Miten syyrialaismafian kotihoitohuijaus hoidettiin

Jotta ymmärtää uusruotsalaisten klaanimafioden toiminnan luonteen, niin kannattaa ottaa tässä yhteydessä esille muutaman vuoden takainen Södertäljen syyrialaismafian kotihoitohuijaus, koska tämän tyyliset petokset ovat olleet Ruotsissa taas esillä.

Homman nimi oli loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen. Perustettiin kotihoitoyritys, eli ruotsalaisittain assistansbolaget. Sen jälkeen tehtiin sopimus, tässä tapauksessa Södertäljen, Huddingen ja Botkyrkan kaupunkien kanssa.

Potilaita hankittiin moninaisin keinoin. Ensinnäkin yhtiöllä oli ikioma lääkäri, joka lätki leimoja paperiin miten haluttiin. Otettiin ”omien joukosta” esimerkiksi vanhus, josta tehtiin paperilla sen verran raihnainen, että tämä sai kotipalveluapua. Vanhukselle maksettiin muutama satanen tiskin alta ja sillä selvä. Yhtiö taas laskutti kuntaa täydellä summalla. Henkilön luona ei tietenkään käynyt yhtään hoitajaa, vaan kaikki tapahtui vain paperilla.

Lisäksi yhtiöllä oli ihan oikeita vanhuksia tai liikuntavammaisia potilaita, joille Försäkringskassan (Ruotsin KELA) oli myöntänyt kotihoidon tuen. Näissä tapauksissa hoidon tarpeessa olevan henkilön luona ei käynyt kukaan vaan hänet jätettiin kylmästi yksin. Mutta kuntaa kyllä laskutettiin senkin edestä.

Lisäksi yhtiö veivasi palkkoja paperille siten, että palkat maksettiin ”valkoisina”. Mutta raha palautui takaisin yhtiön omaan käyttöön. Näillä rahoilla maksettiin jonkun verran pimeitä palkkoja näennäisille kotihoitajille, mutta mitään sellaista oikeaa kotipalvelutoimintaa yrityksellä ei kuitenkaan koskaan ollut.

Lisäksi kaikissa laskuissa oli ilmaa niin paljon kuin sinne nyt ylipäätään kehdattiin sitä pumpata. Kun huomattiin, että kaupungit maksavat kyselemättä laskunsa, niin ylilaskutettiin lisää.

 

Siinäpä kaava lyhyesti.

Veronmaksaja kiittää. Yhtiö sai veivattua kunnilta rahaa yli 31 000 000 (kolmekymmentäyksi miljoonaa) kruunua eli rapiat 3,1 miljoonaa euroa. Puolustusasianajajien kulut olivat 41 miljoonaa kruunua.

Hommasta tuomittiin kaiken kaikkiaan 34 henkilöä eripituisiin vankeuksiin tai sakkoihin. 18 henkilöä sai vankeustuomion petoksista. Päätekijät kaksi 45-vuotiasta miestä saivat 6 vuoden ja toinen 5 vuoden 6 kuukauden vankeustuomiot.


Päätin tätä kirjoittaessa tulla huomenna lauantaina ylitöihin tuntia aiemmin.

8 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jones
Jones
16.1.2021 11:56

Epärehelliseksi on touhu mennyt kaikilla aloilla. Kaupassakin pitää nykyään tarkistaa saako oikein takaisin. Palautuspulloautomaatteja viritellään siten, että ne hylkäävät herkästi pantilliset pullot eikä niistä saa panttia. Jos yhdeltä pullonpalauttajalta saadaan vaikkapa 40-senttiä, niin tekee sen 40-euroa päivässä huijarille, jos sata ihmistä palauttaa päivässä pulloja. 40-euroa päivässä, on 20-työpäivässä 800-euroa, eli kuukaudessa. Vuodessa 9600. Ei ole mikään pikkuraha ja ei koskaan joudu vastuuseen teoistaan.

600.000 työtätekemätöntä työikäistä matua
600.000 työtätekemätöntä työikäistä matua
16.1.2021 10:52

Työntekijöitä huijarifirmoille löytyy Ruotsista hurumykky, yhtään ainoaa matua enää ikuna ei tarvitse ottaa maahan:

Maanantaina debatoidaan SVT FORUM- issa miten saadaan maassa flaatustavat 600.000 TYÖIKÄISTÄ TYÖTÄTEKEMÄTÖNTÄ MATUA TÖIHIN. VAIKEAA, VAIKEAA!

kl. 14:25 – 16:00 Integration Sverige: Vägar till självförsörjning
Omkring 600 000 utrikes födda i arbetsför ålder saknar självförsörjning. Ett reformprogram för att bryta utanförskapet presenteras och kommenteras. Med Boel Godner (S), kommunalråd Södertälje, Ulf Kristersson (M), partiledare, Bi Puranen, forskare Institutet för framtidsstudier, m fl. Arrangör: Entreprenörskapsforum. Från 4/12. (Löytyy ehkä myös SVT PLAYstä)

Daavidin poika
Daavidin poika
16.1.2021 09:51

Tässäkin tapauksessa täytyy satavarmasti olla mukana henkilö / henkilöitä jotka istuu Södertäljen kaupunginhallituksessa, ja kaupunginvaltuustossa. Ei tavallinen tallaaja osaa käsitellä tämän luokan rikollisuutta.Varmaa on myös se, että ei ”riikin” ruotsalainen alkaa vetämään perässään tälläistä huijaus rinkiä.

Vahingonkorvaus puoli jäi epäselväksi.Tietenkin myös nuo 3,1 miljoonaa (€) heitetään ruotsin valtion tulevaan kuolinpesään.

Kukavaan
Kukavaan
15.1.2021 19:59

”Yhtiö sai veivattua kunnilta rahaa yli 31 000 000 (kolmekymmentäyksi miljoonaa) kruunua eli rapiat 3,1 miljoonaa euroa. Puolustusasianajajien kulut olivat 41 miljoonaa kruunua.”

Siis puolustusasianajajat saivat 4.1 miljoonaa euroa ja yhtiö sai huijattua ainoastaan 3.1 miljoonaa euroa. Olivatkohan asianajajat hyvin kotoutuneita syyrialaisia?

Ilmeisesti Ruotsin valtio maksaa asianajajille ja velkoo myöhemmin palkkiot tuomituilta, jotka ovat tietysti maksukyvyttömiä ja keskittyvät täysihoidosta päästyään mafiahommiin.

Sosiologi
Sosiologi
15.1.2021 16:16

On kuitenkin hienoa, että maahanmuuttajat pystyvät työllistämään itsensä ja perustamaan kaivattua yritystoimintaa. Meidän kaikkien pitää vain ymmärtää, että yrityskulttuuri on hieman erilaista Syyriassa. Mikä Syyriassa on täysin normaalia yritystoimintaa, saattaa pohjoismaisesta näkövinkkelistä näyttää hieman vieraalta. Nyt tuota yrityskulttuuria on vain sovellettu Ruotsissa. Ei tässä sen kummemmasta ole kyse.

Kilttimies
Kilttimies
15.1.2021 19:57
Vastaa...  Sosiologi

Monikulttuurisuus on rikkaus👳‍♂️

Ihmettelijä
Ihmettelijä
15.1.2021 16:12

Onhan sveduilla massia että sikäli.