Ruotsi avasi ovet Natolle Sverigedemokraattien avulla

Ruotsin Nato-optio sai uutta pontta kun Sverigedemokraatit ottivat nyt kantaa, että he tukevat Ruotsin Natoon liittymistä. Näin ollen Ruotsin eduskunnan selvä enemmistö tukee nyt Nato-ajatusta.

Tarkasti ottaen Ruotsi ei ole hakemassa Nato-jäsenyyttä, vaan kyse on eräänlaisesta optiosta. Eli Ruotsi on valmiudessa liittyä Natoon heti jos sellaiselle nähdään tarvetta. Nato-valmius tullaan lähiaikoina kirjaamaan hallitussopimukseen, kirjoittaa Svenska Dagbladet.

Sverigedemokraattien päätöksen myötä kaikki suurimmat puolueet sosiaalidemokraatteja lukuunottamatta tukevat Nato-optiota. Sosiaalidemokraatit katsovat, että tällainen selvä kannanotto heikentää Ruotsin turvapoliittista asemaa.

Kommentti: Nyt varmaan monia Venäjän ystäviä tympii. Itsekin olin Naton sotaharjoituksissa 90-luvulla Pohjois-Norjassa, joten aikamoinen natopissis siis.