Venäläisnainen kertoo instagrammissa Kytöpuiston koulun pahoinpitelystä

Valittavasti se instagram video on venäjänkielinen, mutta pyysin venäläistä tuttuni katsomaan videon ja kertomaan mitä siinä sanotaan. Muistutetaan aluksi, että Kytöpuiston koulun pahaihoipitely ja kiusaamistapaus oli se josta koko koulukiusaamiskohu sai alkunsa.

Koska kiusatun isosisko oli kertomasta tapauksesta Sensuroimaton Päivärinta ohjelmassa, siksi julkisuuten on jo aika paljon tullut tietoa aiheesta. Venäläisnainen kertoo kuitenkin olennaisen asian videolla, jota valtamedia on kiertänyt kuin kuumaa puuroa, eli päätekijä oli somali. Julkisuuteen ei ole myöskään kerrottu uhrin olleen marokkolaistaustainen. Nainen myös kertoo, että kiusaajat saivat jatkaa koulun käyntiä ihan normaalisti ja uhri joutui kotiopetukseen. Naisen mukaan somali oli ollut ongelmatapaus koulussa jo kuusi vuotta. Hän kiusasi muita ja kaikki pelkäsivät häntä. Somali haistatteli myös opettajille.

Saman tyyppisen tulkinan videosta on tehnyt myös Arre Arre Kougappi, josta hän kertoi Fb-sivuillaan. Arre On myös löytänyt monien muiden ulkomaalaistaustaisten kertomuksia fb-ryhmistä, siitä miten Afrikasta ja Lähi-idästä tulleet kiusaavat,ryöstävät ja pahoinpitelevät toisia nuoria kouluissa ja kaduilla. Ilmeisesti suomalaiset eivät uskolla kertoa tekijöiden taustoja rasismileiman pelossa. Osa kyllä uskoltaa, mutta heidän julkaisunsa poisteaan herkällä kädella PK-seudun fb-ryhmistä. Näistä ryhmistä poistettuja kommentteja julkaista aina silloin tällöin maahanmuuttokriittiset -ryhmässä. Kun seurasin maahanmuutajien perseilystä käytävää keskustelua Vaasan kaupunki -ryhmässä, huomiota kiinnitti, että kaikki olivat aiheesta yhtä mieltä eikä kukaan alkanut vinkumaan rasismista, sillä näin käy vastaavissa tapauksissa PK-seudun ryhmissä. Ei ole varmaan mitenkään yllättävää, että kun maahanmuuttaja alkoi riehumaan puukon kanssa vaasalaisessa puistossa hänet saatiin nopeasti taltutettua. Vastaavasti mamujengi sai aivan rauhassa pahoinpidella suomalaisnuoria Kaivohuoneella.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aappa
Aappa
18.10.2020 20:59

Koulukiusaamisesta saa hyvän aasinsillan Ranskan kaulanleikkuutapaukseen, mikä on siinä mielessä hyvä puntari, että kohteena oli ns. kansankynttilä – olisiko taas aika päivittää ”kivakoulu”-systeemiä? Tai vaikka panostaa kaulasuojaimiin ”sananvapautta kannattaville opettajille”.

sähköä, suihkeita ja sheriffejä
sähköä, suihkeita ja sheriffejä
19.10.2020 09:00
Vastaa...  Aappa

Tekijöille pitää luoda sellainen fyysinen pelote, että he uskovat tulevansa epäonnistumaan noissa veitsihyökkäyksissään. Se taas tarkoittaisi tavallisten kansalaisten aseistautumista tavalla tai toisella.
Toinen vaihtoehto olisi ns. Kiinan malli, eli riskiryhmien kerääminen uudelleenkoulutukseen uiguurien tapaan.
Jos joku tietää noita paremman vaihtoehdon niin hyvä sitten.

Tinalo
Tinalo
19.10.2020 09:55

Se uudelleenkoulutusleiri kuulostaa hyvältä, leiri voisi sijaita ostopalveluna siperiassa

Turhaantunut
Turhaantunut
18.10.2020 21:30

Toista oli minun kansakoulun aikaan, siellä jos joku kiusasi toista, mentiin joukolla kiusaajan luokse ja hakattiin kiusaamishalut pois.

KaikilleAnsioidensaMukaan
KaikilleAnsioidensaMukaan
18.10.2020 22:15
Vastaa...  Turhaantunut

Vanha kikka: Hakataan niin turvoksiin ja siniseksi, että äiti tunnistaa reppanansa vain kengän numerosta! Toimii sompullekin, vaikka nahkaa ei saa tummumaan pieksämällä.

Jos kikka ei toimi, niin uusitaan käsittelyä niin monta kertaa, että toimii…

Tinalo
Tinalo
19.10.2020 09:57
Mikä pykii?
Mikä pykii?
18.10.2020 23:50
Vastaa...  Turhaantunut

Mua kun tultiin porukalla kiusaamaan ja opettajan suosituksesta vielä, kun vaihdoin luokkaa. Noin kymmenen jätkää tuli tönimään ja haastamaan riitaa. Opettaja oli antanut luvan kurittaa mua joukolla, jos ”on tarve”. No, saivathan ne porukalla annettua mulle selkään, mutta mä otin sen jälkeen jokaisen kiusaajan seuraavina päivinä koulun jälkeen yksitellen fillarilla kiinni, kaadoin ja annoin turpaan. Loppu kiusaaminen mun kohdalla. Sen openkin pieksin n. 12-14 vuotta myöhemmin.

Innanen
Innanen
19.10.2020 09:13
Vastaa...  Mikä pykii?

Sitten heräsit, ja kävit jääkaapilla hakemassa muutaman tölkin rohkaisevaa Lidl-halpis-aamukaljaa ja pari kolme lihapiirakkaa ennenkuin avasit koneen ja kirjoitit meidän iloksemme näistä unesi sankariteoista.

kanander
19.10.2020 14:07
Vastaa...  Mikä pykii?

Ei susta kirjailijaksi ole vaikka fiktiota lykkäsitkin.

pöh
pöh
19.10.2020 02:02

Omilla hoodeilla näkee että ei tämä hyvään suuntaan mene.
15-20-vuotiasta koostuvia mamujengejä on koko ajan enemmän ja enemmän.
Itseni puolesta en pelkää siinä kaatuu vaikka moskeijallinen jos päälle käyvät, mutta ei ole lapsilla helppoa, siis oikeilla suomalaisilla.

Minä
Minä
19.10.2020 04:09

Ruotsissa onkin koululaitos jo varsin pitkällä suvakkien unelman tuote. Osaaminen alkaa olla harvinaisuus ja lukutaidottomuus on hyväåssä kasvussa.

Sinne tämä Suomenkin koululaitos on menossa suvakkien hyvyyden ohjastamana.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
19.10.2020 08:16

Venäläinen kertoo somalin hakanneen marokkolaisen Suomen Vantaalla sijaitsevalla Kytöpuiston koulussa. Monikulttuurista rikkautta.

koeputkiaikuinen
koeputkiaikuinen
19.10.2020 08:48

Nyt heräsi varsin tärkeä kysymys: miksei kukaan suomalainen feministiäiti kertonut tuota ensimmäisenä ?

Kuoloveena
Kuoloveena
19.10.2020 09:19

Siinäpäs marokon ihmeellä ongelma kun MUSTA uskonveli vetää pataan, niin rasistikortti on mitätön. Otamme siis käyttöön seuraavan keinon, melkein rasistikortin arvoisen, valtamedian ”raportoinnin”. Nyt meillä kävi munkki ettei ollut VALKOINEN Eero-Kaaleppi joka veteli pikku muslimia pataan, silloin olisi presidentti haukkunut koko kansan lyttyyn ja eduskunnassa olisi hätäistunto jossa puitaisiin miten saataisiin Persut julistettua rikolliseksi natsijärjestöksi.

mokuhoax
mokuhoax
19.10.2020 08:43

Uutisen linkki lähetetty eräisiin valtalehtiin. Siinäpä toimittajille hiukan wrestling-haastetta omantuntonsa kanssa.

Minä
Minä
19.10.2020 10:32
Vastaa...  mokuhoax

Toimittajat eivät käytä omaatuntoa, koska se antaa väärän vastauksen. He käyttävät ideologista tulkintaa todellisuudesta, koska se antaa sopivan vastauksen.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
19.10.2020 14:49
Vastaa...  Minä

En minäkään usko, että vinkki aiheuttaa mitään reaktiota, mutta kannattaa silti lähettää noita vinkkejä, vaikka suurin osa toimittajista on puolueellisia suvakkeja. On muutamia hyviäkin toimittajia ainakin Mika Koskinen,Ivan Puopolo ja Ulla Appels.

Varsinkin Mika Koskinen osaa esittää Ohisalolle kriittisiä kysymyksiä. Hän sai muuten huomautuksen Julkisen sanan neuvostolta moitteen kun otsikoi Ohisalon haastettalun”Turvapaikanhaku menee kaikein muun edelle” Ohisalo ei olut sanatarkasti noin sanonut, vaikka samaa asiaa tarkoitti. Näin tiputetaan hyvät toimittajat pois tai saadaan heidät samaan riviin muiden kanssa. Vastaavasti JSN ei sanonut mitään monissa valtamedioissa oli otsikko ”Mies synnytti terveen tytön”

diddunduunuffin
20.10.2020 14:45
Vastaa...  mokuhoax

Kolmannes toimittajien työpaikoista vastuumediassa on jo hävinnyt. Tämän taisin lukea Vihreästä Langasta ennen kuin se yhdistettiin YLEnantoon ja SodomaNewsiin. Joten ennen seuraavia yteitä on asuntolainatoimittajan todistettava uskonsa kuin jokin L.Njurminen, siis ahkerasti valehtelemalla kuten, jätettävä valikoiden kertomatta ja herjaamalla persuja joka mutkassa. Mainostulot hupenee ja paskasta anteeksi karkeuteni pravdasta ei moni viitsi enää ite maksaa.

Tämä olisi kehitysapua
Tämä olisi kehitysapua
19.10.2020 09:28

Koska saadaan edes paperittomat poistettua Suomesta, sen jälkeen palautukset mm. Somaliaan koska maa on luokiteltu rauhalliseksi ja maan johtajat ovat pyytäneet pakolaisia palaamaan kotimaataan rakentamaan.

Ennen palautusta koulutukseen: Kompostointi, veron kerääminen ja varojen käyttö esim koulujen ja opetuksen kehittämiseen, sos turvaan ym.
Senegalissa esim naiset ovat kiinnostuneita kompostoinnista mutta uskonto estää kakan käytön kompostoinnissa. Pohjavesi saastuu.
Vain koulutus auttaa eteenpäin kehityksessä.

Jocke Rantanen
Jocke Rantanen
19.10.2020 15:15

Oikaisu tekstiin:
Päivärinnan ohjelmassa ei ollut kiusaajan isosisko vaan kiusatun isosisko.

Minna
Minna
19.10.2020 15:26

GOYIM! Aivopesu

juha II
juha II
19.10.2020 21:19

Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla muuan ”ennaltaestävä höpönassu” kyllä touhuaa ”herkällä kädeää!” Sitä en missään tapauksessa halua edes ajatella, mitä sillä ”herkällä kädellä” ennaltaehkäistään…

Mutta vaihdanpa mieltäni kun on niin ”tyttömäinen olo”! Tietenkin ruman totuuden julkituloa kaiken ”rasistisen” kansan tiedoksi. Valtiosalaisuus nääs!!!

Ja kaiken tämän päälle Ranskassa mestatataan keskellä kirkasta päivää miesopettaja, joka ei arvatenkin kuulunut ”silakkaliikkeeseen”!

Olenpa nähnyt Ranskasta videon, jossa murjaani Afrikasta (oppilas) osoittaa naisopettajaa aseella muitten samaan ”viiteryhmään” kuuluvien osoittaessa suosiota ja yhden esitellessä perin hilpeästi ”kipeätä sormeaan”. Naisopettaja is6tuu viilipyttymäisesti tuolillaan ja katsoo niin kyllästyneesti koko näytelmää kuin vain ranskalainen sen osaa tehdä. Kaikesta päättäen tuo ei tainnutt olla aivan ”ekku kerta”!

Eikö se sitten ollutkaan supisuomalainen? Sisko kyllä on suomi-tyttö. Minun tunnelmaani se ei laske, jos uhri on marokkolainen. Lapsi mikä lapsi ja somali mikä somali! No, kun kundi on kerran rakentanut koko pääkaupunkiseudun hiellä ja tuskalla orjatyöllään.,.. Pakostihan siinä tietty ylemmyydentunne nousee pintaan ja vielä täytyy koulun penkilläkin istua, joka nyt on täysin ”tyhjäkäyntiä”.

Ali Kessu
Ali Kessu
20.10.2020 13:30

Suvakit mesoaa jatkuvasti sitä, että vihapuhe on teko, niin eipä tule mieleen, että vihaesimerkki on vielä enemmän vaikuttava asia, teko, joka on ”sankaruutta” somalienkin mielestä, oikeuttaa kuristamiseen sekä uhkailuun. Minulla on se käsitys, että nämä viidakon pummit uhkailevat jatkuvasti muiden henkeä. Olen kuullut sellaisen puhelun netissä ( tapahtui Matinkylässä ). Eiköhän Kuusijärven tapahtumiinkin liity somalit, uskon myös autonpolttamisiin Vantaalla ja espoossa liittyvän somalit. Pahinta on se, että mitään ei tehdä, somput saavat somistaa vaikka huoltoasemien sisäänkäyntejä. Näin kävi minulle eräällä nesteen huoltoasemalla, valitin asiasta nesteelle, mutta en saanut palautetta valitukseeni. Milloinkohan taittuu rasismikeihään kärki. Sitä odotellessa. Joka tapauksessa: somalit saisivat mennä kaikki somaliaan.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
20.10.2020 16:21
Vastaa...  Ali Kessu

Tässä on linkkiä siihen Matinkylän tapaukseen. Ja tietysti poliisi ja opettajat hyssyttelivät tapausta..
https://www.stara.fi/2017/05/13/claudia-even-raju-somepaivitys/