Tukholmassa rynnäkkökivääritulitusta kerrostaloasuntoon

Tukholmassa harjoitettiin taas varhain lauantaiaamuna sellaista sotatointa, joka muistuttaa tositoimia.

Klo 03.20 aikaan avattiin rynnäkkökivääritulitus Västbergassa sijaitsevaa kerrostaloa kohti. Luodit oli suunnattu tiettyyn huoneistoon ja useita laukauksia pamahti ikkunan läpi sisälle huoneistoon.

Huoneistossa oleskeli ampuma-aikaan useita henkilöitä, mutta tietojen mukaan kukaan ei saanut osumaa. Ainakaan tekopaikalta ei ole ketään viety sairaalaan.

Poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä.

Kyseisessä huoneistossa on kirjoilla ulkomaalaistaustaisia henkilöitä joko Afrikasta tai Lähi-idästä, joten ruotsalaiseen alamaailmaan teko luultavasti ei nivoudu.

Dagens Nyheteristä voi katsoa kuvaa miltä tilanne näytti heti ampumisen jälkeen.

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan
Kukavaan
25.10.2020 17:42

Oliko kyseessä sarjatuli? Entä kaliberi.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
25.10.2020 20:41
Vastaa...  Kukavaan

Koska rynnäkkökivääri mainittiin erikseen, on syytä olettaa kyseessä olleen nimenomaan sarjatuli, eikä itselataavalla karbiinilla ammuttu nopea kertatuli, joka sivumennen sanoen on paljon tarkempaa ja siksi tehokkaampaa.

Toisaalta vannomatta paras:
lausuihan hyvä tuolloinen pääministerimme Matti ”anteeksi, muslimit!” Vanhanen Jokelan koulujoukkomurhan jälkeen olevan syytä kieltää tällaiset lähes sarjatulta ampuvat aseet.

Toisessa yhteydessä Vasemmistoliiton pitkäaikainen Suuri Nimi Annika Lapintie loihe lausui ilmoille eduskuntakyselyssään ennestään tuntemattoman asetyypin:

itseladattava kertatulikonepistooli! – MItä tämän tapauksen aseen kaliberiin tulee, uskoisin sen olevan 5,45x39mm, ellei sitten kyseessä ollut se aito ja alkuperäinen Waka Wanha Kalassi meillekin tutussa kaliberissa 7,62x39mm.

PomtsiPom
PomtsiPom
26.10.2020 10:19

Ja Helsingborgissa pamahti pommi Florettgatanilla.

pzkw
pzkw
26.10.2020 16:55

Poliisille lisää ”tutkittavaa” ja syylliset eivät ikinä jää kiinni. Meillä on turha tehdä poliisille ilmoitusta jos polkupyörä pöllitään ja ruotsissa sama tilanne mutta koskien näitä ammuskeluja.
Pari tällaista settiä päivässä alkaa olemaan uusi normaali länsinaapurissa.

juha II
juha II
26.10.2020 20:19

Kuullostaaihan Grosnilta!