Kun meikä ulos potkaistiin kulttuuritilaisuudesta

Piilorasismi, mitähän se sellainenkin tarkoittaa? Ylipäätään mitä rasismi tarkoittaa? Sain tilaisuuden ottaa osaa erääseen kulttuuri-iltamaan, joka pidettiin netissä suljetulle yleisölle. Oli mielenkiintoinen tapahtuma.

Tilaisuus oli keskustelutilaisuus, jota alusti joku nevä-höör kulttuurihenkilö. Keskustelun aiheena oli ”Rasismi”. Alustuksen lyhyt tiivistetty sisältö oli se, että kaikki valkonaamat ovat rasisteja, useimmat vain eivät tiedä olevansa rasisteja. He eivät ymmärrä sitä, että rasismi on osa heidän alitajuista toimintaansa. Lisäksi on olemassa rakenteellista rasismia, jota on kaikkialla; yrityksissä, yhteiskunnan kaikissa lokeroissa.

Tästä ns. rakenteellisesta rasismista ja individuaalien alitajuisesta rasismista kerrottiin esimerkkejä. Mainittiin mm. se hyvin tavallinen rasismi, jota esiintyy työmaailmassa; Ahmed lähettää miljoona työhakemusta, mutta ei saa vastauksia. Mutta sitten Per-Erik, hän ei edes ehdi lähettää hakemuksia kun työtarjouksia tippuu taivaasta.

Lisäksi tällaisista alitajuisista rasistiajatuksista mainittiin mm. se, että jos joku valkonaama (joka asuu Ruotsissa) kysyy mustanaamalta, että mistä päin tämä on kotoisin, niin se on rasismia. Kysyjä olettaa, että mustanaama olisi ei-ruotsalainen tai ei-eurooppalainen pelkän ihonvärinsä takia. Mustaihoinen voi olla ihan yhtä ruotsalainen kuin kuka tahansa, mistä tahansa, vaikka isis-alueelta tuleva henkilö.

Näitä samoja jorinoita jatkettiin puolisen tuntia ja meikäläiselle kävi vähän kuin mummovainaalle ennen vanhaan. Kun mummo joutui kuuntelemaan jorinoita, niin se kyllästyi, ummisti silmänsä ja lopulta vaipui kevyeen torkku-uneen kuolan valuessa suusta kera krohisevan kuorsauksen.

Joka tapauksessa havahduin taas tähän maailmaan kun alustus siirtyi siihen, että miten valkonaama nyt sitten pääsee eroon näistä rasistisista piiloajatuksistaan? Mitä yhteiskunnan pitäisi tehdä, että rakenteellinen rasismi häviäisi. Alkoi yleinen keskustelu.

Kun sain puheenvuoron, niin aloin kertomaan:

– Minä itse en ole mikään piilorasisti. Minulla ei ole mitään alitajuisia rasistisia ajatuksia eikä yritys, jossa työskentelen, niin siellä ei ole mitään rakenteellista rasismia…

Tässä vaiheessa minut keskeytettiin paheksuvilla ja merkitsevillä yskäisyillä ”kröhöm”. Puheen_johtaja sanoi:

– Me pyrimme täällä nyt pohtimaan niitä rasistisia ajatuksia ja tunnistamaan ne…

Jatkoin:

– Niin, minä en siis ole mikään piilorasisti, jolla on alitajuisia rasistisia ajatuksia ja yrittäisin kiistää ne. Päinvastoin. Minä OLEN rasisti. Minun rasistiset ajatukseni eivät ole mitään salattuja vähän kuin jotain eroottisia haaveita, vaan aina kun näen kaupassa, metrossa, bussissa lauman kolmansista maista tulleita miehiä, niin verenpaineeni huutaa hoosiannaa, pumppu kerjää nitroja ja ainoa ajatukseni on, että mitä helvettiä nuo tekevät täällä. Miksi he eivät ole kotimaissaan vaan täällä mölyämässä ja kirkumassa ja vaatimassa itselleen mannaa ja mirhamia…

Tähän väliin kuului jotain sönkötystä ja yritin vielä jatkaa:

– Lisäksi meidän työpaikalla ei ole mitään rakenteellista piilorasismia. Työnantaja sanoo, että hän viskaa samantien roskiin työhakemukset, joissa hakijan nimi on joku Ahmed tai Fatima. Eihän se ole mitään rakenteellista piilorasismia vaan avointa, suoraa ja täysin tietoista rasismia…

 

Tässä vaiheessa tapahtui seuraavaa: linja katkaistiin ja huomasin olevani kulttuuritilaisuudesta ulkona. Niisk.

 

[rps-paypal]

Subscribe
Notify of
guest
37 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Onko tarina tosi?

Repesin täysin 😁

Siellä on vihreässä kuplassa ripuloitu tuon jälkeen, jos tarina on tosi.

Ps.itse en ole piilo-, enkä julkirasisti vaan ihan vaan realisti.

Luusalmi

Jep, olen myös realisti.. Ja loistava veto jos asia on nimen omaan totta, itse kelailin heti ettei nyt vaan olisi keksitty ku viime aikoina pt-media ei nyt ole kovin hyvää kuvaa itsestään antanut. Onko tää sit sitä kuuluisaa alun loppua..

Luusalmi

Lopun Alkua.. 🤣

Qroquius Kad

Joku saattaisi ajatella äkkiväärästi huonon kuvan antamisesta esim. neuvoja mennä meluavan kehitysmaalaisen naaman eteen sormi huulilla sihisemään hiljaisuutta. Jos noin tekee Ruotsissa kaosblattelle, käy näin:

https://www.friatider.se/bad-afrikaner-prata-tystare-i-telefon-slogs-ner-och-sparkades-i-huvudet

Tämän neuvon Paavo antoi, kuin myös toisen hyvän neuvon eli kävellä päin kehitysmaalaisjoukkoja, asuessaan turvallisessa Virossa.
Siellä ei yleisillä paikoilla jouduta sietämään kaosblatteja;
moniko virolainen tietää edes käsitteen?

Palattuaan Ruotsiin Paavo ei ole enää jaellut neuvoja mennä työntämään ssshhh-sormea kaosblattejen nenän eteen, saati kävelemään päin.

Ei siinä mitään. Totta helvetissä minä sen ymmärrän.

intersektionaalinen poskisolisti

Kaikenlainen rasismi sisältää tilanteesta riippuen 5% – 100% realismia.

Terskander

OIKEIN! Nykyyänhän vaaditaan että piilohomoilu ja piilotransuilu loppuu niin saadaan kaikki nauttia avoimesta täyshomoilusta ja täystransuiluista! Sama rasismille kiitos! Piilottelukulttuurin on loputtava!!

Ikivassarit, Lööperi ja rahan poltto nuotiolla

Se mikä Ruotsissa on suurinta rasismia on vasemmisto-/vasemmistoliberaalien aatteiden joka tilanteessa tapahtuva PAKKOSYÖTTÄMINEN esim. TVstä ja oikeistomielipiteiden jatkuva poissulkeminen.

Jopa Uutiset kallistuvat vasemmistomielistelyyn puhumattakaan viihde- ja keskusteluohjelmista: samat vassarinaamat pyörivät ohjelmasta toiseen, vuodesta toiseen ja ei-vassareita ei edes kutsuta mukaan ylipäätänsä.

Muistan vuosien takaa kun mijardääri Abba-Benny (kieltämättä fantastinen säveltäjä) lahjoitti kommunistifeministi Gudrun Schymanille vaalikampanjaan 100.000kr oikeaa rahaa poltettavaksi nuotiolla (jotka jälkimmäinen suurielkeisesti poltti sitten puhuessaan naisten matalammista palkoista). Voiko sen typerämmäksi poliitikko/politiikka tulla?

Kansa alkanee pikkuhiljaa kuitenkin suivaantua:

https://www.dn.se/sverige/dn-ipsos-fortroendet-rasar-for-lofven-och-tegnell/

Suomi Finland

On siis rasismia, että otetaan vastaan erivärisiä ja -kulttuurisia ihmisiä. Hehän joutuvat täällä hirvittävän rasisteerauksen uhreiksi. Sehän on kaikkein kamalinta piilorasismia, että sanotaan näille ihmisille ’tervetuloa’ ja samalla tiedetään, että heistä tulee väistämättä silmittömän ja monitahoisen intersektionaalisen rasismin uhreja.

Oikea tapa, jolla saisimme rasismin yhteiskunnastamme kitkettyä, olisi se, että kiittäisimme rajalla mielenkiinnosta, mutta sanoisimme, että emme voi ottaa teitä tänne, koska elämästänne tulee kamalaa, joska kaikki valkoiset ovat rasisteja – tavalla tai toisella ja jossain muualle voitte ehkä elää kohtaamatta valkoisten kaltaisia rasisteeraajia.

Saatana

Ainut tapa jolla tämä maailmanlaajuinen ”rasismi” saadaan kitkettyä on tämä: siirtäkää KAIKKI ruskean suojavärin omaavat pois valkoisten alueilta/maista. Ruskean suojavärin omaava kun ei vain pysty olemaan valkoisten keskuudessa heiluttamatta rasistikorttia joka suuntaan, ilman perustetta. Toinen tapa, joka on silkkaa utopiaa ja haaveilua, on opettaa ruskean suojavärin omaavaa olla heiluttamatta rasistikorttia ja elää/rakentaa elämänsä pärjäten omilla kyvyillään/taidoillaan.

Antti Tifa

Ja holokausti alkaa jo huomenna, kylä jämpti on nih. Rasismi se ol kaiken pahan alaku meijännii perreessä.

Etninen aitosuomalainen

En sano tätä puolustaakseni ruotsalaisia, vaan kunnioittaakseni totuutta: ruotsalainen on etninen, valkoinen goottien jälkeläinen, jonka äidinkieli, uskomukset, perinteet ja kulttuuri ovat juuriltaan muinaisgoottilaiset eli -ruotsalaiset. Ne muut siellä ovat Ruotsissa asuvia, kuka mitäkin.

Jos muuttaisin asumaan Kiinaan, pitäisikö minun loukkaantua jos kiinalaiset eivät nielisi väitettä, että olen kiinalainen, vaan kysyisivät, mistä kaukaa ja miksi valkonaama on tänne asti muuttanut.

Minä

Suomalaiset ovat aina olleet Ruotsissa suomalaisia, eivät ruotsalaisia, elleivät ole täysin ruotsalaistuneet. Niitä urotsalaistuneitakin on, mutta pääsääntöisesti suomalaiset ovat suomalaisia, eikä sitä ole salattu, eikä kukaan ole siitä loukkaantunut, että joku ruotsalainen toteaa tapauksen olevan suomalainen. Se on ihan luonnollista, koska niinhän asia on.

T

Suvaitsemattomia ihmisiä kun laittavat keskustelijoita pihalle. Tajukangas olisi hyvä saada taas välillä monokulttuuriin.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Loistavaa trollausta. En voinut olla nauramatta. Juuri näin pitää hämmentää.

Mummeli 62

Ai että on mukava lukea näitä ’värikkäitä” (musta-valko)-juttuja. Jollakin on sana hallussa 👍

Minä

No, kun et tunnustanut sitä piilorasismia itsessäsi, niin heittivät pihalle.

Eivät itse tajua olevansa piilorasisteja, koska luokittelevat ihmisiä etnisyyden perustella, jopa keskustelevat etnisyyden perusteella.

Mitä tiedän yrityksissä olevista tavoista, että ne arabialaiset tai afrikkalaiset nimet joutavat roskikseen saman tien, ei se perustu rasismiin, vaan kokemukseen. Eivät ole yhteensopivia ryhmässä, eivätkä tapaa osata mitään. Jotain yksinkertaisempia töitä voivat kyllä tehdä varastoissa tai tehtaissa, mutta vähänkin osaamista vaativissa töissä todennäköisyys osaamiseen on heikko. mahdollisuus siihen, että olisi hyvin yhteensopiva muun porukan kanssa on heikko.

On ihan kelvollisia tyyppejä siinäkin joukossa, mutta niitä on vaikea löytää. Löytäminen on sattuma.

Tarja niemi

Täällä on kaupungin parhaaksi ja pidetyimmäksi lääkäriksi äänestetty mustaihoinen lääkäri. Hän on toiminut ainakin 50 vuotta terveyskeskus lääkärinä.
Suurin osa mm minut selästä Eskilstunasss leikannut lääkäri on tummaihoisia. Lääkäreistä on suuri pula täällä Ruotsissa joten jokainen tarvitaan.

Minä

Maahanmarssijoissa on olemattoman vähän korkeasti koulutettuja, joten korkeasti koulutettu promille ei kuvaa porukkaa kuinkaan hyvin.

On minullakin ollut asiakkaina muslimeita ja nreitä Ruotsissa. Sellaisia, jotka ovat osanneet jotain ja toimineet ruotsalaisittain katsoen hyvin ja rehdisti. He eivät ”syrjineet” minua, enkä minä heitä.

Jos taas katsotaan esim. putiikkeja pitäviin maahanmuuttajiin, siis näiden maahanmarssijoita, jotka ovat yrittäjiä. Suurinta osaa en ole huolinut asiakkaaksi, koska ei siitä vaan tule mitään. Hössöttävät ja haluavat ihan omien maidensa tapojen mukaista yhteistyötä. Siitä ei vaan tulisi mitään, on nähty. Enkä ole ainoa, joka on nähnyt.

Niitä osaavia on häviävän pieni osa näistä maahanmuuttajista, joista nuo itseään suvaitsevaisina pitävät fasistit puhuvat. Kuten totesin jo aiemmin, on joitakin, mutta edelleenkään ei yksi pääskynen kesää tee.

Big l

Meillä on terveyskeskuksessa ollu aivokirurgina nyt 700 vuotta jo somali. Tuli omalla itse rakentamallaan kuuraketilla tänne. On paras lääkäri foevö

Minä

Noille sitä piilorasismia on luonnollinen epäluuloisuus uutta ja vierasta kohtaan. Se on kautta ihmisen historian ollut tärkeä ominaisuus. On ensin varmistettu, että mikähän tuokin on, eikä suinpäin hyväksytty. On vältetty monta vaaraa, ansaa ja ongelmaa sillä tavalla.

Tämä sama ”piilorasismin ongelma” on kaikilla ihmisillä, etnisyydestä riippumatta. Se kuuluukin olla sillä tavalla, että ensin katsotaan mikä tämä tulija on.

Nuo väittävät, että se on ainoastaan valkoisen ominaisuus, koska he saavat siitä poliittisen leimakirveen. Tietysti löytävät itsestään tuon ”piilorasismin”, mutta eivät tajua kaikkien ihmisten ja kaikkialla olevan tuossa mielessä ”rasisteja”.

Jos puhutaan rasistisista rikoksista Suomessa, niin suomalaiset eivät suinkaan ole kärjessä niissä tilastoissa, vaan ne rasistit ovat ihan muista maista ja ovat suvakkien lemmikkejä, uhrihierarkian paremmasta päästä, niitä, jotka ovat pyhiä ja koskemattomia.

spydäri

Pahimman sortin rasistejahan nuo marxilaisuudesta voimaantuneet ovat ja rakentelevat jo nomenklatuuraa neuvostomalliin. Itku pitkästä ilosta kun veropohja on lopulta vähän toisenlainen kuin aluksi ajateltiin.

Sakari Rajamäki

Jos rasismi aijottaisiin lopettaa moraalisaaranalla, niin ihan ensimmäinen askel olisi ettei rasisteja heitttäisi veks joka paikasta, vaan heille kerrottaisiin miks se rasismi on niin kamalan väärin. Ihminen on luontaisesti taipuvainen rasismiin, siks tuo rasismijankutus ei auta muutenkaan.

Sakari Rajamäki

Rasismi-sanan merkitystä pyritään ihan tietoisesti laajentamaan. Ehkä tehdä kuten Halla-aho kysyä rasismi syytösten esittäjältä, miten määrittelet rasismin? Tai sano, että ihan sama pidätkö minua rasistina.

Jokatapauksessa jos en suostu nousemaan taksiin jota ajaa minua tummenpi kuski. Monen mielestä tämä on rasismia, mutta ainakin itse koen, että minulla on oikeus valita taksini haluamallani perusteella. Vastaavasti sekin on rasismia, jos lyöt henkilö turpaan kadulla hänen ihovärinsä takia. Se että onko rasismi oikein vain väärin riippuu minun mielestäni millaista se on?

Jos yksityinen yritys ei jollain, vaikkapa rasistisin perustein ei palkkaa ihmistä töihin. En oikein ymmärrä mitä väärää siinä voi olla, sillä eikö sen pitäisi olla jokaisen henkilökohtainen asia millä perusteella palkkaa työntekjänsä töihin?

Rasismi tarkoittaa ihan muuta!

Ihan oikein toimittu tuommoiseen vähä-älyiseen aivopesu manipulaatio ”keskusteluun”!

Minä olen kyllä kuitenkin sitä mieltä, että se rasismi termi, mitä se ennen tarkoitti on kärsinyt totaalisen sisällöllisen muutoksen!

Nykypäivän rasismi termi tarkoittaa ihan muuta , kuin mitä se alun perin on tarlkoittanut!
Tässähän se juju piileekin, ja on tullut tutuksi niille nykyisen vihervasemmistolaisen yhteiskunnan ilmiön, tutkijoille.
Nimittäin kyseinen ideologinen suuntaus joka on väkivalloin ja agressiivisesti puskenut ja puskee ovista ja ikkunoista ihmisten arkielämää sotkemaan perustuu pitkälti käsitteiden sisällölliseen muuttamiseen ! Rasismi sana on tästä hyvä esimerkki monen muun ohella!

Rasismia ei ole isänmaallisuus, oman kansan ja etbisyyden edun ajaminen eikä myöskään huolestuneisuus ja paheksunta valehteluilla ja epärehellisyydellä keinottelulla turvapaikka yms asioissa . Näillä ei ole mitään tekemistä minkään rasismin kanssa vaan normaalia ihmisten käyttäytymistä , joka kuuluu normaaliin ihmisen itse-suojelu vaistoon ja vastuunkantoon omasta maastaan ja kodistaan!

Rasismia on vain ja ainoastaan sellainen , että ihmistä ei hyväksytä samanarvoisena toisten joukkoon vain ihon värin /kansallisuuden vuoksi.

Yleensä luottamus on ansaittava ! Ja moni etninen vähemmistön edustaja onkin sen ansainnut valtaväestön keskuudessa ! Ihonväri todellisuudessa aika harvalle suomalaiselle merkitsee yhtään mitään jos ihminen käyttäytyy ja elää ihmisiksi toisten joukossa ja hyväksyy normaalin länsimaisen yleiset säännöt !
Ihmisten paapominen ja eriarvoistaminen ihonvärin tai jonkin etnisyyden vuoksi on sitävastoin rasismia valtaväestöä kohtaan !

Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, silti samanarvoisuus ei tarkoita hyväksyä maamme lakeja rikkovia mamuja ja maamme sosiaalitukia väärinkäyttäviä mamuja eri standardeilla kuin valtaväestön vastaavia.Yms.

Minun mielestäni sinä Paavo tuskin olet rasisti sen termin varsinaisessa alkuperäisessä merkityksessä !
Minä en varmasti myös ole.!

Se että kiukuttaa katsella sitä menoa mitä maahan eriasteisilla keinotteluilla ja oman hallintomme auliilla myötävaikutuksella on saatu aikaan kun vieraat alkaa tulla isänniksi ja itse ollaan renkejä jotka mahdollistaa tämän kuppauksen . Se ei ole rasismia vaan normaalin tervejärkisen normaali terve reaktio joka vaatii tulla esiin jotta tähän hulluuteen tulisi stoppi!

Sotaa en toivo missään nimessä! Sitävastoin kaikki mahdolliset kansalaisvaikuttamiskeinot on nyt käytettävä! Fatalismi ei ole vastaus!! Sota on kauhein asia mihin tämä jossain vaiheessa johtaa ellei tätä hulluutta saada loppumaan ja se ei lopu niin kauan kuin nykyiset järkensä ja kaiken konkreettisen todellisuustajun menettäneet kansan johtajat on puikoissa!

Tämän uus-sisällöllisen punavihervasemmiston ideologisen rasismitermiväärennöksen mukaan mekaikki vauvasta vaariin rasisteja väitetään olevan .
Mutta se on oikeasti täyttä valhetta !” Eikä siihen valheeseen ole mitään syytä mennä mukaan!
Me ei olla yhtään sen rasistisempia kuin menneet sukupolvet jotka mahdollisti suomenkin itsenäisyyden ja puolusti sitä jopa ase kädessä !

juhaII

Eli mikään ei ole muuttunut. ”Hauki on kala!”

Edellä oli paneeli, jolla on sisäinen masokistinen mieltymys harjoitaa itseruoskintaa ja perversio nussia pilkkua, jota ei loppuen ole, koska se on ”fakta”, jota ei voi kumota ellei sitten koko laumaa ammuta!

Mijelenkiintoista, erittäin mielenkiintoista.

timo

Olet rasisti jos negatiiviset tuntemuksesi perustuvat niiden rotuun tai ihonväriin.
Jos tuntemuksesi perustuu vain heidän käytökseensä et ole rasisti. Älä koskaan sekoita näitä asioita äläkä väitä olevasi rasisti jos et ole.

Itse en ole rasisti koska antipatiani kehitysmaamuslimeja kohtaan perustuu täysin heidän omaan käytökseensä.

Kilttimies

Millonkahan nämä höpsöt alkavat sönkata piilo-orgasmista?

Kilttimies

Puheet piilorasismista ovat tietenkin totta, mutta so wot? Rasismin kanssa piilorasismilla on tuskin mitään kosketuspintaa. Piilorasismia voi mainiosti verrata seksifantasioihin, joita ei arjessa panna toimeen; hommat vain ei toimi fantasioiden tapaan.

Puhe piiloraismittomuuteen pyrkimisestä on samaa soopaa kuin on puhe MIELEN TYHJENTÄMISESTÄ! Mieltä et tyhjennä kotikonstein muuten kun riittävästi Kossua tms. nielemällä, eikä ole muuten tarpeellistakaan. Mieli on totisesti ollut tyhjä, kun et aamulla muista illanvietosta kuin pätkiä jos niitäkään. Pidemmät iteaiheutetut mielentyhjennykset em. keinolla ovat patologisia, eikä niitä oikeen voi heikkohermoisille suositella.

Asiaa tutkinut

Rasisti on outo sana. Miksi ei voida vain puhua huolestuneesta kansalaisesta, joka ajattelee rotukriittisesti?

Minä luokittelen itseni rotukriittiseksi suomalaiseksi.

Sakari Rajamäki

Tarkennetaan rotu ja kulttuurikriittinen. Mutta mitä tulee rasisti-sanan käyttämiseen minusta rasismikortitn heittelijät voi jättää täysin huomioimatta.

Kukavaan

Paavon esittämä käyttäytymismalli olisi yhteiskunnalle parempi kuin tosiasioiden ja ongelmien olemassaolon kieltäminen.

Jardekka

Kyllä Paavo rehellisyys on hieno asia!!! Täydet pisteet!!

Hommanmaksaja

Hyvä Paavo 👍👍👍👍

BLM YES WLM NO

BLM on nyt todella huudossa ja muotia: sai Ruotsista Olof Palme- palkinnon ja sen mukana tulevat 1.000.000 kruunua ja nyt on tulossa Nobelin rauhanpalkinto ja taas rutkasti rahaa.

Koshan tulee WLM? Tarvetta alkaa jo olla.