Kotipalvelu näyttää olevan raha-automaatti kolmansista maista tulleille tulijoille

Kotipalvelun ympärillä tulee säännöllisin väliajoin ilmi kunnon huijauksia. Milloin milläkin viritelmällä veronmaksajilta on kupattu miljoonia kruunuja joko olemattomien sairaiden hoitamiseen tai sitten muuten vain ylilaskutettu.

Tunnetuin takavuosien kotipalveluhuijaus tehtiin ns. Södertäljemafian toimesta. Syriaanot kehittivät systeemin, jonka avulla heidän omistama kotipalvelu laskutti kaupungilta miljoonia kruunuja kotihoidosta. Summat perustuivat ylilaskutukseen ja valesairaisiin.

SVT on nyt tuonut esille uudenlaisia keinoja tällaisen ns. hyvinvointihuijauksen tiimoilta. Yksi tapa on se, että tällainen kotipalveluyritys etsii vaikkapa Facebookin kautta perheitä kehitysmaista, joilla on liikuntavammainen lapsi.

Yritys palkkaa ensin perheen vanhemmat töihin hoitamaan jotain toista potilasta. Eli pääsevät sujahtamaan työperusteisella oleskeluluvalla Ruotsiin. Lapsi seuraa tietenkin vanhempien mukana.

Kun ollaan oltu hetki töissä tässä kotipalveluyrityksessä, niin vanhemmat hakevat seuraavaksi kotihoidon tukea omalle lapselleen ja he aloittavat nyt työskentelyn oman lapsensa kotihoitajina samaisen yrityksen palkkalistoilla.

Sen jälkeen hyötyvätkin sitten kaikki – paitsi ruotsalaiset veronmaksajat. Kehitysmaasta tullut perhe saa puuhastella lapsensa kanssa päivät pitkät tekemättä mitään oikeaa työtä ja saavat siitä vielä kohtuullista palkkaa. Tietenkin suurin hyötyjä on kotipalveluyritys, joka luonnollisesti ylilaskuttaa ja maksaa toisaalta perheelle ”liian pientä palkkaa”, eli vetää tässäkin rahaa omaan taskuunsa.

Mutta koska perhe on ikeessä kotipalveluyritykselle, niin eipä siinä paljon ole sanomista. Joka tapauksessa elämä on rennompaa ja rikkaampaa kuin kotona kehitysmaassa, niin tuskinpa kukaan jaksaa valittaa. Ja jos valittaa, niin kotipalveluyritys on tehnyt niille harvoille purnaajille sellaisen tempun, että ovat ilmoittaneet Maahanmuuttovirastolle, että perheen pää ei työskentele enää kotipalveluyrityksessä. Siitä seuraa oleskeluluvan peruutus ja paluu takaisin kotiin kehitysmaahan.

Tällaista huijaustapaa kutsutaan ruotsiksi ”brukarimport”, mitenkähän sen suomentaisi, joku hyväksikäyttömaahantuonti tms.

 

Tällaisia huijausfirmoja eivät pyörittele siis ruotsalaiset, vaan järkiään ne, jotka ovat tulleet ilmi, niitä pyöritetään monesti Aasian suunnalta tulleiden henkilöiden toimesta. Nyt yllä mainitussa tapauksessa hommaa on pyöritetty suurella kädellä mongoolien toimesta. Muita tunnettuja ovat pakistaniaanojen ja bangladesiaanojen kotipalvelut. Ne pyörivät kaikki samalla periaatteella, joissakin voi olla pieniä variaatioita.

 

Asia ei ole mitenkään uusi ja nyt kun tätä asiaa tuli pohdittua, niin satuinpa huomaamaan yhden pikku jutun. Nimittäin olen tähän asti katsonut työperäisillä oleskeluluvilla maahantulevat ”eri kastiin” kuin turvapaikkahuijarit. Mutta, Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan 2010-2020 välisenä aikana Ruotsiin tuli kolmansista kehitysmaista 2 500 henkilöä, joille myönnettiin työperäinen oleskelulupa henkilökohtaisena avustajana eli kotipalvelufirman duunarina.

Näin ollen tällainen kotipalveluhuijaus näyttää tosi asiassa olevan raha-automaatti. Ja sen sponsoroi:

 

Veronmaksaja.

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Antti Tifa

Mihin kehareiden palveluyritykset käyttävät verovaroista kupatut rahat ? Sitä pitää selvittää mutta taitaa olla jo liian vaikea ja vastenmielinen tehtävä koska monikulttuuriuskovaisuus ja suurvalta jolla on varaa sekä nykyinen hallituspolitiikka.

Vittu

Perusta pitseria. Perusta siivousfirma. Perusta parturi. Perusta autofiksaamo. Perusta maahantuonti yritys kolmansista maista tulleille tuotteille. Perusta tulkki yritys, Perusta konsultti yritys halal lihalle, Perusta yritys kamelitarhalle, Perusta yritys kerhotoiminnalle kotoutumiseen, Perusta yritys rasismin vastaiselle toiminnalle, Perusta yritys moskeijan konsultoimiseksi, Perusta mainostoimisto lisäämään monikulttuurisuuden kehittämiseksi, Perusta yritys matkailun lisäämiseksi Somaliaan esim meno paluu, ilmaiseksi! Allahu Akbar. Miljardi ( tuhat miljoonaa euroa ) ei riitä. Ei. Laitetaan varmuuden vuoksi muutama vaikka sarkasmia onkin, niin minua ainakin vituttaa. Lastenkin puolesta. Ja todetaan se nyt vielä tähän loppuun. Ne verotulot ei kasva kebabin myötä.

Hiljaista on ollut hlinnasta

Ja kaikille näille RAHAA! Jumalauta.! ! Ettekö tajua! Miljardeja. 1 miljardi on 1000 miljoonaa euroa. Tajuatteko?

Fatwantarkistaja

Ostavat jurttia köyhille ja lampaita tietty. Ei näillä rahoilla kukaan juhli.

Itse ostaisin sokeria ja hiivaa, niin itsekäs olen.

Mitä helvettiä

Olen aina ihmetellyt sitä. Miten ne pärjäävät. Siis ne yrittäjät. Jotka tulevat ja perustavat vaikkapa yrityksen. Onko niillä joku salainen menestys resepti? Kun jostain syystä ne aina selviävät. Olen seurannut uutisia, miten suomalainen yrittäjä menettää kaiken tms. Mutta ne vaan porskuttaa. Mersulla tupakkia hakemaan. Eräskin lähistöllä asuva, 2 v sitten muuttanut, ajaa Mersulla töihin tiskaamaan aamuisin Prismaan. Muija on on töissä kontissa. Tai mistä minä tiedän. Ehkä elän kuplassa.

Valtsu

Jep, on tullut kanssa katsottua, että niin rupusta pizzeriaa ei kehitysmaalaisilla olekaan, etteikö autot pihassa olisi premium-luokkaa.

Mutta kai siitä sitten kertyy, kun yritystuet juoksevat aina, saaja vain vaihtuu, tarpeeksi lyödään kassan ohi, tiskin alta myydään muutakin jne.

Yksi tapaus oli, kun parin vuoden sisään purettavaan ostariin perustettiin baari. Sisustus uusiksi, seinän kokoista tv:tä, led-baaritiskit ja semmoista. Ei mitään hirveän isoa, mutta älyttömiä satsauksia purettavaan rakennukseen. Miten lie senkin sumplivat?

Fatwantarkistaja

Naapurin nepaliaanoilla nykyään Audi A6, kesällä oli joku kurppaisempi vehje. Marin iskee kuppilan kiinni ja omistaja ostaa uudenveroisen pelin. Ei oikein vakuuta. https://www.finder.fi/Nepalilainen+ravintola/Everest+Spice/Kerava/yhteystiedot/3269736 Varmaan maksat kotiinkuljetuksesta satasen vähintään, kun tuodaan Audilla pihaan. Ei kai noilla semmoista olekaan, mutta tulee, kun käyn konsultoimassa.

Fatwantarkistaja

Kaverin isältä ostivat takavuosina ravintolan. Maksoivat miltei tuplahinnan suomalaiseen yrittäjään verrattuna (kaksi tarjousta käsittääkseni tuli). Ekana viikonloppuna pistivät paskaksi. Vakuutuspetoskaan ei kata ylihintaa millään, sisushan siellä vaan vaihtuu? Maksaahan ne vehkeet, mutta itse maksaisin kuoressa pari tonnia saadakseni tietää sen toiseksi parhaan tarjouksen ennalta. (Se oli markka-aikaa se.)

Sam Colt

Hämmästyttävintä on se, että asia on päässyt Ruotsin pääuutisiin.
Olisihan tuon voinut hoitaa matalammallakin profiililla. Löffekin voi suuttua.

Tapaukset ovat byrokratian huippu. Tuodaan maahan vaivaisia lapsia, joita sitten vanhemmat tai muut hoitavat.
Jään tässä vain ihmettelemään, että mitä ruotsalaiset tekevät sitten kun kyliin on hankittu 10 miljoonaa vaivaista lasta? Ne löytyvät helposti ja jos käyvät vähiin, niin vanhemmat lyövät joka kolmannen rammaksi lähtömaassaan.

Kuka enää ehtii tekemään perinteistä ruotsalaista teollisuustuotetta – Volvoa, Scaniaa, Saabin koneita ja vaikka mitä?

Sami

Volvosta osa tehdään Kiinassa, ja tehtaan toimitusjohtaja on väläytellyt suunnitelmasta siirtää loputkin Volvon tuotannosta Kiinaan. Venäjän pakotteiden vuoksi Scania perusti tehtaan Venäjälle, ja on vain ajan kysymys milloin Scanian koko tuotanto siirtyy 12%:n tasaveron Venäjälle. Saabia ei taideta tehdä enään ollenkaan.

En jaksanut enää

Jo vuonna 2003 -2008 oli nähtävissä koko touhu. Ollessani palveluohjaaja siivousalan yrityksessä, oli päivän sana tulos. Eli kusetus. Ja kun me esimiehet ( naiset ) , olimme olevinamme hyviä tyyppejä sekä oikein suvaitsevaisia, samaan aikaan ne kusettivat meitä kaikin keinoin. Eli. Tehdään se mikä on pakko. Ja kun homma ei toiminut, eli asiakas valitti esim Ikea, niin syyhän oli meidän ohjaajien. Olisitte nähneet. Opastin ihan todella somali naisia siivoamaan. Voin kertoa, että ei tullut mitään. Sanotaan suoraan. Kun siivouksessa oli kyseessä tehokkuus, mitä luulette?

Finnairin seuraava lento paratiisiin

Laitetaanpa tähän muisto Kaivopuiston yökerhosta. Eli silloinen kollegani hakattiin siinä ulkopuolella. Joukolla. Asialla mamujengi. Koska kollegani oli ollut kuulemma epäkunnioittava. Ne olivat silloin meillä töissä. Niillä ei ole mitään kunnioitusta. Kokemusta on. Minusta maahanmuuttajilla bonbsuuri työ vakuuttaa meidät siitä, että ne kunnioittavat meidän tapoja. Ehkä päinvastoin.

Finnairin seuraava lento paratiisiin

Niin tuo tapahtui vuonna 2007.

Johan

Aivan tähän verrattavissa oleva huijaus on täysin hyödytön tuulivoimaloiden tuottama sattumasähkö. Veronmaksajien rahoilla tuhotaan luontoa härskisti valtavin kustannuksin ja aivan turhaan.
Tuulivoimalat aiheuttavat valtavat jäteongelmat. Lisäksi ne tuhannet ja tuhannet kuolleet linnut ja lepakot sekä melusta häiriintyvät merenelävät mm. Englannin kanaalin ja Tanskan rannikoilla.

Ei näytä kovin järkevältä toiminnalta! Nuo jätemäärät ovat melkoisia ympäri maailman.
Not so green energy: Hundreds of non-recyclable fiberglass wind turbine blades are pictured piling up in landfill

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8294057/Hundreds-non-recyclable-fiberglass-wind-turbine-blades-pictured-piling-landfills.html

Tätä paskaa sitten myydään valheellisesti vihreänä energiana. Moni vielä nykyäänkin menee halpaan ja uskoo koko sadun.

https://www.youtube.com/watch?v=8NAAzBArYdw&feature=emb_logo

Tässä muutamia ”takaiskuja”…
https://www.youtube.com/watch?v=kjnXpOMu09I&feature=emb_logo

https://petterssonsblogg.se/2021/01/05/helikopter-mot-is-pa-vindkraftsverk/

sellaista saa

Viimeisin tapaus on mongolilainen perhe jossa vanhemmat haki työlupaa vammaishoitajana yhtiössä joka näitä palveluita teki.
kahden vuoden jälkeen tuli jatkohakemus,jos saa jatkaa.
Maahanmuuttoviraston tarkastajat huomasivat,että hoidettava olikin perheen oma lapsi ??!!???!!!???
Eväsivät tietysti luvan jäädä Ruotsiin.
Valituksia,valituksia ja kirjelmiä,joissa todettiin ettei Mongoliassa pystytä tätä monisairasta lasta hoitamaan eivätkä myöskään lääkkeet sairauteen ole saatavissa.

Saivat humaanisistasyistä luvan jäädä Ruotsiin.

Mitä tästä taas opimme (134 kertaa vuonna 2020).
Selityksen ei tarvitse olla kovin uskottava,kun vastassa on (myös) Joulupukkin uskova oikeuslaitos.

Hassanin ihmeelliset tarinat

Oikeuslaitos Suomessa, on suoraan sanoen korruptiota. Ahaa. Olette raiskanneet esim 12’vuotiaan tytön. Ahaa. Hän ei vastustellut. Niin. Sehän sopiikin Koraanin. Eli saatte korvauksia. Ja pyydämme anteeksi.

sellaista saa

Tämä Södertäljen tapaus,jossa mukana oli mukana myös maahanmuuttaja taustainen virkanainen,joka hyväksyi kyseiset laskut,yhtiölle jonka lähisukulainen omisti.
Oikeuden käynnissä mukan aoli 30 tulkkia joten voitte tajuta kuinka monta osallistujaa siellä istui lakimiehineen.
Joutuivat korvaamaan ,(jotain)kolme miljoonaa Euroa,mutta kun oikeuden käynnin kustannukset olivat suuret niin valtio jäi tappiolle.

(En ole löytänyt tätä mitä nyt väitän,mutta näin on tapahtunut,oliko se tämä tapaus vai joku toinen,mutta näin kävi.
Siis:oikeuden käynti kulut olivat 100 miljoonaa kruunua,MUTTA syytetyn lakimies huomasi lautamiehen kirjoitelleen ”rasistisesti”,joten oikeudenkäynti jouduttiin uusimaan.
Lopputulos sama kuin ekakerralla,ainoastaan 100 milliä lisää maksettavaa.
Asianajajat loukkasivat selkänsä kantaessaanpalkkio rahat pankkiin.)

Batmobile

Ihan tiedoksi. Mikään ei käynnisty.

Senkku

Paavo taitaa olla väsynyt ja peloissaan. PT-median julkaiseminen on ymmärrettävästi raskasta ja iso urakka. Kiitos kaikesta mitä olet tehnyt.

On kuitenkin yksi asia missä pelko sokaisee Paavonkin.

Bisnes-Mohammed

Onkohan jo joku noista keksinyt oikotien, ettei tarvii uusia tuntemattomia ruveta kalliilla roudailee: Hakkaa vaimon tai lapsensa ihan mytyksi niin että aivot eikä raajat enää toimi. Sitten vaan omaishoitajaksi!