mustaa huumoria.) Sukupuoli nyt ei ole mikään ilmoitusasia. Jos on vaikka lisääntymiskykyinen itsensä kanssa, löytynee eläinmaailmasta sopiva termi, ei silloinkaan voi itse päättää olevansa jompi kumpi.

Puhtaan utelias antirasisti love all, mutta en huijareita

Lapsena jo opetettiin, että sairaita ei saa pilkata.
Tämä ei koske poliittisia päättäjiä, eikä heidän äänestäjiään.
Kyse on silloin puhtaasta politiikasta, ei muusta.
Sanon siis, että tätä kannattavat ovat 100% jälkeenjääneen kakan tasolla, vaikka todella ja tarkoitan todella haluaisin ymmärtää, että millä ihmeen logiikan hivenen hipulla he ovat päässeet päätelmään, että kyseinen toimintamalli on järkevä?!

Jaaha

Ei perhana… Siis sukupuoliperversioihin positiivisesti suhtautumaan manipuloidut lapset yhdessä samalle leirille lapsien perversioihin kannustavien aikuisten kanssa sekä muiden harvojen ja valittujen “luotettavalla” tavalla kyseiseen yhteistoimintaan suhtautuvien aikuisten kanssa… Onko välttämättä kovin vakaasti taattua, ettei tuollainen ulkopuolisilta suojattu toiminta karkaa jollain tapaa lain nurjalle puolelle.

Fatwantarkistaja

On. Pakotetaan lapset vaitioloon kirjoittamalla sopimuksen, jota rikkoessaan vanhempansa menettävät asuntonsa ja kaiken muunkin. Kun ei syytettä enää voi nostaa, saa kertoa transujen satutuokioista, jos pelottelu ei enää pure.

Oskari

Kuullostaa kauhuelokuvalta jossa ohjaaja on mielipuoli, mutta hups oliko tämä tosi juttu.
Näyttää että Ruotsi on vajonnut mielettömyyteen, oikein aihmiskunnan irvikuva koko sakki. Lähtekää nyt terveet jo pois tuosta uppoavasta laivasta…

KJ

No jos ei Ruotsi ole uppoamassa niin ainakin Suomi on, jos sitä tarkastelee pitemmällä aikajanalla. Ruotsi ja Suomi ovat taloudellisesti aika riippuvaisia toisistaan, eli jos jompi kumpi maa alkaa uppoamaan suohon, vetää se maa naapurinsa pörssikurssit alemmas ja jopa keinotekoisesti hyvänä pidetty luottoluokitus laskee.

KJ

Lama “taantumus” todellakin tulee ja se on paljon pahempi kuin 90-luvun lama. Itse elän nykyään köyhyysrajan alapuolella ja toivon todellakin että yltiörikkaat veronkiertäjät saisivat tuntea persnahoissaan edes hetken miltä tuntuu laskea pennejä. Naulan kantaan, Pate.
Tämä itse uutinen on niin oksettava, etten pysty edes kommentoimaan sitä käyttämättä vihapuhetta.

Mummeli -58

Yli ymmärryksen kyllä mennee tämmöset kollot, ei voi muuta sanoa….

Kilttimies

“Lukija, haluaisin tietää oman mielipiteesi, että ymmärsitkö mitä tässä nyt tapahtui?”
No saamasi pitää. Mielipiteeni on, että kollotetuista tulee svedustanian poliittinen kerma, kunhan täysivaltaistuvat.
Oudoksi on mennyt maailma. Vanhoillislestadiolainen äitivainaja, vaikka ei takuulla ollut etäistäkään sukua suvakeille, kertoi neutraaliin sävyyn tuntemistaan poikatytöistä. Hän siis kertoi poikkeavista ihmisistä näiden kyvykkyyksien kautta, ei poikkeavuutta painottaen. Noinhan ihmisiin ylipäätään Suomen landella on suhtauduttu, ellei tyyppi ihan kyrpä ihmiseksi ole ollut. Nyt tätä transujuttua tulee vastaan joka käänteessä ja ainainen vali vali päällä…

Anonymous

Koska perustetaan anorektisille lapsille kesäleiri jossa kannustetaan laihduttamaan?

Laittomat saaneet 2,7 milj.kr sossuelätystä Malmössa 4 kuukaudessa

Minulla ei ole absolut mitään sitä vastaan jos mies haluaa pukeutua sukkahousuihin mutta…
Onko osa väestöstämme sen verran degeneroitunutta että tuomalla MENA- maista ”rikkaruohoa” halutaan pelastaa geenipooli jonkinnäköiseen kuntoon (ennenkuin sukkahousujen kysyntä kasvaa liian suureksi)?
SD- Nima (järkevä mies) kirjoittaa Naamakirjassa:
”Mellan januari till april i år har illegala migranter fått 2,7 miljoner kr i ekonomiskt bistånd av Malmö stad. Malmöbornas skattepengar går till att försörja illegala migranter som vägrar lämna landet.
Det handlar om ungefär 200 hushåll i Malmö som befinner sig i landet illegalt och som varje månad får ekonomiskt bistånd från kommunen.
Varför ska någon som befinner sig i Sverige olagligt lämna Sverige om kommunen betalar ut någon form av medborgarlön?” (tätä voisit Paavo vähän syynätä)

PastoriNikulainen

On ne ruotsalaiset pervoa porukkaa.
Aaamen…

M

“ymmärsitkö mitä tässä nyt tapahtui”
Kyllä. Käsitykseni mukaan trans-lasten kesäleiri on tarkoitettu maksimissaan 12-vuotiaille trans-lapsille. Eli lapsille, jotka kokevat olevansa väärää sukupuolta. Tytöt poikia tai pojat tyttöjä. Trans-lasten kesäleirin hakuehdossa sanotaan mm. että henkilön pitää olla 12 tai nuorempi, mukaan voi ottaa jonkun aikuisen, ”johon luotat”. Kesäleirin ohjelmaan kuuluu erilaisia workshoppeja trans-asioista ja trans-asioiden avaamisesta läheisille. Kaikki trans-lasten kesäleirin ohjaajat ovat aikusia trans-henkilöitä tai muuten läheisessä suhteessa trans-lapsiin.
Paavo, haluaisin nyt mielipiteesi, ymmärsinkö mielestäsi, mitä ymmärtämisellä ymmärrät?

Tapiola

Mikähän tosiaan olisi 10v trans -lapsi? Joskus mietin mistä rekkalesbot tulee? Ehkä ovat olleet kesäleirillä. Joskus oli sellainen tietokilpailujen juontaja kuin Otila. Samoihin aikoihin Suomen teillä liikkui rekka Trans uOtila.
Veronika Honkasalo niminen ämmä on twiitannut, että Lapin yliopisto on jollekin sukupuolentutkijalle antanut, oliko lopputilin? Myös sukupuolentutkimustehtävä oli lopetettu samalla. Tämä kaikki on suuri menetys tuleville rekkalesboille, ehkei eskoille?

Perverversit Giljotiiniin

(M) Sinulla on niin sairaat mielipiteet, että oikein oksettaa. Kaksitoistavuotias lapsi ei osaa määritellä sukupuoltaan siihen malliin mitä annat kirjoituksellasi ymmärtää. Olet aivan sairas mene helvetin kyytiä hoitoon. Kyllä olis lastensuojeluviranomaisilla keikkaa sinun kaltaiselle henkilölle. Toivon sydämmeni pohjasta, että sinulla ei ole lapsia joita pääset vahinkoittamaan. Hyi Saatana perverssi paskakasa

Tapiola

Hahhahah.. luitko laisinkaan mitä tuolla itse artikkelin tekstissä sanotaan? M on suunnilleen sanatarkasti vain toistanut viimeisen kappaleen tekstiä.

sleepy

“että ymmärsitkö mitä tässä nyt tapahtui?”
Ruotsi leirittää transut. Eikös tuota tehty juutalaisille?

Tuumaaja

Ja kulageille, kiinalaisille, intiaaneille etc. koko maailmansivun on ollut mitä moninaisempia leirejä eri tarkoituksiin.
Tämä ei kuitenkaan ole tarkoittamasi työleiri vaan poliittisen agendan kliimaksi, jossa ajetaan vastaanottavaisiin mieliin vääristeltyä sukupuolijargoniaa, onhan sen WHO:n hyväksynyt Tedros Adhanom Ghebreyesusin ilmoituksen mukaan.
https://www.breitbart.com/europe/2020/05/08/who-under-4s-should-learn-about-early-childhood-masturbation-explore-gender-identities/

Lapset ja ”lapset”

Joko on selvinnyt sen 13- vuotiaan lapsen tausta joka Kungälvissä Göteborgin lähellä viikko sitten ryösti 55- vuotiaan naisen ylikulkusillalla ja puukotti niin pahasti että nainen kuoli sairaalassa?

This is Sweden!

Noniin, kermakakku ja vehnästä pöytään ja lippu salkoon! Tänään tulee Ruotsi menemään yli 4000 coronakuolleen rajan.
Eikö tyhmimmälläkin swedulla pikku hiljaa pitäisi alkaa pääkopassa raksuttaa kun muilla pohjoismailla on vain 200-500 kuollutta? Että ikäänkuin jossakin on jotakin vikaa ja jotakin on jätetty tekemättä tai tehty väärin?
Kypros ei ota vastaan Ruotsista turisteja, muut pohjoismaalaiset ovat sensijaan tervetulleita. Ruotsin Folkhälsoministeri valitti: ”Kyllä tämä on aivan väärin ottaen huomioon miten RUOTSI ON AINA PITÄNYT RAJAT AUKI IHAN KAIKILLE!!!”
Mikä ei voisi mennä pieleen maassa missä pääministeri on ammatiltaan hitsari ja myös infrastruktuuriministeri on ammatiltaan hitsari. Tokko missään muussa maailman maassa on niin monta hitsaria ministereinä?
Kansanterveysministeri, jolle coronapandemia kuuluu, on taas koulutukseltaan musiikinopettaja. Hän selitti suu vaahdossa coronatesteistä ja vasta-aineista vaikka vieressä seisoi Kansanterveysviranomaisen pääjohtaja joka on tohtoriksi väitellyt lääkäri. Pääjohtajatohtori vain tuijotti pöytälevyyn, väänteli naamaansa eikä sanonut mitään.
Joten ei ole mitenkään ihme että tällaisessa maassa järjestetään myös transuleirejä lapsille.

S.Kohmeloinen

Erinomaista edistystä. Tarvitsemme myös miliisikouluun transuleirejä.

[…] Ruotsin trans-lasten kesäleirin hakemukset taas auki […]