Gomore yhdistää autojen omistajat ja autoa vuokralle tarvitsevat

Tarvitsetko autoa silloin tällöin, mutta sinun ei ole kannattavaa sellaista ostaa? Ehkä tarvitset sitä vain harvoin, et halua rasittaa ympäristöä, tai käytät rahasi mieluummin muuhun. Tämä on hyvinkin yleinen tilanne, etenkin kaupungeissa asuville. Vaan mistäpä löytää moinen vuokra-auto, jos varsinaisia autovuokraamoyrityksiä ei oteta huomioon? Tähän ongelmaan tarjoaa ratkaisun marraskuussa 2020 lanseerannut Gomore.fi.

Ennen kuin mennään tarkemmin siihen, mikä tämä Gomore oikein on, niin katsotaan autonvuokrausasiaa myös toiselta kantilta. Nimittäin auton omistajan. Onko auto sinulle välttämätön, mutta et kuitenkaan tarvitse sitä joka päivä, tai ainakaan koko päivää? Tuumaatko, että auton omistamisen kustannuksia olisi mukava alentaa, etenkin jos muuten välttämättömälle autolle on suhteellisen vähän käyttöä? Myös tähän asiaan ratkaisun tarjoaa Gomore. Sillä Gomore yhdistää ne yksityiset ihmiset, jotka haluavat vuokrata auton itselleen silloin tällöin ja ne yksityiset ihmiset, jotka ovat halukkaita antamaan autonsa vuokralle silloin, kuin ei sitä tarvitse. Ensimmäinen, ehkä päivänselväkin, etu Gomoressa on, että se auttaa nämä ihmiset löytämään toisensa. Ja autoille vuokraajan ja vuokraajalle auton.

Ei pelkkä markkinapaikka

Siihen, että Gomore tarjoaa virtuaalisen tapaamispaikan kysyjille ja tarjoajille, eivät tämän palvelun ominaisuudet ja edut kuitenkaan pääty. Ensinnäkin sen sivuille on auton omistajan helppo laittaa vuorokausihinta, sekä kalenteri, josta näkee, milloin omistaja ei autoa tarvitse, vaan on halukas vuokraaman sen tarvitsijalle. Näin myös vuokra-autoa tarvitseva voi helposti selata autoja, näkien heti hinnat, sekä kalenterista sen, onko auto haluttuna ajankohtana vapaana.

Helppouden lisäksi Gomore tarjoaa vastauksen niihin turvallisuutta koskeviin kysymyksiin, jotka todennäköisesti nousevat mieleen, kun on antamassa autoaan vuokralle. Mitä jos autolle tapahtuu jotain? Mitä jos vuokraaja ei maksakaan? Entä jos vuokraaja ei olekaan se, kuka väittää, ja tulen huijatuksi? Nämä huolet poistuvat kokonaan, sillä Gomore tarjoaa vakuutuksen autolle sille ajalle, kun se on heidän kauttaan vuokrattu. Niin ikään Gomore varmistaa jäsentensä henkilöllisyyden. On nimittäin tunnistauduttava pankkitunnuksilla, ennen kuin voi olla jäsen sivuilla. Ja puolestaan tulee olla jäsen, jotta autoja voi vuokrata tai antaa autonsa vuokralle. Tarkistaapa Gomore vielä vuokraajan luottotiedotkin. Ja koska maksu tapahtuu Gomoren kautta, ei tarvitse pelätä, että rahat jäävät saamatta. Näin ollen voisi sanoa, että tällä mallilla niin auton vuokraaminen, kuin auton vuokralle antaminen ovat niin turvattuja, kuin olla ja voi.

Säästää rahaa ja luontoa

Niin ympäristö- kuin taloudellisistakin näkökohdista kaikkien ei ole järkevää omistaa autoa. Niin ikään auton omistamisen kiinteät kustannukset, kuten vakuutus, verot ja mahdollinen osamaksuerät ovat ihan yhtä suuret, käyttipä auton omistaja autoa kerran viikossa tai joka päivä. Auton omistajalle voi siis olla taloudellisesti hyvinkin kannattavaa antaa autonsa vuokralle silloin, kuin ei sitä itse tarvitse. Samalla vielä ilmastokin kiittää kaupan päälle.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan
Kukavaan
22.1.2021 10:16

” Haluamme puolittaa autojen määrän kaupungeissamme.

Kaupungit ovat täynnä pysäköityjä autoja. Ne seisovat käyttämättöminä 96% ajasta, ja kun niillä ajetaan, kyydissä on keskimäärin vain 1,3 ihmistä. ”

Asunnossasi on vessanpönttö, joka on käyttämättä 96% ajasta. Niinpä on järkevämpää siirtyä yhteisvessoihin. Näin vessojen määrä puolittuu. 🙂

Vihreet on hulluja
Vihreet on hulluja
22.1.2021 12:06
Vastaa...  Kukavaan

Eikö se vihreellä logiikalla menis niin, että ajamaton tai pysäköity auto hyvä auto.

kanander
22.1.2021 12:47
Vastaa...  Kukavaan

Neuvostososialismiin kommunalka asunnoilla: yhteisvessat ja yhteiskyökit. Ei saatana. Ymmärsin toki vitsin.

Dan Wesson
Dan Wesson
22.1.2021 10:19

Tässä on pari asiaa jota pitäisi miettiä.

Jos auto on hankittu ossmaksulla, niin senhän onistaa silloin rahoitusyhtiö. Joten kannattaa lukaista sopimukset läpi, kieltääkö omistaja auton käyttämisen vuokraustoiminraan. Myöskään vakuutusyhtiö ei varmasti maksa korvauksia vahinkotapauksissa, koska vuokraus on vakuutusehtojen vastaista kuluttajavakuutuksissa. Maksaako Gomoren vakuutus pienetkin vsuriot, lommot ja naarmut?

Toinen isompi ongelma, jonka takia itse en antaisi koskaan autoani vuokralle, on että paljon ihmisiä, kotka eivät kunnioita toisen omaisuutta. Ajoneuvoa siis murjotaan ja runnotaan tavalla joka ei näy heti ulospäin, mutta aiheuttaa ongelmia myöhemmin voimansiirossa tai moottorissa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
23.1.2021 01:11
Vastaa...  Dan Wesson

Rahoittaja ei ainakaan tykkää, jos koslasi ajetaan Tallinnaan. Entisen firman pomo meinaan soitti niille ja kysyi lupaa. Eivät antaneet, kun oli joku neljä tonnia vielä maksettavaa. Antoivat, kun kuulivat sen olevan jo ruumassa. Luulisin niiden vaativan kuitenkin maksuajalle täydet vakuutukset, soittikohan sittenkin vakuutusyhtiöön…

Ein Stein
Ein Stein
22.1.2021 11:36

Malliesimerkki uutiseksi naamioidusta tai naamioimattomasta mainoksesta.

Kaupunkeihin ehkä sopiva ratkaisu, mutta ruuhkasuomen ulkopuolella auton käyttöön saanti voi olla vaivan takana.

Esimerkiksi Multian Nikaranperältä pitäisi päästä Jyväskylään autoa hakemaan, jotta sitten voisi mennä Jyväskylään asioille. Sitten auton palautus Nikaranperältä Jyväskylään.

Voisin kuvitella auton yhteiskäyttöä hyvin tuntemani, ajotaitoiseksi tietämäni naapurin kanssa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
23.1.2021 01:26
Vastaa...  Ein Stein

Eiköhän tuo mainos ole, toivottavasti maksettu sellainen.

Kuitenkin tulee tilanteita, jolloin tarvitsee autoa. Kesälomareissu, muuttohomma, sängyn osto, rautakaupasta joku painava aggregaatti. Saahan noita, mutta maksaa sikana. Noiden hinnoista en tiedä, kuitenkin 80-luvun Hiace ei ehkä maksa ihan niin paljoa, kuin pakasta vedetty, jonka täytyy vuokrafirman pihassa seistessäänkin tienata palkat ja jutut.

Oispa sellainen palvelu, jossa saa kaverin roudaamaan sen sängyn kanssasi ja auton. Siis ei muuttofirmaa, vaan tyyliin vanha paska auto ja ukko laskuttaa tunnin puolen tunnin hommasta. Tai haetaan metsästä yöllä baarin terassilta pöllimäsi kalusteet parvekkeellesi. Tietyt kasvitkin syytä siirtää yöllä luontoon.

Jakamistalous sucks
Jakamistalous sucks
22.1.2021 12:05

Jakamistalous on käyntännössä kommunismia ja nyt jo ihmiset joutuvat vuokraamaan kilujaan ja kalujaan, kun vihervasemmistolainen ämmätalous vie leivän suusta.

Huru-ukko
Huru-ukko
22.1.2021 12:29

Ja mitenkä suhtautuu iso rosvo eli verottaja moiseen toimintaan? Voipi olla, että saatu hyöty menetetään verojen muodossa, ja ei ehkä riitäkään.

jihjnk
jihjnk
22.1.2021 13:06

Olisko semmosta palvelua missään missä vois muijaansa vuokrata sillon kunnei itte pane?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
23.1.2021 01:35
Vastaa...  jihjnk

Sihteeriopisto esimerkiksi. Thaihieromo on semmoinen manuaalinen, ne ei vissiin netissä välitä välittää. Ois muuten huikee sellainen, jossa ruokalähetin tavoin eukko painaa fillarilla pitkin taajamaa asiakkaan luokse kotikäynnille. Ite vaan ottaisi tilaukset vastaan ja kirjoittaisi työmääräyksen. Ellet ole puolessa tunnissa heebon ovella, annat ilmaiseksi. Eikä myyntituote saa jäähtyä matkalla. Täh?

Bisnismees
Bisnismees
22.1.2021 14:19

Täten perustan firman lainaanaapurinautoa.fi ja samaan syssyyn lainaanaapuriltasokeria.fi sekä lainaanaapurillekahvifiltteri.fi Nämä kun ovat suuria ongelmia nyky-yhteiskunnassa. Edellinen firmani panenaapurinmuijaa.fi oli myös suurmenestys.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
23.1.2021 01:45
Vastaa...  Bisnismees

Nyt ei mitään nimiä, eikä paikkakuntia, mutta kaveri ilmeisesti pani naapurin muijaa ja sai osan vuokrasta ”luonnossa”. Kai sen äijän täytyi tietää asiasta, kun ei rahalla saanut maksettua koko summaa. Kova ukko vittuilemaan, mutten iljennyt vittuilla takaisin. ”Muuten, vaimosi on h***.” Ei koskaan näin. Jumalattoman kokoinen kämppä, joku kaksio keskustassa olisi varmaankin tullut maksettua ihan työllä.

Mä en aina haluaisi tietää näitä asioita, osaisin arvostaa enempi tyyppiä, jolla pyyhkii ulkoisesti hienosti.

Last edited 1 month ago by Fatwantarkistaja
Johan
Johan
23.1.2021 08:07

Ei tavara lainassa parane. Kun katsoo kaikkea yhteiskäytössä olevaa tavaraa voi todeta, että huonosti toimii. Välinpitämättömyys alkaa siitä kun omistussuhde häviää. Kaikki pitäisi valmistaa ratakiskosta.

Gomore. Kävele enemmän! Nimestä tulee lisäksi mieleen Gomorra. Negatiivinen kaiku on askelten.

Joku kommentoi: ”Jakamistalous on käyntännössä kommunismia”. Ja sehän ei tunnetusti toimi. Sama mielleyhtymä heti täälläkin.

Siitä tulikin mieleen tosi tarina venäläisen kerrostatalon ulko-ovesta. Vuokraisäntä painotti kaikille aina monta kertaa, että tämä ovi pitää sitten aina ehdottomasti lukita. Meni pari kuukautta kun en käynyt kyseisessä vuokratalossa, hostellissa mikä lie ollut ja kun taas menin käymään ja joku oli unohtanut oven sulkemisen huolimattomuuttaan. Se ovi oli varastettu! Kaikki lähtee minkä irti saa.