Hussein Al-Taeen takavuosien kiihotteluista syyttämättäjättämispäätökset

Rauhanaktivisti Hussein al-Taee SuomiAreena-tapahtumassa Porissa, 2016. Kuva Wikipedia.
Valtakunnansyyttäjä päätti olla nostamatta syytteitä Hussein Al-Taeen tapauksissa.

Al-Taee oli epäitynä useista rikoksista, mm. 11.2.2011-13.10.2016 välisenä aikana tehdystä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hussein oli tässä tapauksessa kirjoittanut Facebookiin englanninkielisiä lausumia, joiden epäiltiin panetellee, solvaavan ja uhkaavan kansanryhmää. Toisessa Facebook-päivityksessä Al-Taee oli panetellut juutalaisia niin ikään englannin kielellä.

Al-Taee myönsi kirjoittaneensa kirjoitukset, mutta poistaneen ne jo vuosia sitten. Kirjoitukset olivat olleet Facebookissa ennen kuin Al-Taee oli lähtenyt mukaan politiikkaan.

Syyttäjän mukaan kolmessa kohdassa syytettä ei nosteta sen takia, että esitutkinnassa tutkittua tekoa ei ole laissa säädetty rangaistavaksi. Yhdessä kohdassa syyttäjä katsoi, että oikeudenkäyntiä ja rangaistusta on pidettävä kohtuuttomana ja tarkoituksettomina.

No mitäpä Hussein Al-Taee sitten konkreettisesti oli kirjoitellut?

1.

11.2.2011:

”EGYPT IN MY THOUGHTS 🙂 EGYPT HAPPENED BECAUSE IRAQ HAPPENED. SAUDI CHILD FUCKERS ARE NEXT IN LINE. BURN KING ABDULLA HBURN. The roof The roof is on fire, let The mother FUCKERS burn mother fuckers BURN SAUDI AND MUBARAK, EGYPTS will try him and hang him just like you know Who? :)”

Toinen Facebook-käyttäjä on samana päivänä kommentoinut Al-Taeen kirjoitusta viestillä:

”Fucksaudis:D”, johon Al-Taee on vastannut kirjoittamalla “Just the Saudi family.

 

2.

26.5.2011:

“Suomen suosituin reikä :)” Kirjoituksen yhteydessä Al-Taee on jakanut linkin Iltasanomien is.fi – nettisivustolla julkaistuun juttuun: “Adam ja Sauli käsi kädessä punaisella matolla-katsokuvat! SauliKoskinen ja Adam Lambert poseerasivat käsi kädessä Hollyvvoodin punaisella matolla.”

 

3.

21.3.2012

”JEW DOING WHAT JEW DOES BEST. FUCKS UP EVERYBODY TO GAIN EVERYTHING.”

Kirjoituksen yhteydessä Al-Taee on jakanut linkin businessinsider.com – nettisivustolla julkaistuun juttuun: “EXCLUSIVE: Mark Zuckerberg’s Secret IMs From College. What is Mark Zuckerberg like behind closed doors.”

 

4.

30.7.2012

“The term Israel is really Is Ra El – the amalgamation of the Ancient Egyptian and Canaanite deities of Ra, Isis and El. The ruling bloodlines originate from Sumeria, Babylon, Canaan and Egypt. They were the original adherents of the mystery cults, the Ancient Priest Class, and Pharaos. They became the European Royal bloodlines, and the Venetian banking oligarchs.”

Kirjoituksen yhteydessä Al-Taee on jakanut linkin riseeart.com – nettisivustolla julkaistuun juttuun “llluminati occult symbolism in the 2012 London Olympics opening ceremony.”