Ruotsi myönsi viime vuonna 88 814 oleskelulupaa

Maahanmuuttoon liittyvissä asioissa jätettyjen turvapaikkahakemusten määriin tuijottaminen on loppujen lopuksi toissijainen asia. Turvapaikkahaun tilastosarjassa päästiinkin nyt tosi asiaan.

Jotta päästää perille todellisista tulijoiden määrästä, niin pitää katsoa tietenkin myönnettyjen oleskelulupien määrä. Luvut näyttävät kohtuullisilta:

Ruotsi myönsi vuonna 2020 yhteensä 88 814 oleskelulupaa. Myönnetyt luvat jakaantuvat seuraavien perusteiden mukaan:

  • Perheenyhdistämiset 29 468
  • Työperäinen 32 379.
  • Turvapaikka 10 409.
  • EU/ EES 5 768.
  • Opiskelun takia 10 790.

Aikaisemmin olen jättänyt näistä luvuista pois työperäiset oleskeluluvat, mutta viime aikaisten esille tulleiden kotihoithuijausten takia voidaan hyvällä syyllä olettaa, että suurin osa työperäisistäkin tulijoista on ihan muita kuin niitä koodaajia ja rakettitutkijoita. EU/ EES: maista tulleiden oleskeluluvat tarkoittavat sitä, että henkilö on jonkun kolmannen maailman kansalainen ja hänellä on oleskelulupa jossain toisessa EU-maassa, josta on haettu oleskelulupaa edelleen Ruotsiin.

Vertailun vuoksi Ruotsi myönsi vuonna 2019 yhteensä 117 913 oleskelulupaa.

Näin ollen viimekin vuonna Ruotsiin syntyi koronapandemian keskisuuri kaupunki kolmansien maiden tulijoista.

Norjan lukuja ei ole vielä saatavilla kokonaisuudessaan, mutta esimerkiksi perheenyhdistämisiä sinne myönnettiin 2020 yhteensä 8006 henkilölle.

 

Suomi taas myönsi vuonna 2020 yhteensä 59 998 oleskelulupaa. Migrin taulukossa lukuja selitetään ”ensimmäinen oleskelulupa”, ”oleskeluluvan jatko” ja ”pysyvä oleskelulupa”. Näillä tarkoitetaan ”Muiden kuin EU- ja ETA-kansalaisten on haettava oleskelulupaa, jos he aikovat oleskella Suomessa – muussa kuin matkailutarkoituksessa – yli 90 vuorokauden ajan. Oleskelulupaa voi hakea usealla eri perusteella.”

 

EDITOITU otsikkoa.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Swedestan Is Not Safe
Swedestan Is Not Safe
26.1.2021 20:40

Ruotsin on päättänyt olla Pohjolan paras tyhmyydessä, inkompetenssissa ja munauksissa: eniten matuja, eniten sossuelättejä, eniten rikoksia, eniten koronaa, huonoin testaamaan, huonoin rokottamaan jne jne jne. Mikään viranomainen ei ota vastuuta mistään, kaikki syyttelevät toisiaan, maakuntia ja kuntia jotka taas puolestaan syyttävät hallitusta ja viranomaisia.

Hiihto- ja pääsiäislomalla lähdetään onneksi taas Alpeille, hejåhåå, ja pääasia että Euroviisukarsinnat toimivat!

Tämä on kai kalkyleerattu niin että jos saadaan 2000 kuolemaan kuukaudessa koronaan niin säästyneillä rahoilla voidaan ottaa 2000 uutta matua per kuu. Perheenyhdistämiset ovatkin sitten pelkkää bonusta. Ihania uusia mahdollisuuksia!

Milloin vihertyperyys loppuu
Milloin vihertyperyys loppuu
27.1.2021 06:15

Noooh, Swedulan lukema on noin 90tuhatta, Suomen 60tuhatta. Surullinen kohtalo on Suomen kantiksilla, kun otetaan huomion asukasmäärä.

Sitä voi sitten ihmetellä mihin hukkuvat Suomea rakentaneiden kohtuullisestivointirahat; iipaadeihin, mouhametilläkään ei ole uusinta mallia, se syrjäytyy”

juhaII
juhaII
26.1.2021 21:43

Ruotsin hallitus kaavailee lakia, jossa ”Tinder” tuttavuus on riittävä ”peruste” nk. perheenyhdistämiseen.

Ruotsissa on kaikki mahdollista, mitä tulee maahanmuuttoon!

Puosuvaari
Puosuvaari
26.1.2021 22:05
Vastaa...  juhaII

Pahinta on, että tuo muutaman kuukauden Tinder-tuttavuus on ihan tosi peruste luvalliselle maajhantunkeutumiselle. Hyvin menee, herran pieksut!

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
26.1.2021 22:21
Vastaa...  juhaII

Mä luulin tuon olevan vitsin. Ei taida olla, kun Ruattista kyse.

Dickie
Dickie
26.1.2021 22:38

oleskelu lupa…hulluuutta on joka lähtöön

Juha
Juha
27.1.2021 06:45

Heh. WEF kommunistit rakentavat takaisin parempaa uutta normaalia (build back better, new normal). Siihen tietty sisältyy tuo vanhan yhteiskuntarakenteen purkaminen.. mikä aiheuttaa hämmennystä Paavossa ja muissa unissa kävelijöissä..

Pasi Vello
Pasi Vello
27.1.2021 09:18
Vastaa...  Admin Pt-media

Mahtaisko tuo tarkoittaa sitä, että et usko globalistien salaliittoon ja uuteen keskuskomiteaan, jonka nimi on Davosin kokous ?

Roope Ankka
Roope Ankka
27.1.2021 11:10
Vastaa...  Admin Pt-media

Paavo ei ole tainnut huomata että perinteinen oikeisto-vasemmisto jako on vaihtunut ajat sitten globalistit vastaan kansallismieliset ja konservatiivit vastaan arvoliberaalit. Ei siinä sen suurempaa salaliittoa tarvita kuin perinteiset herrakerhot globaalien pääomien ympärille niin päättäjät on sillä ostettu.

Muutenhan talouspolitiikka on nykyään pelkkää demarointia jossa painotukset vaan vaihtuu kun verovaroja jaellaan eturyhmille.

Sakari Rajamäki
Sakari Rajamäki
28.1.2021 18:02
Vastaa...  Admin Pt-media

Minusta pystyy glopalismin ja kansallismielisyyden pystytäään kyllä määrittelemään. Wikipedia antaa siihen hyvä määritelmän

”Globalisti on henkilö, joka uskoo, että talous- ja ulkomaanpolitiikka tulisi suunnitella kansainvälisesti eikä vain jonkin tietyn maan edun mukaiseksi.[1]
Suomen silloisen pääministerin Alexander Stubbin mukaan jako globalisteihin ja ”lokalisteihin” on korvannut vanhan jaon oikeistoon ja vasemmistoon. Hänen mukaansa globalistit näkevät yhdentyvän maailman mahdollisuutena, mutta lokalistit pyrkivät suojaamaan itsensä kansainvälistymiseltä kääntymällä sisäänpäin.[2] Myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan perinteinen oikeisto-vasemmisto-jako on menettänyt merkityksensä. Hänen mukaansa uusi jakolinja kulkee globalistien ja kansallismielisten välillä.[3] Ranskalainen kansallismielinen poliitikko Marine Le Pen määritteli vuoden 2017 presidentinvaaleissa globalistien vastavoimaksi ”isänmaallisen” puolueensa, joka tavoittelee Ranskan ”vapautta” ja ”itsemääräämisoikeutta””

Perusujen asenne oma kansa ensin on selvästi kansallismielinen. Jos Meillä jopa ministerit sanovat oma kansa ensin ajattelun olevan haitallista, tai jos he sanovat etteivät aja Suomen etua, niin kyllä tälläinen henkilö on glopalisti.

Konservatiiviset vs. liberaalit on ongelmallisempi käsite. Esim. minä kannatan prostituution täydellistä laillistamista ja näytän vähän vihreää valoa myös kannabiksen laillistamiselle. Tämä on selvästi liberalismia. Toisaalta taas kannatan kuoleman rangaistuksen käyttöönottoa ja muutenkin kovempia rangaistuksia rikoksista, sen on taas konservatismia. Tutkimusten mukaan persujen ja vihreiden kannattajat ovat kaikkein liberaaleja, mutta eri syistä. Kuitekin persuja pidetään yleisesti konservatiivisinä ja vihreitä liberaaleina.

Husqvarna byebye
Husqvarna byebye
27.1.2021 11:27
Vastaa...  Juha

Unissakävelijät ovat tulevaisuuden uuniinmenijöitä.

Forum Romanum
Forum Romanum
27.1.2021 13:25
Vastaa...  Admin Pt-media

Ne jotka ovat niskan päällä eli päättämässä. Ne joilla on valta.

rellinen
rellinen
27.1.2021 12:09
Vastaa...  Juha

Ei ne mitään parempaa edes yritä rakentaa. Kgb-kommareitten perillisten harjoittamaa tarkoituksellista tuhontatyötä se on.

Torkeätä
Torkeätä
27.1.2021 07:04

Ruotsi pitäisi jo nyt sulkea täysin muiden pohjoismaiden ulkopuolelle, menee 100-300v ja meillä on edessä sota Ruotsin islamilaisen valtion kanssa.
Nuo helvetin pösilöt pumppaavat maansa nyt täyteen ihmisiä jotka vihaavat heitä ja heidän länsimaisia arvojaan, jossain vaiheessa se porukka ottaa vallan ja alkaa hyökkäilemään naapurivaltioihin.

Jesse
Jesse
27.1.2021 08:35
Vastaa...  Torkeätä

Sotaan ei mene kuin 30-40 vuotta max.

Särmääjä
Särmääjä
27.1.2021 10:23

Sitten on vielä matujen synnyttämät kakarat joilla tosin kestää muutama vuosi tulla todellisiksi yhteiskunnan haitoiksi, mutta kuitenkin.

Mutta kun oli pakko saada multikulttia?
Mutta kun oli pakko saada multikulttia?
27.1.2021 11:23
Vastaa...  Särmääjä

Ei kestä kuin noin 8 vuotta ennenkuin alkavat rikollisten juoksupojiksi ja tähystäjiksi.
Sitä ennen maksavat yhteiskunnalle toki päivästä 0.

yone
yone
27.1.2021 10:47

Opiskeluajoilta muistan että väestön kasvaessa yli 2% vuosivauhtia ei yhteiskunta pysy infran rakentamisessa perässä. Tämä luku on toimivasta länsimaisesta yhteiskunnasta, jossa työttömyys on alhaisella tasolla jne. Lähetyttäessä kahta prosenttia resursseja menee enemmän ja enemmän infraan, ja jossain vaiheessa paukut on loppu. Jatkuvaa kahden prosentin kasvua ei pohjoismainen yhteiskuna kestä.

Mikäli infraa ei saada pystyyn, seuraus on yhteiskunnan taantuminen. (Sinänsä kiva kun naapurimaassa on näytetty opetukset oikeiksi.) Mutta joo, jos vuodessa liki 100 000 saa luvan jäädä maahan ja toinen mokoma tulee siihen päälle niin miljoonan uudisasukkaan raja tulee vastaan aika nopeasti. Siinäpä saa veroja maksava kansalainien ajatella, montako elätettävää oman perheen lisäksi tulee esim. 25 vuoden työuran aikana. Riittääkö rahkeet?

Aasipolkuja 13%
Aasipolkuja 13%
27.1.2021 11:19
Vastaa...  yone

Juuri kerrottiin että melkein 13% Ruotsin maanteistä on huonossa tai jopa vaarallisessa kunnossa Trafikverket’in mukaan.

Pääasia että saadaan matuja maahan ja jos tiet alkavat muistuttaa Afganistanin aasipolkuja niin sehän on vain kodikasta? Ei ne rahat kaikkeen riitä.

Köyhiskantis putoaa alaspäin asteikolla
Köyhiskantis putoaa alaspäin asteikolla
27.1.2021 11:10

Ruotsissa köyhien osuus lisääntyy. Vuonna 2019 oli yli 15% kansasta köyhiä ja suurin köyhien ryhmä on yli 80- vuotiaat yksinasuvat kantismummot.

Rahat eivät riitä yksinäisille eläkeläismummoille koska kiiltävätukkaisten ananasten pitää saada sitä ja tätä ja vähintään iPhone12 ennenkuin ovat tyytyväisiä ja jättävät sossutädin tappouhkaamatta.

https://www.svd.se/rekordhog-andel-fattiga-svenskar/i/senaste

Antti Tifa
Antti Tifa
27.1.2021 13:45

Ajatella, noin monta suuta ruokittavaksi, asutettavaksi ja kerran syövät, niin kakkaavatkin.
Dalai Lamalta kysyttiin ihmisen tehtävästä, mikä se on ?
-Tuottaa ulostetta.
Syvää viisautta.
Suuri osa planeetan ihmisistä ei juuri muuta tuota elinaikanaan.
Iskikö Ruotsi kätensä paskaan ?

Kukavaan
Kukavaan
27.1.2021 16:26

Kuvituskuvassa näkyy mielenosoittajien kyltti ”Immigrants make America great”. Mitähän mieltä intiaanit ovat asiasta. 🙂

The Birth of a Nation
The Birth of a Nation
27.1.2021 18:04
Vastaa...  Kukavaan

Maahanmuutoilla on eronsa. Ann Coulter kysyi kirjassaan Adios America, miksi USA on sellainen kuin on eikä sellainen kuin vaikkapa Meksiko tai Brasilia? Siksi että USA on englantilaisten, saksalaisten, hollantilaisten ja pohjoismaalaisten, protestanttisten maahanmuuttajiena perustama ja asuttama maa. Sittemmin tietysti lähentymistä noiden vertailukohteiden suuntaan on tapahtunut ja erityisesti v. 1965 maahanmuutto – ja kansalaisuuslain myötä, joka avasi portit massamuutolle kolmannesta maailmasta kun siihen asti oli suosittu eurooppalaisia.

Daavidin poika
Daavidin poika
27.1.2021 18:09

Mielestäni tuo ”opiskelun takia 10 790” on aika epäselvää informaatiota Ruotsin listoilla. Ottakaamme esille nyt vaikka kaupunki Borlänge. Kuinka moni ulkomaalainen oppilas otti ”ritolat” Borlängestä kun oppilasasuntolaan alettiin majoittamaan myös näitä rikastuttajia.

Haluan vain sanoa sitä, että Ruotsalainen valtamedia ei halua kertoa sitä todellista ulkomaalais oppilas katoa minkä Ruotsi on menettänyt näitten rikastuttajien myötä. Ja onhan se nyt yleisestikin järkyttävää että oppilaitosten asuntoloihin aletaan majoittamaan henkilöitä jotka ei edes sinne kuulu.! Mielestäni Borlänge kunta on tehnyt niin sanotun ohimarssin oppilaille jotka ovat lähteneet maailmalta opiskelemaan Borlängeen.

Ruotsille on ”jostain kumman syystä” tullut huono maine maailmalla. Kysynkin nyt, että lähettäisitkö sinä lapsesi Ruotsiin opiskelemaan.?

Stybb (sarcasm warning)
Stybb (sarcasm warning)
28.1.2021 10:03
Vastaa...  Daavidin poika

Älä höpötä! Stubb twiittasi, että Ruotsi on yksi tasaarvoisimmista ja turvallisimmista maista mitä Stubb tietää 🤣😉🤭

I belive in Stubb!

Last edited 1 month ago by Stybb (sarcasm warning)
trackback

[…] Ruotsi myönsi viime vuonna 88 814 oleskelulupaa […]