Turvapaikanhakijat aiheuttivat muutamassa vuodessa miljardilaskun mm. torakoiden hävittämisestä

Torakka eli Blattodea.
Ruotsalaiset veronmaksajat ovat saaneet uuden kuluerän maksettavaksi turvapaikkamaahanmuuton myötä. Nimittäin saneerauskulut kiinteistöissä, joita on käytetty juuri-maahan-tulleiden majapaikkoina.

Ruotsin Maahanmuuttovirastoon on saanut vuoden 2016 syksystä alkaen yli 1 miljardin kruunun ( 1 000 000 000) eli noin sadan miljoonan euron (100 000 000) edestä korvausvaatimuksia asuinnoista ja huoneistoista, joita on annettu turvapaikanhakijoille käyttöön.

Korvausvaatimuksissa vaaditaan maksua huoneistojen tuhoutumisista. Kiinteistöihin on tullut vesivahinkoja, hometta ja vaikkapa torakoita.

Sverigesradion uutisen mukaan esimerkiksi eräs Lindsbergin kunnassa toimiva yritys vuokrasi Maahanmuuttovirastolle huoneistoja, joihin kunta asutti tulijoita. Yritys vaatii 9 miljoonan kruunun korvauksia homeongelmien korjauksista ja torakoiden hävittämisistä aiheutuneista kuluista. Mutta tilille ropsahti vain 800 000 kruunua.