Tukholman hikinen aamupäivä kuvina

Tältä näytti tilanne aamulla paikallisten asukkaiden silmin.

Lidingön tapahtumien kulku on suurin piirtein seuraava: Sivulliset soittelivat poliisiin hieman ennen klo 10.00, että kadulla pysäköidyssä autossa makaa kuollut mies ja auton ikkunat ovat rikki ja tuulilasissa useita luodinreikiä. Aikaisemmin arveltiin, että henkilö oli tapettu muualla, mutta nyt on selvinnyt, että ampumapaikka on kyseinen paikka mistä kohde löydettiin.

Ampumapaikka on Lidingössä idyllisellä Södra Kungsvägenillä. Gangsterit olivat siis tekemässä jotain – mitä lie- Lidingössä kun rynnäkkökivääri kaivettiin esille. Ampumapaikan ympäristössä on paljon pienyrityksiä, joten tapahtumalla on varmasti paljon silminnäkijöitä.

Heti saatuaan tiedon ampumisesta poliisi sulki Lidingön sillan, joka on ainoa reitti saarelta mantereelle. Sillalla on ollut koko päivän poliisiratsioita. Ketään ei ole otettu kiinni, mutta poliisin mukaan pakoautona käytetty Mazda löydettiin päivällä.

Vielä klo 15.00 aikaan lähialueen koululaisia pidettiin sisätiloissa poliisin käskystä.

Uhri on lähi-itätaustainen 29-vuotias mies, joka on tullut tunnetuksi ainakin 2015 Västeråsin kuuluisasta panttipankin ryöstöstä, josta tärähti 3,5 vuotta täyshoitoa. Vapaaksi päästyään miehen kerrotaan olleen mukana poliisin ”loikkariohjelmassa” eli gangstereille tarkoitetussa elämäntapamuutos_kerhossa. Västeråsin ryöstössä oli mukana mm. hänen kaverinsa, joka ammuttiin Kööpenhaminassa kuuluisassa tuplamurhassa.

Selvä yhteys siis Rinkebyhyn ja Tenstaan. Sitä ei kuitenkaan tiedetä miksi porukka lahtaa nyt urakalla toisiaan. Mahdollisesti nyt ammuttua tyyppiä epäiltiin vasikoinnista tai ohikkaista. Siinäpä yleisimmät syyt kun ampuminen on tällainen puhdas teloitus.

 

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kiva naapurimaa

Ruotsi kehittyy jengi-, klaani- ja poliisivaltioksi.

Turhaantunut

Muuten oikein, mutta.. Poliisivaltioksi?
Poliisihan on ihan munaton ruotsissa joten ei se oikein viittaa että ruotti poliisivaltioksi on muuttumassa, päinvastoin.

kiva naapurimaa

Tarkoitin oikeastaan sitä, että Ruotsin poliisin saatetaan antaa pakkomokutuksen nimissä heiketä klaaneille ja jengeille tasavertaiseksi valtion viralliseksi ”jengiksi” vailla perinteisen poliisin tai miliisin aktoriteettia.

Juha II

Ruotsi voikin pian alkaa vääntämään kehari klaani-setää (vrt. kummi-setä), joiden kronologisista jatko-osista ei loppua näy. Mutta rahoitus järjestyy suuren ilon kera feministihallituksen voimaannuttamalla pläjäyksellä ruotsalaisten veronmaksajien rahaa. No, kenenkäs muidenkaan?

Huru-ukko

Juu vaan ylenanto ei uusi takavuosien sarjaa näin naapurissa. Silloin kyllä kehuttiin itäistä, vaan sama konsepti kai sopii läntiseenkin, paskanjauhantaa, faktoista viis kuten silloinkin.

Anna-Maria Korhonen

”itä ihmettä kaupungissa oikein tapahtuu, kun ihmisiä ammutaan yleisillä paikoilla urakkatahtiin ja raadot jätetään haisemaan nurkkiin muiden siivottavaksi kuin jossakin kehitysmaassa, kysellään.”
Olisiko syy siinä, että Ruotsi on nykyään kehitysmaa. Monin paikoinhan väestöstä yli puolet on lähtöisin kehitysmaasta tai ainakin vanhemmat.

Olen miettinyt sitä, että jo vuosikymmenet New Age -ajattelu, antropologia, sosiologia, psykologia ym. ovat etsineet vaikutteita luonnonkansojen kulttuureista, koska omamme on katsottu kadottaneen yhteytensä luontoon. Tämä kai on pitkälti syynä siihen, että nämä kehitysmaalaiset on niin avosylin otettu vastaan. Ehkä tällaiset ko. teloituksen kaltaiset alkukantaisuuden osoituksetkin kuuluvat sitten asiaan. Kumma kyllä, jos potunokka edes kritisoi haittamaahanmuuttoa, hänet vaiennetaan. Saati nyt sitten, että läpsyn teloittajat olisivat olleet valkonaamoja.

Myös taikaseinän maaginen vaikutus kylmän pohjolan vetovoimaa lisäävänä tekijänä mennee animismin piikkiin. Joskin itse pitäisin sitä siipeilynä. Muutoinkin uskon, että meillä olisi omakin muinaisuutemme maaemon kansana, johon yhteyden luominen voisi olla vähintään yhtä voimaannuttavaa ja paljon vähemmän tuhoisaa.

Minä

Kun näyttää kehitysmaalta, silloin taitaa olla kehitysmaa.

Ruotsin elintaso ja talous ei ole vielä täysin mukautunut kehitysmaarooliin, mutta sinne päin sekin on menossa. Ei kehitysmaan tavalla elävä kansa pysty parempaan, eikä yhä heikkenevä ruotsalaisuus riitä pitämään yhteiskuntaa jaloillaan. Jossain vaiheessa varallisuuskin loppuu ja sitten tulee kehitysmaan täydellistymä.

Tuo johtaa lopulta siihenkin, että monet suuret yritykset muuttavat pois Ruotsista, kuten jotkut niistä ovat jo vihjailleet. Siinä vaiheessa se Ruotsi, jonka opin tuntemaan 70-luvulta lähtien korkean elintason maana ja hyvin rauhallisena kansankotina, on mennyttä, eikä voi enää palata.

Last edited 3 vuotta sitten by Minä
Kusbä Zibuliz

Taitaa tuon panttipankin ryöstön tiimoilta olla jo ammuttu monin verroin väkeä verrattuna ryöstössä mukana olleisiin, kylläpä meni rispekti-gangstereilla välit poikki pahemman kerran sen ansiosta.

diddunduunuffin

liian hapokasta? No sanotaan että nautin tästä kun maturikollisuus leviää ja pahenee myös näillä Lidingö-Södermalm-Solsidan alueilla. Kuvittelivat että rikolliset on jotain Peppi Pitkätossu-maailmaa ja matut pysyvät vaan köyhien ihmisten propleemina siellä motarin takaisissa lähiöissä ja että voisivat katsella nokkavarttaan pitkin loputtomiin. Ei ne mitään opi mutta pahat saa lopulta palkkansa.