Mitä monikulttuurisuus tarkoittaa lännelle?

Kirjoittelin viikonloppuna juttua otsikolla “Mitä monikulttuurisuus on antanut lännelle?” Syvennetään asiaa hieman ja pohditaan mitä monikulttuurisuus noin niin kuin käytännössä tarkoittaa.

Otetaanpa ihan konkreettinen esimerkki hyvin monikulttuurisesta alueesta Tukholman luoteis-länsiosista ns. Järvan alueesta. Järva ympäristöineen on oikeastaan enemmän monikulttuurinen kuin Malmö kokonaisuudessaan.

Järvalla tarkoitetaan noin 5 km x 5 km suuruista aluetta, jonka sisälle mahtuu suuret maahanmuuttajalähiöt Akalla, Husby, Kista, Rinkeby, Tensta ja Hjulsta. Alue on siis jotakuinkin jonkun keskisuuren pikkukaupungin taajama-alue (Pori, Lahti, Sundsvall, Enköping mm.)

Alue on Tukholman kaupunkiin kuuluvaa esikaupunkialuetta ja siellä asuu 75 000 ihmistä. Tästä väestöstä 80,43 % on ulkomaalaisia (2017). Ulkomaalaisella tässä tarkoitetaan henkilöä, joka on syntynyt ulkomailla; tai henkilöä, joka on syntynyt Ruotsissa ja molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Suurin ulkomaalaisprosentti on Rinkebyssä, reilu 90 % ja pienin Kistassa reilu 70 %.

Vaikka Rinkebyssä asuu siis yli 90 % ulkomaalaisia, niin loput vajaa 10 % eivät ole ruotsalaisia, vaan esimerkiksi suomalaistaustaisia Rinkebyssä ikänsä asuneita nyt jo vanhuksia, tm. tällaisia ryhmiä, joita ei oikein enää tilastoida ulkomaalaisiksi. Rinkebyssä ei asu tosiasiassa YHTÄÄN ruotsalaista. Tenstassa voi harvakseltaan nähdä ruotsalaisia ja Kistassa ruotsalainen on melko yleinen näky. Yhtä yleinen kuin Kokkolassa tai Seinäjoella ulkomaalainen.

Tenstan ulkomaalaisprosenttia vetää alaspäin Tenstaan kuuluva Spångan kirkko, johon kuuluu ihmisiä Solhemin alueelta. Mutta Tenstan ydin on joka tapauksessa ihan samanlainen 100-prosenttinen maahanmuuttajalähiö kuin Rinkebykin.

Vielä yksi luku: Tukholman kaupungin kokonaisväkimäärä on himpun alle miljoona.

 

Mutta tämäkään ei ole koko totuus, jotta hommalle voisi vetää pisteen. Tukholman kainalossa on sellaiset kaupungit kuten Sundbyberg ja Sollentuna, joissa on useita isoja lähiöitä, jotka ovat suoraan yhteydessä Järvan alueeseen. Sundbybergissä, eli ihan Rinkebyn naapurissa on Rissnen ja Hallonbergenin lähiöt, joiden maahanmuuttajaprosentti on ihan samaa luokkaa kuin Järvassa, 70-80 %. Kuten myös Sollentunan Malmvägen/ Tureberg.

Näin ollen tällä Tukholman luoteisalueella on apauttiarallaa 100 000 (sadantuhannen) maahanmuuttajan tiivis keskittymä. Alla kartassa Järva sijoitettuna Tukholmaan. Punaisella itse Järvan maahanmuuttajalähiöt, sinisellä Sollentuna ja Keltaisella Sundbyberg.

 

Tämäkään ei ole vielä koko totuus. Etelä-Tukholmassa on vähemmän tunnettu, mutta ihan samanlainen maahanmuuttajakeskittymä kuin Järva, jonka keskus on Skärholmen. Tähän alueeseen kuuluvat käytännössä koko Mälaren-järven rantakaistale Bredäng, Sätra, Skärholmen ja Vårby.

En jaksa tähän nyt etsiä enää väkimääriä, mutta puhutaan kuitenkin samoista luvuista kuin Järvassa. Tällä “Mälaren-kaistaleella” on olemassa useita hyvinkin ruotsalaisia “keitaita”, mutta akselin Bredäng-Skärholmenin maahanmuuttajaprosentti on samoja luokkia kuin Järvassa.

Niin ikään E4:n itäpuolella on isoja maahanmuuttaja-alueita: Solberga, Östberga ja hyvin pahamaineinen Rågsved.

 

Eikä tässäkään ole vielä kaikki, ei edes sinnepäinkään. Skärholmenista etelään mentäessä seuraavana on Ruotsin suurimmat maahanmuuttajaprosentin kaupungit Botkyrka ja seuraavana Södertälje. Botkyrkan jättimäiset ghetot Fittja, Norsborg, Hallunda ja Alby ovat samaa kaupunkijatkumoa. Hallundan jälkeen on vähän maaseutua välissä, kunnes saavutaan täysin maahanmuuttajakaupunkiin Södertäljeen.

Molempien kuntien maahanmuuttajaprosentti on yli 50! Ja Botkyrkan mainituissa lähiöissä samaa luokkaa kuin Rinkebyssä ja Skärholmenissa.

 

Eikä riitä vieläkään. Kun mennään Tukholmasta pohjoiseen, niin seuraavana on kasvava maahanmuuttajakaupunki Upplands Väsby ja Sigtuna (jossa allekirjoittanut asustelee tällä hetkellä Märstan kaupunkitaajamassa. Tosin sen harvaan asutulla alueella Arlandan lentokentän kupeessa, jossa ei muutenkaan ole taajama-asutusta).

Upplands Väsby on noussut otsikoihin yhä useammin viime aikoina maahanmuuttaja-alueiden levottomuuksina. Kuten Sigtunan Märsta ja Valsta. Sigtunassa yksin maahanmuuttajien osuus on 54 %. Toisin sanoen kantaruotsalaisten osuus 46 %.

 

Nyt muutama oikea kysymys:

  • Mitä jotakin lisäarvoa Tukholmalle, tai mille muullekaan kunnalle tuo se, että yhä useampi kunnan asukkaista on ulkomaalaistaustainen, ja etenkin kehitysmaista tullut tulija? Ja joissakin tapauksissa kaupungin väestöstä jo yli puolet on maahanmuuttajia?
  • Mitä jotakin lisäarvoa jollekin kunnalle tuo se, että kehitysmaista tulleisiin maahantulijoihin pumpataan yhä enemmän rahaa, jotta tulijat sopeutuisivat ja integroituisivat ruotsalaiseen yhteiskuntaan (SVT:n uutinen, jossa Gävleborgin läänille on myönnetty vähän sieltä sun täältä miljoonasumma maahanmuuttajien integroitumiseen)? Kun fakta on se, että segregaatio (eli eräänlainen eriytyminen ja klikkiytyminen) sekä yhteiskuntaan kuulumattomuus ja ulkopuolisuus vain kaikkien tutkimusten mukaan lisääntyy.

 


 

Kehitysmaista tulevan väkimäärän funktiota (tarkoitusta) on pikkuhiljaa pakko pohtia. Eihän kehityskulku lopu yhtäkkiä tähän, kun se kerran on alkanut. Eli ikään kuin trendi lähtisi jostain mystisestä syystä ilman mitään tekoja suuntautumaan toiseen suuntaan.

Alun kysymykseen, mitä monikulttuurisuus käytännössä tarkoittaa, tässä vastaus:

Kehitys jatkuu tästä eteenpäin omalla painollaan, ilman että siihen tarvitsee edes vaikuttaa mitenkään tukemalla meneillään olevaan trendiä. Jokaisen ruotsalaisen kunnan (kuten myös usean suomalaisen) maahanmuuttajien määrä lisääntyy joka vuosi, ilman että sille tarvitsee tehdä enää mitään. Vaikka kaikki “suvakit” ja “turvapaikka-aktivistit” ja turvapaikkamaahanmuuton kannattajat nyt yhtäkkiä kääntäisivät kelkan, niin:

Pyörä on lähtenyt pyörimään.

 


 

[rps-paypal]

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
juudas

Söpö toi sydän Södertäljen päällä.

mikael

Mikään menoerä ei kuitenkaan voi kasvaa rajatta. Jossain vaiheessa siis täytyy tapahtua jotsin kasvua rajoittavaa.

Motitettu kantis

Jlauta! Kuin olisi kenraalin selvitystä rintamalta esikunnalleen lukenut. Jotta prkl. Kusessa ollaan. Mutta joo kyllä puörät pyörii nyt ns vauhdilla. Ei ole enää pysäytettävissä. Mutta sisällisotaan mennään, ainakin jossain päin eurooppaa.

seant

Lisäksi Ruotsin demokratiaan tulee vaikuttamaan ns. klaani äänestys. Eli samaan klaaniit kuuluvia maahanmuuttajataustaisia äänestetään tärkeisiin elimiin. Hyvä esim. on KD-puolue houkutteli entisen ortodoksi syyrialaisen murhamiehen listoille, hän ei edes tajunnut eli oli nimi listalla ei tehnyt yhtään vaalityötä..Mutta vaaleissa sai eniten ääniä eli valittiin. Häntä oli äänestäneet muut ortodoksi syyrialaiset.
Vaikka ruotsalaiset ovat vielä useita kymmeniä vuosia enemmistönä, niin klaani tulevat saamaan jo nyt tärkeitä virkoja ja muuttamaan Ruotsia haluamaansa suuntaan.

CvK

Useita kymmeniä vuosia enemistönä?

Pari vuotta sitten Affes teki tälläisen tilaston silloisesta tilanteesta ja arvion kehityksestä::
comment image

Muutkin hänen tilastonsa affes.wordpress.com

Idiootit

Suomi haluaa ostaa hävittäjät maasta, jota ei ole enää olemassa 20v päästä.

Tilanne muuttuu nopeastikin

Mistähän saisi uudemman tilaston ja uudet prognoosit?

Hullut on päässeet valtaan

No huuhhuh, Ruotsi on kyllä menetetty.

Minä

Ei kai Ruotsista pian löydy yhtään ruotsalaista kolkkaa. Jotain satunnaisia pieniä alueita kaupunkien ulkopuolelta taitaa löytyä, kun ovat liian kaukana diskoista.

Terhomatti Hämeenkorpi

Voihan saatana ! Vaikka Turkukin tummentuu hela tiden, niin ollaan kuitenkin vielä kaukana stockholmin lukemista. Mutta perässä tuyllaan:-(((

Unelma Painajainen

Ei tätä valkoisten halua tuhota itsensä ja yhteiskuntansa uskoisi, ellei itse näkisi. Sitten vielä ihmetellään miksi tolkuissaan olevat eivät ole järin innoissaan tekemässä jälkeläisiä tähän maailmaan.

Apokalypsholm

Vääjäämätön tulee tapahtumaan: Tukirahat loppuvat ja silloin varastetaan kaikki mikä irti lähtee. Ihmishenki ei ole minkään arvoinen sitten enää. Rikkaat muuttavat pakoon ja koko tuo multikulti-massa saa pärjätä omillaan. Eli täys-Mogadishu/Bagdad täynnä tauteja ja kuolemaa. Sinne sitten vaan kumbaaayaaata lauleskelemaan suvakkitädit!

Hommanmaksaja

Tuli sama itsellekin mieleen. Ja juhlaväestön raivo on armoton kun huomaavat rahahanojen ehtyneen, alkaa todellinen orjuutus ja lahtaus. Kaiken yllä soi Kumbaajaa…

Jaahas

No, tuota… suuri osa suvakkitädeistä kyllä yrittää houkutella kehitysmaista muuttaneita länsimaisen yhteiskunnan ja kulttuurinkin piiriin. Eivöt ainakaan työnä pois.
Tuo Kumbaijaa on aika hyvä vertaus siitä.
Onhan se pitkän päälle yksi onnistumisen osatekijä, että annetaan mahdollisuus tulla mukaan ja muuttua. Toivottavasti onnistuu tai sitten rähinää ja painostusta vähintäänkin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Rolf Malmin jäähyväiskirjoitus: ”Ruotsalaiset saavat syyttää itseään”

Minä

Tosiasiassa ruotsalaisia on perusteellisesti huijattu koulutuksen, poliitikkojen ja median toimesta. Kansan on vaikea saada tietoa, jota kukaan ei ole ollut halukas kertomaan.

Reilut pari vuosikymmentä on netti ollut nouseva tiedon lähde, mutta pohjat tuholle luotiin ennen sitä vahvan sensuurin alla. Kyllä ennen nettiäkin kehityksen suunnan ja tulevat ongelmat olivat nähtävissä, mutta lähinnä niille, jotka asuivat paikoissa, joissa sen näki omin silmin.

Siitä ruotsalaiset saavat syyttää itseään, että ovat olleet hyväuskoisia, eivätkä ole nähneet hallitusten, median ja koulutuksen kusetusohjelmien läpi, vaan ovat olleet liian hyväntahtoisia ja hyväuskoisia hölmöjä.

Jos jotkut tahot pitäisi laittaa häpeäpaaluun, niin ne ovat esim. media, taiteilijat, koulutus, poliitikot ja kaikki virkamiehet, jotka ovat toteuttaneet salailua.

Valitettavasti todellisuus ei armahda niitä, jotka tyhmyyttään suostuvat kävelemään tuhoon. Tuosta ei ole enää helppoa tietä ulos. Poliitista tahtoa ei ole näkyvissä. Kansa ei ole nousemassa barrikadeille. Ikään kuin olisivat hyväksymässä kohtalonsa, elleivät sitten yllättävästi nouse takajaloilleen ja päättäväisesti heitä ulos vieraita.

jävlaskit

Lisäarvosta. Eiköhän tarkoitus ole saada lisää asukkaita ja mitä matalampi ÄO, sitä parempi.
Johonkin se raha valuu, tuli se sitten mistä tahansa. Asuntopula pitää vuokrat jja asuntojen hinnat ylhäälä.
Arvelen keskiverto rinkebyläisen tuhlaavan jokaisen kruununsa ja örensä, oli se sitten tukirahaa tai rikollista rahaa. Iso musta bemari pitää olla. Ne tahot joille raha valuu, ei heitä kiinnosta rahan alkuperä.
Hajoita ja hallitse toimii myös paremmin kun on epäyhtenäinen kansa. He tappelevat keskenään ja naruja vetävä porukka nauraa matkalla pankkiin. Tosin mitä he tekevät kun naapurustonsa on samaa paskaa? Minne muutavat karkuun?

Puolueeton

Artikkelissa on selitetty tämän hetekn tilannetta. Kuka osaa arvioida, mikä tilanne olisi 20,50 vuoden kuluttua?

Skandinavistan

No onhan se laskettu ja on siitä varoiteltu sekä ihan logiikallakin pääteltävissä, mikä on tilanne esim 50 v päästä. Ihan kuten suomessa. Kun kantisten syntyvyys laskee kuin lehmänhäntä ja samaan aikaan tuodaan muslimeja perheenyhdistämisineen, niin ihan selvä mihin ollaan menossa.

Viisi VÄHITENPILATTUA kuntaa???

Jos aikoisit Ruotsissa muuttaa kuntaan jossa on ”vähän” matuja ja tulevaisuuskin keskivertoa parempi niin mitkä typ 5 kuntaa valitsisit?

Affen prognooseihinhan ei voi luottaa koska usein saatetaan ”vähämatuiseen” kuntaan seuraavassa jaossa lyödä iso kasa hybridikiinalaisia tms.

Jones

Kysymykseen annettakoon sellainen vastaus, että hehän ovat tuoneet meille uskonnon, jonka mukaan pääsemme taivaaseen, elettyämme lyhyen elämän kärsien ja palvellen heitä.

Juha

Paavo sanoi: ” Vaikka kaikki ”suvakit” ja ”turvapaikka-aktivistit” ja turvapaikkamaahanmuuton kannattajat nyt yhtäkkiä kääntäisivät kelkan, niin..”

Voin kertoa: Ei tule tapahtumaan

Mind boggling.. siis tajunnan räjäyttävää on tuo kukkahattufeministien ja soijapoikien ajattelutapa.. monikulttuurinen sovinisti- yhteiskunta sharia-lakineen, teinityttöjen raiskaaminen, naisten alistaminen ja silpominen.. tämä on sitä ihanaa kulttuurin rikastamista, josta tasa-arvosta ja naisten oikeuksista huolestuneet kommunistiset siiderivalaat ja riukujalkaiset naismaiset runopojat haaveilevat.

omituisia ihmisiä..

Rellinen

Keppihevosilla ratsastelevaa punaterroria. Toisella kädellä tyrkytetään kukkasia, toisella myrkkyä.
Feminismin ym. kautta heikennetään länkkäripottunokan puolustustahtoa/kykyä.
Etelämaalainen marakattilauma toimii väkivaltaisena maan pilallepaskojana, sekasorron aiheuttajana, turvattomuuden levittäjänä ja rahojen rohmuajana.
Sekasorron ja ahdingon tarkoituksena on herättää kansassa voimakkaan johtajan(tyrannin) kaipuu joka palauttaisi maahan lain ja järjestyksen, sekä pelastaisi kansan “demokraattisten” voimien heikkoudelta.
Kaikki menee siis punikkivallankumouksellisen käsikirjan mukaan.

Global Invasive Species Database

Ei ole Ruotsissa helppoa: puutarhoissa tekee tuhojaan parkslide/japanintatar ja kaikkialla muualla homo ananas comosus.

Rappari 33

Miksi vitussa sinulla on maapallo kuva tuossa maksettu trolli Paavo! Ei maailmamme ole pyöreä pallo tolvana! Se on vapaamuurarien valhe ääliö massoille! Joita tämä kommentti osio on täynnä!

Turhaantunut

Eikös tellus ole banaaninmallinen tai kuten hevosen kyrpä?

juha II

Mitä monikulttuurisuus tarkoittaa lännelle?
V: Kuolemaa!!!

Putler

Se on tarkoitus.