Kahdelle venäläiselle tuomiot tsetseenibloggarin murhan yrityksestä

Tumsu Abdurakhmanov
Gävlen käräjäoikeus tuomitsi kaksi venäläistä murhan yrityksestä ja avunannosta murhan yritykseen 8 ja 10 vuoden vankeusrangaistuksiin sekä elinikäisiin karkoituksiin.

Kyse on kahdesta venäläisestä torpeedosta 30-vuotiaasta Ruslan Mamaevista ja 33-vuotiaasta Elmira Chapiaevasta (nainen), jotka matkustivat Ruotsiin murhatakseen tsetsenialaisen hallituskriittisen bloggarin Tumsu Abdurakhmanovin. Hän asusteli tuolloin Gävlessä.

Murhahommat eivät menneet kuitenkaan kuten Strömsössä. Tai tässä tapauksessa murhahommat menivät kuten Katajan tapauksessa. Pieleen. Suunnitelma oli kuitenkin hyvä. Tumsu sai joskus keväällä 2019 yhteydenoton Elmiralta ja nainen mm. kertoi, että tsetseenihallitus oli tappanut hänen veljensä. Yhteydenpito syveni ja Elmira lensikin Ruotsiin 25. helmikuutta viime vuonna.

Tumsu ja Elmira lounastivat, jonka jälkeen sovittiin, että nainen saa asua Tumsun luona muutaman päivän. Mentiin asunnolle ja Tumsu laittautui nukkumaan.

Seuraavaksi Tumsu heräsi, kun häntä lyötiin vasaralla. Torpedo eli Ruslan oli kuitenkin tumpeloista tumpeloin ja päätyi murhan sijasta painimaan Tumsun kanssa. Ei olisi kannattanut, sillä Tumsu ei ollut mikään koulupoika. Tumsu pääsi niskan päälle, veteli torpedoa turpaan ja teippasi tämän kädet. Samalla hän soitteli paikalle pari kaveriaan ja poliisin. Elmira oli häippäissyt asunnosta tappelun tohinassa.

Kun Tumsun oli saanut murhahommat loppuun – omalta osaltaan – teippaamalla murhayrittäjä Ruslanin tuoliin, niin hän sai Ruslanin tunnustamaan kamerakännykän filmille, että hän oli tullut Tsetsenian hallituksen toimesta murhaamaan Tumsun.

 

Homman tausta on se, että Ruslan sai talvella 2019 tarjouksen kartoittaa Tumsun elämää ja missä tämä majaili. Tumsua seurattiin missä kaupoissa tämä kävi, missä ravintoloissa söi jne. Kun homma oli kartoitettu, niin Ruslan sai uuden tarjouksen, 50 000 euroa murhasta. Hän oli saanut jo 10 000 euroa kartoituksesta.

Murhasuunnitelma oli lyhykäisyydessään se, että nainen heittäytyi ensin Tumsun kaveriksi, hankkiutui tämän luokse ja päästäisi Ruslanin ovesta sisään murhaamaan Tumsun.

 

Tumsu Abdurakhmanov on tullut tunnetuksi omissa piireissään henkilönä, joka kritisoi kovin sanoin Tsetsenian hallitusta ja sen ihmisoikeusrikkomuksia. Hänellä on suosittu Youtube-kanava, jolla on 300 000 seuraajaa.

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Gulermo
Gulermo
12.1.2021 22:14

muslimi oli uhrina, nyt voidaan puhua yksittäistapauksesta 🤘

Kukavaan
Kukavaan
13.1.2021 17:27

Taisi kaikilla kolmella plus toimeksiantajalla olla liian himmeät lamput, kun noin tyrittiin. Kaikki osapuolet tekivät virheitä.