Taas uusi harha: Suomen valtio on osakeyhtiö

Salaliittoharhaatikot ovat keksineet taas uuden jutun. Tällä kertaa väitetään, että Suomen valtio olisi muuttunut Euroopan Unionin myötä osakeyhtiöksi. Nykypäivänähän edes pienikään vaktam_tarkistus ei ole kurssissa, joten se tehtävä jäi taaskin Pt-median kontolle.

Tämä harhaisuus juontanee juurensa jotenkin siitä ajatuksesta, että kun YTJ:n tietopalvelussa Suomen valtiolle on myönnetty vuonna 1994 ns. y-tunnus, ja vuoden 1995 alusta asti Suomen valtio on ollut arvonlisäverovelvollinen, niin harhaatikkojen päissä tämä ajatus on jotenkin kiepsahtanut osakeyhtiö-euroopan-unioni-sössötykseksi.

Ensinnäkin, kun katsoo rekisteriselostetta kohtaa “yritysmuoto”, niin siinä EI LUE osakeyhtiö. S I I N Ä   L U K E E “valtio ja sen laitokset”. Jos Suomen valtion yritysmuoto OLISI osakeyhtiö, niin yritysmuodon kohdalla lukisi osakeyhtiö eikä valtio ja sen laitokset.

Syvennetäänpä hieman asiaa. Kaikilla erilaisilla toimijoilla on olemassa y-tunnus. Yhdistykset, kunnat, valtiot, osakeyhtiöt, toiminimet jne. Tämä sama pätee suurimpaan osaan maailmaa, ainakin länsimaailmaa. Turun vankilalla eli kotoisasti Kakolallakin on oma y-tunnus. Miksi vankilalla on y-tunnus, se selviää tuonnempana. Kaikilla kunnillakin on y-tunnus. Esimerkiksi Seinäjoen kaupungin y-tunnus on 192*** ja Joensuun seurakunnan y-tunnus on 016***. Suomen islamilaisella yhdyskunnalla on y-tunnus 101***.

Kaikilla toimijoilla on y-tunnus. Kaverilla on kommandiittiyhtiö ja sillä ihan vastaava y-tunnus. Yritysmuodoksi kerrotaan kohdassa “yritysmuoto” kommandiittiyhtiö. Kaupunkien kohdalla yritysmuoto on “kunta” ja seurakunnilla kohdassa yritysmuoto lukee “Evl.lut.kirkko”. Islamilaisella yhdistyksellä samassa kohdassa lukee “muu yhdistys”.

Pt-mediallakin on y-tunnus Ruotsin yritysrekisterissä. Ei Pt-median nimellä, mutta on kuitenkin. Siinä yrityksen rekisteriselosteessa mainitaan yritysmuodoksi “toiminimi”, JA lisäksi yksi äärimmäisen oleellinen seikka, niin Suomessa kuin Ruotsissakin: yritys on liiketoiminnasta arvonlisäverovelvollinen.

 

Nyt kun on päästy alun rautalangan jälkeen itse asiaan, niin kaikki muutkin aikaisemmin mainitsemani toimijat ovat liiketoiminnastaan arvonlisäverovelvollisia.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos kaverin ruotsalainen kommandiittiyhtiö, tai vaikkapa Suomen valtio, ostaa minulta Pt-mediasta mainostilaa ja maksaa siitä 100 euroa, niin laskun loppusumma kaverin ky:n kohdalla 125 euroa ja Suomen valtion kohdalla 100 euroa. Kaveri maksaa minulle 100 euroa + Ruotsin arvonlisäveron 25 % eli 25 euroa. Tämä 25 euroa taas ei ole minun omaa rahaa, vaan se on ikään kuin hetken aikaa käy minun tililläni. Tilitän tämän 25 euroa (kruunuissa tietenkin) Ruotsin valtiolle ja kaverin ky saa rahan takaisin seuraavassa kuussa. Arvonlisäverovelvollinen ikään kuin lainaa aina hetkeksi valtiolle tämän 20-25 %, joka kiertää työn tekijän ja valtion kautta takaisin alkuperäiselle omistajalle.

Yritysten välisissä kaupoissa puhutaan yleensä hinta verottomana. Yrittäjä tietää, että verottomaan summaan lisätään arvonlisävero, joka sitten “lainataan” valtiolle hetkeksi.

Kun taas jos Suomen valtio, tai mikä tahansa muu suomalainen toimija, joka on Suomen arvonlisäverorekisterissä, niin ei maksa arvonlisäveroa toiseen maahan, tässä tapauksessa ulkomailla toimivalle Pt-medialle. Eli jos Suomen valtio tai Suomessa toimiva Suomen koneurakointi Oy ostaa Pt-mediasta mainostilaa, niin laskun vero-kohdassa on 0 % eli summa on veroton. Jos suomalainen yritys tai toimija ei olisi kansainvälisessä tax-rekisterissä, eli sillä ei olisi tuota y-tunnusta, kansainvälisesti VAT-numberia, silloin joutuisin lisäämään Ruotsin arvonlisäveron 25 % laskuun.

 

Suomen valtio tekee monenlaista kauppaa ulkomaille. Esimerkiksi ostaa sotakoneita. Puolustusvoimillakin on oma y-tunnus. Tai kun Suomen valtio ostaa Bill Gatesilta miljoona mikrosiruin varustettua koronarokotepiikkiä, niin ulkomaalainen toimija lähettää Suomen valtiolle laskun nollaverolla. Jos Suomen valtiolla ei olisi y-tunnusta eikä olisi arvonlisäverorekisterissä, niin silloin mikrosirurokotteen toimijan pitäisi lisätä laskun loppusummaan x % kyseisen maan arvonlisäveroa.

 

Teen itse kauppaa ansiotyössäni esimerkiksi juuri kuntien ja valtion yritysten kanssa. Lähetämme tavaraa Ranskasta Suomeen, joka laskutetaan ruotsalaisen yhtiön kautta. Kyseessä on aivan tuikitavallinen maahantuonti. Työnantajalleni on äärimäisen tärkeää, että hän tietää aina laskun vastaanottajan y-tunnuksen. Juuri sen takia, että tiedämme lähettää laskun joko verottomana, tai pitääkö siihen lisätä Ruotsin arvonlisävero 25 %.

Miksi Suomen valtio on lisätty yritysrekisteriin 90-luvun puolivälissä? silloin yksinkertaisesti tapahtui iso verouudistus, eikä siinä asiassa ole mitään sen kummempaa. Jos tsekkaa vanhoja pitkäikäisiä yrityksiä, niin monet ovat rekisteröityneet yritysrekisteriin juuri 1994-1995 aikoihin, vaikka yrityksellä olisi ollut toimintaa jo vaikkapa 1800-luvulta. Suomen valtiollakin on ollut y-tunnus ennen 90-lukua.


 

Tulipa pitkä sepustus. Toivottavasti järkipäiset ihmiset ymmärtävät mistä on kysymys eivätkä lähde harhaatikkojen kelkkaan levittämään kaiken maailman salaliittoja.

 

Subscribe
Notify of
guest
57 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aaro

Paavon pitäisi vähän höllätä kaasujalkaa ja alkaa ymmärtämään että Oy Suomi Ab eli Finland of Republic ei ole Suomen yrtysrekisterissä vaan Yhdysvaltojen yrtysrekisterissä. Sen jos minkä pitää laittaa ajattelemaan.
https://rayhablogi.blogspot.com/2014/12/isanmaasi-suomi-onkin-yritys.html

Mitäpä Paavo siihen sanoo että Helsingin Malmilla on Yhdysvaltojen maaperää osoiteessa Takoraudantie 4 ? Ihan kivenheiton päässä Malmin lentokentältä. Näkyy siellä diplomaattikilvissä olevia kuoma-autoja ja ei siellä viisumeita kirjoitella.

Ilmari

Jotain vanhaa sekoilua esität todisteena?

Kiila

“Malmilla on Yhdysvaltojen maaperää osoiteessa Takoraudantie 4 ? Ihan kivenheiton päässä Malmin lentokentältä”

En tiedä, mutta ensimmäiseksi tulee mieleen että sijainti on valittu USAn sotilaalisten tarpeiden mukaisesti niinistön salamyhkäisesti junaileman isäntämaa-sopimuksen mukaisesti.
Onhan se kiva ku USA saa koneensa tänne nopeasti puolustamaan suomalaisia. Onhan.

Aaro

Kunnon journalisti perehtyy tarkkaan esitettyyn lähteeseen (räyhäblogi) ja katsoo sieltä rekisteriotteen joka osoittaa asian todenperäisyyden. Voit ottaa yhteyttä rayhablogin kirjoittajaan ja kysyä jos et hokaa. Kyllä Parkkonen pyytää virheellistä tietoa anteeksi jos sellaista joku pystyy osoittamaan ja myös korjaa asiavirheen.

Särmääjä

Vuonna 2014 ei ollut edes olemassa mitään qanonia kun toi blogiteksti on kirjotettu

Jörmy

Mitä me Paavo sovittiin, ladulta ei poistuta 😀

Särmääjä

Tarkotin vaan että ei ole mikään uusi juttu toi suomi oy vaan sitä on jo kauemman aikaa jankattu ja kouhkattu. Kaikki ei ole peräsin qanonilta. Se on enemmänkin uskonnollistyyppinen kultti, joka on kehitelty liittyen Trumpiin, kun jenkit on yleisestikin niin uskonnollista väkeä vähän joka suhteessa.

Pera

Nyt on tullu selväksi mikä pt media on, muuraripoikien maalitusfirma.

Bääääh

PT-media on täysin paskamedia, jota ylläpitää väsynyt alkoholisti.

Suomi on todellakin USA:n yritysrekisterissä, ollut jo vuosia. Ennen kuin mitään kuu-anoneita edes oli olemassa.

Oot pate ihan toimittajan irvikuva. Et eroa millään valtamedian pelleistä.

Dickie

ook bud..piis.eli peace

Fatwantarkistaja

Yyyy, kakkaa! Nyt vasta ymmärsin faktat. Kiitos.

Jörmy

Tollot tuuttaa ja lampaat määkii, koita siinä sitten olla tolkunihminen 😁

Dickie

jooo tää oli ihan uus juttu..alkaako pAAVO sekoomaan

Dickie

siis…jooh sorry..jos..mut..ei..tämmöstä ole..olemassa..ei kukaan..ei..ole kiinnostunu jostain tuollaisista väitteistä.höh..eli…olki ukko

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Oli niin paljon asiaa , että meinas mennä Tajukankaalle.

Y-Tunnus

Y-tunnus 0986674-0
Mutta tämä on salaliittoa…

Screenshot from 2021-01-23 17-05-12.png
Gram

Ihme vänkäämistä

“Y-tunnus. Yritys- ja yhteisötunnus eli Y-tunnus on PRH:n tai Verohallinnon yritykselle ja yhteisölle antama tunnus. Siinä on seitsemän numeroa, väliviiva ja tarkistusmerkki, eli se on muotoa 1234567-8. Y-tunnus yksilöi yrityksen.”

-Y-tunnus yksilöi yrityksen

Nimi

Joopa joo. Taitavat olla juurikin näitä kaikenkarvaisia pikkunokkelia Paavoja kaikki ne onnettomat konkurssiin vuosittain ajettavat yrittäjät?

Itsekkin kävin kerran kirjanpitokurssin enkä sinnikäästä kyselystäni huolimatta kertaanaan saanut vastausta miten saa perustettua yrityksen jolla olisi yhdenmukaiset pelisäännöt näiden isojen erittäin hyvin pärjäävien suuryritysten kanssa.

Minusta ei tullut yrittäjää. Tarjolla ei ollut muuta kuin näitä tuhoon tuomittuja normiyrittäjän rooleja, samoja ressukoita joita tämä pakkoruotsilla pätevöitynyt säännöt- on sääntöjä hokeva, lakeja ja sääntöjä mielensä mukaan tulkitseva kaksikielinen koneisto joka vetää näitä ressukoita vuosittain semmoisella parrulla ärseeseeseen etteivät nämä konkurssiin ajettavat perseeseen hoonatut ressukat kykene ikinä tajuamaan miten ja miksi heille kävi niinkun kävi.

https://www.youtube.com/watch?v=72Im4pnr7W0

Isojen pelureiden omimilla liiketoimintamalleilla sekä heidän perustamillaan vapaa-alueilla näistä meille puupääyrittäjille tarjotuista ongelmista päästäisiin, jos vaan oikeasti haluttaisiin.

https://www.youtube.com/watch?v=hioF3n_v1QQ
https://vastavalkea.fi/2017/04/27/valkeus-paljastaa-pimeyden-tyot/

Jep! Pohjoismaissa tarvitaan tuhansia vapaa-alueita, joilla olisi samanlainen juridinen immuniteetti ja täysi koskemattomuus + absoluuttinen (taloudellinen) valta + rahanluontioikeus ja tietenkin koko homma ilman mitään kontrollointia ja valvontaa kuten Kansainvälinen järjestelypankki (BIS) Baselissa. Yksityisiä yrityksiä jotka saavat touhuta vapaasti maailmanlaajuisesti, yhtälailla omine poliisivoimineen ja ollen yhtälailla tasa-arvoisesti kaikkien lakien yläpuolella.

Tilaus olisi yksityiselle yrityksille kuten Euroopan vakautusmekanismi, European Stability Mechanism (ESM) joka on myöskin osannut vaatia itselleen reilun ja asiaan kuuluvan hyvin toimivan liiketoimintamallin.

Toisaalta. Mitäpäs sitä turhaan vastaavia yrityksiä perustamaan jos näitä itsensä ja taloutensa vapaaehtoisesti uhraavia itsetuhoisia puupäitä joka tapauksessa tuputtautuu vapaaehtoisesti ryöstettäväksi näillä etukäteen täysin varmaan tuhoon tuomituilla järjettömillä ehdoilla.

h44

Tuo vastavalkean juttu oli kohtuullisen järkeenkäypää tähän asti “Hänen tuttavapiirinsä koostui maailman vallakkaimmista. Useimmat heistä ovat uskonnoltaan luciferiaaneja, ja myös Bernard törmäsi heidän makaabereihin seremonioihinsa ja piipahti ”Saatanan kirkossa”. – Väitän että kukaan todella fiksu – ja finassimaailmassa pitää olla todella fiksu ettei joudu kusetetuksi tai kuseta niin että joutuu kiinni – usko yhtään mihinkään yliluonnolliseen, varsinkaan palvo saatanaa tai jotain muuta taruolentoa uhrilahjoilla yms. Taisi Bernard vaan kilahtaa ja keksi tarinan belsebuubinpalvojista koska pelkää paljastaa totuutta – ihan tavallisia ahneita ja psykopaattisia ihmisiä tätä maailmaa on pyörittämässä. Rollarit sen jo tiesivät: “Please allow me to introduce myself
I’m a man of wealth and taste” https://youtu.be/Z0Ctlp2OVdU

Antti Tifa

En ota kantaa onko asialla paskanvertaa merkitystä mutta siellä se Finland Republic on. Yhtiörekisterissä nimikkeellä foreign governments. USA on varmaan Suomen vastaavassa. Sitä tietoa en tsekannut. https://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?action=getcompany&CIK=0000035946&owner=exclude&count=40&hidefilings=0

Screenshot_2021-01-24 EDGAR Search Results.png
Antti Tifa

Suomen konsulaatti on merkitty toiminnalliseksi osoitteeksi. Lähettävät sinne laskut. Ei siinä sen kummempaa. Sama kai Suomen rekisterissä, esim. USA:n lähetystöön tehdyt remontit ja muut ostot tms. viralliset laskutustiedot haetaan netin kautta rekisteristä . Mikä tuossa on niin inttämisen väärttiä ? Rekisteri kuin rekisteri. Pitäisikö laskutuksia varten valtioilla olla oma erillinen ? Suomen laskut maksaa ulkoministeriö ja niissä lukee Finnish Government, Foreign ministry. Laskun osoitteeksi Suomen konsulaatti Ambassador Republic Finland. Näin yksinkertaisesta asiasta elämäm_kallut on nostaneet jonkun teorian. Voi vittusaatana.

Fatwantarkistaja

Nythän se Bideeni – joka on Trumppi – määrää meille hirmuiset tullit ja jutut. Konkurssi on varma ja Nestle varastaa pohjavetemme.

Ja se vesi vielä myydään näiden ääliöiden toimesta, kuten sähköverkot, niin raivostuttavan ****päitä nämä päättäjät ovat. “Joku antaa meille rahaa, no vittu tapetaan se!” (Tämä ei ollut kehotus.)

Mutta sen ilmaisen Teslan aion ottaa, milloinkohan se tulee markkinoille.

Mä en pysty kännissä ideoimaan näitä juttuja, mitähän superkiljua ministerit vetävät? Varmaan sitä adrenokromia.

Huumoria oli ehkä puolet, päätelkää itse.

Velallinen

Tiedä muuta kun että Suomi maksaa nykyään muiden maiden velkoja, siinä sitä salaliittoa kerrakseen. Piti saada tuossa kusetuksessa kuitenkin yli 3 miljardia mutta hups, saikin vielä väehemmän. Eli olemme velkaunionissa ja tämä toisten velkojen maksu jatkuu sanoi kuka mitä hyvänsä.

hitler

Niin siis valtiolla on y-tunnus?

Ilmari

Kyllä.

fred stone

nyt Paavo astui miinaan koska ongelma ei ole se osakeyhtiöys vaan
se joka sen omistaa/hallitsee ja samalla hankittuja “hyödykkeitä”..
rahoitus on tullut verovaroista mutta me rahoittajat emme omista
yhtään osaketta, mistään..kummallista, eikö?
tuo yhtiöittäminen juurikin “selitettiin” Paavollekkin syötetyllä
tavalla ja me nauriinsyöjät nielimme sen koukkuineen,valitettavasti

h44

Viime aikoina usein esiin tullut vapauden (naturalistinen) ajatusmalli on filosofisesti kiintoisa, Henry Thoreau kirjoitti yhteiskunnan oikeutuksesta ja sen käyttämän (pakko)vallanongelmista yksilön kannalta jo 1849 kirjassa “Resistance to Civil Government (1849)”. https://en.wikipedia.org/wiki/Henry_David_Thoreau

Luusalmi

Taitaa tää pt-media seota ihan kokonaan, oiskohan aika laittaa pillit pussiin ja käydä vaikka vähä latailee niitä kuuluisia pattereita.. Jos vaikka kesällä sit kattelin uusin kuvin..

Luusalmi

En ota kantaa onko oikein vai väärin, mut ihmettelen todellakin näitä teikäläisen hyökkäyksiä toisia kohtaan, eihän tuossa ole enää mitään järkee..

Suomi Finland

Media mvlehti on oudon hiljaa Venäjän sisäisistä levottomuuksista. Onko kyse nyt siitä, että Navalnyi ei nyt sitten sovi oikein hyvin agendaan? Tai sitten anti-Navalnyi uutisointi pääsee maanantaina täyteen vauhtiin…

Miksi juuri Putin olisi paras johtaja Venäjällä? Meidän suomalaisten kannalta olisi kaikkein paras, että Venäjää johtaisi henkilö, jonka tärkein agenda on talouden saaminen sellaiselle tasolle, että kansalaiset voisivat hyvin.

Suurvaltatavoitteet eivät ole kovin hyvää elämää tuomassa kansalaisille. Tuskin paljoa lohduttaa katsoa sotilasparaateja mustavalkotv:stä.

HenkkaR

No noi että ompa hirveät levottomuudet kun öykkäri-Navanyi pannaan kaappiin ja täkäläistä antifaa vastaava muttei lähellekään yhtä suurta suosiota nauttiva pikkuporukka itkee ja hilluu kadulla, tarkoituksellisesti siirtyneenä pois ilmoitetulta mielenosoituspaikalta jotta pääsevät uhriutumaan poliisin puuttuessa tilanteeseen.

Ja viimeinen lauseesi kertoo nyky-Venäjän tietämyksestäsi paljon. Venäjällä on kyllä Putinin aikana väritelevisiot ja laadukkaampaa ohjelmaa kuin Suomalaisessa kaapeli-tv:ssä, eikä mitään Pohjois-Korea-tyylistä propagandaparaatia. Toistahan se elämä siellä olikin ennen Putinia – kehitysmaa jossa televisio ja jopa vesivessa olivat luksusta. Hurjasti on Venäjän hyvinvointi kehittynyt Putinin politiikan aikana.

Suomi Finland

Ei oo Mullovaa, ei oo viulunsoittoa.

Suomi Finland

Se öykkäri yritettiin jo myrkyttää. Kertoo aivan kaiken maan tilanteesta, jos erimieltä olevaa ei päästetä ääneen. Kaikki vakavasti otettavat kriitikot pistetään hiljaiseksi tavalla tai toisella.

Jos Navalnyi on pelkkä öykkäri, niin miksi tehdä hänelle yhtään mitään.

Ilmari

Ei tietenkään sovi. MV kannattaa Putinia

Suomi Finland

No nyt siellä on jo ensimmäiset anti-Navalnyi artikkelit julkaistu.

Itse näen mieluummin demokraattisen Venäjän kuin suurvalta-Venäjän (jotka eivät ole välttämättä toisensa poissulkevia, varsinkaan pidemmällä ajanvälillä), koska se on minun (eli meidän) kotimaamme etu. Rauha ja kaupankäynti. Kaupankäynti nimenomaan siten, ettei investoijien tarvitse jännittää, että koskahan seuraavat pakotteet alkavat kurittamaan busineksia.

vat

Ainoa kysymys! Miten Suomen valtio pärjäsi ennen vuotta 1.6.1994 (alv tuli käyttöön) ilman y-tunnusta? Ja jopa sen jälkeenkin! Verohallinnon perustiedot. Rekisterissä 05.12.1994. 

HenkkaR

Silloin käytettiin teknisesti hankalammin ilmaistavia/varmennettavia notaatioita samasta asiasta. Ei sen kummempaa.

Jörmy

Paavo on alkanut saamaan Sorokselta rahaa, kun siitä on tullut niin epäisänmaallinen 😀
Se on kuule Paavo niin, että aito isänmaallinen ei yritä hyvää salaliittoa kumota, oli se totta tai ei 😉
Paavon on otettava mallia valtamedioista, tarkoitus pyhittää keinot jos se vain ajaa oikeata asiaa.

Jörmy

😀

juhaII

Koko Suomi on ollut olemassa olonsa ajan salaliitto, joten sössötys pois. Suomi on tasan sama kuin 1930-luvulla eikä mikään ole muuttunut, sillä maan johto ja hallitus on tasan yhtä rehellisiä ja oikeamielisiä kuin ne korkea kauluksiset “viiksi vallut”, jotka laativat Suomen perustuslain.

Sinänsä mielenkiintoista, että itse alustan ylläpitäjä trollaa omaa sivustoaan vihalla “salaliittoja” vastaan, joka tuntuu olevan patologista. Eikö olisi parempib ihan kaikkien kannalta, että tästä aiheesta pidättäytyisivät kaikki, sillä bensan heittämisestä tuleen on vain yksi seuraus, johon tarvitaan vaahtosammutinta.

Jonka jälkeen kaikki kyrpii pirusti eikä itse asia ole muuttunut miksikään kuin hampaiden narskuttamiseksi ja “punaisen näkemiseksi”!

Sivusto on hyvä ja tarpeellinen olemassa eikä sitä pidä itse tehdä mahdottomaksi, sillä tiedän Ruotsin ilmapiirin koventuneen pankkien, oikeuslaitoksen ja valtapoliitikkojen toimesta entistä ahtaammaksi ja suoraan sensuuriin pyrkiväksi vaihtoehtomedioita kohtaan nyt varsinkin USA:n presidentin vaalien tapahtumien seurauksena, josta siitäkin ollaan montaa mieltä. Joka tapauksessa Ruotsissa ja Suomessa valtapuolueiden politiikot käyttivät suoraan ja härskisti Yhdysvaltain tapahtumia hyväkseen karaten alhaisesti Ruotsidemokraattien ja persujen kimppuun kaataen kaiken demonisen pahuuden, joka Trumpista tihkuu niiden päälle aivan kuin rapakon takana tapahtunut tapaus jotenlkin olisi suoraan myös täkäläisten kansallismielisten puolueiden syntitaakka.

Salaliittoteoriat ja niistä puhuminen ovat samanlaisia asioita olemassa kuin UFO uskovaiset, rikostapaukset, lumimiehen etsijät, vieläkin olemassa olevien dinosaurusten ja liskojen näkijät ja etsijät, merenneitojen näkijät ja niitä etsiviä porukoita listan ollessa loputon, koska yksistään ihmisten mielikuvitus on loputon ja ihmisellä on tarve uskoa kaikkeen yliluonnolliseen tai suurelta yleisöltä salaa orkestoitujen tapahtumioen kulkujen todellisuudesta ja niiden takana hääräävistä voimista, joihin tavallisilla kansalaisilla ei ole tietoa eikä mahdollisuutta vaikuttaa poliittisen järjestelmän kautta mitenkään. Tällainen asiaintila on tavalliselle kansalaiselle pelottava sekä tekee hänestä avuttoman ja haavoittuvan, jolle hän ei voi mitään eikä muuttaa.

“Esson baarissa” onb aina ollut miesporukka kautta maailman, joka ruotii paikkakunnan asioita ja tapahtumia ja jokaisella osallistujalla on antaa oma tiedon murusensa, josta lopulta saattaa kokoontua eri “palapelin” palasista jonkunlainen komkonaiskuva, joka kuitenkin elää koko ajan eikä se tule välttämättä “valmiiksi” koskaan.

On olemassa kuitenkin kuvaava sanonta: “Totuus on tarua ihmeellisempää!”

Ja ihmisten ulottumattomissa on paljon asioita, jotka eivät välttämättä koskaan paljastu, joidenkin ollessa pelkkiä myyttejä, jotka sinänsä rikastuttavat niiden elämää, jotka haluavat käyttää aikansa niiden penkomiseen. Kuitenkin tällaisen harrastuksen ollessa sinänsä harmiton, josta ei kaiketi voi koitua mitään sen suurempaa harmia yhteiskunnalle kuin siitäkään, että harrqastaa vaikkapa kalastusta tai lintujen bongausta.

Olli Juntunen

Oikein hyvä juttu. En ole itse jaksanut puuttua asiaan, kun ihmiset ovat levittäneet tätä hörhöilyä, mutta hienoa, että joku muu jaksaa.