Pohjoismaissa rajat nyt todellakin kiinni

Pohjois-Euroopan rajoilla on harvinainen tilanne, sillä rajojen yli ei naapurimaihin pääse enää ihan noin vain. Norja pitää Ruotsin vastaisella rajalla jopa armeijan sotilaita vahdissa keitä rajan yli tulee.

Tanska vaatii perjantaista alkaen, että kaikilla maahan saapuvilla ulkomaan kansalaisilla on oltava negatiivinen koronatestitulos, joka ei saa olla 24 tuntia vanhempi. Tämä vaikuttaa varsinkin Malmö-Kööpenhaminan alueen työmatkailijoihin, sillä perinteisesti rajan yli käydään todella paljon töissä naapurimaassa puolin ja toisin.

Sama Ruotsiin päin, sillä kovennuksella, että Tanskasta tuleva henkilö ei pääse Ruotsiin ilman todella pätevää syytä. Mitään yleispäteviä ohjeita ei ole annettu, mutta esimerkiksi Tanskassa asuvat suomalaiset eivät ole saaneet käyttää Ruotsia läpikulkumaana automatkalla Suomeen vaan heidät on käännytetty takaisin Tanskaan.

Norja on tukkinut kaikki päätiet Ruotsista Norjaan eikä rajan yli Norjaan pääse kuin vain poikkeustapauksissa. Norjan armeija on valjastettu vartioimaan myös kaikkein pienimpiäkin teitä tunturissa, jotta rajoja ei todellakaan ylitellä ihan noin vain.

Ruotsissa on vahvistettu kuluvan päivän aikana noin 9 500 koronakuolemaa, joten lähipäivien aikana rikotaan ensimmäinen rajapyykki 10 000.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
10.1.2021 15:45

Eli on mahdollista laittaa rajat kiinni ja toistaiseksi ainakaan paikalliset taloudet eivät ole romahtaneet aivan totaalisesti.

Suomi Finland
Suomi Finland
10.1.2021 16:45
Vastaa...  Admin Pt-media

Otan kantaa ainoastaan siihen, että kun kyseisestä asiasta puhuttiin valtavirtaa edustavien ’ajattelijoiden’ toimesta kehitysmaamaahanmuuttoon liittyvässä kontekstissa, oli päällimmäisenä ajatus, että kaikki suurinpiirtein romahtaisi, jos ’rajat laitettaisiin kiinni’.

No nyt ne ovat ja lisäksi on valtava pandemiaongelma, joka kurittaa kaikkia Euroopan maita, niin vieläkin taloudet ovat jollain lailla pystyssä.

Last edited 1 month ago by Suomi Finland
pöh
pöh
10.1.2021 17:46
Vastaa...  Admin Pt-media

Ei se passintarkastus rajoilla ketään laillista matkaajaa estäisi, eikä edes matkaa hidastaisi.
Ja ”turvallisista” maista tulevilta ei pitäisi koskaan ottaa yhtään juhlapaikkahakemusta. Eli esim Ruotsista tulevilla ei ole mitään tarvetta tulla Suomesta juhlapaikkaa hakemaan.

Suomi-Kustu
Suomi-Kustu
10.1.2021 18:15
Vastaa...  Admin Pt-media

Rajat kiinni ja vain passilla maahan. Turvanpaikanhakijat jääköön rajan taakse. Jo tuosta tosiaan on jollekin riesaa niin olkoon.

Suomi-Kustu
Suomi-Kustu
10.1.2021 21:08
Vastaa...  Admin Pt-media

Ok, hyvä. Millään taikasanoilla ei tietenkään pitäisi päästä Suomeen. Se vaan että jokainen maa valvokoon omat rajansa ja rajaliikenteen. EU ja vapaa liikkuvuus on nähty. Sen seurauksina saadaan vaan kulkutaudit ja valtava muuttoliike.

Mutta kun sopimuksissa lukee
Mutta kun sopimuksissa lukee
18.1.2021 10:29
Vastaa...  Suomi-Kustu

Saharan eteläreuna pullistuu 1000 000 000 uudella ihmisellä seuraavan 20 vuoden kuluessa. Ilmasto lämpenee ja luonto tallautuu jalkoihin.
Pohjoinen alkaa kummasti kutsua kulkijoita.
Viimeistään silloin selviää kyllä ihan kaikille mitä se rajat ”auki/kiinni” täällä Euroopassa oikein tarkoittaa.

Oma firma heitti ulos
Oma firma heitti ulos
11.1.2021 02:24
Vastaa...  Admin Pt-media

Passinhaltijalta vaaditaan koronatesti Tanskaan mentäessä mutta asylinhihkaajalta tuskin vaaditaan yhtään mitään vaan tarjotaan täyspalvelu.

Aika hauskaa että SASsin kone (jossa Ruotsi omistajana) kieltäytyi ottamasta kyytiin ruotsalaisia jolla ei ollut koronatodistusta. Saivat vain suksia kuuhun lentokeltältä. Olisivat tyhmät sanoneet ASYL!

K J
K J
10.1.2021 19:28
Vastaa...  Admin Pt-media

Vaikkapa impostoreiden vuoksi. On todettu, että niitä on joka maassa ja vaikka asiakirjat muuten olisivat ”OK”. niin kun jää kiinni, ei heidän tarvitse sanoa kuin taikasana ’ASYL’ ja prosessi käynnistyy. Asiakirjojen oikea haltija sanoo vain, että ne varastettiin kotiloman aikana…

Shithouse
Shithouse
10.1.2021 18:02
Vastaa...  Suomi Finland

Mutta näillä jotka kulkevat töissä rajanyli niin talous romahtaa…
Esim tornio-haaparanta alueella käydään puolin toisin töissä.
Toki esim jyväskyläistä haittaa jos torniolaisella vaikka
Tulis konkurssi.

Santtulonkku
Santtulonkku
10.1.2021 16:10

Pohjoissamaissa

timo
timo
10.1.2021 18:32

Ai kuluvan päivän aikana noin 9 500 koronakuolemaa?
Haluatko lukita vastauksen?

Pilkuntutkija
Pilkuntutkija
10.1.2021 19:23
Vastaa...  timo

Jos luetaan muitakin tietolahteitä, voidaan päätellä että tuo 9.500 on kumulatiivisesti tähän asti kertynyt lukema.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
11.1.2021 23:16
Vastaa...  Admin Pt-media

Oikeinhan se meni, mutta jumaliste kun se säikäytti! Nyt on journalismissa agendaa. Joitain kuolemia joskus todetaan ei-koronakuolemiksi ja poistetaan tilastoista tulevina päivinä. Kai ne varmat vahvistetaan tavallaan joka päivä uudestaan.

Kilttimies
Kilttimies
10.1.2021 18:37

Ja Ruotsi on tässäkin se paskastania, josta kaikki johtuu; suvaitsee kaikkea vaeltavaa haittaa, kunnes ovet on pantava säppiin naapureissakin👹

Omahyväiset torvelot polttivat maskit
Omahyväiset torvelot polttivat maskit
11.1.2021 02:40
Vastaa...  Admin Pt-media

Pohjoismainen aivan eka koronatapaus todettiin Suomessa. Anders Tegnell sanoi ”ei se tänne tule”, aamen, eikä mitään tehty.

Ruotsin valmius oli NOLLA, minkäänlaista materiaalista perustarvikevarastoa ei ollut koska MOB- varastot sun muut oli hävitetty. Sosiaalihallituksen kriisipäällikkö Sandvall oli antanut polttaa satoja tuhansia maskeja, hanskoja yms vain koska niissä ei ollut CE- merkintää.

Hoitotyöläiset olivat täysin ilman mitään kunnes sitten kerjäämällä ja anomalla ja itse tekemällä saatiin jonkinverran suojavarusteita ainakin joillekin. Moni joutui kuitenkin käyttämään kahvifiltteriä, kuukautissidettä ja ties mitä suunsa edessä.

Särmääjä
Särmääjä
10.1.2021 18:58

Ilman Schengeniä ja EU:n avoimia rajoja saisi ainakin jonkun rajakontrollin normaalioloissa jota ei muuten ole kun Venäjän rajoilla. Voisi torjua rikos ja kerjäläisliigoja ja ylipäänsä kaikkee muutakin paskaa mitä Ruotsikin jo suoltaa tänne sieltä mokuhelvetistänsä. Turvapaikanhakijoitakin voisi torjua rajoilla jos hallituksella olisi sama asenne kun Unkarissa ja ilman EU:ta sekään ei olisi vinkumassa eikä tarvisi muutenkaan olla näissä sen typerissä, haitallisissa ja kalliissa liittovaltioleikeissä mukana joissa siirrellään porukkaa ja rahaa niin helvetisti ympäriinsä.

On tää hullua
On tää hullua
10.1.2021 19:00

Meidän vihervasemmistolainen suvakkihallitus pikemminkin estää Suomalaisten rajanylitykset, mutta kunniakansalaiset saa ylittää rajan.

Korona-huijaus
Korona-huijaus
10.1.2021 19:50

Heh… Nuo eurooppalaiset printtailevat omia koronatordistuksiaan sen kun ehtivät.

Joululomalta lähtijät kyselivät minulta kumpiko paperiformateista näyttää virallisemmalta. Katselin niitä ja sanoin että tuo ilman korostuksia. Korostustne kanssa se vaikuttaa netistä printatulta virheeltä. Kertoivat printanneensa molemmat itse.

Eli, euroopassa jos halutaan mennä jonnekkin niin sielä on kasa valmiita pohjia joita muokkailemalla saa koronatodistuksen päivättyä 3vrk ennen matkaa. Ja kuten tässkin, erään ketjun logo vain yläreunaan ja omat tiedot oikeille kodille. Vasta tässä vaiheeessa hoksasin että alareunassahan luki ”Tulostettu omakannasta…”. Eihän espanjalaisilla tai portugalilaisilla voi olla Suomessa omakantaa.

Tätä minä sanoisin korona-huijaukseksi. Ja ne nauroi minulle ja sanoi että tämä on ihan normaalia euroopassa. Ei sielä kukaan käy testeissä. Suomessakin testi olisi kuulemma maksanut 250e. Lentokentillä virkailijoilla ei ole mitään mahdollisuutta tarkistaa papereiden oikeellisuutta. Joissain EU-maissa pitää olla sähköinen ilmoitus, mutta kyllähän sen pdf:n voi puhelimesta näyttää.

Ethän Pate poista tätä, sillä tämä liittyy kulkemiseen. Vaikka sana korona onkin mainittu. Tämä olkoon opiksi suomalaisille että me ollaan vaan liian kuuliaisia.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
11.1.2021 23:35
Vastaa...  Admin Pt-media

Tätä se laivalla enkkua höpissyt jäbä saattoi tarkoittaa. Olisi kuulemma hoitanut mut minne tahansa Eestiin. Ei se rahamiehiä ollut, vaan rahaa vastaan pystyy järkkäämään mut maihin?

Uskottavalta tuo maallikon silmiin näyttää, en tiedä mitään. Hyvin vähän ne jossain tullissakaan tietävät.

Daavidin poika
Daavidin poika
10.1.2021 19:54

Tiedän vain, että rahtiliikenne teollisuudelle kulkee ihan normaalisti pohjoismaiden välillä. Sitä en tiedä, että miten rahtiliikenne sujuu muissa euroopan maissa.

Suomalainen elintarvike vienti ulkomaille on aivan huipussaan tällä hetkellä. Suurin ostaja-asiakas Suomalaiselle elintarvikkeille on tällä hetkellä Ruotsi. Tiedän myös, että Ruotsista on oltu yhteydessä Suomeen syyskuussa 2020 liittyen elintarvikkeisiin. Voiko olla mahdollista, että Ruotsissa varaudutaan jonkin sortin elintarvikepulaan.? Sekin voi olla mahdollista, että Ruotsin ”holtiton”, järjetön koronavirus politiikka on ajanut kuningaskunnan aivan väärille raiteille elintarvikkeiden suhteen. Onhan sellainenkin sanonta kuin ”Pienistä puroista syntyy suuria meriä”
—————————————————————————————————————————
Vuonna 2019 Suomesta vietiin ulkomaille 1,75 miljardin edestä elintarvikkeita. Suurimmat vientimaat olivat. Ruotsi, Viro, Saksa, Venäjä, Kiina, Ranska, Tanska.

Lähde:Elintarvikevirasto.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
10.1.2021 20:10

Jostain syystä tämä uutinen ei herätä minussa suuria tunteita, jos suljetuista rajoista huolimatta maahan lennätetään yksityiskoneella terroristeja penskoineen. Ja jo viime keväänä sanoivat päättäjät, ettei rajoja ole suljettu turvapaikanhakijoita. Ne pysyvät kiinni ainoastaan normaaleilla ja jokseenkin arkisilla asioilla naapurimaassa piipahtavilta kalpeanaamoilta, kuten nuuskan ostajilta ja sukuloivilta poikhinaineilta.

Olisi kiva tietää, jos joku olisi valveilla Tornio-Haaparannan rajanylityspaikalla, Lappeenrannassa tai Hki-Vantaalla, että ovatko matukuljetukset tyrehtyneet vai jatkuvatko väestönsiirrot sulusta huolimatta.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
11.1.2021 23:46

https://www.flightradar24.com/62.53,31.89/5 Hiljaista on. Kyllä ne aamulla taas kiihtyy matulennot ja kaikki muutkin. Tämä on veikkaukseni, ei mikään tieto.

Kräpykkäimportti tuottava bisness
Kräpykkäimportti tuottava bisness
14.1.2021 08:36

Rajat eivät koskaan ole täysin kiinni. On käynyt ilmi että ns assistanspuulaakit, jotka välittävät kotiavustajia vammaisille, importeeraavat perheitä tai ”perheitä” joilla on vammainen lapsi (tai monta) Ruotsiin voidakseen tienata rahaa ottamalla nämä vammaiset asiakkaikseen:

https://www.svt.se/special/spelet-om-brukarna/

Tämä myös selittää ne yhä useammat nyyhkytarinat kuten juuri nyt kun vammainen lapsi äiteineen halutaan palauttaa Mongoliaan ja isä Kiinaan.