Spångan kirkko yritettiin taas polttaa polttopulloilla

Kuva Mats Rydsbo, Wikipedia.
Spångan kirkkorakennus joutui taas vaihteeksi tuhotyön yrityksen kohteeksi kun keskiviikon vastaisena yönä toistaiseksi tuntemattomat henkilöt heittivät rakennukseen kolme molotovin koktailia.

Hälytyskeskus sai automaattihälytyksen rikotusta ikkunasta klo 04.00 aikaan. Paikalla selvisi, että kahden ikkunan läpi oli heitetty kaksi palopommia. Lisäksi pääsisäänkäynnin oveen oli heitetty palopommi.

Tuhotyön tekijät olivat kuitenkin aloittelijoita, eikä yksikään pommi ottanut tulta alle vaan ne sammuivat itsestään.

Spångan kirjasto sijaitsee tarkasti ottaen Tenstassa. Lisäksi Rinkebyn lähiö on ihan vieressä. Spångan seurakunta joutuu säännöllisen epäsäännöllisesti ilkivallan kohteeksi. Viimeksi kolmisen vuotta sitten räjäytettiin seurakunnan seurakuntarakennuksen ulko-ovi tuhannen päreiksi.

13 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
hapansilakka
hapansilakka
21.1.2021 20:09

Ankeat verhot ei liene syynä, koska kirkoissa ei tietääkseni ole verhoja. No ehkä dialogipoliisi selvittää.

Hanuri lätisee
Hanuri lätisee
21.1.2021 23:45
Vastaa...  hapansilakka

Takahuoneessa on verhot jotta kaikki eivät näe mitä siellä tapahtuu, nami-nami.

Putte possun nimipäivät
Putte possun nimipäivät
22.1.2021 09:44
Vastaa...  hapansilakka

Varmaan tarjottu pahaa puuroa.

Vasemmiston parempi rasismi
Vasemmiston parempi rasismi
21.1.2021 20:08

Koko länsimaailmamme olemus pyritään muuttamaan, demokratian nimissä, joka ei ole demokratiaa, vaan vasemmistodiktatuuria: ”Alas lyökää koko vanha maailma!” Vassarit tulkitsevat lakeja ja perustuslakeja, pääministeriämme myöten, muita, jopa tasavallan presidenttiämmekin kunnioittamattomasti (puhumattakaan itänaapurimme presidentistä, joka tietenkin on näille vapaata riistaa) siten kuin heille itselle sopii ja asia omaa viha-agendaansa auttaa.

Mediat sensuroivat mielipidekirjoituksia. Muuan musta Rihanna performansoi,- eilenkö? – kuvissa suuresti nauttien, lähes reva paljaana, polkien jalallaan USA:n valkoista ex-presidenttiä esittävän mallinuken päätä hajalle, heittäen roskia ja tölkkejä tämän päälle. Iltatoimittaja tuntui pitävän tätä mrs blm:ää ihailtavan ”suorasukaisena”. Esitin Iltamediassa asiallisen kysymyksen, että entä jos joku valkoinen tekisi tuon saman jollekin mustalle, esim. Obaman kuvalle (tai esim. Kamala H:lle)? Näin vihjailevan rasistista mielipidekysymystä ei Iltamedia luonnollisestikaan julkaissut.

Valkoihoisuus on tänäpäivänä rikos, joka väkivalloin halutaan poistaa maanpäältä. Tämä on ”parempaa rasismia”.

Yrittänyttä ei laiteta
Yrittänyttä ei laiteta
21.1.2021 12:12

Kyllä ne sen vielä polttavat, yrittävät vaikka 10 vuotta kunnes onnistuvat. Ympäristössähän asuu typ 80.000-90.000 matua ja lisää tulee koko ajan ”syrjäytymään”. Hehe.

Matutuksesta seuraa vitutus, ei siitä mihinkään pääse.

kanander
21.1.2021 12:07

Voihan peijooni. Vieläkö ne raggarit tekevät tihutöitään?

Valtsu
Valtsu
21.1.2021 05:03

Persestanioissahan eivät muut uskonnot ole edes sallittuja. Ihan loogista toimintaa siis kehitysmaamuslimeilta.

Minä
Minä
21.1.2021 02:38

Mitähän muslimit sanoisivat, jos kristityissä maissa alettaisiin kohtelemaan muslimeja samoin kuin muslimit kohtelevat kristittyjä omissa maissaan?

Ei kun moskeija päreiksi tai tuleen ja muslimit kivitettäsiin tai jotain sellaista?

Nythän nuo nimenomaan haluavat kotimaansa tapaisia pippaloita.

Yksi tapa mikä liittyy islamiin on myös sellainen, että vääräuskoiset maksavat jotain veroa, suojelurahaa, jotta saisivat olla rauhassa. Pitäisikö muslimien maksaa suojelurahaa samalla tavalla vastavuoroisuuden nimissä?

Last edited 4 months ago by Minä
Vesa
Vesa
20.1.2021 21:23

Tuntuu irvokkaalta, että joku vitun urpo menee tuhoamaan tuollaisen vanhan rakennuksen, jolla on kulttuuriarvoa sen lisäksi, että kyseessä on myös pyhä kristillinen paikka. Miettikää mikä vaiva ja määrä käsityötä tuollaisen rakennuksen tekemiseen tarvitaan. Muutama Molotov voi hetkessä tuhota vuosien tai vuosikymmenten työn ja ylläpidon.

Moonman
Moonman
21.1.2021 00:33
Vastaa...  Vesa

Niin mutta eihän se muslimeja kiinnosta. Isis-alueillakin räjäyttivät surutta kaikki antiikin aikaiset rakennukset, koska jollain mystisellä tavalla tietty rakennustyyli on ”epäjumalien palvontaa”. Vaikken tue mitään laitonta toimintaa, niin voisin silti sanoa olevani ihan vilpittömän iloinen jos joku tuhopolttaisi tai räjäyttäisi moskeijan, kunhan se tapahtuisi euroopassa. Huvittavinta tuossa kirkko-tapauksessa on se, että kaikki ruotsissa varmasti tietävät mistä on kyse, mutta sitä ei varmaankaan taas uskalleta sanoa ääneen

Vesa
Vesa
21.1.2021 07:44
Vastaa...  Moonman

Näinpä. Kansainvälistä ja linjakasta toimintaa. Tällaisista tapauksista pitäisi antaa kunnon rangaistukset jo siitäkin näkökulmasta, että tuhotyön tekijöillä ei ole lähtökohtaisestikaan mitään mahdollisuuksia korvata aiheuttamiaan tuhoja. Onneksi tässä tapauksessa ei käynyt pahasti, mutta jo yrityksestä kunnon sanktiot (luultavasti toiveajattelua ja vain lisäkuluja yhteiskunnalle).

Christian
Christian
21.1.2021 17:32
Vastaa...  Vesa

Jos vastaavasti joku olisi yrittänyt polttaa moskeijan, niin monipäiväiset mellakat tulisivat välittömästi jälkiseurauksena. Autokokkoja jne.

Vesa
Vesa
20.1.2021 21:19

Ei taida tämä Herran huone miellyttää kaikkia asukkaita. Surkeaa on tällainen häpäisy. Minusta aivan yhtä törkeää kuin synagogiin kohdistuneet iskut / tuhotyöt. Ranskasta tuttua toimintaa. Kannattaisi pistää paikka tarkkailuun, siis poliisin / vartiointifirman. Jotain saattaa tapahtua lähiaikoina.