Ruotsi avasi ovet Natolle Sverigedemokraattien avulla

Ruotsin Nato-optio sai uutta pontta kun Sverigedemokraatit ottivat nyt kantaa, että he tukevat Ruotsin Natoon liittymistä. Näin ollen Ruotsin eduskunnan selvä enemmistö tukee nyt Nato-ajatusta.

Tarkasti ottaen Ruotsi ei ole hakemassa Nato-jäsenyyttä, vaan kyse on eräänlaisesta optiosta. Eli Ruotsi on valmiudessa liittyä Natoon heti jos sellaiselle nähdään tarvetta. Nato-valmius tullaan lähiaikoina kirjaamaan hallitussopimukseen, kirjoittaa Svenska Dagbladet.

Sverigedemokraattien päätöksen myötä kaikki suurimmat puolueet sosiaalidemokraatteja lukuunottamatta tukevat Nato-optiota. Sosiaalidemokraatit katsovat, että tällainen selvä kannanotto heikentää Ruotsin turvapoliittista asemaa.

Kommentti: Nyt varmaan monia Venäjän ystäviä tympii. Itsekin olin Naton sotaharjoituksissa 90-luvulla Pohjois-Norjassa, joten aikamoinen natopissis siis.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.