Tanska päätti karkottaa multikriminaalin, Euroopan tuomioistuin vahvisti

Tanskan eräs karkotus tutkittiin Eurooppatuomioistuimessa, joka päätti, että Tanska ei rikkonut ihmisoikeuksia vaikka päättikin karkottaa multikriminaalin Shuaib Khanin.

Shuaib Khan on Tanskassa vuonna 1986 syntynyt pakistanilaistaustainen jengirikollinen, joka ei kuitenkaan ole ikinä saanut Tanskan kansalaisuutta.

Elämänsä Tanskassa pakistaniaano on käyttänyt lähinnä väkivaltarikoksia tehdessä ja leikkiessä Tanskan kovimman ulkomaalaisjengin Loyal to Familian päällikköä. Vuosien 2003-2017 aikana Khan on saanut ainakin 13 vankilatuomiota juuri väkivaltarikoksista ja istunut ainakin 10 vuotta sisällä eri jaksoissa.

Lopulta Tanska sai tarpeekseen monikulttuurisuudesta ja viimeisin tuomio vuonna 2017 jäänee viimeiseksi tuomioksi Tanskassa. Tuolloin Khanille lätkäistiin 6 vuoden kakku taas pahoinpitelyistä. Samassa yhteydessä Khan määrättiin karkotettavaksi.

Pakistaniaano kuitenkin koki, että hänen ihmisoikeuksia oli loukattu tällaisella karkotuspäätöksellä. Ja valitti Euroopan tuomioistuimeen. Tämä kuitenkin päätti, että Tanska ei riko Khanin ihmisoikeuksia vaikka tämä pakotetaan palaamaan takaisin kotiinsa Pakistaniin.

Kun päätös nyt tuli, niin edessä on enää lentokoneen tankkaus. Tanskalaisten veronmaksajien rahoja on kuitenkin palanut melkoinen määrä siitä alkaen kun Khan sattui syntymään Tanskassa.