Uusi tutkimus: Kirjastot ja uimahallit entistä rauhattomampia paikkoja

Suomalaiset kun ovat sauna- ja kylpyläkansaa, niin kannattaa lukea seuraava juttu erityisellä hartaudella. Ei sitten tule ihan yllätyksenä millaiselta näyttää monikulttuurinen uimahallireissu tulevaisuudessa.

Ruotsin rikoksentorjuntavirasto BRÅ on tehnyt kattavan selvityksen uimahallien ja kirjastojen turvallisuudesta ja järjestyshäiriöistä. Raportista selviää, että käytännössä kaikissa uimahalleissa ja kirjastoissa ympäri maata on jatkuvia järjestyshäiriöitä. Raportti esiteltiin tänään hallitukselle.

Uimahalleissa ongelmana ovat erilaiset toisten asiakkaiden uhkailut, alatyyliset kiusaamiset ja seksuaaliset ahdistelut. Lisäksi henkilökunta joutuu kohtaamaan jatkuvaa uhkailua, eivätkä pahoinpitelytkään ole harvinaisia. Niin ikään uimahalleissa meno äityy usein liian villiksi, että paikalle joudutaan hälyttämään poliisit. Toisin sanoen kylpylässä pulikoivat henkilöt saavat jonkinlaisen joukkokilarin.

Raportissa mainitaan myös puhdas ilkivalta sekä varastelu, jossa viedään sekä uimahallin että muiden asiakkaiden tavaroita. Uimalaan voidaan tulla ympärikännissä ja huumeitakin voidaan vedellä. Huumekauppakin on yleistä uimahalleissa.

Raportista selviää, että tekijät ovat useimmiten nuorukaisia, joka tarkoittaa nuoria miehiä teini-iästä ylöspäin.

Kirjastoissa häiriöt ovat yhtä moninaisia. Uhkailua, rääkymistä ja kiljuntaa, asiakkaiden ahdistelua ja sen sellaista. Mitä ongelmallisempi alue, sitä ongelmallisempi kirjasto. Ja uimahalli. Jonkinlaisia järjestyshäiriöitä on ollut jokaisessa kirjastossa ja henkilökunnan uhkailu on arkipäivää. Niin ikään varastelu, ilkivalta ja kaikenlainen muu kiusanteko kuuluu monikulttuuriseen kirjastoon.

Lainaus raportista loppuu. Sen voi lukea kokonaisuudessaan linkin takaa:

https://www.bra.se/download/18.7d27ebd916ea64de5306bc3e/1600094738860/2020_10_Simhallar%20och%20bibliotek.pdf

Sauna, Lamppu, Lämpöä, Rentoutua, Puu

 

Olen kirjoittanut tästä asiasta usein. Kun kirjoitin ensimmäisiä juttuja millaista on Tukholman Kistan kirjastossa, niin juttu pääsi johonkin suomalaisten suvakkojen valheenpaljastaja, tms formaattiin, jossa jutun todettiin olevan valeuutinen.

Lopetin kirjastoissa käymisen jo vuosia sitten. En yksinkertaisesti kestä sitä kolmansista maista tulleiden nuorukaisten ja miesten rääkymistä. Miehet eivät ymmärrä kirjaston funktiota vaan kuvittelevat, että se on joku seurustelu- ja hurvittelupaikka, vähän kuin joku hiekkakylän tori, jossa kaikki huutavat tärkeitä asioitaan yhteen ääneen.

Miehet saattavat istua isolla joukolla jonnekin nurkkapöytään mölyämään. Ollaan haettu pizzat ja niitä sitten syödään metelin kanssa. Ruuantähteet jätetään tietenkin niille sijoilleen.

Naisille huudellaan hävyttömyyksiä ja kun oikein on reippaan vapautunut tunnelma, niin voidaan tosiaankin kaivaa kikkelit esille ja vertailla niitä keskenään. Toisaalla nuoriso aloittaa kirjasodan. Heille kirjat ovat heiteltävää tavaraa, ei sanoja sisältäviä sivuja.

Yhteen aikaan Kistan kirjaston penkeillä nukkui kerjäläisiä. Vessoja käytettiin peseytymispaikkoina ja siellä pestiin nyrkkipyykkiä. Nurkkauksiin ja soppiin tehtiin pesiä, jonne leviteltiin patjoja.

Kun tällaista menoa katselee vähän aikaan, voimatta puuttua siihen mitenkään, silloin ihminen yksinkertaisesti lopettaa kirjastossa käynnin. Kuten minä. En ikinä enää mene ruotsalaiseen kirjastoon.

Enkä uimahalliin tai kuntosalin saunaan. Aiemmin treenasin Kistassa eräällä isolla salilla, jossa oli uimahalliosasto ja sauna. Saunareissu saattoi muuttua äkkiarvaamatta tapahtumaksi, joka imi ihmisestä kaikki voimat.

Kun istut saunassa hiljaa ja rauhassa, ja sinne saapuu lauma rääkyviä marakatteja, niin ihminen silloin yksinkertaisesti lopettaa uimahallissa käymisen, koska ei jaksa kuunnella sitä kirkumista.

Nuorukaiset hyppivät muiden uimareiden niskaan, kusevat altaaseen ja meno on kuin jossain yliaktiivisten avohoitopotilaiden kesäjuhlissa.

Alla yksi aikaisempi juttu, sama sisältö eri sanoin:

Tutkimus: Ruotsin kirjastot muuttuneet entistä monikulttuurisimmaksi paikoiksi

33 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ulosheitto kirjastosta ja maasta ainoa konsti
Ulosheitto kirjastosta ja maasta ainoa konsti
16.9.2020 08:23

Alistujakansa Svenssonit on sietänyt vaikka mitä kun on kyse Herrakansa AfriArabiaanosta.

Tässä lopputulos: asiat ovat menneet todella pahaan jamaan. Kehitysmaalainen ei kertakaikkiaan ymmärrä miten sivilisaatiossa pitäisi käyttäytyä, eikä haluakkaan ymmärtää koska mielummin tuhoaa kuin rakentaa yhteiskuntaa.

Woah
Woah
16.9.2020 01:57

Luojan kiitos että asun pienemmällä paikkakunnalla jossa tosin on pieni kylpylä mutta noita ählyjä on harvemmin näkynyt. 2015 jälkeen pari kaapu akkaa mutta muuten ei juurikaan. Tummista on kesäaikaan joskus hieman harmia, ovat niin saatanan näkyvää ja meluavaa porukkaa ja varsinkin kersat ovat kuin jotain super ADHD ongelmaisia. Tänne yritettiin 2015 jälkeen demarien toimesta myös roudata noita ”hätää kärsiviä” mutta onneksi tyhjillään olevat koulut oli jo myyty yksityisille ja mm. marjafirmoille Thaimaalaisten tukikohdiksi, joten se keskustelu onneksi jäi vain demarien mussutukseski ja kiimaiseksi unelmaksi ja syyksi sanottiin ettei ole tiloja.
Nuo ongelmat taitavat olla isompien kasvukeskusten ongelmia. Väestö on sitä halunnut äänestämällä noita suvakkeja päättäjien paikoille, joten mussutus pois ja nauttikaa monikulttuurisesta pöhinästä täysin rinnoin.
 

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.9.2020 05:32
Vastaa...  Woah

Niinhän ne teilläkin halusivat. Lähetetään telttoja sinne, että saatte petokulttilaisia tiet väärälleen.

juha II
juha II
15.9.2020 18:59

V. 2015 Suomessa uimahalleissa matu-apinat aloittivat välittömästi ”soidinmenonsa!

Todennäköisesti ainakin kasvukeskuksissa (matu-hautomoissa) kirjastot alkavat kohta olemmassa ”huuluilla”. Varsinkin, jos ja kun suvakki-idiootti-naiset kaupungin omistamissa (kunnallisverojen maksajien) tiloissa muk.luk. kirjastot houkutellaa ”kyldyyri-kotoutuksella” eli hankkeella vastavasiten ”nuorisojoukkoja” buukstaavien ääreen.

Tämä kaikki mielettömyys ei vaadi kuin lauman imbesSILLI-akkoja ja ja ”silakat siihen vielä päälle!!!

hieno homma
hieno homma
16.9.2020 00:22
Vastaa...  juha II

Silakat ja nämä muutkin suvakkisaastat jakavat paskomisensa ohella näille mölyapinoille passeja liukuhihnalta kunhan saavat roudattua nämä afgaanilähetystön porukat taas kirjastoihin…. somaleille maamme kansalaisuus näköjään myönnetään ilman notta älyävät sitä edes pyytää…. Voi prkle…. 🤬🤮

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.9.2020 05:29
Vastaa...  hieno homma

Somalien suomalaisuus annetaan R-kioskista ja afgaaneille kirjastosta. Itse jouduin maksamaan siitä.

Turhaantunut
Turhaantunut
15.9.2020 18:43

Enää kukaan ei voi haukkua ihmistä joka elää erakkona, sillä nykyään erakko voi nauraa ihmisille jotka joutuu elämään läpsyhelvetissä, samaan aikaan kun erakko voi nauttia luonnon rauhasta ja hijaisuudesta sekä terveellisestä ilmasta.

Riku Laine
Riku Laine
15.9.2020 17:11

Oikeastaan pitäkööt perkele kirjastot ja uimahallit jos haluan lukea tilaan kirjan ja jos taas uida niin menen ounasjokeen. Onneksi perkeleen marakatit eivät voi koko jokea valloittaa.

Piikki lihassa
Piikki lihassa
15.9.2020 16:43

No, tietenkin. Suomalaisilla ei saa olla yhtään pakopaikkaa monikulttuurihelvetistä.

Musta makkara
Musta makkara
15.9.2020 15:23

Suomalaiset ovat hyvin harrasta kansaa, ne kirkonmenot aina aikaan saa. On seurat, sirkus taikka huumoria hurttia, on naamat kuin ois syöty jugurttia.

Ja niin se sais ollakin.

Daavidin poika
Daavidin poika
15.9.2020 14:58

Jokin muistikuva minulla on Paavon uimahalli / kirjasto kirjoituksista aikoinaan. Muistaakseni siinä kävi vielä niin, että joku ”Jessika” niminen naikkonen alkoi kirjoittamaan Paavosta nimityksellä ”Ruotsalainen trollitehdas” Tais myös olla sama naikkonen joka kävi ringin käräjäoikeudessa asti, Ilja Janitskin kanssa.?

En nyt kuitenkaan ole enää ainakaan kahteen vuoteen törmännyt uutisiin missä solvataan PT-mediaa. Vielä tästä naikkosesta, niin eikös hänellä ollut jotain huume ongelmia.?

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
15.9.2020 15:19
Vastaa...  Daavidin poika

Kannattaa pitää kieli keskellä suuta tyypistä puhuttaessa. Se hakee tekosyitä haastaa ihmisiä oikeuteen ja vaatii satatonnia korvauksia.

Kukavaan
Kukavaan
15.9.2020 21:26

Sillä lienee ollut useampia juttuja vireillä.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.9.2020 05:24
Vastaa...  Admin Pt-media

Nyt kävi faktantarkistus. Hyvä niin, tarkka pitää olla. Vehkoo ei niin olekaan.

Tollo-Hilppa
Tollo-Hilppa
15.9.2020 14:25

Jåå-å, ja maailman ilmasto pelastuu, kun Naantalin jalostamo lopetaan, ja sitten otetaan karjuvaa työvoimapulaa paikkaamaan alkuunsa 80000 riisinkeitäjä-lapsukaista. Noiden lapsukaisten sikailupaikoikseen muuttamiin julkisiin tiloihin jättämät tähteet ovat vissiin sitä kuuluisaa törkeen siistii safkaa. Tuolla ylempänä oli nykyisin ajankohtainen hollitupa-vertaus. On mukava herätä aamuisin töihin maksamaan kommunistien touhuja ja niiden seurauksia. Mutta mitäs minä monikulttuurin hienouksista ymmärrän, kuten nimimerkkinikin kertoo.

Tommy the Who
Tommy the Who
15.9.2020 13:41

Mutta kun ne keittää niin hyvää riisiä.

Loppuu se älämölö
Loppuu se älämölö
15.9.2020 13:30

Kirjaston osalta rauhattomuus loppuu siihen, kun sisäänpääsyyn vaaditaan lukutaito.

kanander
15.9.2020 19:08

Sehän olisi syrjivää. Ajatelkaa, ne ovat tulleet niin haavoittuvista oloista. Ne haluavat rentoutua ennen kuin palaavat batiikkinoitien karvapadalle.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
15.9.2020 13:14

Kirjastossa käyn, jos on ihan pakko. Haen kirjani antikvaareista. Uimahalleissa en ole käynyt enää ainakaan kymmeneen vuoteen. Ei viitti mennä paska- ja kusivelliin. Se siitä. Onneksi on vielä suomessa järvenrantoja, joilla ei mölyapinat räyhää.

Gyntter
Gyntter
15.9.2020 13:14

Siis paikoistahan on tullut vaan monikulttuurisia ja rikkastuneita! Pohjoismaalaiset tykkäsivät hiljaisuudesta ja siistiydestä, mutta nyt on sitten monikulttuurista ja rikasta.

Tosin onhan moni suomalainenkin yksin maailmassa. Huutaa kuin eläin ja parveilee pentuineen aina keskellä kulkuväylillä. Tavatessaan toisen vastaanvanlaisen metsäläisen he jäävät keskelle kulkuväylään selittelemään tekemisiään. Jos noille tolloille sanoo ”menkää vähän sivummalle siitä” alkaa huuto ”kyllä sinä voit kiertää meidät”.

name
name
15.9.2020 13:16
Vastaa...  Gyntter

Sama se, jos kulkuväylillä vielä, mutta kun ne jäävät säännöllisesti OVIAUKKOON.

alkuperäinen demari
alkuperäinen demari
15.9.2020 16:20
Vastaa...  Gyntter

Ennen oli intellektuellien haaveilema ihanteellinen sosialismi, jonka käytännön toteutus oli kuitenkin toiveiden vastainen. Se oli kommunistimaiden reaalisosialismia.

Nykyisin on pseudointellektuellien tavoittelema valikoimaton monikulttuurisuus, jonka todellisuus tulee olemaan toiveiden vastainen. Se on reaalimonikulttuurisuutta.

Kukavaan
Kukavaan
15.9.2020 21:21

Termi ”reaalimonikulttuurisuus” on hyvä. Se antaa kuulijan ja lukijan ymmärtää, että ”monikulttuurisuus” ei ole sitä, mitä on toivottu.

Sana ”reaalimonikulttuurisuus” voi saada mokuttajat puolustuskannalle ja jopa ajattelemaan.

Turhaantunut
Turhaantunut
15.9.2020 17:08
Vastaa...  Gyntter

Tai kaupassa kun nopeasti pitäsi käydä ostamassa vaikka maitotuotteita niin perkele joka helvetin kerta siellä ollaan kärryjen kanssa tukkien koko maitohyllyköt.
Tai sitten joku ämmä on ”leipomassa” kaksin käsin leipomosta tulleita leipiä kädet pussissa.
Onneksi en ikinä ole ostanut mitään leipomotuotteita.
Ite kun tekee niin tietää mitä naamaansa laittaa

Moonman
Moonman
15.9.2020 20:03
Vastaa...  Gyntter

”Monikulttuurin” takia meillä ei voi olla mukavia asioita enää. Samaa ilmiötä, kun amerikassa ei voida enää pitää county faireja (mikä sen suomennos lieneekään), tai ainakaan ne eivät ole niin suosittuja koska paikalle tulee aina mölyäviä mustia jotka haluavat tapella kaikkien kanssa eivätkä suostu jonottamaan sekuntiakaan. Uimahalleihin ei huvita enää mennä rikastajien takia, mutta miten on hieman kalliimpien kylpylähotellien laita? nuorukaiset tuskin käyttävät rahaa sellaisiin.

name
name
15.9.2020 13:14

Tältä se näytti tosiaan, onneksi en ole enää tarvinnut yleisiä kirjastoja opintojen takia. Ei kai yliopistonkirjastossa sentään vielä ole tuota… Uimahalleista olen ajatellut jo vuosia, että sinne bakteeri- ja kakkaliemeen en mene. Mutta koululaisten on kai pakko mennä uimaopetukseen samoihin vesiin? Onneksi koronan aikana ei ehkä kuitenkaan.

Prozac
Prozac
15.9.2020 13:11

Kari Suomalaisen ”hollitupa”-sanonta sopii tähän loistavasti. Kirjastot ja uimahallit muuttuvat hollituviksi.

Turhaantunut
Turhaantunut
15.9.2020 12:39

Aivan noin se menee.
Kannattaa myös nostaa yksi ryhmä joka ei tiedä mikä uimahalli on, se rynmä on, ryssät.
Ne mölyää, kusee ja paskoo uima-altaisiin.
On nähty ja lopetettu uimahalleissa käynti tuon takia.

pöh
pöh
15.9.2020 12:38

Pienemmässä mittakaavassa oli sama meno täällä jo yli 10-vuotta sitten.
”Nuorukaiset” riehuivat, tappelivat, huusivat, rikkoivat tavaroita, kirjoja ja jopa tietokoneita.
Uhkailivat myös työmatkalla kirjaston henkilökuntaa.
Sitten kirjaston johdosta sanottiin että emme saa puuttua mihinkään, kun juuri heitä kuulemma halutaan houkutella asiakkaiksi.
Niinpä päädyin ottamaan lopputilin.
Menin töihin kirjastoon joka sillon oli vielä rauhallinen hiljainen työpaikka, en jaksanut työskennellä apinatalossa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.9.2020 05:12
Vastaa...  pöh

Ammattiraiskaajia houkutellaan nykyään lastentarhoihin. Panokset kovenee.

Sillä lailla
Sillä lailla
16.9.2020 20:33
Vastaa...  pöh

Itse tappelin matujen kanssa ihan rehellisesti noin klo sitten. Homma lähti siitä että heidän käsitys siitä, miten kohdellaan naista. Eli täysin kännissä oleva nainen. He tulivat ja yrittivät viedä hänet. Mutta minä puitiin asiaan. Ja sitten alkoi tappelu. Niinkuin on sanottu. Maitoja ne on. Kova kovaa vastaan.

juu näin on
juu näin on
16.9.2020 21:58
Vastaa...  Sillä lailla

Pari kertaa itekkin joutunut ottaa 1vs 4 otteluja. Saatanan löysät.