Matkasellin juttuja: Siunattua vettä

Takavuosina joskus 1980-luvun alkupuolella Suomessa oli jonkinlainen, jos nyt ei buumi, niin tietynlainen menestystarina ainakin, “siunatusta vedestä”. Tätä siunattua vettä myytiin parantavana eliksiirinä suurin piirtein kaikkiin vaivoihin heikkomielisyydestä kihtiin. Kauppa kävi kuin häkää.

Myyjä oli muistaakseni joku Juvonen tai jotain sinnepäin, olkoon jatkossa Juvonen. Juvonen kauppasi siunattua vettä sen aikaisin mainoskeinoin. Niitä olivat lehtien pienilmoitukset, mustavalkoiset pikkumainokset, kauppojen ilmoitustauluilla olevat ilmoitukset jne. Lisäksi siunattua vettä kaupattiin markkinoilla ja toreilla.

Juvonen taas oli yhtälainen persoona kuin niin ikään takavuosina Hannu Karpon ohjelmista tutuksi tullut Nilsiän öljysheikki Tauno Kuosmanen. Kuosmanen myi omia öljysekoituksiaan samanlaisena kaikenkattavana litkuna, joka voiteli autojen moottorit, mutta saattoipa putelista ottaa samalla kertaa huikat kun sitä kaadettiin auton moottoriin. Sisäisesti otettuna sillä parannettiin lähes kaikki tunnetut sairaudet. Kuosmasen litkuilla oli myös naisia kaunistava voima, kuten Juvosen siunatulla vedellä.

Juvonen pullotti vettä pieniin lasipulloihin ja niihin lätkittiin kauniit etiketit. Myyntipuheet ja -tekstit olivat lennokkaita. Uskonnollisia iskulauseita “Niin herra voitelee kuin ihminen tarvitsee” ja sen sellaista. Kaiken kaikkiaan kaupankäynnissä käytettiin juurikin tätä uskonnollisuutta hyväksi. Juvonen oli hyvä saarnamies. Ja kova naisten mies.

Suurimmassa osassa ihmisistä Juvosen touhut herättivät hilpeyttä, ihan kuten Kuosmasen, tai niin ikään legendaksi jääneen säätä sammakon avulla ennustaneen Taisto Heikkisen ennustukset ja jutut. Juttuja kuunneltiin hyväntahtoisesti naureskellen. Se oli sen aikaista hupia.

Mutta, osalle Juvosen jutut eivät olleet hupia vaan totisinta totta. Nimittäin hän myi vesipullojaan kuin heinää. Tuskin sillä miljonääriksi pääsi, mutta sen verran kuitenkin, että se herätti huomiota ihan valtakunnallisella tasolla. Ihmiset todistivat, että siunatulla vedellä oli hävinnyt monenlaista vaivaa. Iskiakset hävisivät, migreenit lakkasivat vaivaamasta ja olipa joku vahvasti sitä mieltä, että siunattu vesi oli auttanut lapsettomuuteenkin. Epäselväksi jäi, että oliko vaimo sittenkin käynyt vieraissa eli Juvosen sängyssä vai oliko aviomies tosiasiassa saanut avun kyvyttömyyteen ottamalla mukillisen siunattua vettä. Myös heikkomielisyyteen vesi oli auttanut.

Siunatun veden ympärille kehittyi pienimuotoinen uskonlahko, joka todisti vakaasti asiasta. Sitten kävi niin, että siunattu vesi testattiin kurjien epäilijöiden toimesta. En nyt muista oliko se Tekniikan Maailma, mutta joku vastaava kuitenkin. Siellä hankittiin yksi pullo testattavaksi, joka tutkittiin VTT:n laboratoriossa. Tulos: Vesi oli Päijänteen vettä. Siinä ei ollut mitään sellaista erityisominaisuutta, mitä ei olisi ollut normaalissa järvivedessä. Eli siis ihan puhdasta järvivettä, jota myytiin hyväuskoisille vedätettäville.

Voisiko tällainen ilmiö tapahtua nykypäivänä? Totta kai voi. Sama ilmiö pyörii hopeaveden ympärillä. Ei tosin siinä valtakunnan laajuudessa kuin Juvosen siunattu vesi.

Nykypäivän ihmiset ovat monesti tomppelimpia kuin takavuosien sukupolvet. Nykypäivänä tämä sama ilmiö tulee esiin Facebookissa tai muissa sosiaalisen median keskustelupalstoilla. Jos Juvonen myisi siunattua vettään nykypäivänä, niin Facebookissa olisi muutaman tuhannen ihmisen keskusteluryhmä, joka olisi keskenään täysin vakuuttunut veden tehosta. Se, joka uskaltaisi kyseenalaistaa siunatun veden tehon, se olisi valtamedian aivopesun uhri ja: “Ota selvää asioista ja päätä itse!”.

Valaistuneet olivat tuolloin, ja olisivat nykyäänkin yhtä vakuuttuneita asiasta, eikä heidän päitään käännä mikään. Päinvastoin muut ovat aivopesun uhreja.


 

Jos joku muistaa tästä asiasta tarkempia yksityiskohtia, niin kommentteihin vaan.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Tifa

Voi Ristus. Tutustuin yhteen herkkäuskoiseen naiseen jo markka-aikana. Tosissaan esitteli kirkkaita sormenvahvuisia akryylisauvoja joita huljutettiin kraanavedessä ja vesi pulloihin parantavana ja voimistavana juomana. Touhussa oli takana joku postimyyntifirma josta niitä taikasauvoja tilattiin melko kovaan hintaan. Sanoin neidolle, et noille sauvoille on parempaa käyttöö siellä isossa kainalossa. Se seurustelu päättyi siähen.

juha II

Juvonen oli huijari, jokab rohkeasti käytti hyväkseen ihmisten osaksi hätää ja osaksi turhamaisuutta. Suomihan ei ole Roomalais katolilainen kirkkon uskonnon piirissä valta uskonnoltaan, joten “Pyhä vesi” jää hieman vieraaksi ja sisäistämättömäksi asiaksi.

Todellinen siunattu Pyhä vesi on merkityksellinen asia, jota saatetaan käyttää papin antaman siunauksen “lisukkeena” seurakuntalaiselle (ei sisäisesti). Ent. luterilaisena en sen enempää tiedä, mutta Pyhäll
ä vedellä on oma vahva sijansa sakramenttina Roomalaiskatollisessa kirkossa ja sillä on todella “oma” ja merkitystä antava todellinen voimansa. Mutta samalla se on niin pyhä asia ettei sillä pelleillä ylimääräisiä!

Yapsa

Uskon määrähän on vakio.Sellainen on ihmisen luonto.
Jos ihminen ei usko Jumalaan,niin hän uskoo johonkin muuhun.
Kommunismiin,vihreään utopiaan,mitä näitä mailman parannus utopioita nyt on…
Edesmennyt mummoni sanoikin,että jos ei usko Jumalaan,niin ihminen on helppo saada uskomaan mihin tahansa.
Kuten vaikkapa ihmisen aiheuttamaan “ilmastonmuutokseen”.

Ilmari

Tänä päivänä myydään ravistettua vettä pulloissa. Niitä kutsutaan homeopaattisiksi valmisteiksi.

Woah

Sammakkomiehen luona kävi vielä kaiken kukkuraksi metalliasuisia avaruusolentoja. Tiedä sitten mitä asiaa heillä oli kuuluisalle sammakkoprofessorille, sitä tarinat eivät kerro.

Johan

Onhan näistä lumehoidoista ihan tutkittua tietoa. Usko hoidon tehoon parantaa hoidon tuloksia. Kauan on tiedetty, että lumehoito – kalkkitabletti tai valetoimenpide – voi lievittää ja joskus jopa parantaa potilaan oireet. Lääkärit ovat kautta aikojen käyttäneet lumevaikutusta (“plaseboa”) osana hoitoa: kalkkitabletteja saanut potilas voi paremmin ja vakavia haittavaikutuksia ei ole ellei sitten oteta huomioon, että oikea lääkehoito jää ottamatta.

PS-ville

Sdp on samaa huijausta kun nämä helppoheikit. Otetaan ihmisten nimiin velkaa ja annetaan sitä armosta ja ehkä hakemuksesta (kela) ihmisille pikkusen maistiaisiksi. Isovelka on oven takana. Vappusatanen …hahhahhaaaaa

Olen valaistunut

Olen päässyt ihmisen kehitysvaiheessa sellaiseen, että en usko enää satuja. Kaikki uskonnot ovat tarinoita joita on kerrottu iltanuotioilla äijien kesken ja hasista poltellen, viiniä särpien ennen aikaan, kuin viihdykkeenä kaukana akkojen nalkutuksesta. 2000-luvulle tultaessa on maailma täynnätietäjää, ihmeparantajaa, enkelikuiskajaa ym. höpön pöpöä, vain taivas on rajana. Ja tämä on rahakasta homma ja täysin laillista. Meitä on tosiaan moneen junaan.

Lyödään rahoiksi

Kyllä. Olen tuossa seurannut huvittuneena esim Astra TV:tä. Entinen anoppi höyrähti niihin. Mikä bisnes. Anoppikin teki sellaisen 1500 e Puh laskun, kun sinne soitteli. Uskovainen oli ja yms. Ja sen laskun maksoivat sitten jotkut muut kuin hän itse. Mitäs Paavo. Olisiko mahdollista pt medialta samankaltaista juttua. Sinne soitteli sinne kaikennäköistä. Ja hinta olisi kohdillaan. Vaikkapa kympin minuutti. Tai ei varmaan riitä. Sanotaan parikymppiä. Kuuntelisin totuuksia ja urputtamista sekä varhaisia juttuja. Kaikki kännissä. 100-400 puhelua viikossa.

Lyödään rahoiksi

Sori tekstivirheet. Kone taas korjaa. Joka tapauksessa.

Särmääjä

Vaikka tommonen onkin ollu herkkäuskosten höynäyttämistä niin se ei ole kuitenkaan ollu terveydelle vaarallista toisin kun hopeavesi ja varsinkin aradium-vesi ja myös nilsiän sheikin öljylitkut.

hieno homma

Meikäläisellä on tämän edesmenneen nilsiän öljypohatan nimppari lompakossa, vaimonsa pyysi siitä 50markkaa enkä maksanut. Tane signeerasi sen sitten verovapaasti ilmaiseksi;-) Tulikohan tehtyä hyvä diili?

Juhmura

Mä olen joskus asentanu asiakkaalle “veden energisoijan”. noin maitopurkin kokonen rosteri purkki, hintaa noin 1000€

K J

Muistan hämärästi tuon vedätyksen. Vau!

Olen niin kyyninen, että joutuu suunnilleen päivittäin yllättymään miten jotkut ihmiset uskovat kaiken pupun mitä on tarjolla. Vaikka myytäisiin elohopeaa syöpälääkkeenä tms. ja kunhan myyjä on pukeutunut “luotettavan” näköiseksi; SOLD!

Nyrkkisääntönä pitää pitää vanhaa kunnon tunnettua lausahdusta: “Jos joku asia kuulostaa liian hyvälle ollakseen totta, se sitä todennäköisesti on.”

Aikoinaan vielä kun mummoani kusetettiin, niin käskin äitiäni tekemään eston puhelimeen sille, ettei osta esim. vatsalihasgrilliä. Hän nimittäin osti sukunsa miehille tuhansilla markoilla sellaisen vyön, mikä lämpenee ja periaatteessa grillaa ihmisen. Siitä oli joskus Kuningaskuluttajassakin juttua.

Tulee väkisinkin mieleen vanha kunnon Aromipesä. Sen keksijä / huijari rikastui aivan salettiin – mutta nostan hattua, että pystyi siihen. Itse joskus mm. petoksia tehtailemalla jouduin kuseen ja kuritushuoneelle.

Se kuka keksi pikavipit, oli nero. Kunpa olisin itse ollut se. Kaikki tapahtui lain kirjaimen mukaan.

Prozac

Entinen mies se pysäytettiin tullissa, ja tullimies kysyi, jotta mitäs nestettä tuossa pullossa on, niin entinen mies vastasi, että ihmevettähän siinä on. No tullimies avasi pullon, haisteli ja sanoi : tämähän haisee viinalta, johon entinen mies sanoi: katso, ihme on tapahtunut”.

tulitikkutyttö

Kertoiko Juvonen että kuka sen veden oli siunannut? Tarjoan siunauspalveluita etänä 1000 €/litra (omassa astiassa). Hanavedelle päivän, viikon, kuukauden ja vuoden siunauspaketteja. Voin myös magnetoida, demagnetoida ja pyörteistää yksin-, kaksin- tai jopa kolminkertaisesti. Ilmoittelisinko lööppilehdessä, TV:ssä vai naamakirjassa?