Tukholmassa taas uusi ampuminen, yksi hengiltä

Tukholman ampumiset jatkuvat. Torstai saatiin päätökseen yhdellä raadolla Husbyssä.

Tapahtumat alkoivat puoli kuuden aikaan Husbyn mustassa ytimessä Trondheimsgatanilla kun ainakin kaksi henkilöä oli liikkeellä murhat mielessä. Tekotapa aika tavallinen: toinen ajoi mopedia tai moottoripyörää ja toinen istui aseen kanssa kyydillä.

Kun kohde saatiin näkyviin, niin AK47 lauloi lippaallisen haikeaa hoosiannaa ja kohde – tietojen mukaan afrikaano – makaa nyt Karoliinisen sairaalan kylmiössä lappu varpaassa. Koko Husby oli vielä klo 19.00 aikaan poliisin eristämä ja autoja ratsailtiin harvakseltaan.

Itse olin sattumalta tuohon aikaan Sollentunassa ja näin kun helikopteri pörräsi Husby-Kistan yläpuolella. Se teki tavanomaista laajaa ympyrää. Poliisihelikopterin tarkoitus on lähinnä haravoida maastoa mahdollisten palojen takia, sillä lähes aina näissä tapauksissa pakovälineet poltetaan lähistöllä.

Tukholman uusruotsalaisilla gangstereilla on tällä hetkellä siis täysi sota. Ruumiita tulee päivittäin. Kannattaa huomata, että aivan samaan aikaan kun Husbyssä ammuttiin niin Sollentunan Turebergissä oli 20 hengen afrikaanon joukkotappelu.