Li Andersson: ”Koulukiusaamista ei saa yhdistää mihinkään ryhmään, jos ei lasketa suomalaisia”

Eduskunnan kyselytunnilla persujen Jenna Simula kyseli Anderssonilta seuraavaa:

”Vastuuton maahanmuuttopolitiikka on omiaan lisäämään turvattomuutta kouluissa muun muassa kielimuurin ja kulttuurierojen vuoksi. Haluttomuus kotoutua näkyy jo varhain. Opettajat pelkäävät usein puuttua kiusaamistilanteisiin potkujen, vanhempien, rasismisyytösten ja syytteiden pelossa. Kysynkin: tunnustaako hallitus lainkaan mainitsemiani juurisyitä, jotka lisäävät turvattomuutta kouluissa, ja miten aiotte helpottaa opettajien kynnystä puuttua ongelmiin?”

Andersson kertoi vierastavansa sellaista ajatusta, että koulukiusaaminen yhdistettäisiin johonkin ryhmään, mutta heti perään yhdisti sen suomalaisiin, alkaessaan puhumaan maahanmuuttajien kärsimästä rasismista. Tietysti maahamuuttajakin voi olla rasisti toista maahanmuuttajaa kohtaan, mutta jokainen ymmärtää keitä Andersson tässä tarkoittaa.

THL:n tutkimuksen mukaan sekä Andersson, että Simula ovat osin oikeassa, sillä maahanmuuttajat ovat yliedustettuina sekä koulukiusaajissa, että kiusatuissa.

“koulukiusaamiseen osallistumisessa oli eroja syntyperänja suku-puolen mukaan. Ulkomaalaistaustaisista pojista 20 % ja tytöistä 6% raportoi kiusanneensa muita, kun vastaavat osuudet suomalaistaustaisista olivat 4% ja 1 %.”

“Kouluterveyskyselyn vuosien 2013 ja 2015 aineiston mukaan ulkomaalais-taustaisista pojista 18 % ja tytöistä 8% raportoi kokeneensa koulukiusaamis-ta, vastaavasti suomalaistaustaisista pojista 5 % ja tytöistä 4 %”

Tässäkin asiassa näkee hyvin miten huonosti monikulttuurisuus toimii. Vähemmän maahanmuuttajia=vähemmän koulukiusaamista. Usein myös toiset maahanmuuttaja kiusaavat toisia mamuja. Omien lähteitteni mukaan näin oli myös Vantaan tapauksessa. Jos Lähi-Idästa ja Afrikasta tulleet maahanmuuttajat ovat tutkitusti suomalaisia monikertaisesti rasistisempia luuleeko joku, että ainoastaan kantaväestö syyllistyy kouluissa rasismiin?

Li Andersson ymmärtää vasemmistolaiseen tapaa pohjattomasti pahantekijöistä. Hän ei haluaisi, että kiusaaja joutuisi vaihtamaan koulua, eikä Anderssonilta ole kuullut mitään ehdotuksia rangaistusten koventamisista. Miten Anderssonilla edes voisi olla mitään ratkaisua ongelmaan, sillä hän on osa ongelmaa? Anderssonin kaltaisten ihmisten takia Suomeen tulee massoittain ihmisiä joilta puuttuu sekä halu että kyky oppia, ja kun ei opiskelusta tule mitään alkaa muiden häiritseminen, eikä opettajille anneta riittävästi työkaluja puuttua siihen. Mieleen tulee muutama vuosi sitten kohua herättänyt tapaus, jossa opettaja sai heti potkut siitä kun työnsi oppilaan ulos ruokalasta.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma Painajainen

Luojan kiitos itse ulostauduin kouluista ennen mamutuksen alkamista. Yhtään ulkomaalaistaustaista ei ollut samoissa kouluissa.

Sama juttu

Sama juttu. Onneksi pääsin pois sieltä peruskoulusta, jo 2000-luvun alkupuolella. Luojan kiitos. Tällaisestä menosta ei ollut tietoakaan silloin. Ei todellakaan.

vanhempi

Tuossa on hyvä kuvaus aiheesta jo KYMMENEN vuoden takaa !
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000004770400.html

Tilanne lienee v.2015 jälkeen vain huonontunut.
Miksiköhän somessa ei kirjoitella eläköityneiden opettajien omakohtaisista kokemuksista ?

nametus

Li ei ehkä tule ajatelleeksi niin selkeästi, että jos kiusaajat edustavat jotakin rotua tai kulttuuria, he edustavat sitä. Sille ei Li lörpöttelijä voi mitään.
Asiat ovat niin kuin ovat.

Finlands Förklaring AB

Lin puheet on yhtä järkeviä ja johdonmukaisia kuin Aatun raivarit ennen loppunäytöstä.

Genetiikkaa

Mitäs jos ne laskettaisiin ei-suomalaisiksi niin silloinhan ne voisi laskea mukaan ja saada tilastoihin totuutta.

Toisaalta, kuten jo monet kokeet ovat osoittaneet vauvoilla ja pienillä lapsilla että kun joukko erivärisiä lapsia laitetaan samaan tilaan niin ensiksi ne hakeutuvat omanväristensä joukkoon. Vähän ajan päästä kun lapset leikkivät omanrotuistensa kanssa niin mustat tulevat ja alkavat terroroimaan nimenomaan valkoisia lapsia. Ne purevat, lyövät ja hajoittavat esim. rakennetut lego-talot tms. Muut rodut saavat olla rauhassa ja ne katselsvatkin usein ihmetellen kun mustat hyökkäävät valkoisten kimppuun.

Woah

Matu ongelmat alkavat nyt kulminoitua etelän kouluissa ja on huvittava seurata valtamedian ja päättäjien reaktioita. Turussa maksetaan jotain suojelurahaa uuden polven suomalaisille kuten sivstyneesti sanottaisiin. ”– Taakseni takapenkille tuli kolme tyttöä, jotka alkoivat puhua, miten joku oli joutunut maksamaan rahaa. Oli kaikenlaisia ulkomaalaisia nimiä. Rahasummat olivat yli sata euroa.” Nautikaa nyt monikulttuurisuuden tuomasta aivan uudesta pöhinästä.

Finlands Förklaring AB

Voitaisiin vaikka alkaa lyödä vetoa siitä missä järjestyksessä eri päättäjät/puolueet rupeaa kääntämään takkejaan kun koulupahoinpitelyt sun muut yleistyy.
Mitkään lisääntyvät ilmiöt eivät ole koskaan kadonneet vaikenemalla,

Särmääjä

Antifa-Anderson ja se monikulttuurisuusrehtori on molemmat pahimpia suomalaisten kiusaajia.

Anna-Maria Korhonen

Mietin sitä, onko kiusaaminen liian lievä termi kuvaamaan etenkin muslimilasten käytöstä.

Muslimit kasvatetaan pienestä pitäen siihen, että islam on ainoa oikea uskonto ja muut ovat vääräuskoisia koiria. Kun nämä muslimisiirtolaiset sitten uudessa kotimaassa saavat kaiken ilmaiseksi, ruokkii tämä heidän ylemmyyden tunnettaan. Uuden kotimaan päättäjätkin tuntuvat asettuvan kuin taikaiskusta heidän puolelleen. Kaikki hyvä tulee Allahilta, jolloin minkäänlaistakaan kiitollisuutta tai velvollisuuden tunnetta uutta kotimaata ja sen asukkaita kohtaan ei synny.

Mietin myös sitä, onko kiusaaminen liian lievä termi kuvaamaan hakkaamista ja kuristamista. Olisiko käsite väkivalta ja siitä ylöspäin kuitenkin osuvampi? Myös ei-islamilaisista Afrikan maista tulevat ovat kasvaneet olosuhteissa, joissa väkivallan käyttö on hyväksyttävämpää kuin humaaneissa ja sivistyneissä länsimaissa.

On tunnettu tosiasia, että ryhmä vahvistaa käytöstä. Jos ryhmän enemmistö hyväksyy brutaalin tavan toimia, tulee siitä vallitseva tapa. Jos yhteisöstä 20% edustaa kulttuuria, jossa pääsääntöisesti ratkaistaan konfliktit järkeilemällä ja puhumalla ja myös väkivalta on voittopuolisesti verbaalista, jää tämä häviölle.

Toisinaan hijab- ja burkanaisia katsellessa mietin sitä kuinka keinotekoista heidän sijoittamisensa kulttuurimme keskelle on. He tuntuvat kelluvan omissa keskiaikaa ja naisen alistettua asemaa yhtä kuin halveksuntaa meitä kohtaan huokuvissa kuplissaan. Jos he vain kelluisivatkin, jolloin heidät eräänä päivänä voisi lähettää pois. Mutta he operoivat syvällä kulttuurimme kontekstissa kasvattaen lapsiaan omaan kulttuuriinsa. Nämä ihmiset eivät ole vain kuplia, vaan aktiivisia toimijoita, jotka sen sijaan, että sopeutuisivat muokkaavat ympäristöään ja elinolosuhteitasn itselleen suotuisiksi, toisin sanoen omaa kulttuurista malliaan vastaavaksi. Tältä Li Andersson ja kumppanit ummistavat tietoisesti silmänsä

Herää kysymys, mihin keskustelun ja viestinmän tietoisella manipuloinnilla pyritään. Ainakaan ongelmat eivät tällä katoa. Lyhyellä tähtäimellä näköpiirissä häämöttää lisää ongelmia, jolloin politiikalta ei ainakaan puutu sytykkeitä. Samalla uhrataan häikäilemättä lapsia ja nuoria, joilla olisi tulevaisuus edessään.

The Grand Leveller

Mahtaa olla muslimilapsille kovin hämmentävää kun kotijoukot kehuvat ylivertaisiksi mutta koulussa kaikki mitä opetetaan menee yli hilseen. Mahtaa olla muslimilapsille kovin turhauttavaa kun kaikki ali-ihmiset pärjäävät paremmin. Vihaiseksihan siitä tulee, ei tietenkään vanhemmilleen jotka puhuvat loputtomasti harhaluuloista paskaa, vaan ali-ihmisille. Niitä pitää tietenkin hakata, niin vanhemmat kotona kehuvat vieläkin enemmän. Onhan se kaikille vähän hämmentävää kun yhteiskunnan alin ja paskin pohjasakka, tuilla ikuisesti loisiva sisäsiittoinen junttilauma, ihan oikeasti luulee olevansa parasta A-ryhmää ja määräävänsä kaikesta. Massapsykoosi jyllää.

h44

Gaussin käyrä eli Bell -curve toimii myös muissa ihmisryhmissä kuin suomalaisissa. Tiedän useita tapauksia joissa esim. Iranista (virallisesti kai Afganistanista) tulleen perheen lapset ovat pärjänneet erittäin hyvin koulussa. On myös perheitä joiden lapset häiriköivät ja saavat hädin tuskin peruskoulun läpi.

Sillä että mihin kohtaan eri ihmisryhmien koulumenestyksen Gaussin käyrän keskikohta asettuu on ratkaiseva merkitys sillä että onko ryhmässä vallalla sekulaari ja yhteiskuntaan myönteisesti suhtautuva ilmapiiri vai patavanhoillinen uskonnollisiin sääntöihin perustuva hirmuvalta. Tässä asiassa onkin sitten suuria eroja eri maahanmuuttajaryhmien välillä.

Last edited 3 vuotta sitten by h44
Luca

Ihmetyttää vaan tuo haittamaahanmuuttajien jatkuva valitus rasismista, syrjäytymisistä, työttömyydestä, rahanpuutteesta, asumisen ahtaudesta jne. jne. Miksi ne tänne sitten ehdoin tahdoin änkeävät jos kerran täällä on niin ikävää. Lähtisivät huuthelvettiin täällä ja lähtiessään vielä tokaisivat, että paska maa tämä Suomi. Kaikki olisivat näin tyytyväisiä. Win-win tilanne kaikille osapuolille.

puuro on puuroa

He änkeävät tänne koska suomalaisissa on paljon hyväuskoisia tai vieraskoreita jänishousuja.

Huolestunut

Maahanmuuttokeskustelu säilyy nykymuotoisena ehkä vielä muuttuu kärkkäämmäksi,jos ”kissaa ei nosteta pöydälle”asioista kerrottava oikeilla nimillä,ei kieltäen tai salaillen.
Nämä Liit ovat rasismin pahinpia lisääjiä vähätellen jopa salaten asioitten oikean kulun.

kyrpiäinen

https://www.youtube.com/watch?v=e5P2n1UOMtA&fbclid=IwAR3BkUhhj3NkXG27dPkds1ESp04EuwSuysZxgc1fJPFEvBi9cACHJeVuQIc

Kyllähän kaikki on ollut tiedossa vuosikymmeniä, nyt se vaan konkretisoituu suomessakin, kukaan tuskin tekee mitään, ai miksikö? aika monen palkka tulee mamutukseen liittyvistä ”töistä” kenkää tulee jos arvostelet saati nouset vastarintaan.

kyrpiäinen

https://www.youtube.com/watch?v=ZUQkZge1aWg

Zori vaan tää ei oo enää suomi, tää on EU. hortollakin homma halussa,,

Yuri Komissarov

Joka kuritta kasvaa, kunniatta kuolee.

Yuri Komissarov

Ehkäpä Lin mielipide muuttuu kun tuleva lapsi menee kouluun. Äiti tulee selittämään että kiusaaminen ei ole kiusaajien vika vaan lapsen ja kiusaajia pitää ymmärtää sekä nähdä uhreina. Missään nimessä lasta ei siirretä mihinkään valkoisen ylivallan kouluun.

PastoriNikulainen

Somalii on niin höpsö-plikka kuin olla vain voi. Tottelee käskyn ja/tai aivopesurien narujenvetoja kuin vanha kunnon pinokkio konsanaan.
Kaikkea se vehnä ja elättääkin.
Aaaamen…

juha II

Li Andersson suoltaa samaa paskaa mitä Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenkin (S) liittyen rikollisiin ulkomaalais -klaaneihin (kehari).
Kirjoituksessa on oikea maininta siitä, että arvoisa opetusministeri on ITSE ”osa ongelmaa”.

Simula on täysin oikeassa ja ”nostaa kissan pöydälle” sellaisaena kuin se on – turkki harjaamattomana ja korvat repaleina. Tällaista ”kujakattia” sitten Li kuvailee rotukissalle kuuluvin kehuin.

On selvää, että, jos kehareilla ei ole näköpiirissä ”vääräuskoista” sian syöjää tai ”valkoista huoraa”. Tällöin muslimi penikat kohdistavat vainonsa (joka kumpuaa heidän tyhmistä päistään) johonkin edes vähänkin ”alempi arvoiseen” eri rotuiseen yksilöön, sillä muutahan he eivät edes osaa tässä maailmassa tehdä sitten vuoden 600.

Suurinta ”herkkua” ovat tietenkin suomalaislapset Suomessa ja ruotsalaislapset Ruotsissa, jotka ovat kasvatetut kieroon kieltämällä heiltä ihmisiän joka vaiheessa itsensä puolustaminen niin kuin sosiaalidemokraattisiin rappio valtiohin kuuluu.

Sen sijaan rikolliset ja muita ihmisiä vahingoittavat s0osiopaatit ovat nostetut ”uhrin” asemaan korokkeelle ja todelliset kponservatiivisen ajattelun mukaiset todelliset UHRIT on unohdettu kylmästi kärsimään niin, että jos edes itkee haavojansa ”liian kuuluvasti”. Silloin vielä poliisi karskisti heittää ”maijaan” ja ”valtion patjoille”. ”Parhaana päivänä vielä odottaa haaste käräjille, jossa rikoksen uhri vielä häpäistään lähes sen viimeisen kerran irvokkaan ja umpikieroutuneen nk. ”oikeusjärjestelmän” taholta tuomarien toimesta, joiden ”oikeustaju” perustuu täysin mätään poliittiseen kulttuurimarxistiseen maailmankuvaan, jossa erilaiset marginaaliryhmät ovat kuvitellussa sorrettavien asemassa ja normaalit enimmäkseen lainkuuliaiset ja jopa kristilliset arvot omaavat kunnon kansalaiset ovat ”sortajia”! Mikä riistää automaattisesti heiltä heidän OMAT oikeutensa yhteiskunnassa kaikilla kuviteltavissa olevilla tasoilla.

sammunut kansankynttilä

Vapaa maahanmuutto tulee alentamaan Suomenkin sisäisen turvallisuuden ja elintason lähemmäs maailman keskiarvoa. Peruskoulut ovat tuon muutoksen keskeinen vaikuttaja. Opetus kärsii hälinässä ja pelossa, joten valmiudet työelämään heikkenevät. Parhaat opettajat kyllästyvät ja vaihtavat alaa. Tärkeimmiksi kouluissa opittaviksi asioiksi muodostuvat primitiivisen jengikäyttäytymisen säännöt ja tappelutaidot. Koko monikulttuuristettu Suomi muuttuu vähitellen kehitysmaan kaltaiseksi.