Tukholmassa taas hyvin hyvin hikinen iltapäivä

Tukholman alueella on vietetty todellakin hikinen iltapäivä, olletikin, että ilma ei välttämättä ole ollut hikinen, kuten vastaavan nimisessä elokuvassa.

Ensimmäinen nujakka alkoi Sigtunan kunnan ongelmallisella alueella Valstassa, jossa uusruotsalaiset laittoivat pystyyn tulilaistelun.

Poliisi hälytettiin apuun hieman ennen ruokatuntia, kun Valstassa kuultiin reippaanpuoleista ammuntaa. Kyseessä ei kuitenkaan ollut naapurin Mansikki, vaan AK 47 se siellä lauloi haikea kuoleman hoosiannaa. Poliisi löysikin pensaikosta kerrostalon pihamaalta useita osumia saaneen miehen. Alamaailma tietää kertoo miehen etunimeksi Mohamad.

25-vuotias Mohamad sai parin tunnin päästä kyydin paratiisiin. Lähtö tapahtui sairaalan valkoisista lakanoista. Oliko lentävä lähtö, tiedä ei, mutta vihreä leikkauskaapu päällänsä kuitenkin.

Poliisi tutkii asiaa murhana, toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni epäiltynä teosta. Poliisin mukaan tilanne on sen verran tulenarka, että Märstaan on lisätty partiointia, sillä illan ja yön aikana on mahdollista tapahtua kostotoimenpiteitä. Märstan keskustassa oli noin klo 18.00 aikaan kymmeniä poliisipartioita ja autoilijoita pysäyteltiin satunnaisesti.

Pt-media pyöräilee illan mittaan parin kilometrin päähän Valstaan kyselemään tunnelmia. Kannattaa olla kuulolla.

Kun ruuhka-aika oli kovimmillaan, niin Tukholman kaupungin Kistan kaupunginosassa klo 16.00 aikaan harjoitettiin kovemman puolesta vihapuhetta. Vihapuhe ei ollut tyyliin “olet ärsyttävä torspo”, eikä vihapuhe ollut sellaista, että se tuli ulos suusta. Se tuli ulos jostain sellaisesta, jota poliisi ei voi vielä kertoa. Se kuitenkin kerrotaan, että vihapuheen voimasta yksi pääsi hengestään.

Kyse oli siis sen verran kovasta vihapuheesta, että asiaa tutkitaan murhana. Murhapaikka on eräänlainen reissumiesten hotelli.

Odotellaan jännityksellä tulevaa iltaa ja yötä.