Poliisi: Tukholmassa sivullisilla lisääntyvä riski saada vahinko-osumia

Tukholman poliisin tutkija ja analyytikko, kriminologi Joakim Sturup kertoo SVT:n uutisissa, että sivullisilla riski saada kuula kalloon rikollisten välienselvittelyn sivutuotteena on lisääntynyt merkittävästi.

– Murhat ja murhan yritykset Tukholman alamaailmassa ovat lisääntyneet selvästi ja jokaisessa ampumistapauksessa myös sivulliset ovat vaarassa, Sturup sanoo.

Sturupin mukaan varsinkin automaattiaseiden käyttö on lisääntynyt selvästi. Muutenkin väkivalta ja raakuus on tullut entistä arkisemmaksi viimeisen 10 vuoden aikana.

Lainaus SVT:stä loppuu.

Aikaisemmin on ollut epäselvää millä aseella Botkyrkassa ammuttiin, jossa tyttö menetti sivullisena henkensä. Nyt pikku hiljaa alkaa tippumaan tietoja, että aseena käytettiin rynnäkkökivääriä ja esimerkiksi Pt-median alamaailman lähteen mukaan paikalla ammuttiin kolmattakymmentä luotia.

Viimeksi viime yönä ammuskeltiin Sollentunan ongelma-alueella Malmvägenillä. Klo 01.30 aikaan aloitettiin tulitus. Sen jälkeen hätäkeskukseen huudettiin hoosiannaa ja kun poliisit saapuivat paikalle, niin kadulla oli jo hiljaista. Ei raatoja, ei osumaa saaneita kivusta valittavia gangstereita – sen sijaan kadulta löytyi useita hylsyjä, joten sotaa oltiin käyty.

Toissa yöntä taas Tenstassa tönkäytettiin uusruotsalaisen gangsterin alun polvi. Tiistaiyönä ammuskeltiin Haningessa. Maanantaiyönä niin ikään Haningessa. Ampumisia on ollut tälle viikolle yksin Tukholmassa joka yö.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Bengt Mjukisbyxa
Bengt Mjukisbyxa
7.8.2020 07:46

Niin. Mutta ampuja on aina uhri. Ja sitäpaitsi natsitkin ampuivat juutalaisia.

työ tekee vapaa-ajaksi
työ tekee vapaa-ajaksi
7.8.2020 08:33
Vastaa...  Bengt Mjukisbyxa

Nykyistä BLM-standardia vasten tarkasteltuna myös natsit olivat uhreja (ihan Aatua myöten). Todisteiksi riittävät kova huutaminen, pelottelu ja ammuskelu.

Vahinko vai tahinko?
Vahinko vai tahinko?
7.8.2020 08:03

Tukholmalaiset saavat olla kiitollisia niin kauan kuin saavat vain vahinko-osumia. Entäs sitten kun ammutaan tahallaan kohti? Tyyliin:

”Mulla JEEJEE paukuissa löytyy. Niitä kaikille mä jaan, sen te tuutte huomaamaan”.

ferrous metal rain
ferrous metal rain
7.8.2020 08:23

Svedujen pitää nyt unohtaa ne lasten leikkikenttäkypärät ja panostaa luodinkestäviin liiveihin tai viikinkikilpien näköispainoksiin.

kanander
7.8.2020 09:36

Tämä on kuolleena syntynyt ajatus: Ruotsin pitäisi palkata Venäjältä tai Israelista kommandojoukot tekemään selvää jälkeä gangstoista. Koska tämä ei ole nimenomaan sallittua, se on kiellettyä.

Lopultakin järkeä löytyy
Lopultakin järkeä löytyy
7.8.2020 12:50

Suomessa kun romani ampuu yleisellä paikalla, ensimmäiseksi poliisilta tulee lausunto: Ampuminen ei aiheuttanut vaaraa sivullisille.

Yleisellä paikalla räiskiminen aiheuttaa AINA vaaraa sivullisille.

Tuumailija
Tuumailija
7.8.2020 13:35

Kun romani eli kanttihousu ampuu ei siitä ole oikeasti vaaraa kenellekkään.
Todisteeksi löytyy jyväskylässä takavuosina tulitaistelu asuinhuoneistossa, toinen porukka oli suojautunut sohvan taakse ja toinen puisen pöydän, välimatkaa n.3m, ammuksia kulutettiin neljättäkymmentä kappaletta siinä tulitaistelussa ja yksi sai osuman/nirhauman palviinsa. Huoneistossa oli sinä aikana n.10 ihmistä, eikä osuman saanut ollut ”sivullinen” vaan mottitaisteluun osallistunut.

Hep0nen
Hep0nen
7.8.2020 17:12

Jos ei välitä keneen mahdollisesti osuu, mahdollinen osuma on siis vahinko.

Tuumailija
Tuumailija
7.8.2020 18:26
Vastaa...  Hep0nen

Väärin, se on välinpitämättömyyttä. Vahinkoja kun ei ole olemassakaan.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
7.8.2020 19:04

No Ruotsihan säilyy tilastoissa edelleen yhtenä maailman rauhallisimmista maista. Jos raato on väriltään ruskea tai musta, ketään ei epäillä rikoksesta tai pidätetä. Jos raato on kantaväestön edustaja, se oli vahinko.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
8.8.2020 13:19

Sitä se ruotsalaisiin syvään juurtunut, äärimmäinen natsismi teettää. Miksei niitä koota toreille jalkapuuhun perjantaisin? Saisi parempi väki sylkeä päälle mennessään rukoilemaan. ***tana mua niin tympii Ruotsissa kaikkialla rehottava rasismi, joka pakottaa mm ampumaan pikkutyttöjä. Ja valtio ei tee mitään. Ottaisivat lisää pakolaisia, se takuulla auttaisi.