Somaliräppärien kidnappauksen uhri oli ruotsalainen räppäri: kulttuurista omimista

Sormiräppääjä.
Tuntuuko joskus siltä, että kaikki pöljyydet on jo kuultu eikä mitään uutta voi tulla esiin? Jos tuntuu, niin kannattaa lukea tämä juttu. Kunnon kulttuurista omimista.

Kerroin tuossa aiemmassa artikkelissa, että somaliräppäri ja Rinkebyn värillisten kuningas Yasin Byn on vangittu epäiltynä kidnappauksesta.

Kidnappauksen uhriksi keväällä joutui ruotsalainen valkoinen räppäri vuonna 2002 syntynyt Nils Kurt Einar Grönberg eli räppinimeltään Einar. Einar taas ei ollut mikään lähiöiden gangstaräppäri vaan hän asui vanhempiensa kanssa Tukholman paremmassa siivessä Södermalmilla. Einar oli aivan harmiton muusikon alku, joka nyt sattui tykkäämään räpistä siinä missä joku tykkää rockista tai kantrista.

Biisit olivat harmittomia iskelmiä, vaikka niissä oli räppitausta. Eli lähtökohdat verrattuna Yasin Byhyn olivat erilaiset.

Kun saamelaiset tai eskimot nostavat vasemmistomedian kanssa äläkän kulttuurisesta omimisesta, kun joku kantalainen vahingossakaan erehtyy vetämään jonkun musiikkikappaleen edes aavistuksen sinne päin kuin saamelaisten tai eskimoiden joiku. Mutta Yasin Byn ja muut kylän värilliset menivät astetta pidemmälle tässä äläkässä.

Ruotsalainen räppijätkä kidnapattiin siksi, että hän ikään kuin omi uusruotsalaisten räppikulttuuria. Eikä yksin kidnappaus, vaan Einar myöskin laittoman vankeutensa aikana pahoinpideltiin, ryöstettiin ja –  mitäpä muuta mustat osaavat kuin raiskata. Einar oli pakotettu jonkinlaiseen anaaliseksiin näiden värillisten räppijätkien pakottamana.

Samaan aikaan kun Einar oli laittomasti vangittu, niin Rinkebyn somalit tuuttaavat eetterin täyteen tekstiä, että valkoisilla ruotsalaisilla nuorukaisilla ei ole mitään oikeutta harrastaa ihan mitä tahansa musiikkityyliä, tässä tapauksessa siis räppiä. Somalien ja muiden Rinkebyn kehitysmaista tulleiden mustien mielestä HE omistavat ruotsalaisen räppigenren. HE saavat ”ilmaista identiteettiään ja itseään kuten haluavat”.

 

Eikä siinäkään vielä kaikki. Kaikki Sverigesradion P3n ja P4:n, sekä SVT:n musiikki- ja kulttuuritoimittelijat ovat ylistäneet vuosia Yasin Bytä. Jorkki on ollut kaikissa umpitolloissa kulttuuriohjelmissa. Ihastuneena kulttuuritoimittajat ovat huokailleet, että miten Yasin tuokin esille jotain sellaista kulttuuria, josta emme tiedä mitään, kuten yksi päivä nuori toimittelijan planttu tarinoi P3:ssa.

Lisäksi nämä toimittelijat ovat olleet etulinjassa paheksumassa kaikkea kulttuurista omimista, jäätelöpuikoista joikaamiseen. Nyt kun joku sitten teki jotain sellaista, että konkreettisesti veti paskat housuun kulttuuriomijalta, niin… odotamme mielenkiinnolla musiikkitoimittajien reaktioita tulevan viikon aikana.

Einar ei ole jäänyt tapahtuman takia pimentoon vaan hän kertoo monille medioille, että aikoo jatkaa musiikkiuraansa.

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Joumään Tshikaago
Joumään Tshikaago
3.1.2021 02:34

Hassuja noi somalit jotka omivat koko räppipelleilyn amerikan pelleiltä. Ikäänkuin se olisi aivan sama juttu että oletko musta huumediileri South Centralista tai sossun rahoilla loisiva somali ruotsin/suomen/norjan/tanskan pellelähiöistä. Luuleeko somalit todella että Losin jätkät RISPEKTAA niitä.. =)

Qroquius Kad
Qroquius Kad
3.1.2021 09:59

Voisinpa uskoa noille riittävän, että svennet rispekteeraavat eli pelkäävät noita.
Syytä onkin pelätä.

Joumään Tshikaago
Joumään Tshikaago
3.1.2021 02:39

Huuuui sentään! Odotan innolla miten Petter, Elastinen ja Paleface vastaavat tähän mustien miesten harjoittamaan väkivaltaiseen rasismiin. Ehkäpä se on okei! Vai pitäisikö meidän lähettää Cheek Rinkebyyhyn näyttämään somaleille kaapin paikka! Pullaa, mehua ja hyvin hyvin tuimaa keskustelua!

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
4.1.2021 11:22

Tottakai uskovat kun Cheekki kotouttaa 🤣🤣🤣🤣

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
4.1.2021 22:02

Vihaan Chiikkiä siihen malliin, että kyllä se voisi kombäkin tehdä somalien suosiollisella avustuksella. Tyyppi voi olla ihan hieno mies, mutta sen musaa ja habitusta todella vihaan. Henkilöstä en osaa sanoa, kun en tunne.

Minä
Minä
3.1.2021 04:50

Käyttää piisiensä tuottamiseen valkoisen kulttuurin instrumentteja ja teknologiaa aina videoita myöten, hyi hyi, mitä kulttuurinomimista.

Somalit eivät liity mitenkään räpin alkujuuriin. Rap-musiikki syntyi Yhdysvalloissa mustien ja latinojen parissa 70-luvulla, siis puoli vuosisataa sitten. 70-luvulla Rinkebyssä ei asunut ainuttakaan somalia. Se oli lähinnä suomalaisten ja ruotsalaisten asuinpaikka.

Tämä somali siis yrittää esiintyä ikään kuin rap-musiikki jotenkin ilmentäisi somaleja Rinkebyssä, vaikka rap-musiikki ei liity mitenkään somaleihin, eikä se syntynyt Rinkebyssä, eikä sen syntyyn missään vaiheessa vaikuttaneet somalit.

Asiaa tutkinut
Asiaa tutkinut
3.1.2021 09:21
Vastaa...  Minä

Somalien kulttuuri on ympärileikkauksia, merirosvoilua, khatia, valehtelua, kelassa käyntiä jne…

Ei somaleilla ole mitään musiikkikulttuuria tai saati ruokakulttuuria.

Ilmari
Ilmari
3.1.2021 11:46
Vastaa...  Asiaa tutkinut

Räppi e ole musiikkia

kupletin vastaisku
kupletin vastaisku
4.1.2021 08:36
Vastaa...  Asiaa tutkinut

Virtuaalista diktaattoriaan kumartelevat alistuskultturellit miekkoset ovat liian suuri uhka länsimaiselle arvomaailmalle ja aineelliselle hyvinvoinnille.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
4.1.2021 22:29
Vastaa...  Asiaa tutkinut

Somaleilla on vuohenpaskaleirinuotiot, vai minkä lämmössä ne keksivät kusipäisiä juttujaan.

Ihmettelijä
Ihmettelijä
3.1.2021 08:22

Tuo pipo sopii hyvin räppärin kallonmuotoon, jotenkin jatkaa tota intellektuellia olemusta. Puuttuu vaan Hippohiihdot -78 logo otsasta.

Valkoisten naisten unelmat
Valkoisten naisten unelmat
3.1.2021 09:11

Ja sitten tyhmät valkoiset naiset ihan pokkana väittävät etteivät nämä tunkeutujat muka ole täällä valloittamassa mitään. Juu, eihän ne. Kunhan muuten vaan alkavat asettamaan sääntöjä sille mitä valkoiset saavat tehdä ja käyttävät väkivaltaa niitä kohtaan jotka eivät tottele. Eihän se tyhmän valkoisen naisen mielestä ole valloittamista.

Voi aikoja
Voi aikoja
3.1.2021 09:48

Suurin osa valkoisista naisista arvostaa itseään liikaa ollakseen alistetussa asemassa henkilölle joka ei tunne oman alansa historiaa eikä omaa kulttuuritaustaansa.

Tälläkin hetkellä valkoisia ryöstetään ja tapetaan Etelä-Afrikassa eikä kukaan hiisku sanakaan julkisessa mediasssa. Siellä rotusorto on paljon pahempaa ja raaempaa kuin koskaan Euroopassa.

Anaalifixaatiokemut
Anaalifixaatiokemut
3.1.2021 09:44

Ihme Analisteja koko porukka. Ulos maasta, vei hai vei!

Sosiologi
Sosiologi
3.1.2021 10:40

Olen shokissa. Yksittäistapaus. Kannattaa kuitenkin tarkastella lähemmin syitä tällaiseen ilmiöön ja käyttäytymiseen. Syyt löytyvät muinoin harjoitetusta orjuudesta sekä kolonialismista syrjäytymisen, rasismin sekä ilmastoahdistuksen lisäksi pois sulkematta koronaa.

Trampas
Trampas
3.1.2021 11:05

Siinä on kanssa yks #######. jou jou XD

Epänormaali käytös
Epänormaali käytös
3.1.2021 11:06

Metin tuossa että eikö ne ymmärrä muuta kuin kakkosta? Vai onko se ainoa mitä ne on saanut elämässään tuohon asti?

Vai kuvitteleeko ne että kun painaa valkoista kakkoseen niin vehje muuttaa väriään valkoiseksi? Voisiko olla että ne luulee että hiv valkaisi Michalelin?

vähemmistö paskoo teillä
vähemmistö paskoo teillä
3.1.2021 11:13

vale meediot ylistää paskakakkuja, näitä saastoja sairaat mediat ylistelee. jätesäkkien kasvatit, ikuiset mielipuolet, ovat vale median ylistys laulujen aihe. rikkaruohosta ei leipää saa, sen voi vain kitkeä ja polttaa.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
3.1.2021 11:15

Aagh, roisksisin tuohon aiempaan Yasin Bytä koskevaan juttuun kommentin kulttuurisesta omimisesta lukematta tätä.

Siis Rap-musiikki syntyi 1970-luvulla New Yorkin Bronxissa afroamerikkalaisten ja lainojen parissa. Yasin By on Ruotsin somali, jolla tuskin on kosketuspintaa New Yorkin slummeihin. Hän siis harjoittaa yhtä lailla kulttuurista omimista.

Muutoin kyllä ihmettelen tätä kulttuurisen omimisen käsitettä, kun samalla rummutetaan tätä monikulttuuria ja kulttuurista rikkautta. Minun nuoruudessani puhuttiin vielä vaikutteista ja lukiossa kouluruokailuun tuli muutama eksoottinen ateriavaihtoehtokin. Nyt ajatuksena ilmeisesti on, että vieraat kulttuurit implantoidaan omiksi hermeettisiksi toimintayksiköikseen kulttuurimme keskelle ja kulttuurien välinen vuoropuhelu tulee estää.

Nyt juuri uutisoitiin kuinka Suomessa jihadistiperheiden mukuloille näytetään kotona propagandafilmejä ja he saavat leikkiä vain aseilla. Mutta tämähän kuuluu vain ääri-islamilaiseen kulttuuriin.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
3.1.2021 11:26

Voisi vielä lisätä, että käy Einar sääliksi. Einar on siis asunut vanhempiensa kanssa vauraalla ja rauhallisella Södermalmilla ja hänen rappinsa on iskelmätyyppistä. Myös kuvan perusteella tyyppi on herkkä lammas. Yasin Byn aiempia taustoja ei ole tuossa valotettu, minkä ikäisenä hänet on roudattu Somaliasta Rinkebyhyn, mutta alueen pahamaineisuus, rikostausta ja kappaleidensa sanoitus kertovat täysin toisenlaisista lähtökohdista ja arvomaailmasta. Kysyn vain, missä päättäjien ja heitä hännystelevien maahanmuuttoaktivistien vastuu heidän törmäyttäessään eri kulttuureja yhteen?

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
3.1.2021 11:32

Tarkennan vielä, että en siis kannata monikulttuuria, vaan olen kiinnittänyt huomiota käsitteen ristiriitaisuuteen, mitä monikulttuurilla tavoitellaan? Sitäkö, että maamme on väestö siirtojen kohteena, eikä asia saa herättää minkäänlaistakaan kritiikkiä. Suut tulkoon vain?

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
3.1.2021 11:41

Siis suut tukkoon vain.

Suomi-Kustu
Suomi-Kustu
3.1.2021 11:32

Somppu ei siis halua kotoutua eikä sopeutua Ruotsiin ja biiseissään julistaa ettei halua sopeutua. Tämä on ruotsalaisten mielestä ihailtavaa. ok

pöh
pöh
3.1.2021 11:43

Tähän ei oikee löydä mitään sanoja, voi sanoa vaan että täysin sekopäinen maailma.

Särmääjä
Särmääjä
3.1.2021 14:13

Suomen räppäripiirejä tuskin tommonen hetkauttaa, mutta syksyllä kun heidän jollakin suomiräp-radiokanavalla oli pyöriny vahingossa persujen vaalimainos niin sitten järjestäydyttiin yhdessä rasismia vastaan.
https://www.facebook.com/164493770270288/photos/a.372569416129388/3880623795323915/?type=3

Drank
Drank
3.1.2021 17:16

Niin ja eikös ne rapparit ole pääosin orjien jälkeläisiä joten mikä oikeus yleensä orjakauppialla on räpätä? Luulisi, että somaleilla on kaikkein vähiten oikeutta siihen toimintaan.

juha II
juha II
3.1.2021 18:43

Ruotsalaiset ottavat suihin tode4lla ahnaasti!!!

Johan
Johan
3.1.2021 20:23
noname
noname
3.1.2021 21:12

Tämä Yasin vaikuttaa matalaälyiseltä ja aivan karsealta tyypiltä, millä ei ole mitään asiaa Ruotsiin tai Suomeen. Yasin pitäisi laittaa kurituslaitokseen ja sen jälkeen karkoittaa Somaliaan. Kuvottavaa, jos suvakkimediat ovat ylistäneet ja mainostaneet tätä egoistista kidnappaajaraiskaajaa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
4.1.2021 22:55
Vastaa...  noname

Täh! Jäbä osaa ja tekee, älä valita.

Jones
Jones
4.1.2021 08:24

Miksei ne kehitysmaalaiset kävele alasti siellä Ruotsissa? Ovatko omineet valkolaisten pukeutumiskulttuurin?

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
4.1.2021 11:20

Noooo, kotouttamista varmaankin lisätään kun näin pahasti on oireiltu, liekö rasismiakin ollut kuvioissa ☹️☹️☹️ Ja mitä nyt siitäkin jos valkopersposket vähän ruvelle mäni, sattuuhan sitä, pääasia että värisuora ei loukkaannu…