Raketteja ammuttiin – kuten tavallista – ihmisjoukkoihin ja päin rakennuksia

Rakettiampumiset päin ihmisjoukkoja ja rakennuksia ei ole mitenkään uusi trendi vaan sitä tapahtuu jokaisen uuden vuoden vaihteen aikana. Joskus 10-luvun alkupuolella rakettisota saattoi jatkua pitkälle tammikuuhun, että niistä ajoista tilanne on vähän rauhoittunut.

Nykyinen trendi on ampua raketteja päin poliiseja, ambulanssihenkilökuntaa ja palomiehiä. Kymmenissä kunnissa on tehty havaintoja, että raketteja on tähdätty juuri poliiseja kohtaan. Esimerkiksi Sollentunassa ja Tukholman Lilljeholmissa poliisi sai ottaa täyden rakettikeskityksen vastaan.

Avestassa 40-50 uusruotsalaista aloitti rakettitulituksen poliisia kohtaan ja partioilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin perääntyä. Yksi raketti lensi poliisiauton avoimesta ikkunasta sisälle ja räjähti autossa. Ainakin toinen poliisi sairaalaan.

Yksi mielenkiintoinen detaljee Avestankin tapauksessa on. Miten kadulle voi kokoontua 40-50 miestä ilman, että joukossa on yhtään tyttöä tai naista?

Mielenkiintoista on sekin, että verrattuna Tanskaan, niin siellä henkilö otetaan heti kiinni ja vangitaan, jos edes osoittelee poliisia jollakin raketilla. Ruotsissa taas lähinnä mennään autojen taakse piiloon.

Raketeissa on joku erityinen tekijä, joka saa kehitysmaista tulleet nuorukaiset jotenkin täysin raiteiltaan. Klippanin kunnassa aloitettiin ensin 20 hengen joukkotappelu. No ei siinä vielä mitään. Kun parikymppiset jorkit tappelivat niin paikalle syntyi rinki, joka seurasi tappelua. Nyt ringissä olleet nuorukaiset saivat päähänsä tulittaa ringin sisällä olleita tappelijoita.

Useat henkilöt saivat palo- ja muita haavoja ja yksi vietiin sairaalaan.

 

SVT:n uutisen videoklipissä kuvaa miltä väkijoukkoon ampuminen voi käytännössä näyttää. Kannattaa katsoa. Alussa kuvaa Malmöstä.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ungdomar-skot-fyrverkerier-mot-innergard