Solnan hautausmaakiduttajille pitkät vankeustuomiot

Solnan hautausmaakidutus sai ainakin toistaiseksi välipäätöksen kun Solnan käräjäoikeus tuomitsi kaksi uusruotsalaista kohtuullisiin vankeuksiin ottaen huomioon heidn nuoret iät.

21-vuotias Ali Jahani tuomittiin 9 vuoden vankeuteen ja 18-vuotias Mohammed El Hani 5 vuoden ja 6 kuukauden vankeuteen. Molemmissa syyksi luetut rikokset olivat törkeä ryöstö, laiton vangitseminen, törkeä pahoinpitely, törkeä raiskaus ja laiton uhkaaminen.

Oikeus katsoi, että näytöstä ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Molemmille tuli maksettavaksi lisäksi korvauksia molemmille uhreille 144 000 kruunua.

Homma etenee seuraavaksi luultavasti hovioikeuteen. Mutta oletetaan, että tuomiot jäävät voimaan. Ali Jahani istuu yhdeksän vuoden tuomiosta 2/3 eli kuusi vuotta ja Mohammed El Hani istuu nuorena henkilönä 1/3 eli vuoden ja 10 kuukautta.

Oikeus ei kuitenkaan antanut täyttä maksimirangaistusta, joka olisi lausuman mukaan ollut noin 13 vuotta.

Jahani tuli Ruotsiin joskus 10-luvulla ja sai Ruotsin kansalaisuuden 2014. El Hani taas on syntynyt Ruotsissa ja sitä myöten ollut aina Ruotsin kansalainen. Kumpiakaan ei näin ollen voida karkoittaa Ruotsista.