Poliisin tiedusteluosaston johtaja: Klaanimafiat uhkaavat jo jopa yhteiskuntaa

Viime viikolla julkisuuteen nousseen poliisiylijohtaja Mats Löfvingin lausunto maahanmuuttajien rikollisista perheklaaneista on saanut aikaan kovanpuoleista keskustelua Ruotsissa.

Seuraavana asiaa tuo esille poliisin tiedustelupalveluosaston johtaja Linda H Staaf, joka kertoo uutistoimisto TT:n haastattelussa, että tällaiset perhe- tai klaanimafiat uhkaavat jopa ”systeemiä”. Mafiat ovat tulleet vuosien aikana entistä vahvemmiksi.

Staaf kertoo, että nämä klaanimafiat ovat järjestäytyneen rikollisuuden ”kolmas ydin”; siinä rinnalla ovat perinteiset moottoripyöräjengit ja ongelma-alueiden jengit, joita ei voi verrata klaanimafioiden vaikutusvaltaan.

– Kun ongelma-alueiden gangstajengeistä voidaan sanoa, että perussyy siellä on sosioekonomiset tekijät, niin klaanimafioiden kohdalla ei ole mitään sosioekonomisia tekijöitä vaan kyse on pikemminkin kulttuurista. Ja sitä me emme voi ”kouluttaa” pois.

Staaf siis tarkoittaa tässä sitä, että perus pikkugangsterin voi saada hyvällä tuurilla kaidalle tielle kun hän saa koulutusta, ammatin ja perusjutut kuntoon. Kun taas näiden klaanimafioiden jäsenille tällaisilla seikoilla ei ole merkitystä.

Staaf kertoo, että klaanimafiat ovat klassinen organisoidun rikollisuuden muoto, jossa sukuun perustuva rikollisuus on puhtaasti rahanansaitsemiskeino.

– Raha ja valta on klaanimafioille tärkeää eikä heillä ole mitään yhteyttä ongelma-alueisiin. Klaanit elävät täysin omassa rinnakkaisyhteiskunnassaan ja heillä voi olla jopa oma lakisysteemi.

Lainaus TT:stä loppuu.

Ruotsissa on siis useita erilaisia klaaneihin tai sukuihin perustuvia rikosllisorganisaatioita. Käytännössä ovat kai suurin piirtein samankaltaisia kuin klassiset italialaiset mafiat.

Joitakin klaaneja on ainakin palestiinalaisilla, joista yhden suurimman sanotaan olevan ensimmäinen ja saaneen jalansijaa Ruotsissa jo jostain 80-luvulta alkaen. Niin ikään on olemassa useita entisen Jugoslavian alueelta tulevia klaaneja, jotka nämäkin ovat olleet Ruotsissa jo 90-luvulta alkaen. Lisäksi on ainakin Albaniasta tulevia mafioita, jotka ovat olleet pitkään toiminnassa. Kuten myös Botkyrkassa ja Södertäljessä vaikuttavat syyrialaiset klaanimafiat.

Ainakin nämä mainitut ovat olleet Ruotsissa jo pitkään, useita kymmeniä vuosia. Näin ollen heille on kertynyt paljon salakavalaa vaikutusvaltaa ja kokemusta miten Ruotsi toimii.

Uusimpana tulijoina ovat sitten Lähi-idän eri maista tulevat klaanit sekä afrikkalaiset klaanit, mutta afrikaanoilla ei ihan ole sellaista järjestäytymistä ja systemaattisuutta kuin esimerkiksi ”jugge-mafioilla” tai palestiinoilla.

Jos minulta kysytään niin katsoisin merkittävimmiksi klaaneiksi ja aluekeskittymäksi juuri tuon Botkyrka-Södertäljen alueen, jossa syyrialaisten vaikutusvalta näkyy ihan kaupunkikuvassa. Tiedetään melko yleisesti, että klaaneilla on jäseniä monilla vaikutusvaltaisilla paikoilla.

Itse sain ensimmäisen oppitunnin jostakin syyrialaisklaanista Södertäljessä jo vuonna 2004, kun työskentelin eräällä teollisuusalueella rakennushommissa. Mafia näkyi konkreettisesti tavarantoimituksissa jne.

Aiempi poliisiylijohtajan juttu:

Poliisiylijohtaja: Ruotsiin tullut kymmeniä vaikutusvaltaisia rikollisklaaneja

Subscribe
Notify of
guest
40 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
8.9.2020 07:23

Liika liberaalisuus ja kiltteys, suorastaan hälyyttävä idioottimainen naivius, paistaa kuin aurinko Ruotsissa. Humaanisuuden huumaannuttamassa maassa herätään aika jälkijunassa asiaan, joka olisi pitänyt tajuta jo ajat sitten. Ennen kuin mitään ulkomaalaisinvaasiota on edes tullutkaan.

Luulisi, että viranomaiset tekisivät kaikkensa, jotta rikollisorganisaatiot eivät pääsisi ujuttamaan lonkeroitaan puhtaaseen yhteiskuntaan. Mutta ei. Levitellään punaista mattoa ja jos joku näkee jotain ongelmia asiassa, niin sehän johtuu sitten vain ja ainoastaan ongelmia näkevän ihmisen rasismissa.

kulttuuriabsolutisti
kulttuuriabsolutisti
8.9.2020 08:39
Vastaa...  Suomi Finland

Suvaitsevainen yhteiskunta ja avoimet rajat eivät sovi yhteen.
Eivät Ruotsissa, Suomessa tai missään muuallakaan. Suvaitsevaisuus on luonteeltaan ”aatteeton aate”, jota alistuskulttuureista tulevat patriarkkalistit suorastaan halveksivat. Saarikkoimaamit ja vihervaseliinien lellimät kehitysmaalaiset tulevat häätämään suvaitsevaisuuden kaduilta ja toreilta harjoitettavaksi sisätiloissa.

Aikki
Aikki
8.9.2020 12:22

Sosiaalidemokraatti Palme alkoi tämän koko maailman syleilemisen. Muut hyvinvointivaltiot seurasivat perässä ja samalla tuhosivat hyvinvointinsa..

Kovat otteet ainoo mikä enää tehoo
Kovat otteet ainoo mikä enää tehoo
8.9.2020 08:40
Vastaa...  Suomi Finland

Ei siinä auta tuossa tilanteessa enää mikään muu kuin kova kovaa vastaan.

Kossu
Kossu
8.9.2020 13:16

Jep mutta mistä se kova löytyy enään tota kovaa vastaan 😀?? Kyllä täällä on peli sen suhteen menetetty vai meinaako joku että ruotsi armeijan näitä klaaneja ja jengejä vastaan avoimeen sotaan….ei todellakaan ja nuo ei varmasti vapaaehtoisesti luovuta mitään….niin se vaan on…eli mitäännei ole tehtävissänkun vielä kansalaisuus jaettu niin karkottamaankaan ei pysty…joten ruotsissa tullaan nauttimaan jopa enevissä määrin tästä rikkaudesta

Skandinavistan
Skandinavistan
8.9.2020 14:59
Vastaa...  Suomi Finland

Aikoinaan lukenut kirjan nimeltä mcmafia. Tekijänä M . Glenny. Mittava selvitys järjestäytyneestä rikollisuudesta. Taisi olla vuodelta 2008. Kannattaa lukea jos huvittaa. Teos on toki ns ” vanha ” , mutta siinä kirjan tekijä on luetellut hyviä lähteitä jne, koskien esim afrikan mafiaa jne. Ja muutenkin hyvä teos. Miten lonkerot yltävät poliitikkoihin jne.

Esimerkkejä on historiassa
Esimerkkejä on historiassa
8.9.2020 17:26
Vastaa...  Skandinavistan

On valta aikaisemminkin vaihtunut, kun jengi on saanut tarpeekseen, mutta se ei kyllä näytä vielä todennäköiseltä.

Skandinavistan
Skandinavistan
8.9.2020 19:07

Puhut totta. Mutta nyt eivät ns tykit laula. Eli nootteja ei lähetellä. Kuten monesti todettua. Ne tuovat sen paskan tänne. Miten valloitetaan maa? Nykypäivänä? Heitänpä tähän oman näkemykseni se on helppoa. Pelkkä lauman ohjeistus. Kun kaikki uskovat mitä valtamedia suoltaa. Ja mainokset. Luodaan mielikuvaa. Ja rikokset yms häivitetytään. Tai vähätellään. Ja skandinavian antelias sotu. Siinähän se. Kaiken muun lisäksi. Ei ne tyhmiä ole. Ne ottavat kun tarjolla on. Sinä käyt duunissa, ja maksat jatkuvasti kohovien verojen myötä. Ja kun pelaat veikkauksen pelejä. Tai ray. Kannustat rahansiirtoja paskaan. Ja kun lisätään paskaa, että syntyvyys on laskussa. Niin ratkaisu on. Mikäs muukaan kuin maahanmuutto. Ja kun se maahanmuutto on suuntautunut geelitukista, eli entisistä sotilaistta/ sotapoliiseista, niin tulemmekin tähän, että suomen poliisiin tarvitaan lisää maahanmuuttajia. Kuten ” sisäministeri ” on todennut. Ja kun mietimme esim päätöstä, jotta vanhempien oikeuksia vaihtaa lapsensa koulua, koska monikulttuuriben helvetti, aiotaan rajoittaa, niin yksityiset koulut tulevat. Se on varma. Kaikkea tähän lässyttelun mutta joka tapauksessa.

Skandinavistan
Skandinavistan
8.9.2020 19:43
Vastaa...  Admin Pt-media

Niin. On demokratiaa. Mutta sitten on sitä toista demokratiaa, mitä voisi kutsua aivopesuksi. Eli mielenmuokkaukseksi. Vedän kännit joskus sen takia, kun seuraan somea. Ja sille sekopäisyydellelle. Mikä sotii omia elämän kokemuksia vastaan eli ollaan menossa päin helvettiä. Eli tuhotaan se mikä on rakennettu. Hyvinvointi. Käsittämätöntä.

Kurjuus tulloo
Kurjuus tulloo
8.9.2020 07:31

Sehän on ihan selvä. Ensiksi aiheuttavat hieman harmia ja sitten uhkaavat koko systeemiä ja kun niitä otetaan lisää niin lopulta kaatavat koko systeemin.

Ja siitä ei systeemi enää nouse. Tervetuloa kehitysmaa.

kulttuuriabsolutisti
kulttuuriabsolutisti
8.9.2020 10:44
Vastaa...  Kurjuus tulloo

Yhteiskunnan vastatoimia on mahdotonta aloittaa mikäli alistuskulttuurien avainhenkilöitä on jo päässyt liikaa päättäviin asemiin. Teoriassa ainoa mahdoillinen järjestyksen palauttamiseen tähtäävä voimainkoitos olisi silloin enää etnoklaanit vs. jonkinlaiset kansalaiskaartit. Poliisille lankeaisi tuolloin lähinnä puolueellisen erotuomarin rooli.

murmeli
murmeli
8.9.2020 08:03

Koko tässä suvaitsevaisuushässäkässä on kerta kerran jälkeen korneinta se, kuinka samat avaasydämesi-suvaitsevaiset kerta kerran jälkeen ovat vilpittiömän hämmästyneitä, että nehän valehteli meille ja petti meidät.
Ja silti aina uutta putkeen vain ja uusia matusuosikkeja lehtien palstoilla, kuinka ovat kotoutuneet. Ja ei mene kuin muutama kuukausi, taas paljastuu, että ovat kusettajia.
Tämän vain tåytyy mennä niin, että klaanien ja muiden vallan pitää tulla niin isoksi, että aletaan suvaitsevaisilta liberaaleiltakin vaatimaan kaulaa pölkylle, ennen kuin tunnustavat tosiasiat. Tai liekö silloinkaan. Miekan viuhuessa vielä hölmistyneinä vikisevät, että tämä on erehdys, minähän olen teidän puolella

Minä
Minä
8.9.2020 12:28
Vastaa...  murmeli

Miekan viuhuessa vielä hölmistyneinä vikisevät, että tämä on erehdys, minähän olen teidän puolella”

Mahdollisesti sanovat, että toki teillä on oikeus katkaista kaulani, koska valkoisen ihmisen taakka, pyydän anteeksi ja tyydyn kohtalooni vastustelematta.

Peli Khan
Peli Khan
8.9.2020 08:35

Kannattaa noteerata että klaaneja on eri uskontokunnista, mm nämä syyris-ortodoksit ovat erittäin kunnostautuneita alalla.

Nosuria
Nosuria
9.9.2020 05:58
Vastaa...  Admin Pt-media

Syyrian mafia jyllää Sigtunassakin, kertoo Expressen tänään.

Syriaanojen ottaminen on ollut iso virhe päivästä nr. 1.
Sanoin sen jo päivänä nr. 1.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
8.9.2020 08:59

Pääministeri Stefan Löfven ei näe tässä mitään ongelmaa, joten jatketaan vaan tavalliseen tapaan.
Heja Servige!

Matu komissaari
Matu komissaari
8.9.2020 09:23
Vastaa...  Nestori Lundahl

Tai ylva johansson. Päinvastoin.

Pirtsakka
Pirtsakka
8.9.2020 09:22

Laulun sanoin: ”Tuhon tietä kuljen, turman tietä kuljen…” – tosin nyt ei ole kyse rakkaudesta, vaan elämästä ja kuolemasta.
Minulla on ystävä, joka muutti aikanaan Espanjaan. Hän pitää yhteyttä edelleen, ja viime vuosien tapahtumista siellä mieliinpainuvimpia ovat tietysti koronan lisäksi noiden mafiajengien kovat otteet, joista on kerrottu melko vähän suomalaisissa tiedotusvälineissä. En muista, onko PT-mediassa kerrottu siitä, että espanjalaisten asuntoja vallataan ja niitä joko vuokrataan viattomille sivullisille tai niihin asetutaan asumaan itse. Poliisi ei pysty tekemään mitään, jos kaappauksesta tai valtauksesta on kulunut yli 48 tuntia, elikkä valtaajia ei pysty häätämään. Asunnon oikeat omistajat maksavat kuitenkin kaikki kulut, sähköt, vedet jne siinä pelossa, että jos jättävät maksamatta, tunkeutujat saattavat rikkoa koko huoneiston. Mafiajengit ovat keksineet oivan keinon rikastua vuokraamalla valtaamiaan asuntoja. Olen monta kertaa miettinyt, mitä joku yksinäinen ihminen, vanhus tahi nuorempi, pystyy tekemään siinä tapauksessa, että sama asia tapahtuisi täällä. Ja koska kaikki paha ulottaa lonkeronsa ennemmin tai myöhemmin myös Suomeen, niin olisiko nyt lopultakin jo aika palata myös valtakunnan politiikassa järjen tielle. Koskee tietenkin koko Eurooppaa, ei pelkästään Suomea.

Suomi Finland
Suomi Finland
8.9.2020 10:17
Vastaa...  Pirtsakka

Oikeusvaltion keinoin tuota on enää hyvin vaikea saada kuriin. Vaikuttaa siltä, että rikollisorganisaatioita ei voi tuhota kuin tiedustelemalla etukäteen hyvin, kartoittaa osalliset ja sitten napata heidät ilman vaatimusta mistään oikeudenkäynnistä. Soutuveneeseen vaan ja nokka kohti alkuperämaata. Muille rantavaltioille tosin täytyy ilmoittaa, että nyt ne on lähteneet souturetkelle ja teidän täytyy huolehtai oma tonttinne ja katsoa, että retki jatkuu ulos Euroopan alueelta.

Frank Nitti
Frank Nitti
8.9.2020 12:33
Vastaa...  Admin Pt-media

Italian mafiosoilla on ollut lapsina sentään muita leluja kuin AK-47.

Peräkär(r)y
Peräkär(r)y
8.9.2020 12:07
Vastaa...  Pirtsakka

Espanja voi tuollaiset 48- tunnin pykälät muuttaa koska tahansa. Kehnosta lainsäädännöstä se on kiinni. Ja onhan Espanjassa ärtsy poliisi, ihan toisenlainen kuin meillä.

Tällainen kaappaaminen on vähän samaa tyyliä mitä Romanian mustalaiset tekivät Malmössä jossa valtasivat ja paskoivat kokonaisen ison teollisuusalueen joitakin vuosia sitten. Muistatteko? Eikä heitä meinattu muka saada millään pois mutta kyllä sekin lopulta onnistui.

Blekingessä oli muuten auton peräkärry kaatunut tiellä ja autoa ajaneet ukko ja akka pötkivät pakoon metsään mutta poliisi jäljitti. Peräkärryssä oli varastettua tavaraa melkein miljoonan kruunun arvosta; työkaluja, tietokoneita, puhelimia (AB). Näin sitä avoimien ovien politiikkaa hyödynnetään hölmöjen kustannuksella.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
8.9.2020 11:22

Kun nyt ruotsista tulee rikollisjengien hallitsema Ruotsistan kannattaisi Suomessa varautua siihen, että sitä kautta se tulee olemaan myöskin vihamielinen valtio. Mutta eikö mitä, samaa rataa mennään ….

asylhoax
asylhoax
8.9.2020 13:28

Tuota seuraavaa kommenttia voi miltei verrata Stalinin uhkauksiin Suomelle:

”Maahanmuuttoviraston tuore ylijohtaja povaa koronan jälkeen reipasta kasvua turvapaikanhakijoiden määrään: Välimeren alueella on painetta tulla Eurooppaan”
(https://yle.fi/uutiset/3-11505544)

Skandinavistan
Skandinavistan
8.9.2020 15:20
Vastaa...  asylhoax

Jep. Voin jo kuvitella valtamediapuolueen sekä päättäjien sloganit. Kun 50 000 nuorta geelitukkaa läpsyttelee rajan yli.

hauki
hauki
8.9.2020 16:21
Vastaa...  asylhoax

Tuskin se määräys paikallisviranomaisten varautumisesta yht’äkkiseen 80 000 tulijan laumaan ole mihinkään hävinnyt.

Tuolla maakunnissa vaan näyttää vallalla olevan turhien rakennuksien purkaminen muuttotappion perusteella vanhoilla perusteilla eli ylläpitokustannuksien säästämiseksi. Tiedä sitten onko kunnanvaltuustoissa joitakin muita syitä taustalla.

suo ja kuokka
suo ja kuokka
8.9.2020 18:45
Vastaa...  hauki

Noista gröönien 80 000:sta olisi kenties pari tuhattaTYÖperäistä ja loput tukipummeja tai rikollisia.

Säälittävää
Säälittävää
8.9.2020 16:41

Roskamedia IS kertoi meille tänäään, että Suomen punaisen Führerin kannatus oli nyt huikeat 74%. Tuossa vaan ei oltu tutkittu sannan yleistä kannatusta, vaan tyytyväisyyttä koronatoimien hoitamisessa. On helvetin törkeää propagandaa uutisoida, ilmeisen tahallisesti tuollaista tarkoitushakuisesti! Useat ihmiset huomauttivat asiasta heitä tänään, eivätkä ole SILTI korjanneet artikkelia tai otsikkoa. Sitten nämä ihmettelevät miksi luottamut heihin lähestyy nollaa..

Skandinavistan
Skandinavistan
8.9.2020 17:29
Vastaa...  Säälittävää

Joo. On se vaan uskomaton voima tuolla ” riippumattomalla ” medialla. Missähän vaiheessa se kuuluisa mediatuki on. Selvällä suomella sanottuna sitä kirjoitat mitä puolueet yms sanovat. Koska rahat tulevat sieltä.

vallan kahlekoira
vallan kahlekoira
9.9.2020 04:15
Vastaa...  Skandinavistan

Tuo mediatuki on kenties juurikin se keino millä lehdet saadaan vaikenemaan, viivyttämään ja valkopesemään.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
8.9.2020 17:29

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

juha II
juha II
8.9.2020 18:18

Ruotsin Härre ”Ladonlukko” eli piämineri Stefan Löfven (S) tokaisi taannoiseen matu-ganstereiden perustamaan ”itsehallintoalueeseen”, että nämä ovat pikkutekijöitä. Stefan tietää jälleen kaiken paremmin kuin sikäläiset poliisit, joita uhataan pampun persiseen työntämisellä. Uhkauksen esittäjinä tietysti ovat ”yhteiskunnasta syrjäytyneet ja rasismin uhreiksi” kokemaan joutuneet sinänänsä viattomat uusruotsalaiset!

Woah
Woah
9.9.2020 01:59

Poliitikot ovat kattaneet rikollisille musuliigoille avoimen pöydän ja hulluahan olisi jos siitä ei otettaisi täyttä hyötyä. Vielä kun sosiaalihuolto maksaa laillisesti taskurahaa heidän toimintansa tukemiseen, mikäs siinä on ollessa. Ruotsi painuu aina vaan syvemmälle monikulttuuriseen suohon. Osa ruotsinsuomalaista on jo käynnistänyt pakosuunnitelman hommaamalla Suomen passin takaisin ja tilanteen kuumentuessa, palaavat Suomeen. Kamreeri Wanhanen virittelee samaa suuntaa myös Suomeen kun mm. maatalous tarvitsee halpatyöorjia ja kilpalaulanta kokoomuksen kanssa maahanmuutto politiikasta on alkanut ja kun gallupit ovat varsin surkeita. Wanhasella on hampaankolossa todella paljon suomen AY-liikettä kohtaan ja tämä on Wanhasen viimeinen kosto sille.

Tässä hyvä debattiartikkeli klaanien leviämisestä
Tässä hyvä debattiartikkeli klaanien leviämisestä
9.9.2020 05:14

Klaanit leviävät yhteiskuntaan ja politiikkaan kirkon, yhdistysten, urheiluseurojen ja moskeijoiden kautta ja kidnappaavat ”Ruotsalaisen demokratian” muuttaakseen sen oman mielensä mukaiseksi. Olkoonkin että artikkeli on Expressenistä mutta kannattaa lukea ja funtsata:

https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/federico-moreno/klanpolitikern-rostades-hela-vagen-till-riksdagen/

murre riepunen
murre riepunen
9.9.2020 05:26

Euroopan valloituksen oppivuodet ovat osoittaneet ettei meillä, vaikka sotia maan-osamme on käynyt useita, oppi ei ole saavuttanut päättäjiä. Suomessa ” tuulenpesä ” hallituksen kannattaa kysyä Maanpuolustuskorkeakoululta (MPKK) edes perustiedot maan puolustukseen liittyen.
Jatketaanko aloitetulla tyylillä, eli haetaan lentokoneilla, laivoilla vihollisia maahan lisää, sekä kielletään keskustelut tästä aiheesta maamme medioissa, vai olisiko toinen vaihtoehto.
Entisen korparaalin saama oppi on vieläkin takaraivossa, jonka mukaan vihulainen täytyy nujertaa rajalla, jos mahdollista.

Oikeuslaitosta muokataan
Oikeuslaitosta muokataan
9.9.2020 06:15

Göteborgin discopalon syylliset eivät joudu maksamaan vahingonkorvauksia vaikka kaksi heistä on hyväpalkkaisia, nuorinkin tienaa kiitettävästi ja neljäs pakeni Ruotsista, on nyt tullut takaisin ja elää rikollisena.

Lieneekö tässäkin tapauksessa annettu tuomareille ja virkamiehille pikku vinkkejä?

(Fredrik Sjöshult, Expressen)

Asiat pielessä pitkin ja poikin
Asiat pielessä pitkin ja poikin
9.9.2020 17:09

Se on kumma että tämä klaaniuutinen on aiheuttanut niin suuren sensaation Ruotsissa. Eihän tämä ole mikään uusi juttu, assyyrialaisten/syyrialaisten taistelut toivat asian julki jo 70-80- luvulla.

Shokin lienee aiheuttanut lukumäärä, vähintään 40 klaania. Ja se että rikollisuus ei ole sivutuote vaan päätarkoitus. Jos ei mitään ratkaisevaa tehdä on kohta jokaisessa Ruotsin kunnassa oma mafiaklaaninsa ja kaksi parhaissa.

Tarja niemi
Tarja niemi
10.9.2020 11:42

Klaanit olivat jo 70 luvulla. Nuoria 13, 14 vuotiaita pantiin huumekuriireiksi kun ensi oli saatettu heidät huumeriippuvaisuuteen ilmaisilla huumeilla.
Poliisi otti kiinni vain näitä käyttäjiä. He saivat sakkoja joita ei koskaan pystytty maksamaan. Huumeiden myynti jatkui vankilasta käsin tai hoitokodeista. Jopa pakko hoitokodeissa kuolee huumeisiin.
Maahantuojaklaanit ja rahoilla rikastuneet saivat olla ihan rauhassa.
Tässä ei ole kyse uskonnosta, integraatiosta vaan rahasta, jota tienataan huumeihin kuolleiden ja heidän perheittensä kärsimyksellä.
Ruotsin huumepolitiikka johtaa siihen että huumeita saa myydä vapaasti. Vain uhrit kärsi vät, kuolevat ja maksavat.
Estäkää huumeiden myynti. Kaikki ostajat hoitoon, niin ongelmat klaanista häviä, kun he eivät enää voi hankkia rahaa.